Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 68
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Si ndjehesh kur "vjedh" të dashurin/dashurën e dikujt tjetër?

Kam shume vjet qe punoj me moshen adoleshente!
    Cfare fenomenesh nuk shikoj ,cfare veprimesh shumica te perseritura edhe per moshen e tyre.
    Po ju referoj nje ndodhi te diteve te fundit te ketij viti shkollor.Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?

A ka jetegjatesi kjo dashuri qofte per vajzat qofte edhe per djemte?

Respekte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-05-2009 më 10:33

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Si mendoni ju ,duhej te dashurohej shoqja e dhomes me te dashurin e shoqes se saj?
    Mendoj se vajzat duhet te zgjedhin mire se me cfar djemsh lidhen. Tipi djemve cassanova, eshte normale qe do fusin hundet edhe ku su takon, mjafton te shohin nje femer me te bukur se ajo qe kan ne krah edhe direkte do i sulen, duhet te jeshe shum femer e zgjuar qe te mbash lidhur nje djale qe sheh sa majtas djathtas. Nese ai djale do e donte kte vajzen, atehere sdo kishte shoqe dhome qe do ja merrte mendjen, po sic dihet gjithmone neper konvikte ka te tilla histori edhe djemt ikin vetem per seks jo per dashuri ne dhomat e vajzave.

Tani a duhej te ndodhte.. Sdiskutohet qe nuk duhet te ndodhte dicka e tille, se derisa shoqja e saj e ka prezantuar me te dashurin, ne menyren me absolute ajo sduhej ta shikonte ate djale me syrin e dashurise. Po paska qene shoqe "e ulet" qe spyeska per shoqeri edhe ka vepruar ne ate menyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-05-2009 më 17:39
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    A duhet te ndodhe pyet ti....po kush po pyet me ne ditet e sotme nese duhet apo jo te ndodhe.....sot po behet gjithcka....po shohim cdo ngjyre ...dhe smund ta mohojme se here pas here na takon te gjitheve te pershtatemi me shume gjara qe "sduhet te ndodhin"....

Shoqeria po degradohet dhe bashke me te po degradohen norma dikur shume egzistente dhe te domosdoshme.,....a ka mundesi rikthimi????....e kush e di,......sot secili ben ate qe do duke thene : le te dale si te dale e te shkoje ku te shkoje....
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    Un kurr sdo u futja ne mes me nje vajze qe ka nje tjeter se cfar bese mun te japi nje njeri till?asajt vjen nje dhe ja ndrroka
    Pastaj sepse e quj veten cun me nder,e skam pse te boj dicka til se jam cun vet. Plere jan ata njerzit qe bojn gjona tilla. Po te pakten te hapin syt menoj per ca njeriu ke prane. Tenxherja gjen gjithmone kapakun e vet thojn.
    mos luj se sta quj

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Si ndjehesh???... Si plehre, ma merr mendja... Nqs ke sadopak seder e dinjitet, se ben dicka te tille,po ja qe robt e bejne ... Po le te vazhdojne ta bejne perderisa jane te lumtur me kto veprime...
    Really Dude... Get A Life!!!

Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.

Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Respekte.
    Përshëndetje.

Kjo është çështje parimesh kulturore personale. Teorikisht e dashura e dyte nuk ka vjedhur asgjë qoftë emocionalisht po ashtu edhe materialisht. Me sa kuptova nga postimi, midis çiftit të parë lidhja ishte shkëputur më parë se të fillonte lidhja e dytë.
    pas ndarjes me te dashuren e pare
    Nëse shihet ndodhia thjesht si një ndalim mbi imazh (pa emocione) as djali nuk i ka munguar besnikëri vajzës së parë. As shoqja e saj. Ato janë lidhur pasi çifti i parë ishte shpërbërë. Thjesht: - Vajza e dytë ka marrë "mall" me provë paraprake, qoftë ai "bostan" apo "kungull"!

Nëse shihet çështja nga këndvështrim kulturor shqiptar, ky veprim është i papranueshëm. Në kulturën tonë ndjeshmëria, biologjia, familja, shoqëria, kolegëria mbështillen bashkë. Nëse dikush nuk mirëkuptohet me një partner, një familjar, një kolege i gjithë stafi mbështetës i tij/saj duhet të marrë pozicionim qëndrimi bardhë ose zi ... nuk ekziston gri. Nuk njihen nuancat.

Nëse shihet çështja nga këndvështrim evropiano-perëndimor këto gjëra janë banale. Është një kulturë ku çdo gjë ka aksin e vet të pozicionimit pa i përzier te gjitha së bashku. Marrëdhëniet ndërtohen individualisht dhe jo "bllokërisht". Të qënit shoqe dhe të qënit ish-e nuk pështjellojnë njëra-tjetrën. Nuk ka nevojshmëri për "blloqe" qendrimi shoqo-familjar. Pergjithësisht, kur mbaron një lidhje, mbaron vërtet për shkaqe mos përshtatje marrëdhëniesh midis dy njerëzve. Kështu, askush nuk ka pse lakmon çfarë mbeti pas. Ka edhe përjashtime, por përgjithësisht duket të shkojë ashtu.

Më shumë se pozicionim stoik, rinia (njerëzia) kanë nevojë për vetqartësim. Për vetëdrejtim jete me vetëdije. Cfarë kërkojnë nga jeta? Cfarë projektesh jete kanë? Sa kanë mundëis realizimi projektet e tyre? Dhe më kryesoja: A dinë të projektojnë një jetë? Në rastin konkret, si çifti parë, po ashtu dhe çifti dytë, çfarë projektimesh kanë së bashku... çfarë kanë vendosur të ndajnë çfarë jo? Deri ku i kanë caqet e çiftimit? Sipas statistikave të pjesës perëndimore të evropës divorci ka marrë përmasa shumë të mëdha. P.sh në Aktualisht në Zvicër, një ndër 4 çifte që martohen apo bashkëjetojnë përfundon në ndarje. Në Gjenevë, edhe pse është qytet i Zvicrës statistikat e ndarjes janë një ndër dy çifte. Në Francë më duket së raporti i ndarjeve është një me tre. Në Amerikë po ashtu 1 me 3. Ndërsa në Shqipëri nuk e di.

Faktorët e ndarjes janë të shumtë, por rezultati është një : Nuk ka më një familje, por ka disa lloje familjesh. Nuk ka më një jetë me dikë, por ka një copë udhe të jetës me dikë, ose copëz udhe jete me dikë. Kështu që dhe ato të rinj e të reja sot, do ndahen nga njeri/a do lidhen me tjetrin/trën derisa të gjejnë përshtshmërinë e tyre globale. Së fundmi do stabilizohen me përshtshmërinë e tyre për të bërë një copë apo copëz udhe jete.

Për të patur një ide se çfarë jetëgjatësie do të kenë çiftet në Shqipëri hidhini një sy statistikave familjare të Shqiperisë sot dhe shfaqet vetë tabloja e ardhmërisë së jetëgjatësisë së çifteve të nesërm.

Mendimi im ky.

Gjumë të mirë

Elna.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 20-05-2009 më 21:14

LosT AngeL Maska e PaToSaRaK
    Anëtarësuar
    16-02-2005
    Vendndodhja
    Ne mes te llumit
    Postime
    360
    Une mendoj se ajo shoqja nuk duhet ta bente ate veprim, se po te ishte shoqe tamam do vepronte ndryshe qe ne fillim. Kurse per ate djalin s'kam cfare te them hallall ja befte Zoti, se ne fund te fundit mashkulli eshte i pa permbajtur po gjeti tabel do bej qitje.
    E Lehte Ta Kujtosh Veshtire Ta Harrosh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Shijak
    Postime
    848
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Kam shume vjet qe punoj me moshen adoleshente!
    Cfare fenomenesh nuk shikoj ,cfare veprimesh shumica te perseritura edhe per moshen e tyre.
    Po ju referoj nje ndodhi te diteve te fundit te ketij viti shkollor.Dy shoqe dhome,njera nga to ishte e dashuruar me nje djale qe para nje viti.
    Per cudi pas ndarjes me te dashuren e pare ,bie ne dashuri me shoqen e dhomes se saj!?.Vajza u dashurua marrezisht pas te dashurit te shoqes dhe sigurisht pati edhe zenka mes tyre.Se fundmi edhe u konfrontuan fizikisht.

Respekte.
    si keto raste ka plot un e kam nji shembull por akoma me keq qe djali qendronte i lidhur me dy shoqe te ngushta ne te njejten kohe a ka me keq un pervete nuk do ta beja kurre edhe nese do e doja ate kurr nuk do tia shprehja

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    nje pyetje kam! kjo shoqja e kish te dashurin gje me tapi, i kish mar letrat e privatizimit?
    cfare flisni keshtu cdo njeri eshte i lire te beje zgjedhjen e vet, dhe ai i dashuri i saj dhe shoqja e saj skane bere azgje tjeter por kane bere nje zgjedhje te lire!
    ku qendron gabimi krimi, faji a ku di une si po e epitetizoni ju!

me vjene keq por te kjo teme me kane zhgenjyer disa antare qe kisha idene se ishin te pjekur per te bere nje lloj gjykimi te ekulibruar.
    failure is not an option!

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk eshte se nuk ndodhin, madje ka pas raste edhe ndermjet motrash. Gjithsesi s'ka gje me te ulet se njerez te tille. I fejuari ne fund te fundit me mire heret se vone e per mendimin tim njerez te tille s'ia vlen as t'i hedhesh syte jo me t'i kesh edhe te fejuar. Ndersa per shoqen gjeja me e shemtuar, sepse fundja Bota s'u tha per burra, qe do i vesh syte pikerisht tek ai i shoqes, nqs je me te vertete shoqe, duke qene se ne nje konvikt behesh familjar me ate qe jeton, sepse ndan gjithacka e di gjithcka per ty sado e urte apo e rezervuar te jesh.

Mendoj se vajzat duhet te zgjedhin mire se me cfar djemsh lidhen. Tipi djemve cassanova, eshte normale qe do fusin hundet edhe ku su takon, mjafton te shohin nje femer me te bukur se ajo qe kan ne krah edhe direkte do i sulen, duhet te jeshe shum femer e zgjuar qe te mbash lidhur nje djale qe sheh sa majtas djathtas. Nese ai djale do e donte kte vajzen, atehere sdo kishte shoqe dhome qe do ja merrte mendjen, po sic dihet gjithmone neper konvikte ka te tilla histori edhe djemt ikin vetem per seks jo per dashuri ne dhomat e vajzave.

Nuk jam fare dakort me kete qe thua ti. Kam jetuar shume vite ne konvikt ketu ne It e s'me ka rastisur asnjehere te degjoj historira te tilla. Njerez te tille, nuk kane nevoje per konvikte per veprime te shemtuara si ne kete rast, se e gjejne vendin e tyre kudo, prandaj mos fol kot per konviktet para kohe, sepse me te vertete me duket e shpifme kjo idea qe kane njerezit per te qenit neper shtepite e studentit, sepse kjo eshte domethenia e sakte "SHTEPI STUDENTI" ku ti ke te drejte te qendrosh per nje qellim konkret qe eshte ai i studimeve, sepse ndryshe ata qe s'jane me kete mendje nuk qendrojne dot ne konvikt me teper se nje vit, se ne te dytin i perzejne perderisa nuk kane kriteret e sakta per te qendruar.
    La vita è bella...

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •