Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Postime
    19

Probleme me menstruacione!

Jam 21 vjeqe, dhe kam qrregullime te ciklit menstrual! Ndodh qe te mos kem menstruacione per 2-3 muaj me radhe. Kam perdorur "orgametril", dhe "tocopherol" te rekomanduara nga nje mjeke, por nuk me eshte rregulluar ende. A eshte ky nje problem i madh shendetesor apo jo, sepse kam degjuar se nese nuk mjekohem qe tani do te jem sterile! Pres pergjigje sa me shpejt qe te jete e mundur!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Ne qotese jeni shum e dobet fizikisht mestruazionet nuk vijne. Ne qoftese keni kaluar ndonje traume apo ndonje operazion shum te veshtire mestruazionet nuk vijne.
    Kur trupi i femres humbet rezervat e yndyres nen 3% te mases totale kolesteroli nuk prodhon me hormone per vazhdimin e ciklit , sepse organizmi ne kete moment nuk e perballon dot shtatzanine, dhe ajo pak rezerve dhjamore qe ka i duhet per te mbijetuar si individ dhe jo per tu shumuar.

Nje arsye tjeter mund te jene cistet ne kanalet e vezeve etj... per kete duhet bere nje eco.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga Andro_era Lexo Postimin
    Jam 21 vjeqe, dhe kam qrregullime te ciklit menstrual! Ndodh qe te mos kem menstruacione per 2-3 muaj me radhe. Kam perdorur "orgametril", dhe "tocopherol" te rekomanduara nga nje mjeke, por nuk me eshte rregulluar ende. A eshte ky nje problem i madh shendetesor apo jo, sepse kam degjuar se nese nuk mjekohem qe tani do te jem sterile! Pres pergjigje sa me shpejt qe te jete e mundur!
    Per nje problem te till, vjen e falesh (kerkon ndihme ketu) ne forum? Te keshilloj te shkosh ne nje gjinekolog/e dhe te konsultohesh, te besh vizitat perkatese dhe te maresh diagnozen e plote. Nuk mendoj se pa te vizituar njeher nje mjek/e te marresh nje pergjigje definitive. Prandaj mos neglizho per shendetin tend, dhe pret pergjigje nga nje forum. Ku thjesht do hedhin hipoteza dhe asgje me shum, sa me teper do te shtohen shqetesimet, nga njera pergjigje tek tjetra. Shpresoje te mos kesh asgje serioze dhe te kesh shendet te plote.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Futu ne google se gjen plot informacion, por nuk do ta keshilloja se me shume te merakosin. Kur i thashe njehere doktorit tim, per informacionet qe lexoja ne google, mu pergjigj qe me mire mos u fut shume se ka informacione me teper sec duhet. Ne vend te ta heqin merakun ta shtojne.
    Kam patur nje shoqe qe kishte problemin tend. Ajo nuk merrte asnje lloj kure, dhe tani pas 7 vjetesh qe eshte martuar mesa di une akoma s'ka femije. Mire eshte ti biesh mbrapa.
    Feelings change - memories don't.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Kjo eshte vetem c'rregullim hormonal.

Keshtu e ke pas ciklin me perpara apo te kane filluar tani te c'rregullohen?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    mire eshte te vine 1 here ne vit ato te shkreta. ku ka me mire, je rehat

por per hir te shendetit tend, duhet te vine muaj per muaj. Rigjenerohet trupi , plus normalisht kshu duhet te jete.

Nese ke crregullime, me vrap te doktori. Duhen bere analiza. Nuk eshte vetem hormonale. Kjo e fundit ndodh por me raste te caktuara. Stresi, lodhjeje etc etc ..

shko te doktori, good luck .

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    shiko edhe tiroidet njihere goce,

je e dobet apo e shendoshe?

bej nji kontroll per tiroidet, dhe tek doktoresha me vrappppp....
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    I ke tė rekomanduara nga njė mjek, e kėrkon kėshilla kėtu?! Nuk e ke pyetur mjekun tėnd? Po mirė e ke vėnė nė djeni atė, se marrja e ilaēeve nuk solli rezulatat? Ē'mendon mjeku pėr kėtė? E ke pyetur a ėshtė ky njė problem shėndetėsor me faktor risiko sterilitetin ashtu si edhe pretendon? Shko pyete se me siguroi tė ndihmon mė shumė se ne.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e TEKNIKU
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Postime
    35
    ndigjo TEKNIKUN mos ndigjo asnje po shko dhe bej viziten tek doktori perkates nuk eshte forumi per ksi punesh mos luaj me shnetin
    te uroj kurim te shpejte

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga TEKNIKU Lexo Postimin
    ndigjo TEKNIKUN mos ndigjo asnje po shko dhe bej viziten tek doktori perkates nuk eshte forumi per ksi punesh mos luaj me shnetin
    te uroj kurim te shpejte
    Sa aktiv ti teknik sa u fute ....me pelqen.
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Kush janė Dibranėt ?
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  3. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13
  4. Vdes njė shqiptar nė Londėr, probleme pėr varrimin nė atdhe
    Nga Genti^Itali nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-07-2004, 13:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •