Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 69
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Si pasoje e energjise se brendshme apo jo, e cila shnderrohet ne energji kinetike ose te levizjes ne sensin ne fjale.
    Cilës energji zotëri? E din ti pse lëvizin planetet rreth një ylli?
    Apo galaksitë?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sido që të jetë duhet t'a provosh këtë shpejtësi që të na bindësh se masa shkatërrohet në atë shpejtësi.

Teoria s'ka nevojë të rrëzohet, ngaqë nuk vlen. Ajshtajni perverz, se e la njerëzimin mbrapa, ndërkohë që i la çifutët të lirë të punojnë në drejtime tjera, duke zbuluar gjëra të reja vetëm për veten e tyre.
    Per te vertetuar kete nuk kam mundesine te shkruaj gjithe relacionet e Ajnshtajnit ketu dhe per kete mund te kerkosh ne libra fizike.
    Per lidhjen qe ben me cifutet nuk di se si te te pergjigjem.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    Cilës energji zotëri? E din ti pse lëvizin planetet rreth një ylli?
    Apo galaksitë?
    Epo pyetjen shtroje qarte sepse ketu nuk jam une fajtori. Perse trupi leviz te thashe pergjigjen, pastaj se nga e merr trupi kete energji te brendshme varet nga specifika e problemit. Ti interesohesh per gravitetin dhe nuk di se ku do te dalesh tani ne serine tjeter te postimit.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Per te vertetuar kete nuk kam mundesine te shkruaj gjithe relacionet e Ajnshtajnit ketu dhe per kete mund te kerkosh ne libra fizike.
    Ta thashë, nevojitet provë praktike dhe jo thashetheme që bazohen në llogaritje me numra e formula.

Per lidhjen qe ben me cifutet nuk di se si te te pergjigjem.
    Nuk ka nevojë të përgjigjesh në çdo gjë që thonë njerëzit. Disa gjëra duhet të gëlltiten meqë janë të vërteta.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Epo pyetjen shtroje qarte sepse ketu nuk jam une fajtori. Perse trupi leviz te thashe pergjigjen, pastaj se nga e merr trupi kete energji te brendshme varet nga specifika e problemit. Ti interesohesh per gravitetin dhe nuk di se ku do te dalesh tani ne serine tjeter te postimit.

Jo ti po askush, bile as Einsteini si ka dhënë
    përgjigjet. Teorinë e ka bë, por ka bira më shumë se një shoshë.
    Pyetje pa përgjigje ka shumë më tepër se sa mendojmë!
    Shumëçka ka të pa verifikuar, andaj askujt s'mundesh t'i
    thuash, sepse edhe vet mbetesh në "qorrsokak"!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Jo, mbase nuk e ke marre vesh ti por perse trupat levizin i eshte dhene nje pergjigje. Po te hyjme ne kuantike mes pse-ve te cilat i shtrojme nga ketu do te arrijme aty ku akoma nuk kemi pergjigje dhe kuptohet se per cdo te njohur te re e panjohura zhvillohet ne progresion gjeometrik.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Shpejtësia nuk është kurrëfarë problemi për njeriun.

Njeriu që qëndron në një vend që nuk lëviz, është njësoj si njeriu që qëndron në një anije kozmike me shpejtësi të dritës. Nuk është shpejtësia ajo që nuk durohet nga organizmi, por është nxitimi.

Nxitimi prej 10 m në sekond katror, është sa graviteti i tokës që dmth se njeriu mund t'a durojë. Nxitimi më i madh se ky mund të jetë i rëndë për njeriun.

Kështuqë me një nxitim të tillë nevojiten 8333 sekonda udhëtim, që trupi të marrë shpejtësinë e dritës. Dmth nëse anija kozmike shkon duke e rritur shpejtësinë për çdo sekond nga 10 m/sekond, trupi i njeriut mund t'a përballojë këtë sepse është e njëjtë me gravitetin e tokës, ndërkohë që brenda 2 orë e 19 minuta tejkalohet shpejtësia e dritës.

Ajnshtajni ka qenë një idiot perverz, që e ka lënë prapa njerëzimin duke e kufizuar me teoritë e tij shabllon.
    Formula e drites,ashte shume e vjeter,dhe ska lidhje me ate qe folni,shpejtesia ashte matur prej DIELLIT ne TOKE,dhe ska lidhje me shpejtesi,galaktike e cila ka nji formule tjeter,e TI ZOTNI ,smundeshe me dite kure se qfare formule ashte,Hapesina e universit tone ashte e caktuem me formule,e ti thuej se AJNSHTAJNI ska dite kurgja,se formula e tina ende nuke ashte ZBERTHYE,e ti thuash Shabllon E drita? C shpejtesia M masa.?dhe ti thua shabllon,?

i/e regjistruar Maska e Action
    Anëtarësuar
    20-11-2008
    Postime
    77
    Ajnshtajni ka qenë një idiot perverz, që e ka lënë prapa njerëzimin duke e kufizuar me teoritë e tij shabllon.
    E ke me gjithe mendje kete qe the per Gjeniun me te madh te kohes ..?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Per hoteli
    Jo , jo i nderurar , formula e Ajnshtajnit eshte e zberthyer dhe e vertetuar, kuptohet. alibaba thjeshte ka hedhur dyshime ne vertetesine e formules. Mos e bej Ajnshtajnin mbinjerezor pa qene nevoja duke e quajtur formulen e tij te pazberthyeshme.

P.S: Shkruaj qarte , pa dialekt sepse mezi kam kuptuar gjysmen e atyre qe ke thene.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Edhe njihere po them se nuke ashte zberthye,sepse pa qen pika A,nuke mundesh te aritesh ne piken B,per te shkue ne piken,A ashte shume Lehte,shikoje,Orkanet ne amerike,pore per ti kthye ne piken B ashte e pamundur,ne fillim ashte kurgja,,pastaj,vjen E,cila ashte e padukshme,menjiher vjen C,shpejtesia ,mirepo keto te dyja te shendrojshe ne M,ashte e pamundur,kurre se ki edhe pike B.Pika A,te jete psh.298.sisa do te jet pika B.345.ndryshimi ashte 47 ,dhe pastaj ket ndryshim,duhet lypur dhe per ta kthye ne piken A ku ashte 298,kurse ti je 345,me mase,dmth 6 ,28 egzistone pore zgjidhma ti pasi ashte zberthye une ta dhashe nji formule te thjeshte FILLESTARE E TI ZGJIDHE faliminderit.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Përplasja e galaktikave, më shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Sa udhëtim i bukur!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 17:06
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •