Më 7 maj 2009, Shoqata Humanitare “Bereqeti” ka filluar një aksion humanitar për shpërndarjen e veshmbathjes për nevojat të nxënësve dhe personelit arsimor në disa shkolla nëpër zonat rurale të vendit. Këtë aksion shoqata e ka filluar në shkollën “Filip Shiroka” në fshatin Slivovë të Prishtinës dhe paraleles së sajë në Llajshevc, me ç’rast nga një palë rroba përfituan mbi 100 nxënës dhe stafi edukativo - arsimor i shollës.
Përpos rrobave për nxënësit shoqata dhuroj edhe nga një libër me poezi të autorit Sali Salihut, si dhe librin për fëmijë “Të mësoj për të dërguarin. Shoqata për nxënësit e shkollës ndau edhe nga një duart ushqimore. .
Lidhur me nismën më të re të shoqatës kryetari z. Fitim Flugaj na tha: “Me qëllim që sadopak t’u dalim në ndihëm prindërve sidomos në zonat rurale ku varfëria është më e theksuar, tanë kemi vendosur të ndërmarrim këtë aksion ku për nevoja të shkollave që ne konsiderojmë se kanë më shumë nevojë do të japim rroba për nxënësit dhe personelin edukativo- arsimor. Vlerat e Rrobave që ne japim për një nxënës kalon vlerën e 40 eurove. Këto ndihma janë siguruar falë disa ndërmarrjeve tregtare që kryesisht merren me veshmbathje, që thuajse rregullisht bashkëpunojnë me ne si: “Litle Big”, “Sach”, dhe disa dyqane të tjera. Si dhe një kontingjent i ndihmave po ashtu në rroba na ka ardhur nga xhemati i Flumsit nga Zvicra, të cilët i falënderojmë dhe lutemi që Zoti tua shtoj pasuarin”.
Më tutje kryetari Flugaj thotë:“Ne si shoqatë jemi të përkushtuar të ndihmojmë aq sa kemi mundësi, këtë aksion ne do ta vazhdojmë edhe në ditën në vazhdim në shkollat tjera. Me këtë rast dua që të falënderoj edhe aktivitet tanë të palodhur si Xheladin Faziu, Sevdair Haxhiu, Xhafer Fejziu, Eset Bajraktari, Xhemush Biçkun të cilët nuk kursejnë asgjë që të jenë në shërbim të nevojtarëve.”
Përpos nxënësve dhe arsimtarëve të shkollës së Slivovës, shoqata “Bereqeti” ndihmoi punonjësit e ambulancës dhe ata të bibliotekës së fshatit.
bislame.net
Krijoni Kontakt