Kush dine me shumė pėr kėtė shkrimtarė. Librin e kam lexuar dhe jam habitur me shkrimin dhe ngjarjen e shtjelluar nė kėtė roman. FLM
Kush dine me shumė pėr kėtė shkrimtarė. Librin e kam lexuar dhe jam habitur me shkrimin dhe ngjarjen e shtjelluar nė kėtė roman. FLM
Po askush nuk din per kete shkrimtare !!!
As per romanin askush nuk e ka lexu !!'
Ēudi
Jam njė anėtar i ri i forumit. Interesimi juaj pėr romanin "Enigma e njė brenge" dhe autorin e tij mė ka tėrhequr vėmendjen. Edhe unė e kam lexuar atė libėr ashtu si ju dhe mė ka pėlqyer shumė.
Unė jetoj nė Bruksel dhe rastėsisht e kam njohur personalisht autorin e librit. Kam folur me tė dhe bashkėbisedimi mė ka sjellė kėnaqėsi ashtu si libri i tij. Meqėnėse ju jeni tė interesuar tė keni informacion rreth tij, mund tė bėni pyetje konkrete se ku konsiston kureshtja juaj dhe unė do tė mundohem t'ju pėrgjigjem. Pėr ndonjė pyetje tė veēantė, unė do tė pėrfitoja nga ndonjė takim i ardhshėm me tė pėr t'ju pėrgjigjur juve. Miqėsisht, dua t'i bėj Xhindit njė vrejtje tė vogėl lidhur me titullin e romanit : shkronja e parė ėshtė "E", jo "Ė".
Ju uroj gjithė tė mirat.
[QUOTE=pellumb hamiti;2487078]Une i kam lexuar te tre romanet e tij. Ato jane te mbeshtetura ne ngjarje reale, te pershkruara ne menyre te persosur atristikisht. Kam lexuar edhe debatin e tij te botuar ne gazeten SOT, qe ishte nje shkrim i ashper, por real. Te drejtohet ne adresen time, kushdo qe do te njohi jeten e shumevuajtur nga regjimi komunist dhe aktivitetin e tij. Flm Pellumb Hamiti Vlore.
Ju pershendes te gjitheve.
Une jam nje lexues i tre veprave te ketij shkrimtari qe jane:
"Enigma e nje brenge",
"Tregimet e ferrit" dhe
"Odiseja e nje detektivi".
Mund te them me bindje se ne keto libra pasqyrohet me nje realizem mahnites realiteti i asaj kohe, te perjetuar nga vete autori dhe njerezit perreth tij. Eshte kjo nje nga arsyet perse secili prej nesh gjene nje pjese nga vete jeta e tij ne keto vepra. Jeta e vete autorit ka qene kaq e veshtire, sa askush tjeter nuk do mundej ti pershkruante me kaq mjeshteri, me kaq realizem, me kaq trasparence e tragjizem ngjarjet tragjike te atij regjimi. Kjo rrjedhimisht ka pasur polemikat e saj. Nuk kane munguar kritikat dhe debatet e shumta lidhur me veprat e tij.
Mund te permend ketu debatin e publikuar te gazeta "SOT" e muajit Mars 2009, debat i cili ka pasur ne qender konfliktin midis shtepive botuese me antaret e ish sigurimit te shtetit, te cilet pengonim botimin e romanit "Enigma e nje brenge", i cili nxirte ne pah bashkpunimin e ish sigurimit te shtetit komunist me ish UDB-ne jugosllave, kunder popullit kosovar dhe inetresave te tij. Kjo veper eshte nje pasqyre ku secili sheh fytyren e tij te vertete, dhe atyre qe nuk u pelqente pamja, u munduan ta thyenin ate.
Per te gjithe te inetresuarit te cilet duan te dine me shume per prejardhejen e familjes patriotike se ketij shkrimtari dhe vuajtjeve te tij nga regjimi komunist shqipertar, mos te ngurojne te me shkruajne ne kete faqe. Mirepres cdo koment.
Ju faleminderit,
Pellumb Hamiti, Vlore.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 30-06-2010 mė 12:35
Shumė Faleminderit pėr kėto informata. Ka kohė qė interesohem nė internet pėr kėtė autorė. Une e kam lexua para dy vitesh dhe prej meje sė paku edhe 30 persona tjerė e kan lexua, dhe ende vazhdoj tu a japė librin pėr ta lexua me secilin qė ka deshire te lexoj, e sidomos kėt lloj teme qė ėshte shtjellua nė kėtė vepėr. Kisha dasht tė dij pėr jetėn dhe veprat e autorit tė kėtij shkrimtari.
Faleminderit.
PS Mė falni pėr nji gabim ortografik, pa qėllim e pranoj.
Pėrshėndetje gjithė dashamirėsve,
Meqėnėse Z. Pėllumb Hamiti ka pėrmendur nė mesazhet e tij debatin e Agim Hamitit botuar nė gazetėn "SOT" (8 - 10 mars 2009) e quajta tė dobishme pėr gjithė tė interesuarit qė t'ju a paraqes tė tri pjesėt e artikullit interesant "Njė zė nga shkretėtira shqiptare" nė formatin .pdf
Ju mund ta shkarkoni tė plot artikullin duke klikuar nė kėtė link :
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=120712
I falnderoj tė interesuarit duke u uruar gjithė tė mirat !
Agim Hamiti ka lindur ne Dukat ne nje familje fisnike dhe me tradita.
Ai eshte i nipi i Hamit Selmanit, i cili njihet si fillestar i shkolles se par shqipe ne Dukat si dhe eshte dekoruar si organizator i luftes se 1920. Agimi, i biri i Gani Hamitit nje nga njerzit me te shkolluarit ne vitet 48' ne Dukat.Koha dhe sistemi nuk nuk i lane te ngrinin koken, por njeriu fisnik gjithmone e tregon veten gjate koherave.
Kam lexuar librat e tij dhe mendoj se shkrimtari tregon vuajtjet nepermjet disa ngjarjeve reale, shume thjeshte.
Ju faleminderit,
Xhevit Hamiti
Venezia, Itali
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 30-06-2010 mė 12:40
Pershendetje,
Kam lexu keto dit librin "heronjtė e kotėsisė" te agim hamitit. Me ka pelqye mjaft. Nėpėr faqet e ati libri ēdo shqiptar mėson disa te verteta tė vlefshme.
Kush e ka lexu le te shprehi mendimin e tij nėse eshte dakort me mua.
Faleminerit
Duke kėrkuar emrin e Agim Hamitit nė google, takova nė kėtė temė tė Forumit.
Shikoj qė ka pasur pėrgjigje tė reja, me tėrhoqi vėmendjen ajo e nues, sepse dhe unė e kam lexuar Heronjt e Kotėsisė, pėr tė cilin kisha lexuar nė revistėn Kult dhe ua kshilloj atyre qė duan tė kuptojnė shkaqet e gjendjes sė keqe ne Shqipėri.
flm
Krijoni Kontakt