Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 68
    yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Elena jemi tek tema "Ne kerkim te romances" jo "literatur e romances"

Qe njeriu vuan kur ja vjedhin partnerin ,kjo nuk do ndonje filozofi te madhe.
    C'fare eshte dashuria dhe vuajtjet e dashuris kete e dime te gjithe.

Ti fol nga pervoja jote (qe uroje mos ta kesh provuar) .

Gjithe te mirat.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Elena jemi tek tema "Ne kerkim te romances" jo "literatur e romances"

Qe njeriu vuan kur ja vjedhin partnerin ,kjo nuk do ndonje filozofi te madhe.
    C'fare eshte dashuria dhe vuajtjet e dashuris kete e dime te gjithe.

Ti fol nga pervoja jote (qe uroje mos ta kesh provuar) .

Gjithe te mirat.
    Ky është mendimi yt! Postimi i mësipërm është mendimi im!

Sqarim.

Përsa i përket "kur ja vjedhin partnerin" unë vazhdoj të pozicionohem që teknikisht nuk është vjedhje. Brendësia e temës nuk është akti i keqbërjes drejt një pronësie, por konflikti i vlerave morale dhe etike i një lidhje shoqërore dhe i një lidhje dashurore. Kufijtë e seicilës.

Këto janë pasojat e përfytyrimeve që ndërtohen gabimisht. Për sqarim, përfytyrimet janë ndërtimet mendore të gjithkujt prej nesh të cilat na lejonë të funksionojmë në jetë, të përshtasim veprimet me mendimet dhe anasjellats. Këtu jemi në forum. Nuk është dhe aq dramatike nëse funskionojmë apo jo përshtatshëm, por në jetë ngatërrime të tilla sjellin konflikte shume ë të mëdha sesa ky i këtyre dy shoqeve. Imagjinoni sa njerëz lexojnë forumin, mbi të gjitha sa adoleshentë. Ja përse këmbëngul në qartësimin e gjërave, në rolin e seicilit prej nesh, në rolin e komunitetit, në rastin konkret këtu ku jemi, në rolin e forumit dhe stafit i tij.

Unë ndalova tek kjo temë me këtë problematikë qartësie, po ka shumë tema që ia vlen të kihet parasysh një këndvështrim i tillë.

Shpresoj të mirekuptohet i diskutim gjeneral, dhe jo personal.

Përshëndetje

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 28-05-2009 më 18:35

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Kam shume vjet qe punoj me moshen adoleshente!
    Cfare fenomenesh nuk shikoj ,cfare veprimesh shumica te perseritura edhe per moshen e tyre.
    Po ju referoj nje ndodhi te diteve te fundit te ketij viti shkollor.Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?

Respekte.
    ca shoqesh jane keto aman!

u konfrontuan fizikisht? hm kjo tregon se aspak s'kan tolerance ndaj njera tjetres dhe aspak pjekuri nga te dyja, te njejtin nivel kane. Tamam adoleshente . Te shohin studimet dhe jo te merren me keto budalliqe.
    Dhe pyetja si ndihesh kur "vjedh" te dashurin e dikujt tjeter? S'ndiej asgje, pasi nuk arrij ne ate gjendje ta "vjedh" tjetrin! Duhet te vij vet tek une vullnetarisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Eve : 29-05-2009 më 06:20
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Nodh edhe keshtu...

Xhelozia per ate qe perjeton shoku/shoqa jote...te shtyn te mendosh se eshte pikerisht i/e dashuri/a e shokut apo shoqes tende. Dmth nqs mua me pelqen mardhenia qe ka 1 shoku im me te dashuren e tij...dhe pretendoj ta kem nje te tille dhe une, mendja me shkon qe te kem nje femer sic e ka ai ( mendim gabim ky ). Ne kete moment lind fiksimi...xhelozia shtohet...mardheniet me shokun nuk jane me ato te meparshmet etj etj.

Njerezit nuk e kuptojne qe ne cift ka nje ligj qe quhet "pershtatje" dhe..nuk mund te pershtaten te gjithe njesoj. Keto lloj "vjedhjesh" sic i quani ju behen per shkak te "vuajtjes" qe peson shoku ose shoqa qe nuk ka te dashur...dhe kur shef nje cift qe shkon mire e bukur thote : tamam nje si ky/kjo me mungon mua qe te jem bukur ne cift.

Ndaj ndodhin keto...se po ta mendojme thelle asnjeri nuk do tja prishi lumturine shokut apo shoqes se ngushte
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Fillimisht ne kte histori ata ishin ndare me kohe.

Ne situata ku cifti eshte akoma i lidhur dhe shoqa i "vjedh" te dashurin shoqes kemi te bejm me 3 njerez te ulet. Fajin e kan vet kto tralala-te e soteshme me shoqerin qe zgjedhin dhe me mashkullin (apo meshkujt..) qe lidhen. Aq here kam pare situata te tilla sa sme bejn me pershtypje.

Nje femer e zgjuar di te zgjedhi njerezit me te cilit do te rrethohet. Ashtu si dhe nje mashkull i zgjuar ben te njejten gje.

Jan ca meshkuj qe ju duket vetja sikur jan te bukur dhe mund te ken sa femra duan. Really? Ky eshte qellimi tyre ne jete? Te munden te ken sa me shume femra (te cilat zakonish nuk kan shume vlera apo moral te lart)? Cne kshu? Apo se nuk jan te zotit te gjejn 1 te sakt qe te jen krenar ta mbajn ne krah?

Varet si e shikon jeten cdo njeri. Ca edukate familjare ka mar dhe ca standartesh ka. Meshkujt qe kan kaluar neper duar shume femra nuk eshte e veshtire te kuptohen kush jan. Femrat qe meren me kta lloj "bukurosha" e fusin vet veten e tyre ne situata te tilla. Dihet qe shume te zgjuara nuk jan dhe ndoshta mendojn se nuk meritojn dicka me te mire se ta.

...... Maska e Rreja
    Anëtarësuar
    09-11-2009
    Vendndodhja
    Prison
    Postime
    378
    gabimi madh,ajo ndoshta esht hupur kur e ka pa at djalin(hupur duke then femrat npergjithsi qashtu jan tlehta,a ka dikush e bon per inati..)dhe si ka menduar pasojat,por mendoj se ska dal fer nga ana shoqrore,un t isha nvendin e asaj tjetres nuk dot isha konfrontuar fizikisht nuk ia vlen per ashtu njerez ta cosh bile doren lart..edhe un kam pas kshtu rast me dy shoqet e mija ma tmira,ia mori te dashurin shoqes tjeter kjo e donte shum mirpo ajo e pa se beri gabim dhe nuk lejoi qe ai ti ndane kto dyja e ben me plan ti hakmerren pse ai e la ket shoqen tjeter dhe ia dolen mban,mirpo nuk jan krejt njesoj,Kjo dashuri e atynve nuk dot zgjase shum..p.ssduheshte te ndodhe mirpo sot gjerat qe ndodhin nuk jan me plan qe ta dim se cka dot ndodh..
    Deffiniton Of Emotional People:Crying for things They never had..

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Se kam bere dhe se bej nje gje te tille kurre ti marr te dashurin shoqes,ose te ndonjeres qe e njoh,vetem ne qoftese ata kane pasur dashuri shume te fshehur qe mos ta merrte vesht njeri domethene qe une mos te kem dijeni fare per lidhjen e tyre.

Me vjen shume keq qe disa jane te tilla qe lendojne shoqen,dhe njekohesisht gjejne lumturine e vertete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2009
    Postime
    114
    Nese ate tjetrin nuk e njeh e ste lidh asgje me te normalisht te duket vetja i zoti sepse po merr ate qe do , Gjithmone nese ka ndjenje ne kte mes se nqs se nuk ka atehere ben mekat...

HoneY-BunnY √
    Anëtarësuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Se kam bere kurre nje gje te tille dhe personalisht me duket sh gje e ulet.Duhet ti zgjedhesh mire shoqet sot se cfare sben vaki ne kete bote!
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nese personi i ploteson te gjitha kriteret qe kerkohen ne dashuri,(sinqeritetin mirekuptimin pak tolerancen)atehere nuk mund ta vjedhe askush,por nese gjene nje boshllek sado te vogel,ruaju,se tjetra-tjetri e ploteson!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •