Postuar mė parė nga
Rina_87
Ne cilat libra te historise se pari mesohet per keta? Me mungojne librat e historise se klases se VII dhe IX te botimeve me te reja, e kam te klases se VI dhe VIII (botimi 2005), mirepo do ta gjej edhe ate te klases se VII dhe IX se bash po me intereson qysh kur po u mesoka per kryeministra turk ne librat zyrtare te historise nė Kosove, se me sa e di une nuk eshte mesuar. Ne kete te klases se VIII nuk permenden dhe as qe jane permendur perandoria osmane shihet si pushtuese. Mirepo pasi ta huazoj diku librin e klases se VII dhe IX (nuk e di sa do te me marr kohe) dhe si ta gjej do te kthehem te kjo tema.
P.S. Ne historine e klases se tete permenden keto figura, qe une i shkrova shpejt e shpejt dhe nuk jane ne radhe, mirepo vetem sa per ta dhene nje ide: Bubulina, Naum Veēilharxhi, Zef Jubani, Jeronim De Rada, Elena Gjika, Abdyl Frasheri, Sylejman Vokshi, Ymer Prizreni, Ali Pashe Gucia ( dhe figurat tjera te Lidhjes se Prizrenit ), Mic Sokoli, Pashko Vasa, Hasan Tahsini, Sami Frasheri, Jani Vretoja, Pandeli Sotiri, Sevasti Qiriazi, Haxhi Zeka, Nikolla Naēo, Kostaq Duro, Pandeli Evangjeli, Dhimitėr Mole, Jani Vreto, Thimi Mitko, Spiro Dine, Anastas Avramidhi, Jeronim De Rada, Konstandin Kristoforidhi, Dhimiter Kamarada, Zef Jubani, Zef Serembe, Papa Kristo Negovani, Bajo Topulli, Ēerēiz Topulli, Mihal Grameno, pjesėmarrėsit e Kongresit tė Manastirit, Luigj Gurakuqi, Visarion Dodani, Faik Konica, Jorgji Meksi, Murat Toptani, Hil Mosi, Fan Noli, Dedė Gjo Luli, Ismail Qemali, Hasan Prishtina, Idriz Seferi, Bajram Curri etj.
Krijoni Kontakt