Close
Faqja 32 prej 41 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 410
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Edvin,
    Ne perendim jam, koshat e plehrave ekzistojne gjithandej!! Ne mal, ne plazh, ne park, rrugeve ku hecin banoret! '
    Gjithandej i ke koshat e plehrave, edhe biles me shumice.

Populli do rregull qe te zbatoj rregullat.
    Provo te hedhesh dicka nga makina ne perendim, te kap policia edhe te ve gjobe. Biles qe te riciklojne (recycle) bidonat plastike, kur blen uje apo pije ne dyqan, paguan 5 cent (nga dollari) per cdo bidon. Ate 5 centin e merr mbrapsh vetem nese i rikthen bidonat ne dyqan.

Nuk mund ti vesh faj ne ajer popullit kot, duhet nje plan apo program qe te formohen rregullat edhe rregull qe te zbatohen ato. Mos mendo qe ne perendim lindi i ditur populli te mos hedhi plehrat, ato u mesuan ashtu me zbatimin e rregullave.
    Aha, qenke ne perendimin e larget, ne SHBA . Ok. Une e pata fjalen per vendet perendimore te BE-se. Dhe ne shumicen e vendeve nordike apo perendimore te BE-se, rralle sheh kazane. Zakonisht edhe kur ka, jane ne vende te caktuara si bodrume apo pika te mbuluara ne rastin kur ke komplekse vilash. Zakonisht mbeturinat ndahen dhe vendosen ne qese te caktuara dhe nxirren jashte vetem ne dite te caktuara e ore te caktuara te javes. Ne gjermani e kane me kazane, ku ke kazane te ndare per cdo lloj mbeturine. Por ne plazhe apo male harroje se ke kazane. Secili merr vete mbeturinat qe ai/ajo ben. Nuk ke pse mbush plazhin me kazane.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Secili merr vete mbeturinat qe ai/ajo ben. Nuk ke pse mbush plazhin me kazane.
    Qenkan vertete per tu admiruar. Por qe te presim nga Shqiptaret te ndjekin kete shembull eshte sikur te shohim endrra me sy hap. Ne e duam avash avash, (baby steps). Duhet nje person te kete vullnet qe te bej disa njerez per vete, keshtu duke formuar nje organizate, nga organizata ti bej presion shtetit duke patur nen sqetull nje apo disa plane per rregullimin e mjedisit. Te paraqisin idete e tyre, qeveria ti pranoje edhe te bejne negociata. Kur plani eshte formuar e ri-formuar, tja paraqisin popullit : ) Me duket keshtu funksionojne keto gjera ne politike per te bere ndryshime.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    A thua qe Shqiptaret i duan plehrat?? Si ka mundesi qe brenda shtepise te cdo Shqiptari edhe buken mund ta hash ne toke, aq paster e mbajne. Nuk eshte populli por qeveria qe s've rregullat qe te ndjek populli i thjeshte!!
    Kam qene edhe vete fajtore e hedhjes se plehrave ne mjedis kur ika piknik me familjaret, me gjysem zemer e bem kete mbasi kerkuam rreth e perqark per kazan plehrash per ti hedhur, e kur zgjetem i hodhem nen nje ferre ;(....mbase duhet ti kishim marre me vete ne makine plehrat, por se di s'na shkoi mendja deri aty.
    Te jene koshat e plehrave ne vende ku shkel kemba e njeriut atehere jam e sigurte qe vetedijshem njerezit do i hedhin plehrat aty ku duhet.

~Si kam lexuar postimet e tjera edhe mbase jane thene keto qe shkruajta mesiper.
    Shqiptaret jane individualista, ne kuptimin- brenda "territorit" te tyre, e njohur si shtepi. Por brenda mureve, se sapo dalin jashte, nuk i intereson shume, se c'a ben komshiu. Nuk bien ne "kompremis" bashke me te gjithe qytetaret e tjere- qe kujdesi, pastertia per ambjentet jashte u takon te gjitheve , packa se nuk eshte prone e tyre. Kjo eshte e keqa e shqiptareve, dhe u mungon nje edukate e tille.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Shqiptaret jane individualista, ne kuptimin- brenda "territorit" te tyre, e njohur si shtepi. Por brenda mureve, se sapo dalin jashte, nuk i intereson shume, se c'a ben komshiu. Nuk bien ne "kompremis" bashke me te gjithe qytetaret e tjere- qe kujdesi, pastertia per ambjentet jashte u takon te gjitheve , packa se nuk eshte prone e tyre. Kjo eshte e keqa e shqiptareve, dhe u mungon nje edukate e tille.
    O pink, mbaj mend kur isha e vogel, ne kohen e enverit-ramizit lol...nje here ne muaj dilnin te gjithe grate e pallatit edhe benin pastrim perpara edhe mbrapa pallatit, me fshese ne dore, kanace me uje etj. edhe ne femijet gjithe qef ndihmonin mamate tona. Nuk e di nese kjo ishte normalja e gjithe qytetit por tek pallati ku jetoja keshtu benin grate. Edhe ne 8-vjecare benim pune vullnetare kur shkonim ekskursion tek parku, mblidhnim plehrat dmth ate dite, pastaj luanim me top.
    S'besoj qe na mungon edukata, por s'jemi mesuar apo s'na kane mesuar te respektojme ambjentin. (To learn by example)

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Qenkan vertete per tu admiruar. Por qe te presim nga Shqiptaret te ndjekin kete shembull eshte sikur te shohim endrra me sy hap. Ne e duam avash avash, (baby steps). Duhet nje person te kete vullnet qe te bej disa njerez per vete, keshtu duke formuar nje organizate, nga organizata ti bej presion shtetit duke patur nen sqetull nje apo disa plane per rregullimin e mjedisit. Te paraqisin idete e tyre, qeveria ti pranoje edhe te bejne negociata. Kur plani eshte formuar e ri-formuar, tja paraqisin popullit : ) Me duket keshtu funksionojne keto gjera ne politike per te bere ndryshime.
    Po po, por ti shihe se sa shume perpiqen qe te firmosin nje peticion te thjeshte, i cili te merr vetem 5 sekonda te jetes tende, dhe vetem 3 levizje te gishtit tregues te dores se djathte...por prape, vetem 29 shqiptare denjojne te bejne kete pune kaq te mundimshme...dhe pastaj qeveria te thote ty-'e sheh qe vetem 29 persona jane kundra nismes time? Une kam 3 milione te tjere qe me mbeshtesin, prandaj pse ne duhet te degjojme kundershtimin e vetem 29 veteve?'

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Edvin,
    Ne qofsha une gabim, por mesa kam pare ne Shqiperi menyra sesi mendon, rinia/populli nuk besojne qe zeri i tyre eshte i fuqishem (qe kane fuqi te bashkuar me numer) prandaj qendrrojne indiferent. Duhet te ndryshojne ne mendime qe te hecim perpara, por pikerisht kete s'di si tja thuash qe ta besojne, mesojne.

Shiko Francen cdo vit del ne proteste populli, per kerkesat qe kane (ngritje rroge etj.). Shiko protestat qe behen ne Tirane, futet Edi Rama ne mes, jam cuditur kur e kam pare te heci rruges me njerezit qe protestonin (s'mbaj mend per cfare por nuk ishte per hapjen e kutiave, ndodhi perpara kesaj situate)...reagimi im i menjehershem ishte wtf c'do aty ne proteste nje politikan.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Edvin,
    Ne qofsha une gabim, por mesa kam pare ne Shqiperi menyra sesi mendon, rinia/populli nuk besojne qe zeri i tyre eshte i fuqishem (qe kane fuqi te bashkuar me numer) prandaj qendrrojne indiferent. Duhet te ndryshojne ne mendime qe te hecim perpara, por pikerisht kete s'di si tja thuash qe ta besojne, mesojne.

Shiko Francen cdo vit del ne proteste populli, per kerkesat qe kane (ngritje rroge etj.). Shiko protestat qe behen ne Tirane, futet Edi Rama ne mes, jam cuditur kur e kam pare te heci rruges me njerezit qe protestonin (s'mbaj mend per cfare por nuk ishte per hapjen e kutiave, ndodhi perpara kesaj situate)...reagimi im i menjehershem ishte wtf c'do aty ne proteste nje politikan.

Epo nese zeri i tyre nuk ekziston askund, atehere nuk eshte normale qe nuk eshtei fuqishem, sepse thjesht nuk ka ze. Dhe ky peticion eshte shembulli me i mire qe shqiptaret duan roberi, pleheri, maskarallek etj etj.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    vazhdon lufta pa meshire ndaj kafsheve te egra ne Shqiperi...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Tashme Shqiperia e eksporton luften e saj ndaj mjedisit edhe ne shtete tjera

Shqiperia eksporton plehra kontrbande

Dhjetera kilometra katror të bregdetit të Dubrovnikut jane ndotur nga plehrat qe ndoshta kane ardhur nga Shqiperia. Gazeta kroate në internet 'Index hr' shkruan se është dalë në këtë përfundim pasi shumë prej mbeturinave janë në gjuhen shqipe. Agjensia kroate Per Mbrojtjen dhe Shpetimit vezhgon se vazhdimisht mberrijne mbeturina nga Shqiperia por kesaj here flitet per nje sasi shume te madhe.

Banoret e gadishullit kane pare plazhin te mbuluar nga plehrat dhe shpresojne qe shteti te nderhyje shpejt per pastrimin e bregdetit, por mbi te gjitha te zbuloje origjinen e tyre qe sic thote 'Indeks' varros cdo vit Mljetin.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ndotja e detit, Kroacia i kërkon shpjegime Shqipërisë

ZAGREB- Ministria e Jashtme kroate, ka thirrur të mërkurën ambasadorin e Shqipërisë për të shpjeguar për një sasi të madhe mbeturinash, që besohet se vinë nga Shqipëria, e të cilat kanë ndotur bregdetin jugor kroat.

Ambasadori Pëllumb Qazimi është thirrur në ministri dhe i është prezantuar një raport mbi “ndotjen e detit në qarkun Dobrovacka-Neretvanska, në pjesën që konstaton se mbeturinat kanë origjiniën nga Shqipëria”, thuhet në një deklaratë të Ministrisë. “Nga ambasadori është kërkuar që të ofrojë shpjegim urgjent se si mbeturinat nga Shqipëria kanë arritur në ujërat territoriale të Kroacisë dhe të ndërmarrë masa adekuate në këtë rast dhe të pengojë rastet e ngjashme në të ardhmen”, thuhet në deklaratë.

Në ditët e fundit, drunjë dhe mbeturina plastike, që vlerësohet se janë disa dhjetëra tonë dhe shumë skelete kafshësh kanë ndotur detin dhe bregdetin në pjesën jugore të Kroacisë. Shërbimet kombëtare të emergjencave kanë thënë se mbeturinat duket të kenë ardhur nga Shqipëria, si pasojë e kohës së keqë të përcjellë me stuhi dhe erëra të forta.
    (m.a/rel/BalkanWeb)

Faqja 32 prej 41 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •