Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    i/e regjistruar Maska e *mistrecja*
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    143
    nuk do e beja ket gje dhe nuk esht gje e mire ne asnji menyr!

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Kurre nuk dote bijê ne at nivel , kur ta kisha paremenduar qe e ka prekur shoqen time dhe tash dote vinte tek une me neveritin kto gjera te shemtura si te turqve .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Kurre nuk dote bijê ne at nivel , kur ta kisha paremenduar qe e ka prekur shoqen time dhe tash dote vinte tek une me neveritin kto gjera te shemtura si te turqve .
    Po sikur ta kete patur fajin ajo shoqja jote per ndarjen. Mos e kete merituar dashurine e tij. Ti ke pare tek ai ate qe ajo s'mund ta shikonte. Ka dhe femra qe i perdorin meshkujt per interesat e tyre.
    Me kujton njeren qe vajti beri dhe bast per nje shume jo te vogel lekesh, me nje te klases kur ishim ne shkolle, qe kurre nuk do zinte nje te dashur ne ate qytet. Ishte e fejuar motra nderkohe dhe vajti e zuri te dashurin pa kaluar as nje muaj loooooooooool. Pastaj i vinte inat kur i kerkonte leket ai i bastit.
    Never say never, se nuk i dihet lol.
    Feelings change - memories don't.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    sinqerisht mendoj se ja ka bo mir ajo vajza qe ja ka marr te dashurin se i ka dhen nje mesim te mir se nuk ka as shoqe sot e as te dashur
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    si ndihem po ja qe nuk edi dhe nuk dua ta di se si ndihen ato persona qe e bejn ket gje te poshter...une i urrej ato qe bejn keshtu gjerash mua nuk me ka ndodhur dhe nuk njof njeri qe i ka ndodhur deri sonte....
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

WoRkInG Maska e [Neo]
    Anëtarësuar
    05-10-2008
    Vendndodhja
    A man can be happy with any woman, as long as he does not love her.
    Postime
    247
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Kam shume vjet qe punoj me moshen adoleshente!
    Cfare fenomenesh nuk shikoj ,cfare veprimesh shumica te perseritura edhe per moshen e tyre.
    Po ju referoj nje ndodhi te diteve te fundit te ketij viti shkollor.Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?

Respekte.
    Zemra ka Arsye qe Arsyeja si kupton.
    Zemren nuk e komandon dot as ti as une e asnje person tjeter.
    Nqs i del Kundra zemres do vuash 100 here me Shume .
    Kaq kisha per te thene.
    Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.

Oscar Wilde.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    vjedhje quhet - kur ja merr dikujt nje gje, send, frymor pa leje dhe fshehurazi

Nese ai/ajo dikshi/ja e ka lene ate gjene ne mes te rruges apo ate frymorin qe merr frime dhe nuk e do me, kush e gjen e fiton. Finders , keepers thone ketej nga usa. Ta gezoj me pak fjale, ose ta dorezoj ne polici po me qar dalin cops-at pastaj

ky denifitioni im eshte simple. kuptohet nga te gjithe . Ska nevoj per reflektime ne fund, si artikujt e Elnes. Lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 27-05-2009 më 12:28

i/e regjistruar Maska e jul-linda
    Anëtarësuar
    10-07-2008
    Postime
    2,077
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

Respekte.

Po te ishte nje shoqe e mire , sapo te fillonte te ndjente dicka , urgjentisht duhej te evitonte kontaktet me te . Ndjej per nje njeri qe e di nese ndjej per te nuk ka asnje problem , por ne momentin qe ndjenja ime shkon ne vend te gabuar gjithmon ka nje fillim , pra njeriu e kupton kur gjerat kane filluar te ndryshojne dhe terhiqet ne moment pa bere ze fare , ndersa nese ka mberritur ne nje faze qe ka rene ne dashuri tmerrezisht atehere ketu situata behet jashte mase e veshtire , atehere te nevojitet nje freski psikologjike per te rimare vendimin qe kjo histori duhet te mbyllet , por ketu situata te kthehet ne sfide dhe eshte thuajse e pamundur te kthehesh mbrapsht .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-03-2008
    Vendndodhja
    prishtin
    Postime
    5

Thumbs up -

nuk e di po ne kohet e sodit eshte ber qe te mos i besojsh askujt se eshte duke ndodhur gjithqka sa nuk eshte per tu quditur jeta eshte e till ja marr te dashurin apo dashurohesh ne te dashurine shoqes ka mundesi qe te ndodh kjo si thojn zemra nuk komandohet al cuor non si camanda po varet tash se qfar situate esht,mua sme ka ndodh kjo asnjeher ishalla nuk me ndodh po te me ndodhte sikur te dashurohem ne te dashurin e shoqes ato ndjenja nuk do i tregoja se nuk do mujsha qe te jetoj me te e te vazhdoj lidhjen me te duke e ditur se dikush po vuan per shka timin nuk do me linte ndergjegjeja te beja ket gje keshtu qe do i fshihja ndjenjat e mija edhe sado veshtir qe te jet ndoshta me kalimin e kohes do me kalonte edhe kjo edhe do vazhdoja jeten me tjeter person se kurr si dihet fatit po kjo vajza nuk ka vepru mir ky eshte mendimi im ju pershendes te gjithve.

Në lidhje me temën: Si ndjehesh kur "vjedh" të dashurin/dashurën e dikujt tjetër?

Titulli, Ilustrimi,Tema!

Harmonia e tyre!Qartësia e çështjes! Përgjegjësia e gjithkujt për një komunikimin sa më të saktë dhe sa më pasurues!

Titulli:
    Si ndjehesh kur "vjedh" të dashurin/dashurën e dikujt tjetër?
    Ilustrimi:
    Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti. Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare, bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?
    Domethëniet e fjalëve kyçe për tu shtjelluar me temën:

Vjedh
    1. I marr dikujt diçka fshehurazi a duke mashtruar dhe e përvetësoj, marr diçka pa leje e pa të drejtë dhe përdor diçka që s’është e imja, që është pronë e dikujt tjetër ose shoqërore ; bëj një vjedhje. (Vidhte para. Vidhte bagëti. Vidhte natën. Ai që vjedh dënohet nga shoqëria.)
    2. Ia marr dikujt diçka me forcë ose me dinakëri, ia rrëmbej. (I vodhi lirinë, i vjedh kohën e lirë etj) marre fshehurazi diçka ; e mësoj a e marr nga dikush një zanat etj. (I vodhi zanatin. Ia vodhi të fshehtën. Diku ma vodhi veshi.)
    3. Përvetesoj, paraqis si timen a e quaj timen një ide, një tezë ë është e tjetërkujt. (Ia vodhi tezat).

Burimi nga: Fjalori i gjuhës së sotme shqipe (1980) botim i akademisë së shkencave shqiptare. Fq. 2172
    Pronë
    1. Formë e caktuar historike e përvetësimit të të mirave ateriale, e në radhë të parë e mjeteve të prodhimit. Pronë shoqërore.
    2. Pasuri që i pëket dikujt.(I zoti i pronës, e ka pronën e vet.)
    3. Arat bashkë me shtëpinë, toka, çifliku.
    Prone vetjake
    1. Tërësia e të ardhurave nga puna dhe nga burime të ligjshme, shtëpia e banimit dhe sende të tjer qe shërbejnë për plotësimin e nevojave materiale e kulturore vetjake e familjare
    Pronësi
    1. E drejta e dikujt për të zotëruar një pronë; të qenët pronë e dikujt. (Dy format e pronësisë, prona privatedhe prona shoqërore. Forma sunduese e pronësisë)
    Pronësoj.
    1. Fitoj të drejtën për të qenë pronar i dçkaje, e bëj pronën time, bëhem zot i diçkaje. (Bejlerët pronësonin pasurinë e fshatarit.)
    Burimi nga: Fjalori i gjuhës së sotme shqipe (1980) botim i akademisë së shkencave shqiptare. Fq. 1557

Çfarë mendohet rrotull nesh për pronësinë?

Definition : propriété
    1. DROIT droit d'une personne physique ou morale, garanti par la loi, absolu, exclusif et perpétuel, à posséder un bien et à en disposer comme elle l'entend (lorsque la propriété est répartie entre plusieurs personnes, il y a indivision)

Përkufizimi : Pronësi.
    1. E drejtë e një personi fizik ose moral, garantuar nga ligji, absolute, e vetme dhe e përhershme, për të zotëruar një të mirë dhe për ta përdorur si i pëlqen. (Kur pronësia është shpërndarë ndërmjet shumë personash, ka bashkëpronësi)

Burimi nga: http://fr.encarta.msn.com/encnet/fea...propriet%c3%a9
    I dashur:
    1. Djalë që më do dhe e dua fort me një dashuri të pastër e të çiltër, ai me të cilin lidh një dashuri të vertetë dhe dëshëroj ta kem shok jete. I dashuri i zemrës.
    2. Dashnor. U takua (doli) me të dashrurën/ dashurin.
    Dashuri/a
    1. Ndjenjë e fuqishme, e thellë që të lidh ngushtë me dikë a me diçka dhe që të bën ta duash me gjithë zemër e të mos kursesh asgjë për të; ndjenjë pëlqimi.
    2. Ndjenjë e zjarrtë dhe e pastër që lind në zemrat e dy njerëzve të sekseve të kundërta dhe që i bën ta duan me gjithë shpirt e ta adhurojnë njëri-tjetrin; ndjenjë e madhe dhe e fuqishme që ushqen dikush për një njeri të seksit tjetër.
    Burimi nga: Fjalori i gjuhës së sotme shqipe (1980) botim i akademisë së shkencave shqiptare. Fq. 295

Po rreth nesh si përkufizohet dashuria?
    1. L’amour est une émotion affective à la fois simple et complexe, perturbée par les cultures, débattue depuis des siècles et encore débattue de nos jours. Cet attachement affectif est un sujet de biologie (pourquoi l'amour), de psychologie (l'impact de l'amour et de son absence), de sociologie (son rôle dans les relations humaines), de philosophie (dans quel but aimer ?), de théologie (l'amour de Dieu), d'Art (l'amour dans tous ses arts), de divertissement (les plaisirs de l'amour), d'économie (le commerce de la rencontre amoureuse) et de sciences exactes (les molécules mises en jeu).

1. Dashuria është një emocion ndjesor njëherazi i thjeshtë dhe i komplikuar, turbulluar nga kulturat, debatuar prej shekujsh dhe ende debatohet sot. Kjo lidhje ndjesore është një çështje biologjie (përse dashuria), psikologjike (pasojat e dashurisë dhe të mungesës së saj), sociologjie (roli i saj në marrëdhëniet njerëzore), i filozofisë (me çfarë qëllimi dashurohet) i theologjisë (dashuria për Zotin), e artit (dashuria për të gjitha artet), e argëtimit (kënaqësitë e dashurisë), e ekonomisë (tregëtia e takimit dashuror) dhe e shkencave ekzakte (molekulat e vëna në lëvizje).

Source: http://fr.wikipedia.org/wiki/Peine_d'amour Burimi nga: http://fr.wikipedia.org/wiki/Vuajtje_dashurie[/url]
    Reflektimi im

Duke lexuar postimet e lexuesve del në pah që shumica është pergjigjur vetëm në lidhje me titullin. Kush përgjiget për kijimin e koncepteve të gabuara tek lexuesit (që mund të jenë të të gjiha moshave)? Në rastin konkret flitet për marrëdhënie (relacionet) shoqo-emocionale midis dy shoqeve dhe një djali.
    Në ilustrim flitet për marrëdhënie (relacionet) shoqo-emocionale midis dy shoqeve dhe një djali. Në titull flitet për akt keqbërje drejt një pronësie.

Bazuar në domethëniet e fjalëve ku është vjedhja?! Ku është e drejta e pronësisë së njeriut nga njeriu? Ku është harmonia midis titullit dhe ilustrimit?! Si mund të deformohet me kaq lehtësi domethenia e fjalëve?

Për mua, thelbi i temës është : - shqyrtimi i limiteve shoqo-dashurore, për të filtruar cilësinë e marrëdhënieve njerëzore. Nga kjo rrjedh që liria e gjithkujt shkon deri aty ku fillon liria e tjetrit, por dhe lumturia e gjithkujt shkon deri aty ku nuk fillon lumturia e tjetrit!

p.s: Analiza e realizimit teknik të tekstit:

Karakteret e madhësisë së shkronjave të përdorura:

Titulli Principal - Book Antiqua nr 4 Italique
    Nëntitulli - Book Antiqua nr 3 Italique
    Brendesia Tekstit- Book Antiqua nr 2 Neutral

Me të mira.

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 28-05-2009 më 17:20

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •