mirė, hap sytė dhe njihe qė nga ministria e kulturės, pastaj vazhdo me gurrėn popullore
- - - - - - -
shtesė:
mė fal drague, tė rashė nė qafė padashje. Kujtova se kishe pėrshtypjen qė mendoja ashtu i nisur nga zhurmat poshtė e lart.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 16-06-2009 mė 21:13
Prektora
U lodha tu shkrujt edhe nė temat tjera po ktu po i bie shkurt, PS i ka humbur zgjedhjet, PD avancon nė ēdo aspekt.
Me tmira.
Sui generis
ca vote me i dhon Ed Rames mer? ai s'osht as m'liste...Postuar mė parė nga DeuS
ju "ramistat" sdini as ca votoni vallaj...
Xhu ..gjeli te kendoje, sa here te doje!
darwin..
Te njejten pyetje kam dashur te te drejtoj edhe une ty, nderkohe qe pesova habine, kur te lexova duke mbeshtetur Berishen. Realiteti eshte qe njerezit kane kendveshtrime te ndryshme ne ceshtje te ndryshme dhe habia qendron pikerisht kur e zbulon kete, tek individe me te cilet gjen shume mendime te ngjashme. Nga ana tjeter, virtualiteti ka nje veti te cuditshme ne perceptimin e gabuar te personit. Kur shkova ne Shqiperi para dy javesh, u takova me nje forumist. Edhe pse takimi ishte teper pozitiv dhe mbreselenes, me beri pershtypje prezantimi i pare, madje edhe zhvillimi i bisedes. Personi x me te cilin u takova, ne mendjen e tij, na kishte krijuar nje opinion disi te ndryshem per DeuS, gje e cila nuk me cuditi. Perkundrazi, mu be qejfi qe pata mundesine te njihemi me mire. Tani, ne ceshtjet politike dhe sidomos ne ate politike bushter qe ka injektuar nje azme mendore ne vendin tone, une kam nje vizion tjeter, te cilin e gatuaj ne mendjen time, aspiroj qe ne nje te ardhme te behet realitet dhe qe i vetmi person, tek i cili, momentalisht ose ne mungese te alternativave te tjera, e shoh kete aspirate ta ktheje ne realitet, eshte Edi Rama. Militantizmi qe kam shprehur ne postimet e meparshme, ka te beje edhe me kundrapeshen e dominuesve postues pro Berishes qe ne kete forum jane pa fund dhe e pranoj qe deri diku eshte i tepruar nga ana ime. Ne vuakemi nga nje skleroze e pa-diagnozuar miku im e gjithashtu nga nje miopi politike.
Perfundimisht, une jam flamurtar i nevojes imediate qe ky vend ka, per te c'rrenjosur nga politika dhe vendim-marrja cdo figure qe ne periudhen post-komuniste, mbajti kete vend peng, duke e rrenuar ne cdo aspekt dhe duke luajtur me te, sikur te jemi jetime dhe kjo duhet filluar me Berishen, Nanon e te tere me rradhe. Perndryshe, ketu do jemi prape vite me vone, ku serisht do druajme ti kthejme femijet ne atdhe, ku do vazhdojme rrugen tone ne humbje te identitetit ne kurbet dhe ku jeta do na kaloje per shalesh, sepse Berishen e duan ne pushtet, per cdo gje, pervec interesit kombetar. Nuk po merrem fare me '97 (e cila sot cuditerish, fale asaj sklerozes tone, permendet sikur te jete ndonje vit qe i perket mesjetes dhe jo nje dekade me pare, ku populli shqiptar u degjenerua, transformua dhe rrenua ne te gjitha aspektet), as me Gerrdecin, as me deshtimin total institucional, administrativ te qeverise se tanishme, as me vjedhjet galopante qe familje kryeministrore dhe kelyshet e tyre vazhdojne te bejne ne kurriz te popullit, as me kritikat pa fund ndaj ketij diktatori qe kemi ne pushtet qe ka aq 'balls' sa na del edhe kundra FMN dhe ne nje kohe kur tere bota eshte e zhytur ne krize ekonomike, na nxjerr statistika ku nga ngritja ekonomike ja kalokemi edhe Kines, por po kapem vetem me dicka qe konstatoj sa here qe shkoj ne Tirane...(dhe me kete dua te te ve ne dukje faktin qe ne Shqiperi, ndryshe nga pallavrat qe degjon ne Media e lart e poshte nuk ka ligj, nuk ka rend dhe kjo...behet akoma me qellim te caktuar)
...nejse, hoqa dore (nga ajo qe kisha ndermend te diskutoja) se kam filluar te mbush carcafe si Brari!
Plako, qe ta mbyllim, Shqiperia ka nevoje per nje program social, duke pasur parasysh gjendjen e mjeruar ku ndodhet. Ashtu sic ketu ne Angli, qe eshte ne pushtet Partia e Punes dhe ku tere emigrantet shqiptare, sic edhe shtresat e mesme e te uleta angleze, kane gjetur parajsen, ashtu do gjente cdo individ atje, nese implementohej nje program si ai i propozuar nga Rama, me reforma ne shendetesi, ne arsim, me rimekembje te bujqesise dhe me subvencionime te arsyeshme per fshataret, me shfrytezimin maksimal te resorteve natyrore, me zhvillimin e turizmit, me forcimin e rendit dhe me mire-menaxhimin e fondeve, taksave, buxhetit etj.
Kam bindjen qe Rama, do ja arrinte me mire se kushdo, packa se propaganda vrer-derdhese e Berishianeve, u ka bere lavazh truri shume shqiptare, me nje diare akuzash e mashtrimesh, me shpifje e manipulime, sa rrugen e tij per ndryshimin e Shqiperise e ka bere te veshtire drejte pamundesise.
Jemi te lodhur me derrat qe kemi ne pushtet, me anti-shqiptare dhe pseudo-patriote e demokrate si Berisha & Co!
NANO eshte njeri i zgjuar, edhe mund te ndodhe edhe ajo qe thote? duhet ta dini qe eshte shume shoke me BERLUSKONIN dhe mos e nenvlesoni eshte mace e vjeter ne politike
as nuk diskutohet qe ps ka per ti hum zgjedhjet kete vit se sesht nano ne pushtet
p.s. pastaj pd ka ber goxha investime dhe populli genjeht nga keto
In politics, if you want anything said ask a man. If you want anything done, ask a woman.
Krijoni Kontakt