Postuar mė parė nga
toni77_toni
Virgjėresha Mari, apo per mua, shenjtėresha Mari.
E dua dhe e respektoj, pas Krishtit ne mua vjen sh. Mari, I dua edhe apostujt shumė dhe per dallim sh. Palin dhe sh. Pjetrin, sh. Gjonin dhe sh. Andreun, por sh. Maria per mua ėshtė pas Krishtit. Kjo ishte dashuria qe kam per tė.
Sh, Mari nuk ėshtė Hyj, nuk adhurohet si Hyji, nėse ndodhė, ajo ėshtė gabim qe tė qon nė vdekje tė perjetshme, sepse vetem Hyji adhurohet. Por edhe diēka dua tė them dhe me kujdes dhe pa gjykime degjom.
Maria ka merita mė shumė se asnjė njeri I tjeter nė botė. Jo pse e them unė por ashtu ka dashtė Zoti.
Pse?
Dua tė pergjigjna shkurt dhe trup.
Fillimisht tė sēaroj se dashuria dhe respekti per Marinė nė mua ėshtė nga Jezusi dhe nė Jezusin.
Nė Marinė ėshtė misheruar Zoti I im, mos harro se Krishti nuk ishte I ndarė nė dy, hyjnore dhe njerėzore, andaj njerėzorja e Krishtit ishte nga mishi dhe gjaku I Marisė. Unė nuk mund ta bėjė tė vlershem Jezusin vetem nė nji pjesė por komplet ashtu sikurse edhe nau shfaq, pra mish-njerėzore dhe hyjnore dhe tė pa ndara. Kjo kerkon njė analizė dhe meditim tė thellė, sikurse mos tė ishte ashtu, unė I pari kina ndryshuar mendimin.
Vlera ka mėshumė se gjdo njeri tjeter, dashuri dhe besim per Perendinė ka treguar, bashkveprimtare nė planin e Zotit per shpetimin e njeriut ėshtė, - ishte fati I saj ashtu, bashkpuntore me Shpirtin e Shenjt po, Zoti u misherua nė tė dhe nepermjet barkut te saj Ai mori natyren tonė, Zotit i tha Po ne ni veper shumė tė rėndė dhe nė rrethana shumė tė vėshtira
Deri sa e kemi Krishtin nuk kemi nevoja qe ti lutemi dikujt tjeter, jo jo, por ajo ėshtė edhe gabim, mėkat nėse I lutemi dikujt tjeter pos Perendisė.
Ndermjetsim:
Unė e kam Krishtin drejt per drejt dhe nuk hezitoj qe ti paraqitna dhe tė bisedoj me tė per hallet e mia dhe jeten time. Dikush ashtu bėnė dhe I drejtohet Marisė per ndermjetsim, nuk mendoj se ėshtė gabim apo mėkat, por nuk mendoj se kerkohet ajo dhe Krishti nuk na porositė ashtu. Nuk e di, por ashtu ndodhė nė Kishen tone, unė jo. Kėtė pytje e kam bė edhe unė nė disa raste, por ka patur pergjigje tė mendes njerzore, besa edhe jam perbuzur.
Krijoni Kontakt