Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 69
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga Action Lexo Postimin
    Nuk thash qe nuk ka shpejtesi me te madhe se ajo e drites.
    Po ketu eshte fjala per nje trup qe do leviz me shpejtesi te drites, po sipas teje ai trup do vazhdoje te leviz sikurse automobilat pa kurrefare pengese..?

E keni gabim, trupi qe levize me shpejtesi te drites do te eksplodoje menjehere.

Ashtu de. Po edhe më lartë disa e cekën se një trup nuk mund të
    lëviz vet me shpejtësi të dritës, por me ndihmën e objektit më të madh
    po mundet. Edhe galaksia në këtë rast nuk po shkapërderdhet!
    Jo vetëm shpejtësia e dritës, por për galaksinë edhe një shpejësi
    si shpejtësia 1000000 km/s do të shpiente në shkapërderdhje
    Çka nuk ndodh!
    Çka don të thotë se një objekt më i madh ty mund të të "bart" me shpejtësi
    më të madhe se sa që mundesh vet!

i/e regjistruar Maska e Action
    Anëtarësuar
    20-11-2008
    Postime
    77
    Tash ke qene me i bindur.

As une nuk po them qe shpejtesia e drites eshte me e madhja ne natyre kete nuk e kame thene.

Sipas shkencetareve egziston nje shpejtesi shume me e madhe se ajo e drites e ajo njihet si shpejtesia +infinide.

Si shpjetesi +infinide mund te marrim te kunderten e Materies pra Anti-Materien.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    E pamundur thua! Supozojmë se Bing-bangu ka ndodhur!
    A thua me çfarë shpejtësie u shpërnda materia ( Universi) prej atij momenti
    që big-bangu ndodhi e deri në ditën e sotme dhe mori madhësinë
    që ka sot? Me shpejtësi të dritës kjo do të ishte e pamundur!
    Me siguri ke dëgjuar edhe për ekspansionin e Universit!
    Aty thuhet bile që Galaksitë largohen nga njëra tjetra me shpejtesi
    të dritës!
    Nuk e di ku mund te kesh lexuar qe Galaksite u larguakan nga njera tjetra me shpejtesine e drites. Shpejtesia e levizjes se tyre eshte dhjetra here me e vogel prandaj supozimi qe e ke bere mbetet i drejte dhe mendimi juaj personal i gabuar .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Nuk e di ku mund te kesh lexuar qe Galaksite u larguakan nga njera tjetra me shpejtesine e drites. Shpejtesia e levizjes se tyre eshte dhjetra here me e vogel prandaj supozimi qe e ke bere mbetet i drejte dhe mendimi juaj personal i gabuar .

Mirë është të hulumtosh pak para se mi thënë dikujt e ke gabim!
    Kërko pak me google dhe gjen mjaft material.

Të propozoj t'ia hedhësh një shikim faqeve:

http://calgary.rasc.ca/howfast.htm

http://www.universetoday.com/2008/04/22/how-can-galaxies-recede-faster-than-the-speed-of-light/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Gjithsesi faleminderit per dokumentacionin mbeshtetes qe i bashkangjit mendimit tim. Une nuk kam nevoje te kerkoj fare ne googl per problematikat e nje nxenesi 10 - vjecar, dhe as e kam bere kete me pare. Keshtu qe kurse sugjeimin e google.
    Tek artikulli i pare qe ke paraqitur lexo gjer ne fund dhe shiko paragrafet 6 e tutje.
    Tek artikulli tjeter sic mund ta kesh vene re nese e lexove shpejtesia trajtohet me nje prizem konceptual krejt tjeter anga ai qe e trajtove ti.
    Pra ti nuk ben gje tjeter vetem aprovon mendimin tim me disa dokumente mediokre (ne kuptimin klasik) te nxjerra nga google.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Shpejtësia nuk është kurrëfarë problemi për njeriun.

Njeriu që qëndron në një vend që nuk lëviz, është njësoj si njeriu që qëndron në një anije kozmike me shpejtësi të dritës. Nuk është shpejtësia ajo që nuk durohet nga organizmi, por është nxitimi.

Nxitimi prej 10 m në sekond katror, është sa graviteti i tokës që dmth se njeriu mund t'a durojë. Nxitimi më i madh se ky mund të jetë i rëndë për njeriun.

Kështuqë me një nxitim të tillë nevojiten 8333 sekonda udhëtim, që trupi të marrë shpejtësinë e dritës. Dmth nëse anija kozmike shkon duke e rritur shpejtësinë për çdo sekond nga 10 m/sekond, trupi i njeriut mund t'a përballojë këtë sepse është e njëjtë me gravitetin e tokës, ndërkohë që brenda 2 orë e 19 minuta tejkalohet shpejtësia e dritës.

Ajnshtajni ka qenë një idiot perverz, që e ka lënë prapa njerëzimin duke e kufizuar me teoritë e tij shabllon.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Gjithsesi faleminderit per dokumentacionin mbeshtetes qe i bashkangjit mendimit tim. Une nuk kam nevoje te kerkoj fare ne googl per problematikat e nje nxenesi 10 - vjecar, dhe as e kam bere kete me pare. Keshtu qe kurse sugjeimin e google.
    Tek artikulli i pare qe ke paraqitur lexo gjer ne fund dhe shiko paragrafet 6 e tutje.
    Tek artikulli tjeter sic mund ta kesh vene re nese e lexove shpejtesia trajtohet me nje prizem konceptual krejt tjeter anga ai qe e trajtove ti.
    Pra ti nuk ben gje tjeter vetem aprovon mendimin tim me disa dokumente mediokre (ne kuptimin klasik) te nxjerra nga google.

Po në rregull. Unë shumë mirë po të kuptoj çka thua.
    Kur thua se aty flitet nga një prizm tjetër konceptaul,
    si arësye zgjerimit të universit (hapësirës) në mes të tyre,
    por çka do të ndodhte s'ikur ta bënim të gjithë çka ka ndodhur
    revers deri në momentin e Big-Bangut, në një pikë do të bashkohej
    i gjithë Universi (materia çka gjendet në të) pa lëvizur?
    Ose ndoshta nuk e ke pyetur veten pse gjithçka lëviz?
    Si pasojë e çkafit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ricky_ch : 16-05-2009 më 08:36

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Shpejtësia nuk është kurrëfarë problemi për njeriun.

Njeriu që qëndron në një vend që nuk lëviz, është njësoj si njeriu që qëndron në një anije kozmike me shpejtësi të dritës. Nuk është shpejtësia ajo që nuk durohet nga organizmi, por është nxitimi.

Nxitimi prej 10 m në sekond katror, është sa graviteti i tokës që dmth se njeriu mund t'a durojë. Nxitimi më i madh se ky mund të jetë i rëndë për njeriun.

Kështuqë me një nxitim të tillë nevojiten 8333 sekonda udhëtim, që trupi të marrë shpejtësinë e dritës. Dmth nëse anija kozmike shkon duke e rritur shpejtësinë për çdo sekond nga 10 m/sekond, trupi i njeriut mund t'a përballojë këtë sepse është e njëjtë me gravitetin e tokës, ndërkohë që brenda 2 orë e 19 minuta tejkalohet shpejtësia e dritës.

Ajnshtajni ka qenë një idiot perverz, që e ka lënë prapa njerëzimin duke e kufizuar me teoritë e tij shabllon.
    Si do qe te jete nxitimi sjell shpejtesi dhe shpejtesia sjell c= E/m paqendrueshmerine e mases sipas Ajnshtajnit.
    Kur te rrezohet kjo teori e tij mund ta cilesosh pervers dhe jo tani sepse atehere sjell qe ti je me i ngritur menderisht se Ajnshtajni dhe kjo do te sillte qe ti tani te ishe ta zeme ne krye te CERN apo duke perpunuar teorine tende dhe jo duke biseduar me ne "injorantet".

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    Po në rregull. Unë shumë mirë po të kuptoj çka thua.
    Kur thua se aty flitet nga një prizm tjetër konceptaul,
    si arësye zgjerimit të universit (hapësirës) në mes të tyre,
    por çka do të ndodhte s'ikur ta bënim të gjithë çka ka ndodhur
    revers deri në momentin e Big-Bangut, në një pikë do të bashkohej
    i gjithë Universi (materia çka gjendet në të) pa lëvizur?
    Ose ndoshta nuk e ke pyetur veten pse gjithçka lëviz?
    Si pasojë e çkafit?
    Si pasoje e energjise se brendshme apo jo, e cila shnderrohet ne energji kinetike ose te levizjes ne sensin ne fjale.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Si do qe te jete nxitimi sjell shpejtesi dhe shpejtesia sjell c= E/m paqendrueshmerine e mases sipas Ajnshtajnit.
    Sido që të jetë duhet t'a provosh këtë shpejtësi që të na bindësh se masa shkatërrohet në atë shpejtësi.

Kur te rrezohet kjo teori e tij mund ta cilesosh pervers dhe jo tani sepse atehere sjell qe ti je me i ngritur menderisht se Ajnshtajni dhe kjo do te sillte qe ti tani te ishe ta zeme ne krye te CERN apo duke perpunuar teorine tende dhe jo duke biseduar me ne "injorantet".
    Teoria s'ka nevojë të rrëzohet, ngaqë nuk vlen. Ajshtajni perverz, se e la njerëzimin mbrapa, ndërkohë që i la çifutët të lirë të punojnë në drejtime tjera, duke zbuluar gjëra të reja vetëm për veten e tyre.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Përplasja e galaktikave, më shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Sa udhëtim i bukur!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 17:06
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •