Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Krishti u ngjall! Me te vertete u ngjall.

Islamway, une nuk e di ne e kuptove mire shkrimin tim apo jo?

Une ne shkrimin tim nuk pretendova se Kurani nuk flet kundra Trinise, por thashe se doktrina teologjike islamike, perfshi ketu Kuranin, flasin me kontradikta, mosnjohuri edhe pa autoritet hyjnor kundra krishterimit.

Cfare dua te them une me kete?

Ja ps. ne Kuran ju do te gjeni se flitet kundra Trinise se Krishtere, sikur te krishteret na besokan se Zoti na paska patur marredhenie seksuale me femer, e keshtu ka nje Bir.

Nje informacion i tille, i nderuar Islam, eshte nje padituri e thelle, renie ne paragjykime edhe thashetheme te kohes, se nuk ka patur asnje moment te historise se krishterimit, kur eshte pretenduar se arsyeja se Krishti quhet Bir i Perendise, eshte se Ati pati marredhenie seksuale me femer.

Tjeter,

Ne Suna thuhet se nderimi qe i bejne te krishteret klerikeve te tyre eshte ne vetvete idhujtari, po ashtu falja perpara ikonave.

A mos valle nuk kryejne te njeten gje muslimanet me figurat e tyre prominente, me te cilet sillen nje lloj sikur Zoti te kete folur nepermjet tyre? Raste te tilla ke shume pergjate historise.

Po ashtu, a nuk i falen muslimanet Gurit te Zi ne Kabe, rreth te cilit rrotullohen shtate here?

Pra, nderimin ndaj figurave prominente edhe objekteve te konsideruara te shenjta gjenden edhe ne Islam, edhe pse Islami perflet (ne padituri, do thoja une) ato te krishtera.

Tjeter,

Ne Kuran, per te cilen eshte hapur edhe Tema, flitet kundra Trinise!

Po valle, te folurit ne Kuran kundra Trinise, a eshte nje fakt i vertetuar ne vetvete, apo duhet shpjeguar si edhe pse nuk ka Trini?

Teologjikisht, shpjegimi i hedhjes se Trinise prej vargjeve Kuranore, eshte teper i ceket, edhe te duket sikur nuk po flet per krishterimin hic, por ne te kundet te duket sikur eshte duke folur koncepteve pagane egjiptiane te Trinise.

Kane qene vetem teologet moderne islamike qe e kane rafinuar pak teologjikisht, teologjine Anti-Trinitare, edhe ate rafinim, nuk e kane bere kryesisht ne baze te logjikes Kuranore, por jane referuar me shume ne kritikat moderne filozofike humaniste, ateiste e anti-kristiane te Europes mesjetare, i nderuar, nga e cila periudhe (Ilumunizmi), doli edhe idea e logjikes njerezore, si mates i pagabueshem i se te Vertetes.

Ne te nderuar, nuk besojme ne kete parim pagan, ateist, pasi e dime fare mire (ne kundershtim me Islamin), se me Adamin edhe Even, ndryshoi cilesia e njeriut. Ne bote erdhi e keqja, natyra e rene, qe nuk njeh Zotin, as nuk eshte e afte qe ta njohe aq sa njeriut i ishte caktuar ta njohe, por me teper i del kundra logjikes hyjnore, e quan ate marrezi, absurditet!

Prandaj edhe ne Bibel flitet se Kryqi eshte marrezi per Boten, por Mencuri prej Perendise.

Mencuria e Botes eshte Marrezi ne syte e Perendise, edhe e anasjellta.

Serish une te pyeta: Pretendohet ne Islam, se Muhamedit iu dha shpallja ne shtate dialekete njeheresh!

Dmth, kemi qe me nje te folur shprehen shtate dialekte ne te njeten kohe!

Tashti, ne baze te logjikes se perditeshme te jetes njereozre, ko eshte e pamundur. A do te mund te ma shpjegonit juve mua, ne te njeten menyre si juve kerkoni shpjegimin logjike te Trinise, se si eshte e mundur qe me nje te folur, te shprehen shtate dialkete njeheresh?

shendet!

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    meqe thua qe juzu krishti ka qene i ndryshem nga njerezit pra bente mrekulli dhe per kete ishte zot....ooh well te gjithe profetet jane zoter atehere se dhe profetet e tjere kane bere mrekulli dhe kane pasur dicka me shume se njerezit.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    mesazhi i mesiperm ishte per shpresemirin

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    klod
    ne asnje vend ne kuran nuk flet per marredhenie seksuale dhe muslimanet nuk thone qe ju besoni se zoti ka pasur marredhenie seksuale me marian . pra te luetm mos e shtrembero te verteten.shpresoj nje nga vellezerit muslimane te te sjelle pjese nga kurani ku flet per jezuesit se skam kohe tani dhe do ta shohesh qe sflet per marredhenie seksuale.
    POR THOTE MOS E ADHURONI JEZUESIN SI ZOT, cka ju sot po beni.sa sa per mendimin tend se muslimanet na adhurokan gjera te njejta gjithashtu kjo seshte aspak e vertete , ne qofte se dikush e en dicka te atille atehere ai ka dale nga rruga e zotit.
    sa per gurin e zij muslimanet nuk adhurojne gurin e zij sic pretendoni ju por ne ate vend (ne kibel) adhurojne zotin duke u rrotulluar rreth kiblen

se di nga i merrni keto ide te gabuara dhe i perpunoni sipas interesave tuaja po ishallah e verteta do dale ne pah.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E ne fakt, Jisui bente mrekulli se ishte Zot, edhe jo se bente mrekulli prandaj quhej Zot.

Ajo qe ju duhet te kuptoni, eshte se mrekullite e Krishtit, kishin nje karakter tjeter nga ato qe i kane bere ne emer te Zotit, profetet e shenjtoret.

Kur Krishti bente mrekulli, thuhet ne Bibel, se edhe ererat e forcat natyrore i bindeshin Atij; Ai falte mekatat (autoritet vetem i Zotit) edhe njerezit sheroheshin..

Tashti fakti qe profetet bejne mrekulli ne mer te Zotit, nuk do te thote se kur Zoti ben mrekulli nga vetevetja, nuk do te thote se eshte Zot, nqs e kapni c'dua te them!

Kush pati autoritet te fale mekatat ndonje here? Kush ishte ai profet qe do "guxonte" te "thyente" Ligjin, edhe te thosh, se "pervec kesaj, ketu eshte NJE me i Madh e Ligji?

Mendohuni!

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    TRINITETI

ATI - KRIJUESI
    I BIRI - NJERIU
    SHPIRTI I SHENJTE - FRYMA SHPIRTERORE, EDUKATA E NJERIUT, NJOHURIA

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ruud-i pershendetje!

a mund te shohesh pak Sura 72:3 edhe 6:102?

Ka edhe vende te tjera, kur ne Kuran shprehet ne menyra false se te krishteret besojne ne Biresine e Krishtit, sepse Ati ka patur grua.

Ne nje vend tjeter ne Suren 5:116 thuhet:

"Edhe Allahu do te thote: O Jesus (Isa), biri Mirjamit! A i ke thene njerezise 'Me adhuroni mua edhe time me si perendira, perkrah Allah-ut? Ai do te thote, Lavdi me Ty! Une nuk e kam thene edhe nuk kam patur te drejte ta them. Nqs do ta kisha thene, ti do ta dije............."

Tashti, te nderuar miq muslimane, po mundi le te dale ndokush e te na thote se kur ne historine e Krishterimit (qofte edhe ne nje sekonde te vetme te tij) na qenka pretenduar se ne duhet te adhurojme Marien si Zot pervec Zotit?

Ky eshte nje shembell tjeter i keqinformimit te Kuranit, i bazuar ne pergojimeve te sekteve jo te krishtera, por jo te krishterimit.

shendet!

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga klod
    Ruud-i pershendetje!

Ka edhe vende te tjera, kur ne Kuran shprehet ne menyra false se te krishteret besojne ne Biresine e Krishtit, sepse Ati ka patur grua.

Ne nje vend tjeter ne Suren 5:116 thuhet:

"Edhe Allahu do te thote: O Jesus (Isa), biri Mirjamit! A i ke thene njerezise 'Me adhuroni mua edhe time me si perendira, perkrah Allah-ut? Ai do te thote, Lavdi me Ty! Une nuk e kam thene edhe nuk kam patur te drejte ta them. Nqs do ta kisha thene, ti do ta dije............."

Tashti, te nderuar miq muslimane, po mundi le te dale ndokush e te na thote se kur ne historine e Krishterimit (qofte edhe ne nje sekonde te vetme te tij) na qenka pretenduar se ne duhet te adhurojme Marien si Zot pervec Zotit?

Ky eshte nje shembell tjeter i keqinformimit te Kuranit, i bazuar ne pergojimeve te sekteve jo te krishtera, por jo te krishterimit.

shendet!
    i nderuar mik i krishtere
    eshte adhuruar dhe cke me te Maria si zot. dhe juve te krishteret e sotem e adhuroni Maria-n si zot. Sepse te kerkosh ndihme dhe te pendohesh pervecse tek zoti do te thote ta besh ate person tek i cili lutesh dhe kerkon ndihme te barabarte me zotin(pra zot).
    Besoj se u sqarove ne qofte se jo me shume kenaqesi pres pyetjet tuaja. biles nje i krishtere ka shkruajtur ne kete forum (po deshe ta sjell shkrimin e tij )qe ne kohen kur po perhapej islami kishte shume te krishtere ne gadishullin arabik qe besonin ne tre zota dhe keto te tre zota ishin perendia , jezusi dhe maria.Do te shohesh se ne cdo ajet ku perdmendet Jezusi pas fjales Jesuz thuhet BIR I MERJEMES (MARIA-S)
    dhe sa per kuranin qe kjo pjese na qenka nga pergojime
    ne kuran allahu thote
    "ky eshte libri ne te cilin nuk dyshohet"
    mjafton te hapesh syte dhe do ta shohesh ne kuran nuk ka vecse te vertete. BRENDA KURANIN ASNJE PJESE NUK BIE NE KUNDERSHTIM ME NJERA TJETREN DHE GJITHCKA ESHTE E VERTETE.
    MREKULLITE E KURANIT NUK MUND TE ISHIN SHKRUAJTUR NGA NJEREZ APO PERGOJIME SIC PRETENDONI JU NE SHKRIMIN TUAJA SEPSE SE KISHTE DHE SE KA NJE KAPACIM TE TILL MENDOR NJERIU.
    MOR HARRO QE NE KURAN KA MREKULLI SHKECORE DHE VETE MENYRA SE SI ESHTE SHKRUAJTUR KURANI ESHTE NJE MREKULLI DHE I PAARRITSHEM TE SHKRUHET NGA NJEREZIT.

69-SG Maska e GANGSTAR_69
    Anėtarėsuar
    25-12-2002
    Vendndodhja
    DiKu LaRg NePeR BoT
    Postime
    9
    me faleni se esht gjynaf per te thanur por une nuk merem shum me keto gjerat fetare

hajt tung
    ALL BiT*HeS LoVe Me CoZ I Am A ReAL mOtHeR fu*kInG
    69- SG

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    [QUOTE]Postuar mė parė nga klod
    [B]Ruud-i pershendetje!

"Dhe se latėsua e madhėruar e Zotit tonė, nuk ėshtė qė ka as grua , as fėmijė" 72:3
    sic e sheh zoti na tregon qe ska as grua as femije dhe sic te thashe dhe me siper qe ka pasur dhe ndoshta ka sekte te krishtere qe besojne se zoti ka pasur grua. Derisa ne gadishullin arabik besonin qe marija ishte pjese e trinise sic te thashe me siper ateher skishte pse mos te besonin se marija eshte gruaja e zotit sic besoni dhe ju sot se jezu krishtio eshte bir i zotit.
    por kjo thenie u drejtohet te gjithe atyre qe e besojne dicka te tille. Se mos me thuaj me pas se ato qe besuan dicka te tille sishin te krishtere apo ku ta di une. not necessarily ky ajet u drejtohet te krishtereve te sotem. por te pakten pjesen e dyte mund ta marresh se te drejtohet ty deris e beson se jezuesi eshte zot. dhete pakten ne kete ajet nuk jepet se femija i lindur eshte i lindur nga nje grua. pra vetm thote nuk ka "gruaja e zotit", as femije(sido ta mendoni lindjen e femijes).
    nejse se tani ishallah do ta ta kometoj me vone ate ajetin tjeter qe me the ta shikoj

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •