Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 68
    Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga Chingy Lexo Postimin
    Atehere paske qene ne konviktin me te ndershem te Italise...te rrish ne konvikt nuk do te thote te jesh e "leht" ketu jam dakort me ty po knej nodhin gjona akoma me skandaloze...
    s'e di cfare gjerash thua ti, mbase ju qe jeni djem i dini me mire keto gjera, por duke qene se behet fjale per gjera qe ndodhin mes djemsh e vajzash (edhe se ka edhe raste extreme) mendoj se kam nje fare dijenie, perderisa kam jetuar e vazhdoj te jetoj ne nje realitet te tille. Personalisht konviktin e quaj shtepi, ku jetohet, flihet, haet e pihet e me rradhe.... Prandaj nqs edhe shtepia quhet kaq e pandershme atehere te jap te njejten te drejte edhe ty, dmth ne rregull qenke me arsyetimin tend. Shkurt or ti cuno, s'i quaj rob tamam ato qe tallen me veten e tyre, sidomos me njerez qe s'e kane seriozisht nqs e marrim ne kete kuptim. Thjeshte s'e marrin me fort seriozitet jeten ose kapin vetem momentin pa menduar per neser, por secili ka principet e mendimet e veta rreth ketij argumenti, prandaj eshte e kote te vazhdojme me kete lagna
    La vita è bella...

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anëtarësuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar më parë nga Elna Durrësi Lexo Postimin
    Këto citime flasin më shumë se fajisja e gjithkujt! Fatkeqësisht për disa: Jo gjithçka rrotullohet vetëm rreth boshtit. . Ka shumë elementë përbërës të dashurisë të cilët kanë po ashtu si boshti rëndesinë e tyre në harmoninë e një çifti dhe që këkrojnë përshtajen e tyre.
    Elna fakti qe keto jane imazhi i dashurise per perendimoret nuk do te thote qe eshte nje imazh i drejte...Ne qe jetojm knej e shofim shume mire se si e perjetojn keto dashurine dhe c'fare roli dominant luan "boshti" ne perendim..Prandaj ndahen edhe ciftet...I vetmi mentalitet qe duhet te pranojm eshte ai i lirise..dmth gjithsecili ben ate qe deshiron dhe nuk duhet ta paragjykojm..secili eshte pergjegjes direkt per jeten e tij...Suksese per projektin se te paskemi edhe nga Durresi..
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anëtarësuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    s'e di cfare gjerash thua ti, mbase ju qe jeni djem i dini me mire keto gjera, por duke qene se behet fjale per gjera qe ndodhin mes djemsh e vajzash (edhe se ka edhe raste extreme) mendoj se kam nje fare dijenie, perderisa kam jetuar e vazhdoj te jetoj ne nje realitet te tille. Personalisht konviktin e quaj shtepi, ku jetohet, flihet, haet e pihet e me rradhe.... Prandaj nqs edhe shtepia quhet kaq e pandershme atehere te jap te njejten te drejte edhe ty, dmth ne rregull qenke me arsyetimin tend. Shkurt or ti cuno, s'i quaj rob tamam ato qe tallen me veten e tyre, sidomos me njerez qe s'e kane seriozisht nqs e marrim ne kete kuptim. Thjeshte s'e marrin me fort seriozitet jeten ose kapin vetem momentin pa menduar per neser, por secili ka principet e mendimet e veta rreth ketij argumenti, prandaj eshte e kote te vazhdojme me kete lagna
    Era une po flisja per ato qe kam pare dhe sigurisht mes djemsh dhe vajzash..(edhe me beso kam pare shume e kam degjuar shume) por sic e thash nuk do te thote qe kush eshte ne konvikt dmth qe ben gjera te tilla...E verteta eshte qe ne konvikt(sidomos njerezit qe jan mbyllyr gjith jeten) e shofin veten papritur te lir,ndjenja e turpit barazohet gati me 0 edhe e dim sesi perfundojn...Po per gjith keto gjera normalisht duhet ta kesh icik ne gjak...Ti konviktin e quan shtepi,i mban rregullat e shtepise dhe nuk beson se ndodhin shume gjera sepse kuptohet qe je vajze me moral te larte..Po ta siguroj qe shumica e vajzave nuk e shofin konviktin me te njejtin sy..
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Citim Postuar më parë nga Chingy Lexo Postimin
    Elna fakti qe keto jane imazhi i dashurise per perendimoret nuk do te thote qe eshte nje imazh i drejte...Ne qe jetojm knej e shofim shume mire se si e perjetojn keto dashurine dhe c'fare roli dominant luan "boshti" ne perendim..Prandaj ndahen edhe ciftet...I vetmi mentalitet qe duhet te pranojm eshte ai i lirise..dmth gjithsecili ben ate qe deshiron dhe nuk duhet ta paragjykojm..secili eshte pergjegjes direkt per jeten e tij...Suksese per projektin se te paskemi edhe nga Durresi..
    Janë shumë faktorë për ndarjene çiftit. "Boshti" është një nga faktorët e mbarëvajtjes apo keqvajtjes së një çiftit i cili ka rolin e vet si të gjithë përbërësit e tjerë, por jo i vetmi.

Nuk më duket se në Shqipëri çiftet janë ndërtuar dhe aq mbi rëndësinë, ose më mirë thënë funksionimin e boshtit. Ajo që bënte çift, familje e gjithçka ka qene monopoli i pushtetit. Tashmë ky monopol është lëkundur. Ciftet në vend që të bashkupunojnë për ekuilibrimin e pushtetit tërheqin njëri-tjetrin.

Ilustrimin me përbajtjene temës:

Thelbi i problematikës nuk është pse u krijua çifti i dytë me individë të familjarizuar më parë, por për të mbajtur cilin pushtet u krijua.
    Për pushtetine unit: - Unë jam unë dhe bëj gjithçka me ty dhe rrethin tënd? apo për pushtetin e ndjenjës: - Ndodhi që u dashuruan dhe do bëjnë gjithçka të mos lëndojnë ishin /en e mëparshëm/e!

Do mbes pa projekt... Do ju bej apel për ndihmë pastaj .

Elna.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga DEA27 Lexo Postimin
    nje pyetje kam! kjo shoqja e kish te dashurin gje me tapi, i kish mar letrat e privatizimit?
    cfare flisni keshtu cdo njeri eshte i lire te beje zgjedhjen e vet, dhe ai i dashuri i saj dhe shoqja e saj skane bere azgje tjeter por kane bere nje zgjedhje te lire!
    ku qendron gabimi krimi, faji a ku di une si po e epitetizoni ju!

me vjene keq por te kjo teme me kane zhgenjyer disa antare qe kisha idene se ishin te pjekur per te bere nje lloj gjykimi te ekulibruar.
    Kjo nuk eshte nje mendim i ekulibruar nga ana jote,po e gjuaj me teper anarshi .

Llogjika dhe arsyeja na ndajne nga frymoret e tjere.

Po nje gje se mora vesh une ,kaq deshtak qenka ky adami ????
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Kam shume vjet qe punoj me moshen adoleshente!
    Cfare fenomenesh nuk shikoj ,cfare veprimesh shumica te perseritura edhe per moshen e tyre.
    Po ju referoj nje ndodhi te diteve te fundit te ketij viti shkollor.Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?

Respekte.
    Nuk shoh asgje te keqe ne rastin qe ke treguar ti. Ajo nuk ja ka marre shoqes, pasi shoqja e kishte lene me kohe. S'ka arsye ti kundervihet shoqes pse ra ne dashuri me ishin e saj.
    Fundja ndonjehere dashurojme njeriun e gabuar dhe se kuptojme qe dashurine e vertete e kemi aq prane.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Te njerezit e dobet doshuria eshte si virusi. Nese hyne dikund ajo kalon lehte ne afersi.
    ========================
    JU NJE HAP - PUNA DY...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Kur i vjedh te dashuren shokut? Se kam provuar ndonjeher, as nuk do e provoj sepse pak seder e respekt duhet ta kete cdo mashkull mendoj! Kshu qe se di ca ndjenje eshte!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Special kind Maska e *Lorisa*
    Anëtarësuar
    08-07-2008
    Vendndodhja
    Buzë liqenit
    Postime
    346
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?

Respekte.
    Dashuria spyet a duhet a s'duhet dhe sa i përket pyetjes tjetër edhe mund të ketë jetëgjatësi varet.

Lumturia nuk vjen vetë, atë duhet ta krijojmë ne.

woooow, sa seriozisht e paskeni marr ket temen, nesjse po edhe ehde une menimin tem, edhe pse nuk i lexova te gjitha postimet:
    ketu po i referohet asaj qe shoqja ia mori te dfashurin shoqes, por noshta eshte e kunderta, sepse siq tha Apollo, tipat e stilit Kasanova,e bejne ashtu punen, ne menyre aq te sofistikuar dhe perfide, qe shoqja, motra kush do qoft mudnte dashurohet ne te dhe pastaj natyrisht qe ndodhe kjo, sepse sugjestioni qe ebejn keta tipa eshte shume determinuaes dhe nuk eshte epr tu quditur.. por mund te jet ehde ai aspekti i sinqert, pra ai djali mund te jet tipi ideal per ate shoqen e 'vjedhur' dhe anasjelltas, pra e tera mudn te jet nje lidhje qe ndohi dhe mund te jet perjetesiht, sepse noshta jane nejri per tjetrin.... te gjitha keto jane paraagjykime.. sidoqoft, ia kalofshin mire edhe nje gje deshta ta them, qe qofshin femra, qofshin meshkujt kur dicka eshte e bukur pran tyre, do ta mendojne lidhejn, sexuale, apo cfare do qoft...
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •