Me ne fund po shihet njefare levizjeje drejt mbrojtjes se mjedisit, te pakten ne zbatimin e ligjit kundra ndotjes akustike. Te shpresojme qe ky do te jete nje fillim per zbatimin e ligjeve tjera per mbrojtjen e mjedisit.
Me ne fund po shihet njefare levizjeje drejt mbrojtjes se mjedisit, te pakten ne zbatimin e ligjit kundra ndotjes akustike. Te shpresojme qe ky do te jete nje fillim per zbatimin e ligjeve tjera per mbrojtjen e mjedisit.
Pershendetie!Ne vend te fjales "Lufte"shume me mire eshte te pedorim fjalen "Mbrojtja"(kemi hapur nje teme per carmatimin e trurit)
Perse i perket temes, ju them se kur investimet jane madhore, ne problemin e ndotjes sensibilizohen dhe vendet e BE.Pra nese ato e lejojne do te thote se nuk ka ndonje rrezikeshmeri.Intelektualet shqipetar me mentalitet komunist, sapo behet nje investim qe si intereson politikisht, i drejtohen masave.Ps. Kur nisi rruga e" kombit"u tha se kishte abuzime.Menjehere mediat dolen ne rruge e pyesnin kalimtaret - A ka abuzime ne ndertimin e kesaj rruge?-E ato duke qene te "sigurte "(pasi probabipiteti per shqipetaret, jane 99% hadute)thoshnin se ka.
Ndigjoni me cuna .beni mire te ndryshoni ju, e lejeni qeverine te ndertoje e te na rregulloje sadopak kete dreq jetese.Pese nuk lini duhanin per te cilein kene zene vendine e pare ne bote.E pra, me te helmoni veten, familjen e mbare shoqerine.Perse nuk hiqni dore nga kultivimi perdorimi dhe tregetia e narkotikeve ku po helmjme boten mbare?Kam dhe te tjera po bene kto nje here e pastaj hidhuni e flisni per TEC-et.Ai i vlores ku dhane dhe jeten disa "kundershtare patriote "e te tjeret shkulnin paruket qe i kishin blere ne canada,po na jep nje ndotje te barabarte medhjete benza mercedes.
Po, nese behet fjale per mbrojtje apo sulm , por skam ndegjuar ndonjehere qe skuadrat luftojne, pervese nga komentator injorante.Edhe dy boksiere nuk luftojne , por ndeshen, synojne per fitore pretendojne pe titull dhe jo luftojne per titull.Mir e ke ti, gjyshi partizan baba komunist stakanovist, ne lufte ke lind e ne lufte do te vdesesh.Kjo fjale duhet perdore me kufizim.Nese ne nje teme fare te thjeshte do te lexojme 1000 here fjalen lufte , kur fare mire e bukur mund te perdoret nje fjale tjeter, atehere kuptohet qe anetaret jane pjese e nje komuniteti me edukim sekondar, patrialkale, luftarak.Kujt i mungojne rregullat elementare te edukimit nuk ka si ta kuptoje kete.Ashtu si nje kenge qe behet me fjale te zgjedhura , po ashtu dhe biseda , apo fjalia, duhet te ndertohet me fjalet me te bukura te mundeshme.
Tema emertohet lufte ndaj mjedisit, sepse ka kaq shume atentate dhe sulme ndaj mjedisit, saqe duket sikur i eshte shpallur lufte atij!
BE-se nuk i rruhet se si e mbajne mjedisin shqiptaret. Ruajtja e mjedisit eshte kusht per te hyre ne BE, dhe shqiptaret duhet te jene ata qe duhet te shqetesohen e jo BE. Dhe tjetra, BE nuk i intereson se si ti i menaxhon investimet ne vendin tend, Shqiperia nuk eshte ne BE.
Ne nuk kemi piken e kultures ne kete aspekt!Te ngrene nervat ca pseudointelektuale qe thonee hapen vende pune njehere se per keto kemi nevoje pastaj dihet qe dhe njerez do vdesin nga kanceri por ky eshte çmimi qe duhet paguar.Mjere populli qe eshte injorant!
Mos u ngut kur te nderhyshe se gabon.Ja tema-Lufta ndaj mjedisit ne Shqiperi.-A nuk eshte me bukur- Ndotja e mejdisit apo Mbrojtja e mejdisit?Mejdisit nuk i shpallet lufte dhe as kam perse te rri e ta mendoj ashtu.Ashtu sic ndotet mejdisi ndotet dhe tema , me fjale te rendomta.Ketu se kam fjalen per Ilian ,sepse kam respekt per te, une e kuptoj se kjo fjale eshte futur ne koken e shqipetarit dhe perdoret vend e pavend.Nese nuk kritikojme nuk ndryshojme.Pra qellimi im nuk eshte aspak fyerja por deshira e mire ne rritjen e cilesise se komunikimit, ne te shkruar dhe ne te folur.Pra te bejme c'eshte emundur qe ne c'do aspekt te perdorim veglat e skulptrit dhe jo me dy te rame te sepates te bejme hunden.
BE-se nuk i rruhet se si e mbajne mjedisin shqiptaret.A nuk je kontradiktor me keto dy shprehje?Ruajtja e mjedisit eshte kusht per te hyre ne BE,
Per investimet madhore qe mund te sjellin demtime te mejdisit, apo te jetes se popullit (centrali atomik)BE nuk i intereson se si ti i menaxhon investimet ne vendin tend, Shqiperia nuk eshte ne BE
BE eshte me shume se interesuar, dhe nderhyn.Ku da tamarre lejen Berisha per ndertimin e tecit apo centralit atomoik ne qendren shendetsore te Lushnjes, apo ne europe, dhe ne vendet e rajonit.Jeta me pare duhet jetuar dhe me pas shikohet mundesia ne maredhenie me mejdisin.
Nuk jane shqipetaret ne ate nivel qe te kryesojne nje levizje te tille kaq strikte te ambientalisteve.Kur une shkuaja tema per ndotjen akustike nga lokalet dhe si shembull dhashe ambjentin ku jetoj, ju apo te tjere antare me ironizuat se me qenka prishe tangralleku.Deri tek Sali Berisha kam shkuar per tu ankuar par lojrat e fatit e kazinote, per ndotjen akustike dhe kimike nga lokalet, por nuk beri asgje.Tashti qe mbaruan zgjedhjet dhe qe e ka flejte mendjen, se me pas nuk do te merret me me politike po fillon te veproje.
Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 06-08-2009 më 18:54
Ti quaje si te duash, ashtu sic kam edhe une te drejten ta quaj keshtu. Jemi te lire te shprehemi apo jo?
Sic te thashe, mbrojtja e mjedisit eshte kusht per te hyre ne BE, por BE-se nuk i rruhet shume nese ti e mbron mjedisin (dmth nuk nese ti do te hysh apo jo ne BE).
NUk ka kontradite ketu, BE thote-ruaj mjedisin nese do te hysh ne BE, ndryshe nuk do te hysh. Por BE nuk vjen e te thote ty nese do te helmosh qytetaret e tu apo jo. Shqiptaret jane ne ate nivel sa te dine per mjedisin, mos i bej bageti shqiptaret.
Jeta nuk jetohet nese ti je i vdekur. Ti mund te marresh nje rroge per nje vit duke qene roje te fabrika e cimentos apo TEC-i, por pas nje viti me ca do te paguash trajtimin mjekesor te kancerit te mushkerive dhe te veshkave qe shfaqet si pasoje e tymrave te fabrikes se cimentos apo TEC-it?
Apo thua te jetojme sot per sot, neser te shkojme e te hapim vete varrin se shtetit s'i rruhet per qeniet njerezore e shtazore.
Krijoni Kontakt