kjo eshte shprehje figurative, jo se vertete qafa do levizi koken majtas-djathtas, lart dhe poshte. lol, por nese gruaja di te sillet, ta bej pervete burrin , e ka gjithmone ne dore. E rrotullon si ta doje.![]()
Deri vone jan bere martesat me mbleseri (edhe shum rralle me dashuri), ndaj edhe mbleserite beheshin ne baze te interesave ekonomike qe kishin familjet ndaj njera tjetres. Jepej vajza per grua ne nje familje te pasur, qe kjo e fundit te ndihmonte ekonomikisht familjen e vajzes. Kto ishin sakrifica qe duheshin bere ne ate kohe. Por kur vajza behej gruaja e filan fistekut, atehere merrte ne dore situaten edhe u sillte ashtu sic i takonte, punonte kishte vetem nje burre qe shkonte (jo 1 burre +3 dashnor sic eshte sot) .
Ka pas ane te mira edhe ane te keqija.. sot me kto gjasme emancipimet del gruaja me dashnorin gjith diten, edhe ec e merre vesh ku ishte (kam qene ne pune thote) nejse.. debat i kote.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Paske informacione te sakta ti, nga brinja u krijua apo .... ?
Ajo qe me duket patetike eshte deshira juaj e madhe per superioritet asgje tjeter. Perderisa "koka mbeshtet tek qafa dhe e kunderta" me thoni juve kush eshte pesha me e madhe, pastaj ne te gjithe menyrat ato jane bashke dhe veē njera tjetres nuk do kishin asnje "funksion" te mirefillte.
Sa per punen e grifshes, jam krenare per te.
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Paske informacione te sakta ti, nga brinja u krijua apo .... ?
Ajo qe me duket patetike eshte deshira juaj e madhe per superioritet asgje tjeter. Perderisa "koka mbeshtet tek qafa dhe e kunderta" me thoni juve kush eshte pesha me e madhe, pastaj ne te gjithe menyrat ato jane bashke dhe veē njera tjetres nuk do kishin asnje "funksion" te mirefillte.
Sa per punen e grifshes, jam krenare per te.
Epo e dashur Perla, un sdua ta pranoj qe e kam prejardhjen nga majmuni, nese ti je dakord me darwin atehere pune per ty.
Nuk eshte problemi qe ne kemi deshire te madhe per superioritet, po sado mashkullit i shkon te kete kontroll ne lidhje, pastaj ne ate menyre ruhen edhe shum gjera te tjera, disa nga frika disa nga respekti ndaj partnerit. Nese nje burre do dilte ne ballkon edhe ta shikonin njerzit qe e rreh gruaja, atehere shum njerez mund te te hyne ne shtepi ti perdhunojne si familje, sepse nje shtepi qe ska burre ka shum gjasa qe mund te behet shtepi krvash.
Burri eshte themeli i shtepise o Perla, ne dac pranoje ne dac jo. Sa per punen e grifshes, je e vogel akoma, kur te rritesh do e kuptosh se e te qenit grifshe te ndihmon ne ndonje vend tjeter, por vetem ne gjimnaz.
kitty kitty :P
La vita č bella...
Krijoni Kontakt