Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar Maska e SenI_99
    Anėtarėsuar
    05-05-2009
    Vendndodhja
    mergim
    Postime
    33
    faliminderit per keshillat,si te don zoti ndoshta nje imam qe edhe vellau im me ka propozu per me me sheru kam vendosur te pranoj se po mbaroj per xhum,zoti ju shperbleft

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Moter, merr nje mjet per ndegjim, dhe lshoje suren bekare. Kjo sure afersisht zgjat 2 ore, dhe kur te bėn me flejt lshoje, me nje ze sa ty ste pengon dhe sa ti mundesh me ndegju.

Pejgamberi a.s thot: Ku te ndegjohet bekare, nuk mund te hyj shejtani aty per tri dite.

Dhikrin dhe duat kur t'i besh, thuaj me bindje dhe shpres per sherim, sepse kjo eshte kusht qe te te pranohet duaja. GJithashtu, zemra te jet e lidhur me shqiptimin tuaj, sepse po qe se jo, ateher vetem se e ke then teknikisht!!!.

Deklaro shehadetin sa ma shpesh, dhe fjalen e Allahut shqiptoje dhe zgjate fort psh: Esh'hedu ene Laaaa ilahe il-lall-llaaaaah., sepse siq e dim emri Allah eshte sherim.

Lexo me shume kur'an, po qe se nuk din nxito per mesimin e tij.

Mundesisht, nese ke dike nga antaret e ngusht, flej ne nje dhome me ta per disa dite, deri sa te sherohesh.

Lusim Allahun s.w.t qe te sheroj sa ma shpejt, te largoj kete sherr, dhe brenge, bej saber moter se dije qe shejtani i mallkuar eshte armik i atyre qe jan te perkushtuar ne ibadete, dije moter qe kjo eshte nje sprove dhe mos u dorzo, pas qdo veshtiresie vjen lehtesimi.
    Bej saber, sepse kjo do te kompenzohet, ne Ahiret do kesh shperblimin.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga xhenet Lexo Postimin
    selamun alejkim motra dhe vllezer muslima. kohen e fundit shum shoh endra te trishtuara por kohen e fundit edhe ne trup kam sheja, nje shoēe me tha se ankthi te shkel ,por ēka esht ankthi se di ne ēoftese dikush din me shkruani,
    Se pari duhet te jesh e rregullt me namazin.
    Duhet te besh duate e mengjesit dhe mbremjes.
    Duhet te flesh me abdes .
    Duhet te kendosh dhikrin gjumit dhe ajetul kursij, Ihlasin, Felekun dhe Nasin nga tre here ti frysh duarve dhe pastaj me to te ferkosh trupin te gjithe (tre here rrjesht)
    Duhet te vesh suren Bekare ne shtepi me ze ose ta lexosh vete.
    Te besh dua Zotit per mbrotje .
    Te marresh vaj ulliri dhe ti lexosh kuran (Suret qe di) dhe te frysh mbi te dhe pastaj te lyesh trupin.Nese mbas veprimit te ketyre ke akoma probleme te tilla atehere do te rekomandoj dicka tjeter.Por mos u merzit dhe mos ki frike prej asgjeje pervec Allahut sepse Ai eshte Krijuesi i gjithesise dhe krijesat jane shume te vogla para Tij. Mbeshtetu Zotit moter e dashur se ke per ta pare hajrin dhe ndihmen e Tij

http://mjekesia-profetike.com/forum/index.php
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 16-05-2009 mė 07:43
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e SenI_99
    Anėtarėsuar
    05-05-2009
    Vendndodhja
    mergim
    Postime
    33
    flm per keshill vetem edhe vaji i ullirit ka mbet pa e perdorur,soti ju shperbleft

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    E njejta gje i ndodh dhe nje shoqes time. Ate e mbysin hijet ne gjume, dhe i lene shenja ne pjesen e gushes. Mamaja e saj eshte shume besimtare, dhe eshte shume e merakosur se nuk di si ta ndihmoje. Sidomos ne kete periudhe te pranveres, po i ndodhin me shpesh. Cfare behet ne te tilla raste?!
    Dhe mua me ndodhte te me mbytnin hijet, por nuk me linin shenja . Me ndodhnin kur isha e vogel. Vura ca rrruaza te zeza ne dore, dhe qe atehere nuk me ndodh me.
    Ato ia pasken arrit qellimit.Sepse qellimi tyre eshte frikesimi i njerzve per ti cuar ne idhujtari.Rasti me i mire eshte Ejubi a.s.Porse nuk duhet njeriu te mbaje rruza apo hudhra porse duhet te mbeshtetet tek Zoti.Pasi nese ti kujton se rruzat do te sherojne atehere kjo eshte gabim.Ilaci duhet te jete i perhershem dhe i sakte.Muslimani ne fillim duhet te kerkoje parandalimin e ketyre gjerave me besim dhe Namaz.Ai qe falet eshte i mbrojtur prej Zotit.Ai qe ben duate e mengjesit e mbremjes ka hyre ne fortifikaten e Zotit.Mirepo ndonjehere ndodh me kader ndonje sprove dhe prej nesh kerkohet prape lidhje me Zotin dhe jo me krijesat.

Keshtu qe njeriu besimtar eshte si puna e atij njeriut i veshur trashe ne mes te dimrit dhe i ftohti shume pak shance ka te depertoje tek ai.Ndersa jobesimtari eshte si njeriu pa tesha dhe i ftohti hyn shume kollaj tek ai.Me pas jobesimtari gjen disa tesha te qelbura dhe i vesh dhe thote ja tani skam me ftohte.Porse edhe pse ska ftohte atij i vjen era e keqe.

Rrobat jane besimi dhe namazi dhe cdo gje qe lidhen me fene.
    Ndersa teshat e qelbeta jane shirku dhe gjynahet.

Per e shume shiko kete faqe

http://mjekesia-profetike.com/forum/index.php
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 16-05-2009 mė 07:44
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Sefedini_PZ
    Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Selam alejkum,

Moter, se pari te keshilloj ti zbatosh udhezimet e anetarit Mjekesia Profetike sepse ka pervoje dhe njohuri ne keto gjera.

Por desha edhe une te shtoj dicka nga ato qe kam lexuar:

Mos harro qe para fjetjes gjithnje te marresh abdes dhe eshte mire edhe te parfumosesh, nese nuk gaboj, e kam lexuar diku, qe eshte mire ti lyesh me leng aromatik kyqet apo nyjet e duarve dhe kembeve, qafes, etj. dhe shtrihu gjithnje ne krah te djathte duke thene Bismilah, veje doren e djathte nen faqe dhe recito Ajetul Kursijn, Suret Ihklas, Felek dhe Nas e nese keto nuk ndihmojne provo kete dua nga "Mburoja e Muslimanit":

"Eudhu bi kelimati lahit tameti min gadabihi ve sherri ibadihi ve min hemezati shejatin ve en jahdurun"

(Te me permiresoje dikush nese e kam shkruar gabim sepse nuk e njoh gjuhen arabe mire)

Perkthimi ne shqip:

"Kėrkoj mbrojtje me fjalėt e pėrsosura tė All-llahut nga hidherimi i Tij, nga dėmi i robėrve tė Tij dhe nga vesveset e shejtanėve dhe nga prania e tyre-shejtanėve"

Allahu te ndihmofte!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sefedini_PZ : 16-05-2009 mė 11:36
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Bismilahi Rrahmani -Rrahhijm, Paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te Derguari i Allahut, Profetin FISNIK, MUHAMMEDIN salallahu alejhi ue selam. Sigurisht qe fjale ME E MIRE ESHTE FJALA E ALLAHUT= KUR`ANI I SHENJTE, dhe udhezimi (rruga= metodologjia) me i mire eshte UDHEZIMI I MUHAMMEDIT, cdo shpikje ne fe konsiderohet BIDAT, DHE CDO BIDAT TE CON NE HUMBJE DHE cdo humbje te con ne zjarrin e xhehenemmit, Allahu na rujate te gjitheve prej tij. Se pari deshiroj qe ti them motres tone muslimane qe Allahu ta sheroje dhe ta ruaj sa me shpejt nga kjo SPROVE, nuk ka dyshim qe kjo ehste SPROVE dhe ehste PREKJE nga XHINDET, ato qe populli i thjehste dhe i paditur nga FEJA E ALLAHUT i quan "hije' ato nuk jane gje tjeter VETEM se XHINDE, te cilet ngacmojne njerezit ne pergjithesi dhe BESIMTARET NE VECANTI, porse njerezit shkojne ne vende te ndaluara dhe gjejne "derman" gjejne "sherim" shkojne neper vende te "mira" apo te "shenjta" sic i quajne ata dhe therin kurban aty dhe shpresojne se do te sherohen, apo shkojne neepr "yshtare" apo fallxhore apo magjistare te cilet as nuk i sherojne dhe as nuk u bejen "derman" sepse SHERIMIN E KA NE DORE VETEM I PLOTFUQISHMI= ALLAHU I GJITHPUSHTETSHEM, Zoti i te gjitha Boterave....dhe jo njerezit, apo xhinndet. Motra ime, une te keshilloj ty nga ajo qe une kam mesuar ne fene e Allahut qe te besh dhikrin e mengjesit dhe te mbremjes cdo dite, mos u lodh dhe mos u merzit, e dyta lexo Kur`an sa me shpesh gjate dites dhe gjate nates, bej RUKJE vetes tende.....dhe degjo Kur`an gjithashtu me kaseta

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Por keto gjera vazhdoji per nje kohe te caktuar dhe pastaj nese nuk gjen permiresim, atehere une te keshilloj nje VELLA MUSLIMAN nxenes dije qe quhet Muhammed Abdullahi = i cili ka dije dhe merret me Kendime te te semureve dhe jane sheruar me lejen e Allahut....me Kur`an

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Sepse Kur`ani ehste sherim per cdo semundje, mos u trishto, mos u merzit, mua personalisht me kane ngacmuar disa here xhinddet ne gjume naten, dhe kam permenduar emrin e Allahut dhe jane larguar menjehere......kjo ehste sprove, por mos e ler pas dore, ate vellain e ke ne Durres, dhe e gjen kollaj........Allahu ta lehtesofte dhe te falte gjynahet dhe te befte prej banoreve te xhennetit firdeus.......

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •