Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    34

Re: Dialog

quote:
    Lidhur me "triteizmin praktik" mund ta vėresh se ai term ėshtė i vėrė nė thonjėza, pra mirret ekskluzivisht domethėnja e kėtij termi. Me fjalė tė tjera termi "triteizėm" domethėnė besimi nė tre zota, prandaj edhe ėshtė vėrė nė thonjėza (besimtarėt sikur adhurojnė nė praktikė tre zota). Trinia ėshtė tjetėr!

Pra, sipas teje, trinia nuk eshte besimi ne tre zota, por ne nje te vetem. Atehere ky Zot eshte i ndare me tresh, apo shfaqet ne tre menyra te ndryshme, apo si? Kjo eshte ajo pike qe une nuk arrij ta kuptoj sepse per mua nuk ka kurrfare llogjike. Prandaj kerkoj prej teje -ose prej kujtdo tjeter qe e ndien veten te afte- te me shpjegosh me aq sa ke mundesi (jam dakort me ty kur thua se kuptojme aq sa jemi te kufizuar), domethenien e trinise dhe se si mund te quhet ky koncept monoteist.
    Kur them te ma sqarosh me fjale te qarta dhe te thjeshta, dua te them ne menyre sa me llogjike qe te jete e mundur, pa e bere lemsh me terma te nderlikuar fetare per te cilet do me duhet te hap nje fjalor.

Pres pergjigje,
    Me respekt dhe mirekuptim
    La ilaha ill All-llah Muhammad ur-rasullullah

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Per KelMed!

Per te kuptuar konceptin e trinitetit me logjiken tone njerezore eshte e veshtire, sepse jemi njerez te kufizuar ne hapesire dhe kohe.
    Bibla meson se ka vetem nje Perendi te gjalle dhe te vertete, Ligji i Perterire 6:4 :

4 Dėgjo, Izrael, Zoti, Perėndia ynė, ėshtė njė i vetėm.

Isaia 45:5-7:

5 Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr; jashtė meje nuk ka Perėndi. Tė kam rrethuar, ndonėse ti nuk mė njihje,
    6 me qėllim qė nga lindja nė perėndim tė pranohet qė nuk ka asnjė Perėndi pėrveē meje. Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr.
    7 Unė formoj dritėn dhe krijoj terrin, sjell mirėqėnien dhe krijoj fatkeqėsinė. Unė, Zoti, i bėj tė gjitha kėto gjėra".

1 Korintasve 8:4 :

4 Pra, pėr sa i pėrket tė ngrėnit tė flive qė u bėhen idhujve, ne e dimė se idhulli nuk ėshtė asgjė nė botė dhe se nuk ka Perėndi tjetėr, veē njė.

Perendia eshte i pafund, pa fillim dhe mbarim, i gjithedijshem, perfekt ne te gjitha atributet e Tij, nje ne esence, qe ekziston perjetesisht ne tre Persona :Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte.

Mateu 28:19 :

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,

2 Korintasve 13:14:

13 Hiri i Zotit Jezu Krisht, dashuria e Perėndisė dhe bashkėsia e Frymės sė Shenjtė qofshin me ju tė gjithė. Amen.

Per te ilustruar konceptin e trinitetit me nje shembull te thjeshte, pra per ta bere me te kuptueshme per mendjen tone te kufizuar une po marr si shembull, ujin. Ne natyre ne e gjejme ujin ne tri gjendje: akull, leng dhe avull, por ne te trija keto gjendje ne thelb uji nuk ndryshon, vetem se shfaqet ne forma te ndryshme, askush nuk mund te thote se kur behet akull, uji nuk eshte me uje dhe po keshtu edhe me gjendjet e tjera te tij.Ne te gjithe jemi deshmitar dhe e dallojme menjeher ujin edhe pse ai mund te jete ne gjendje akulli, uji apo avulli.
    Edhe njeher ky eshte nje ilustrim i thjeshte dhe ndoshta nuk eshte shume i pershtatshem, sepse cilesite dhe atributet e Zotit jane te pakrahasueshme me asgje qe syri yne sheh dhe qe ne perceptojme. Por ne gjerat qe na rrethojne ne shohim cilesite dhe atributet e Krijuesit, sepse gjithshka eshte ne harmoni dhe cdo gje eshte perfekte, dhe cdo gje deshmon per Krijuesin e Tij.
    E solla kete shembull vetem per te ndihmuar sadopak imagjinaten tone, por me shume dhe me sakte mbi Trinitetin meson Bibla.Ndoshta ne te ardhmen kur te kem kohe dhe ne dashte Zoti une do te perpiqem ta sqaroj edhe me shume kete koncept, me aq sa di dhe sa kam lexuar.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Keto tema jane hapur e rrahur prej kohesh. Ndoshta ju jeni te rinj, ose me te rinj se ne ne forum, por gjithsesi, kerkoni neper te se do gjeni temat e hapura me pare.

ASD-ja shpjegon shume gjera gabim, ne lidhje me konceptet e fetare te hinduisteve, kristianeve edhe muslimaneve.

Gjithashtu pyetja hapese, pervecse nje paramendimi edhe te dituri se ku e si do shkoje debati (po te vazhdoje), permban ne vetvete nje papjekuri qe kundershton edhe shume nga bazat e teologjise islamike, sic eshte ps. pamundesia e njohjes se plote te esences hyjnore. Ne dime aq sa e si na eshte dhene, e ne nuk mund te filozofojme se cila do ish rruga me e mire!

Krishterimi eshte nje Zbulese e jo nje perpjekje mendore per te gjetur dicka qe "ty" mund te duket e logjikshme.

Sidoqofte, si do ma shpjegonit juve mua, me te njeten forme te thate logjike qe ju kerkoni per Trinine, se si ka mundesi qe Muhamedit i ishte dhene te folurit ne shtate dialekte nje heresh?

Dua shpjegim, ashtu sikur thote njeri prej jush, jo me filozofira e loje fjalesh, por ashtu sikur ju e kerkoni shpjegimin e Trinise.

ia kalofshi mire!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128

bismilahirr rrahmanirr rrahim

klod jo thoni

"permban ne vetvete nje papjekuri qe kundershton edhe shume nga bazat e teologjise islamike, sic eshte ps. pamundesia e njohjes se plote te esences hyjnore. Ne dime aq sa e si na eshte dhene, e ne nuk mund te filozofojme se cila do ish rruga me e mire!"

me qe ti i njifke bazat e fese islame qe i gjykoke duhet te dike edhe se bazat islame jane:
    kurani,sunneti i te derguarit te Zotits.a.u.s, dhe si i kane kuptuar keto 2 baza shoket e te derguarit te Zotit

atehere nje prej sureve me te medha te kuranit eshte:

1. Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    2. All-llahu ėshtė Ai qė ēdo krijesė i drejtohet (i mbėshtetet) pėr ēdo nevojė.
    3. As s'ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.
    112. Ihlas

kjo sure i eshte zbritur Muhamedit s.a.u.s kur 2 idhujtare e kane pyetur
    si eshte Zoti yt?
    ja c"thote Zoti ne kuran kur Musai as(Moisiu) i kerkoi ta shikonte

7:143.
    E kur Musai erdhi nė kohėn qė i caktuam dhe i foli Zoti i vet, ai tha: "Zoti im! Mė mundėso pamjen tėnde e tė shikoj!" Ai (Zoti) i tha: "Ti nuk ke mundėsi tė mė shohėsh, por shiko kodrėn, e nėse ajo qėndron nė vendin e vet, ti do tė shohėsh Mua. Kur u drejtua kah kodra, njė pjesė e dritės nga Zoti i tij e bėri atė (kodrėn) thėrmi, e Musait i ra tė fikėt. Kur erdhi nė vete, tha: "E lartė ėshtė madhėria Jote, pendohem te Ti (pėr atė qė kėrkova), dhe unė jam i pari i besimtarėve!"

prandaj ne e besojme Zotin ashtu sic e ka pershkruar ai veten ne Kuranin e shenjte dhe c'fare ka thene per te i derguari i Zotit Muahamedi s.a.u.s pa e krahasuar ate me asnje krijese

4. "Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė".

si mund te mendoj apo filozofoje njeriu dicka qe kurre se ka pare?

keshtu e njeh islami Zotin

e jo si ju qe e keni kthyer idhujtarine, politeizmin dhe i luteni ikonave
    dhe i keni mbushur kishat me vizatimin e "Zotit" Marise Jesusit
    kur nje prej komandamenteve te Moisiut eshte mos berja e statujave

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Njė pyetje

Islamway, sipas teje tė gjitha pikturat qė i kanė bėrė deri mė tani artistėt mė tė mėdhenj botėror dhe qė janė visare tė larta kulture qė shprehin bukurinė e mendjes dhe shpirtit, duhet tė shkatėrrohen sepse ato paraqesin Zotin qė ėshtė i papashėm?
    A po thua kėshtu?
    IHS

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga Astrit77
    Per KelMed!

Per te kuptuar konceptin e trinitetit me logjiken tone njerezore eshte e veshtire, sepse jemi njerez te kufizuar ne hapesire dhe kohe.
    Bibla meson se ka vetem nje Perendi te gjalle dhe te vertete, Ligji i Perterire 6:4 :

4 Dėgjo, Izrael, Zoti, Perėndia ynė, ėshtė njė i vetėm.

Isaia 45:5-7:

5 Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr; jashtė meje nuk ka Perėndi. Tė kam rrethuar, ndonėse ti nuk mė njihje,
    6 me qėllim qė nga lindja nė perėndim tė pranohet qė nuk ka asnjė Perėndi pėrveē meje. Unė jam Zoti dhe nuk ka asnjė tjetėr.
    7 Unė formoj dritėn dhe krijoj terrin, sjell mirėqėnien dhe krijoj fatkeqėsinė. Unė, Zoti, i bėj tė gjitha kėto gjėra".

1 Korintasve 8:4 :

4 Pra, pėr sa i pėrket tė ngrėnit tė flive qė u bėhen idhujve, ne e dimė se idhulli nuk ėshtė asgjė nė botė dhe se nuk ka Perėndi tjetėr, veē njė.

Perendia eshte i pafund, pa fillim dhe mbarim, i gjithedijshem, perfekt ne te gjitha atributet e Tij, nje ne esence, qe ekziston perjetesisht ne tre Persona :Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte.

Mateu 28:19 :

19 Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė,

2 Korintasve 13:14:

13 Hiri i Zotit Jezu Krisht, dashuria e Perėndisė dhe bashkėsia e Frymės sė Shenjtė qofshin me ju tė gjithė. Amen.

Per te ilustruar konceptin e trinitetit me nje shembull te thjeshte, pra per ta bere me te kuptueshme per mendjen tone te kufizuar une po marr si shembull, ujin. Ne natyre ne e gjejme ujin ne tri gjendje: akull, leng dhe avull, por ne te trija keto gjendje ne thelb uji nuk ndryshon, vetem se shfaqet ne forma te ndryshme, askush nuk mund te thote se kur behet akull, uji nuk eshte me uje dhe po keshtu edhe me gjendjet e tjera te tij.Ne te gjithe jemi deshmitar dhe e dallojme menjeher ujin edhe pse ai mund te jete ne gjendje akulli, uji apo avulli.
    Edhe njeher ky eshte nje ilustrim i thjeshte dhe ndoshta nuk eshte shume i pershtatshem, sepse cilesite dhe atributet e Zotit jane te pakrahasueshme me asgje qe syri yne sheh dhe qe ne perceptojme. Por ne gjerat qe na rrethojne ne shohim cilesite dhe atributet e Krijuesit, sepse gjithshka eshte ne harmoni dhe cdo gje eshte perfekte, dhe cdo gje deshmon per Krijuesin e Tij.
    E solla kete shembull vetem per te ndihmuar sadopak imagjinaten tone, por me shume dhe me sakte mbi Trinitetin meson Bibla.Ndoshta ne te ardhmen kur te kem kohe dhe ne dashte Zoti une do te perpiqem ta sqaroj edhe me shume kete koncept, me aq sa di dhe sa kam lexuar.
    QUOTE:
    ASTRIT VETEM JU E KUPTONI KETE FJALI POR NEJSE DUA TE ME SHPJEGONIT DICKA.
    FILLIMISHT THUA QE ZOTI ESHTE I PAFUND , PA FILLIM DHE MABRIM DHE KY ZOT QE ESHTE NJE PA FILLIM DHE MBARIM EXISTON NE TRE PERSONA. POR jEZUESI NA KA FILLIM ATEHERE SI KA MUNDESI QE JEZUESI OSE ME MIRE NJE PJESE OSE NJE ZOT E KETYRE TREVE QE JANE NJE TE JETE ME FILLIM (TE PAKTEN) PO KESHTU DHE SHPIRTI I SHEJTE PERDERISA KY SHPIRT I SHENJTE SIPAS JUSH NA QENKA SHPIRTI I JEZUESIT QE ENDET NE TONE PER TE BERE MIRE. MENDON SE ZOTI DO DERGONTE NJE PJESE TE TI TE ENDEJ NE TOKE PER TE BERE MIRE. DERISA JU THONI QE ZOTI ESHTE PERFEKT ATEHERE SKA PERSE TE ENDET NE TOKE. MUND TE BEJE GJITHCKA ME NJE TE THENE BEHU APO JO??OSE SDO KISHTE KRIJUAR NJE AMBJENT TE TILLE SI TOKA PER TE JETUAR. KU KA JOPERSOSMERI. POR ESHTE KRIJUAR PIKERISHT QE NE TE TESTOHEMI

SI PERFUNDIM NXJERRIM SE PJESE NGA BIBLA BIEN NE KUNDERSHTIM ME NJERA-TJETREN. NJE HERE ESHTE NJE ZOT DHE NJE HERE JANE TRE.

E DYTA
    1.SI MUND TE KRAHASOSH ZOTIN ME UJIN. DHE THUA QE ESHTE E VESHTIRE TA KONCEPTOSH DHE ME PAS E KRAHASON ME UJIN. PSE KUR ZOTI ESHTE PERFEKT DHE I PAKRAHASUESHEM ME CKA ESHTE NE TOKE ATEHERE SI MUND TA KRAHASOH ME UJIN
    2. DUKE E KRAHASUAR ME UJIN TI PO THUA QE ZOTI ESHTE NJE POR NDRYSHON FORME SIC NDRYSHIN UJI(SA E VERTETE ESHTE KJO). PRA ZOTI ERDHI NE TOKE ME EMRIN JEZUS(OSE NJE PJESE E TIJ) . ME PAS U NGJIT NE QIELL DHE ME PAS NA QENKA DHE SHPIRTI I SHEJTE.
    TE TE BEJ NJE PYETJE E PSE ISHTE E NEVOJSHME QE ZOTI TE VINTE NE TOKE KUR THJESHT MUND TE NA SHFAQEJ NE DHE TE GJITHE DO E BESONIM. DO KRIJONTE NJE AMBIENT PERFEKT SIC TE THASHE ??
    KETO QE GJERAT QE PO MUNDOHESH TE SHPJEGOSH TI SI SHUME PA KUPTIM ME DUKEN POR NEJSE TE LUTEM THELLOHU DHE PERDOR LLOGIKEN DHE SHPRESOJME TA SHOHESH TE VERTETEN. TE LUTEM LEXOJE CKA KAM SHKRUAJT PA PARAGJYKIME DHE EGOISEM??
    ZOTI TE NDIMOFTE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    Shqipri
    Postime
    128
    une them se jeni aq te "devotshem" ne besimin tuaj sa i respektoni te gjithe komandamentet qe Zoti i ka zritur per ju

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    Bismilahi rrahmani rrahim

"Thuaj,Allahu eshte nje..."

Dhe ne muyslimanet besojme se eshte vetem nje Zot-A-llahu.
    Pyetja ime ka te beje me ate se dua te kuptoj esencen e thenies dhe te bindem me pas ne eshte apo jo krishterizmi besim monoteist.Atij qe i duket e pakjart le te me drejtohet e do t`ia skjaroj [pyetjen time.Ai qe nuk di te pergjigjet nuk ka nevoje te thote asgje.
    Pyetja ime me duket se eshte e thjeshte dhe e kjart.

Me nderime Besnik29
    haker007

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    34

bismillahir-rahmanir-rahim

Astrit,
    se pari falemnderit qe more mundimin te japesh pergjigje.
    Vete nuk kam pasur mundesi te shkruaj gjate ketyre diteve dhe po shoh se "ruud" ta ka kthyer pergjigjen ne te njejten menyre sic doja une. Megjithate dua te shtoj nja dy gjera.
    Ti thua:
    "Perendia eshte i pafund, pa fillim dhe mbarim, i gjithedijshem, perfekt ne te gjitha atributet e Tij, nje ne esence, qe ekziston perjetesisht ne tre Persona :Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte"

Por a nuk ishte Jezusi (as) prej mishi dhe gjaku dhe a nuk e ka krijuar Zoti mishin dhe gjakun? Si mund te thuash ti qe Krijuesi dhe krijesa e tij jane nje ne esence??????

Ti ke sjelle citate nga Dhiata e Vjeter qe fare qarte thone qe Zoti eshte nje dhe vetem nje. Ndersa citatet nga Dhiata e Re permendin atin, birin dhe frymen e shenjte. Perse ky ndryshim??? Dhe n.q.se kjo eshte nje zbulese e re qe beri Jezusi (as), pse ai thote gjera te kunderta me kete, si p.sh.:

Mateu 19:16-17
    16 Dhe ja, iu afrua dikush dhe i tha: “Mesues i mire, cfare duhet te bej qe te kem jete te perjetshme?”.
    17Dhe ai i tha: “Pse me quan te mire? Askush nuk eshte i mire, pervec nje te vetmi: Perendia. Tani ne qofte se ti don te hysh ne jete, zbato urdherimet.”

Gjoni 5:30
    Une s’mund te bej asgje nga vetja ime; gjykoj sipas asaj qe degjoj dhe gjyqi im eshte i drejte, sepse nuk kerkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit qe me ka derguar.

Gjoni 12:49
    Sepse une nuk kam folur nga vetja ime, por Ati vete me ka derguar dhe me ka urdheruar c’duhet te them e te shpall.

Gjoni 14:28
    Ju keni degjuar qe ju thashe: “Une po shkoj dhe do te kthehem te ju”. Po te me donit,
    Do te gezoheshit sepse une thashe: “Po shkoj tek Ati”; sepse Ati eshte me i madh se une.

Jezusi (as) ketu nuk ka folur sikur te ishte Zot as biri i Zotit (i paster eshte ai nga kjo e mete), por ka folur sikur te ishte vetem nje i derguar i Zotit. Kete e verteton edhe Pali vete tek

Veprat 2:22
    Burra te Izraelit, degjoni keto fjale: Jezusi Nazareas, njeriu i deftuar nga Perendia nder ju me vepra te fuqishme, me mrekulli dhe shenja qe Perendia beri nder ju me ane te tij, sic edhe vet e dini,

Perse keto kontradikta ne vete Dhiaten e Re???

P.S. Nuk dua te ofendoj apo acaroj njeri me keto fjale; thjesht shpresoj qe te thelloheni pak dhe t'i shikoni gjerat edhe nga kjo pikepamje; nga kjo vetem mund te fitoni, sepse s'keni per te humbur gje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KelMed : 20-01-2003 mė 10:47
    La ilaha ill All-llah Muhammad ur-rasullullah

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Njerėzia autentike e Jezu Krishtit

Ashtu ėshtė KelMed, prej bisedimit dhe dialogut vetėm ēka mund tė pėrfitojmė, sepse mė shumė njihemi prandaj edhe ndoshta i mėnjanojmė shumė paragjykime apo njėanshmėri dhe kėshtu bashkėjetesa do tė jetė nė dobi tė secilit.

Me siguri se jemi duke biseduar pėr gjėrat mė themelore tė fesė sė krishterė: Trininė.

Shumė bukur e ke vėrejtė se Jezu Krishti njėherė thotė se ekziston vetėm Njė Zot dhe vetėm Ai ėshtė i mirė, dhe nė anėn tjetėr tė krishterėt prapė se prapė e barazojnė me Zotin. Nuk e di sa e ke lexuar Besėlidhjen e Re, por nėse e lexon atje do tė shohėsh shumė vende ku Jezu Krishti disi "ua ndalon" nxėnėsve tė vet (apostujve) nė fillim qė ta proklamonin publikisht si Mesi (Krisht / Shpėtimtar). Pėrse? Ai (Jezusi) fort mirė e dinte se ky term kishte marrė pėrmbajtje tė llojllojshme, si psh. pėr disa shpėtimtari do tė ishte njėfarė ēliruesi politik, pėr do tė tjerė ekonomik... Nė njė vend, pasi i ushqeu me bukė mrekullisht, populli deshti ta kapė e ta bėnte Mbret, por Ai u shmang disi e u tėrhoq, sepse e dinte se Mbretėria e Tij nuk ėshtė e kėsaj bote. Pikėrisht mentaliteti "i shtrembėruar" i popullit tė Izraelit mbi Mesinė (Shpėtimtarin) nuk linte qė Jezusi tė shpallte kudo se ėshtė Zot, por, siē bėn ēdo i menēur dhe njeri i sinqertė, me vepra tregonte autoritetin dhe identitetin e vet. Ai gjithmonė bėnte vepra tė mira duke i lidhur me mėsime dhe gjithmonė kėto tė dyja shkonin bashkė te Ai (Jezusi). Kurrkund nuk gjen vetėm fjalim pa vepra.

Tė krishterėt kur besojnė se Jezusi ėshtė Zot dhe njeri pikėrisht mėsojnė njė tė vėrtetė fetare konkrete tė bazuar nė dėshmitarė okularė, ku Jezusi qartė tregoi me vepra se ishte diēka mė shumė se njeri. Bile nė njė vend edhe vet u thotė farisenjėve qė deshėn ta vrisnin, "nėse nuk u besoni fjalėve tė mia sė paku pėrse nuk u besoni veprave tė mia."
    Me tė vėrtetė Jezu Krishti ishte njeri, prandaj edhe hėngri, piu, flinte, mėsonte, ecte, shfaqte emocione: gėzohej, mirrte pjesė nė dasma, takohej me miq, madje edhe qau... Tė gjitha kėto mjaft tregojnė pėr njerėzinė e tij. Ne na mundon pikėrisht kjo dhe nuk na lė rehat: kjo ishte me tė vėrtetė ashtu dhe nė gjithė kėtė ai ishte megjithatė mė i ndryshėm. I njėjtė si tė gjithė mirėpo, prapė se prapė specifik. Ai ėshtė njėri prej nesh, por nė tė njėjtėn kohė edhe mė shumė. Ēka? Ēfarė?
    Tė krishterėt dėshirojnė tė thojnė se Ai ėshtė mė i ndryshėm se ne edhe pėrsa i pėrketė njerėzisė sė tij. Si ne porse mė i ndryshėm. (Nuk po mendoj kėtu nė njėfarė Supermeni...) Ai jetonte kėtė njerėzi nė mėnyrė tė plotė. Plotėsonte kėtė njerėzi deri nė fund. Cili njeri ėshtė besnik deri nė fund?!
    Sot nuk mund tė themi pėr askėnd se ka jetuar dhe vepruar njerėzillėkun e vet si Jezusi. Atė njerėzillėk siē e ka paramenduar Zoti nė fillim, njerėzillėkun autentik, kėtė e kreu Jezu Krishti nė personin e vet. Njeri sipas dėshirės sė Zotit - ky ishte Jezu Krishti. Qysh kėtu e kemi dallimin e tij prej nesh. Tė krishterėt vėjnė nė dukje pikėrisht kėtė njerėzi autentike tė Jezu Krishtit. Nė kėtė njerėzi autentike tė tij zbulohet hyjnia e tij. Njerėzia e tij ėshtė e drejtuar krejtėsisht kah Zoti. Ne sot mund ta gjejmė dikė qė drejtohet krejtėsisht kah Zoti por te Jezu Krishti tė gjitha cilėsitė janė tė bashkuara nė njė.
    IHS

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •