Selam alejkum
NJe pyetje per shkodranen...Si jeton? Punon apo studion? Me fal po ka shume rendesi te me pergjigjesh...
Selam alejkum
NJe pyetje per shkodranen...Si jeton? Punon apo studion? Me fal po ka shume rendesi te me pergjigjesh...
Ke te drejte Jul-linda per kete qe thua, normalisht sepse aq di dhe nuk te ve faj, gjithsesi ke te drejte.
Une vete jam familjar, kam vetem nje grua.
Ne muslimanet e kemi te lejuar nga Zoti i Madheruar qe te martohemi (zyrtarisht) deri me 4 gra, dhe pastaj thenia e Kur'anit vazhdon: "Por, nese jeni te sigurte qe nuk do te mbani drejtesi ndaj tyre (per gjithcka), atehere martohuni vetem me 1 grua, dhe kjo eshte me e ndershme dhe me e drejte per ju (meshkuj)". Kur'ani
Duhet te tregojme dicka, nuk e kemi detyrim ne muslimanet qe patjeter te marrim 4 gra.
Ne burrat muslimane kemi shume kushte per te plotesuar para se te vendosim qe te martohemi deri me 4 menjehere.
Hajde me thuaj, sa njerez muslimane njihni qe kane marre 4 gra (vecanerisht nga shqiptare). Nuk do te gjesh kurre. Por, ato lloj martesash me 4 gra varen nga rrethanat, situata, etj. Dmth nuk eshte detyrim.
Pastaj, ka edhe dicka ketu.
Te shikojme anen tjeter te medaljes.
Kohet qe po jetojme jemi deshmitare per rastet e shthurrjes morale te femrave ne bote dhe atyre ne pergjithesi. Nuk ka femer (raste te rralla ka) qe nuk eshte e zhvirgjer, dmth qe nuk ka bere seks, dhe bile ka meshkuj (per mua injorante dhe kafshe) qe nuk martohen me gra te virgjera (qe nuk ka shkuar minimumi me nje mashkull). Hajde te bejme nje llogari minimale logjike:
1. Ajo femer ka shkuar me 1 ose disa djem para se te martohet.
2. Ajo femer eshte degjeneruar moralisht dhe padrejtesisht, jo ligjerisht
3. Ajo femer pasi ka kaluar disa aventura, dhe kur kerkon te martohet imagjinoje sa emra meshkujsh mund t'i vine ndermend asaj (me te cilet ka bere seks jashtemartesor) etj etj.
Pastaj, nga ana e burrave, kemi shume meshkuj, qe sic e thashe me lart, nga injoranca dhe kenaqesia shfrenuese seksuale e tyre nuk duan te martohen me grua te paster (te virgjer e te paperlyer), por te zvirgjer qe mund te jete cpuar nga te tjere nga une (bile ka raste kafsherore qe kam degjuar qe disa meshkuj thote "nuk do te rri te lodhem une me gruan time, ta cpojne te tjeret para"). Kjo per mua eshte niveli me i ulet dhe me nencmues per femren, dhe ketu femra per mua nuk ka liri, por e shtypur nga meshkujt. Liri mund te quhet per mua kur femra shkon e paster dhe e ndershme te familja e burrit ku dhe burri eshte i paster dhe i ndershem.
Ne kohen tone kemi shume divorce (te pakten po flas ne Tirane, rekord ka qene numri i divorceve vitin e kaluar, nja 200 e ca me duket)... katastrofe...
Ka disa meshkuj qe gruan mund ta kene te shtepia, por nderkohe bien ne harram (te ndaluaren) dhe shkojne jo me 4 por me 400 dashnore, dhe si nuk flet dikush per kete rast, kur ka dhe raste qe edhe gruaja e di qe burri i saj ka dashnore sa te duash, dhe prape jeton kot me te, sepse mbase dhe ajo shkon me dashnore te tjere...
Te nderuar, kane ardhur kohe te keqija per edukimin moral te njerezve. E moralshmja konsiderohet e "pamoralshme", ndersa e pamoralshmja konsiderohet "e moralshme", absurde.
Zoti na ruajte, dhe na ruajte moralin e paster!
Shume mire
Krijoni Kontakt