Islamway, une nuk e di ne e kuptove mire shkrimin tim apo jo?
Une ne shkrimin tim nuk pretendova se Kurani nuk flet kundra Trinise, por thashe se doktrina teologjike islamike, perfshi ketu Kuranin, flasin me kontradikta, mosnjohuri edhe pa autoritet hyjnor kundra krishterimit.
Cfare dua te them une me kete?
Ja ps. ne Kuran ju do te gjeni se flitet kundra Trinise se Krishtere, sikur te krishteret na besokan se Zoti na paska patur marredhenie seksuale me femer, e keshtu ka nje Bir.
Nje informacion i tille, i nderuar Islam, eshte nje padituri e thelle, renie ne paragjykime edhe thashetheme te kohes, se nuk ka patur asnje moment te historise se krishterimit, kur eshte pretenduar se arsyeja se Krishti quhet Bir i Perendise, eshte se Ati pati marredhenie seksuale me femer.
Tjeter,
Ne Suna thuhet se nderimi qe i bejne te krishteret klerikeve te tyre eshte ne vetvete idhujtari, po ashtu falja perpara ikonave.
A mos valle nuk kryejne te njeten gje muslimanet me figurat e tyre prominente, me te cilet sillen nje lloj sikur Zoti te kete folur nepermjet tyre? Raste te tilla ke shume pergjate historise.
Po ashtu, a nuk i falen muslimanet Gurit te Zi ne Kabe, rreth te cilit rrotullohen shtate here?
Pra, nderimin ndaj figurave prominente edhe objekteve te konsideruara te shenjta gjenden edhe ne Islam, edhe pse Islami perflet (ne padituri, do thoja une) ato te krishtera.
Tjeter,
Ne Kuran, per te cilen eshte hapur edhe Tema, flitet kundra Trinise!
Po valle, te folurit ne Kuran kundra Trinise, a eshte nje fakt i vertetuar ne vetvete, apo duhet shpjeguar si edhe pse nuk ka Trini?
Teologjikisht, shpjegimi i hedhjes se Trinise prej vargjeve Kuranore, eshte teper i ceket, edhe te duket sikur nuk po flet per krishterimin hic, por ne te kundet te duket sikur eshte duke folur koncepteve pagane egjiptiane te Trinise.
Kane qene vetem teologet moderne islamike qe e kane rafinuar pak teologjikisht, teologjine Anti-Trinitare, edhe ate rafinim, nuk e kane bere kryesisht ne baze te logjikes Kuranore, por jane referuar me shume ne kritikat moderne filozofike humaniste, ateiste e anti-kristiane te Europes mesjetare, i nderuar, nga e cila periudhe (Ilumunizmi), doli edhe idea e logjikes njerezore, si mates i pagabueshem i se te Vertetes.
Ne te nderuar, nuk besojme ne kete parim pagan, ateist, pasi e dime fare mire (ne kundershtim me Islamin), se me Adamin edhe Even, ndryshoi cilesia e njeriut. Ne bote erdhi e keqja, natyra e rene, qe nuk njeh Zotin, as nuk eshte e afte qe ta njohe aq sa njeriut i ishte caktuar ta njohe, por me teper i del kundra logjikes hyjnore, e quan ate marrezi, absurditet!
Prandaj edhe ne Bibel flitet se Kryqi eshte marrezi per Boten, por Mencuri prej Perendise.
Mencuria e Botes eshte Marrezi ne syte e Perendise, edhe e anasjellta.
Serish une te pyeta: Pretendohet ne Islam, se Muhamedit iu dha shpallja ne shtate dialekete njeheresh!
Dmth, kemi qe me nje te folur shprehen shtate dialekte ne te njeten kohe!
Tashti, ne baze te logjikes se perditeshme te jetes njereozre, ko eshte e pamundur. A do te mund te ma shpjegonit juve mua, ne te njeten menyre si juve kerkoni shpjegimin logjike te Trinise, se si eshte e mundur qe me nje te folur, te shprehen shtate dialkete njeheresh?
shendet!
Krijoni Kontakt