Close
Faqja 12 prej 26 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 254
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    jo krenaria kombetare e jona jane DOM LUSHAT serb qe cdo here ne histori gjate luftrave jane mshefur , ndersa pas luftave kane dale si hardhuca

dhe jane terhequr si patriota

dje me tha nje shoke ne lidhje me thenjen e SVETI AT GJERGJ FISHTA "

" LE TA DIJE BOTA MBARE SE GJERGJ FISHTA ME NUK ESHTE SHQIPTARE "

kete e ka thene nga mos suksesi i tij per te kthyer shqiptaret ne gjoja fene e tyre te pare fene e serbeve ,

dhe sot e kesaj dite po mundohen shume DOM LUSHA sikur kadareja ,rugova dhe shume te tjere ,por e kane me kot

u uroj qe edhe ata te lene nga nje thenje si kjo e FISHTES

me kujtohet edhe thenja e FAIK KONICES: Po mos te ishte islami ,shqiptaret do te ishin me shume ne numer po jo shqiptar"
    He mori Sajmira, edhe ne po e shohim shum mire faren e prishur te magjupve qe na kan lene ketu pushtuesit e me hershem, shih ku edhe magjupeve te pshurravta sikur ty iu ka dale rend me hanget m.u.t kunder figurave te shenjeta Shqiptare. Keto figurat tona sepaku nuk benin incest dhe as nuk ishin pedofil, nymfoman (manjak seksual) e rrenca qe kopjojne gjera nga te gjith te tjeret per rreth e i paraqesin ato si te vetat duke e quajtur veten si profet qe gjoja po na flitka me Engjuj e me Zot.

Ti thenjet e Faik Konices nuk mundesh ti kuptosh me trurin tend te peshkut oj shtrige qe mundohesh ta mbulosh me ferexhe kurvellekun e maskarllekun tend.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ne cilat libra te historise se pari mesohet per keta? Me mungojne librat e historise se klases se VII dhe IX te botimeve me te reja, e kam te klases se VI dhe VIII (botimi 2005), mirepo do ta gjej edhe ate te klases se VII dhe IX se bash po me intereson qysh kur po u mesoka per kryeministra turk ne librat zyrtare te historise nė Kosove, se me sa e di une nuk eshte mesuar. Ne kete te klases se VIII nuk permenden dhe as qe jane permendur perandoria osmane shihet si pushtuese. Mirepo pasi ta huazoj diku librin e klases se VII dhe IX (nuk e di sa do te me marr kohe) dhe si ta gjej do te kthehem te kjo tema.

P.S. Ne historine e klases se tete permenden keto figura, qe une i shkrova shpejt e shpejt dhe nuk jane ne radhe, mirepo vetem sa per ta dhene nje ide: Bubulina, Naum Veēilharxhi, Zef Jubani, Jeronim De Rada, Elena Gjika, Abdyl Frasheri, Sylejman Vokshi, Ymer Prizreni, Ali Pashe Gucia ( dhe figurat tjera te Lidhjes se Prizrenit ), Mic Sokoli, Pashko Vasa, Hasan Tahsini, Sami Frasheri, Jani Vretoja, Pandeli Sotiri, Sevasti Qiriazi, Haxhi Zeka, Nikolla Naēo, Kostaq Duro, Pandeli Evangjeli, Dhimitėr Mole, Jani Vreto, Thimi Mitko, Spiro Dine, Anastas Avramidhi, Jeronim De Rada, Konstandin Kristoforidhi, Dhimiter Kamarada, Zef Jubani, Zef Serembe, Papa Kristo Negovani, Bajo Topulli, Ēerēiz Topulli, Mihal Grameno, pjesėmarrėsit e Kongresit tė Manastirit, Luigj Gurakuqi, Visarion Dodani, Faik Konica, Jorgji Meksi, Murat Toptani, Hil Mosi, Fan Noli, Dedė Gjo Luli, Ismail Qemali, Hasan Prishtina, Idriz Seferi, Bajram Curri etj.

E Nderuar : Rina 87

Librin (Shkollor) mund ta gjesh nė secilėn do Librari nė Kosovė (nė tė gjitha qytetet).

Nė historinė nė tė cilėn pėrmenden (dhe ėshtė e sigurtė) :

Dr.Isa Bicaj & Arbėr Salihu
    HISTORIA 7

Botues
    Shtėpia botuese LIBRI SHKOLLOR
    Prishtinė , Rr.Fehmi Agani nr.41

Pėr Botuesin
    Bajram Shatri

Lektor
    Ilaz Metaj

Ballinėn dhe pėrpunimin e figurave
    Bajram Bardhi

Redaktor Teknik
    Nijazi Hashani

Korrektore
    N.Sejdiu dhe A.Metaj

Tirazhi : 15.000 copė
    Madhėsia : 9 1/4 tabakė shtypi
    Formati : 17X24cm

U shtyp nė maj tė vitit 2004 nė shtypshkronjėn KOHA - Prishtinė

(Kjo Vlen Pėr Tė Gjithė) :
    Nėse keni ndonjė kundėrshtim mund tia drejtoni botuesit,autorit (jo mua) .
    Unė thjesht citoj (me njė fjalė) fjalėt e shkruara nė Libėr.

Me Rrespekt : ILMGAP

Koricka e thate
    Anėtarėsuar
    07-06-2009
    Vendndodhja
    Grece
    Postime
    4
    Ore ILMGAP c'jane keto budallalleqe qe shkruan ? Qe kane hyre ne Histori nuk do te thote qe kane qene te mire se dhe Hitleri hyri ne Histori dhe Napolon Zerva ka hyre ne Histori,kjo s'do te thote se duhet te krenohemi qe kishte gjak cami(shqiptari)pasi ai dhe bandat e tij bene Masakren Came,duke vrare,prere,perdhunuar mbi 30 000 came. Pushtimi eshte pushtim dhe ska PUSHTIM NJEREZOR prandaj leri keto MAFIOZLLEQE.
    Kullumbricka

Koricka e thate
    Anėtarėsuar
    07-06-2009
    Vendndodhja
    Grece
    Postime
    4

Thumbs up

Citim Postuar mė parė nga lirikk Lexo Postimin
    Te gjith pushtuesit qe erdhen deshten ti asimilojn shqiptarėt püer qellim e pushtuese te tokave te tyre -greku i greqizoj ju dha tituj ne pushtet romaku po ashtu serbi po ashtu-
    bullgari po ashtu e turku po ashtu asgjė e jasjtzakonshme veprim i zakonshem i pushtuesve -
    pushtuesit vepruan keshtu neper shekuj taktikė e tyre kjo-
    shqiptart nuk ju bėnė ballė dot pushtimeve dhe kur u pushtuan pushtuesi diktonte kushtet ashtu siq po dikton kushtet sot pushtimi modern i te huajve qe po na dikton kah po don
    Te lumte goja lirikk.
    Kullumbricka

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    jo krenaria kombetare e jona jane DOM LUSHAT serb qe cdo here ne histori gjate luftrave jane mshefur , ndersa pas luftave kane dale si hardhuca

dhe jane terhequr si patriota

dje me tha nje shoke ne lidhje me thenjen e SVETI AT GJERGJ FISHTA "

" LE TA DIJE BOTA MBARE SE GJERGJ FISHTA ME NUK ESHTE SHQIPTARE "

kete e ka thene nga mos suksesi i tij per te kthyer shqiptaret ne gjoja fene e tyre te pare fene e serbeve ,

dhe sot e kesaj dite po mundohen shume DOM LUSHA sikur kadareja ,rugova dhe shume te tjere ,por e kane me kot

u uroj qe edhe ata te lene nga nje thenje si kjo e FISHTES

me kujtohet edhe thenja e FAIK KONICES: Po mos te ishte islami ,shqiptaret do te ishin me shume ne numer po jo shqiptar"
    Si ste vjen turp te flasesh kunder Gjergj Fishtes ai ishte kunder serbit dhe slavit gjith jeten e tij, lexoj pak shkrimet e tij, dhe mos u nis nga ajo se ishte prift. Ne qofte se nuk te pelqen feja, shih vepren e tij.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    Si ste vjen turp te flasesh kunder Gjergj Fishtes ai ishte kunder serbit dhe slavit gjith jeten e tij, lexoj pak shkrimet e tij, dhe mos u nis nga ajo se ishte prift. Ne qofte se nuk te pelqen feja, shih vepren e tij.
    Mir . . . Sajmiratnit nuk i vjen turp tė thotė kėto fjalė
    Por . . . Gjergj Fishtes a i vie turp tė thotė kėto fjalė : " LE TA DIJE BOTA MBARE SE GJERGJ FISHTA ME NUK ESHTE SHQIPTARE "

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    Pikerisht kjo eshte ajo qe i pengon keta kopilat e atyre qe i permende ti.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Pikerisht kjo eshte ajo qe i pengon keta kopilat e atyre qe i permende ti.
    Ma do mendja qė nofkėn qė ti e mban ėshtė : Patriot i Modernizuar
    Dhe patrioti i modernizuar e di si ėshtė ? ėshtė me fjalė , ndėrsa patrioti njihet me vepra jo fjalė.

Ky qė ju pėrmendni ju (Gjergj Fishta) si duket nuk dėshironte tė ishte Shqiptar apo ndoshta ka thėnė ndonjė batutė nė ato ēaste,apo ndoshta ėshtė e vėrtetė , apo ndoshta e kam sajuar unė ?

Me Rrespekt : ILMGAP

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Sajmire-tn, historia mesohet prej librave zyrtare e as prej domave e as prej pro-turkave. Hajde ciao 1 x.

------------------------------------------------

aaa e ke fjalen per librat komuniste ? une te them te drejten ne shkolle kam mesuar me shume per priftat,per formulen e pagezimit se sa per histori kombetare

pastaj nga ana tjeter mesonim histori komuniste jugosllave per IVO ANDRIQIN ,PITU GULIN ,DAME GRUEVIN dhe interesante keta te gjithe kishin nje gje te perbashket

cdo here i sulmonin shqiptaret musliman

kjo eshte nje e vertet qe dikujt ne kete forum i dhemb shume ,por ca te besh e verteta eshte e vertete dhe smund te nderohet ,sikur qe orvaten disa ketu ne emr te gjergj fishtes

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    E Nderuar : Rina 87

Librin (Shkollor) mund ta gjesh nė secilėn do Librari nė Kosovė (nė tė gjitha qytetet).
    ILMGAP e di se ku mund ti gjej librat e klases se VII-te, se une shkollen ne Kosove e kam kryer, por flm. Ne fakt e gjeta/huazova edhe ate, si ato te klaseve tjera, e nuk pata nevoje te dilja ta blija, se shyqyr jemi rrush prej femijeve ketu kojshi, qe jane ne te gjitha klasat. E pashe edhe pjesen tende te famshme te ciles ti i referohesh, edhe pse ne komentin tend ti thoshe se per ta mesohet duke filluar prej klases se VI-IX, gje qe nuk eshte e sakte se klasa e VI e perben periudhen parahistorike deri te mesjeta e hershme (do te thote para periudhes osmane). E mandej klasa e VII vazhdon prej feudalizmit te zhvilluar deri te lufterat e Bonapartes, shek XVIII, ku perfshihen edhe kapitujt e shqiptareve nen Perandorine e Osmane, e klasa e VIII vazhdon mandej prej kongresit te Vjenes e deri te Lufta e Pare Boterore etj. ku perfshihet edhe Rilindja Kombetare dhe Pavaresia nga Otomanet etj.

Nejse, bejtexhinjte, Ali Pashe Janina, arktitekt Sinani, Bushatlit etj. me kujtohen edhe mua qe i kam te mesuara mirepo na hutove shume me tere ata kryeministra, qe nese gjenerata ime i kemi mesuar ne shkolle me siguri une nuk kam qene e pranishme me mendje aty apo thjesh nuk i paskam mesu , se mua me tingelluan disi krejt "strange" sidomos qyprylyt e ata tjeret dhe mendoj se ky kapitull eshte fut me vone.

Nejse, une mendoj se jane te teperta keto informata kur je ne klase te VII, 12-13 vjec, sepse edhe vete shqiptimi qypryli po me duket i zorshem dhe kur je ne ate moshe nuk ua ve fort mendjen, perpos nese arsimtari nuk eshte tamam historian e mundohet ta drejtoje historine dikah tjeter. Nuk jam une te mohohet historia, mirepo jam kunder asaj sesi interpretohet historia. Une aty askund nuk pashe tu thurret lavdi, mirepo thuhet qe ne fillim "perpjekjet e shqiptareve per liri nga sundimi osman nuk pushuan asnjehere" , ti e ke harruar ta shenosh edhe kete fjali, mu aty ku flitet per keta lloj kryeministra, te cilet ne fakt vetem permenden me shume si emra dhe asgje konkrete nuk thuhet per ta (qe ne fakt jane ne teresi vetem dy paragrafa) dhe ANASHKALON tere pjesen tjeter te librit ku flitet per otomanet dhe luften e shqiptareve ndaj tyre si qendresen e arberve ndaj pushtimeve osmane, kryengritja e Gjon Kastriotit, betejen e Kosoves, lufterat e Skenderbeut etj.

Pse more po i anashkaloni keto?! E vini e fyeni ketu Gjergj Fishten si serb per nje fjali qe e ka thene ne momentin kur ka pa njerez keshtu si ju.

Hajde tung tash se nuk e kam ndermend me humb kohe me me nofka ne forum, qe shkrimet e tyne ta vrasin trunin, se mendoj se mjafton tani per tani !!

Ty e Sajmira me targa TN ju uroj sherim me te shpejte, kushdo qofshi!

Faqja 12 prej 26 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rugova: Dardania dhe flamuri dardan
    Nga krokodili_73 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 375
    Postimi i Fundit: 30-04-2017, 14:19
  2. Rexhep Qosja: Moisiu nderoi tradhtarin Rugova
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 15-05-2007, 12:50
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Shteti grek, ky armik i kombit shqiptar
    Nga ~Geri~ nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 07:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •