Postuar më parë nga
Anesti_55
Mendoj se ndotja nga jeneratoret si dhe ndotja akustike e tyre eshte shume here me e fuqishme se ndotja e TEC-it.Ty ndoshta nuk te ka qelluar te jetosh shume gjate erresiren shqipetare nga mugesa e enrgjise, qe dikue u konvertuar eshte disa vjete jete me pak plus ndotje. Priviligji qe te jep nje OJQ, i kthen njerzit qe merren me to me nje vizion te njejte, me ato qe merren me politike, pra me njerez qe te cilet shohin esapin e tyre,qe ego per fitime i shtyne te bejne mekate te njeta.Per mua mekati eshte njelloj si ai qe kerkon te abuzoje nga investimet strategjike, me ate qe kerkon te frenoje keto invetime me te vetemin qellim, qe ti beje nje grupim tjeter politik ,qe do ti jape mundesi ti shperbleje per kontributin e dhene. Te gjitha OJQne shqiperi , mediat kryesore, dhe pjesa me e madhe e administrates civile jane ne sherbim te ish komunisteve ish bllokemeneve qe syojne dhe qe ne realitet kane pushtin ekonomik dhe politik.Ishte nje nate e ftohte dhjetori kur nena ime po nderonte jete, kur hiken dritat e mjera u tremb shume dhe u lut -O Zot , mos , vec pa drite mos ma merr jeten.Dhe sot kur degjoj ndokend qe eshte kunder investimeve ne energjitike, me te gjitha format e saj, kam alergji, me duket sikur jane dicka me teper se ne kundrasens.Besoj se nuk ka nevoje te zgjatem per tetreguar se cdo te thote tejesh pa drita i semure, ne maternitet ne sallen e operimit, ne spitale ne,apo ne probleme te higjenes mungese se furnizimit me uje per shkak te mungeses se saj.Perse?Se i teket nje fytyre si Sazan Guri.Tecet mund dhe te japin ndotjen e tyre qofte dhe minimale, por jeta duhet jetuar.Qyteti im eshte ne agoni e ka humbe trajten e tij. Me migrimet nga zonat rurale, me superpopullimin,eshte i super ndotur dhe keshtu nuk ka se c'ti beje TECI. OJQ e mejdisit beni mire te linin duhanin, vete personeli tyre me femra te ashtequajtura moderne ,jane duhan pirese te shfrenuara.
Krijoni Kontakt