Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Kush ėshtė burimi i kėtij imazhi?
Ku ėshtė gjetur dhe nga kush ėshtė bėrė?
EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!
Pershendetje flory,
Kete imazh e kam gjetur duke bere disa kerkime ne librat elektronikė, te them te drejten nuk e prisnja fare qe do gjeja ndonje imazh ne te por mua me interesonin te dhena per heron tone ne lidhje per filmin, si e dini tek tema "Skenderbeu ne holivud" dhe kur papritmas hasa ne kete imazh, u habita se asnjehere askundi nuk e kam pare kete imazh ne medajon nje Skenderbeg ndryshe prandaj e vendosa ketu qe te bisedojmi dhe te ndrrojmi mendime se bashku me antaret.
Une mendoj se ky portrete eshte nxjerrur nga ndonje medajon, monedh prej ari (floriri) ku shifet qart ne te djathte monedha e deformoar, e rrahur, e lkuar..pra me siguri kjo monedh duhet te egzistoje sot diku ne itali apo spanje....
mirepo vetem ju deri me tani iu keni pergjigjur kesaj teme, kurrfare reagimi deri me tani.
Burim eshte si e thash nga nje liber elektronike italian i botuar ne vitin 1637 ku aty ka edhe portrete tjera te njerzve te shquar te asaj kohe, Skenderbeu eshte ne faqen 528 ne Risttreto del historie mondo" e ne mesin e figurave eshte edhe mbreti i Polonisė, Vladislavi, Frederiko II, e shume figura te shquara.
Une bra nje krahasim duke kerkuar ne google se sa perngjajne keto figura nga ky liber duke i krahasuar me tjera dhe rezultati ishte i saket; pra nuk jane te imagjinuara por te mbeshtetura mire nga ndonje medajon ne ari apo bronz apo ndonje portret i kohes.
Njehere nuk kam te dhena se nga kush e tek dhe si eshe bere ky portret, do mundohem te nxjerri te dhena ne faqen e fundit te ketij libri ku ndoshta ka edhe te dhena me te sakta se nga eshte marrur ky portret se shifet qe eshte kopjuar thjeshte nga ndonje medajon i bronzit apo i arit deh do ju lajmroje posa te gjeje te dhena tjera.
ketu ne fund ke edhe burimin; http://books.google.fr/books?id=gecG...search_s&cad=0
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 12-05-2009 mė 05:26
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Nuk eshte me rendesi figura (pamja) e Skenderbeut, por veprat e tija.
Une e kam futur Skenderbeun si nje Anti-shqiptar ne rastesine e disa politikave te asaj kohe, kjo ka ndodhur sepse ka fakte Historike ( Skenderbeu Masakroj shqiptaret mysliman te fshatrat e krujes me te ardhur nga turqia), dhe ky rast e ben Skenderbeun Anti-shqiptar.
Por me anti shqiptar tregohet Kadareja kur thote (Minarja e Xhamise se Hetem Beut ne mes te Tiranes eshte nje shkop i Turkut ngulur ne prapanicen e shqiptarit).
Sabri Selmani
Zotni,kreksi, Kete qe ke postue ashte nji gja shume e mire faliminderit,pershkruemja ashte fantastike ne liber qe e lexova ne gjuhe qe ashte shkrue kjo liber,ne te shihet e tane historija e nji kohe ku Shqipetaret Luejne nji role te madhe ne hostorin te hershme,te Gjergjit,mundet me qene Gjergje Kastrioti,skenderbeut,arsyet jane Shume te medhaja vetem ,se e ka permbi koke te them plisin ,ose kapelen mbuluese ne koke,kjo tregon Se paska qenun edhe mbajtes i urdhnit te kryqit te Konstantinit qe rangu ma i larte pase papes,ashte,sote jan SAINT GEORGe,MAlTEZIt KRYQi,dhe bartesit e kesaj kapele i dhane edhe papat e kane fjalen kryesore ne katolicizem,i fundit ka qene i kesaj familje Papa Albani 17 shekull,kjo done me thane qe Gjergji ka pase titullin ma te nalte te kristijanizmit,LIDHJA E KRYQIT TE KONSTANTINIt,nuke po me qudit pse shkruen INPERATORE,tashe e kupetova,mose haro se vatikani fillimin e ndertimit e ka prej familjeve te Venedikut ,sa per fillim e JU tjerne pake ....ma mire falim.
Mendoj ka shum spekulime nė lidhje me pamjen e Gjergj Kastriotit - Skėnder-Beut por kam parė spekulim tė pėrafėrta me at qė jemi mėsuar ta shohim shpesh ndėrsa ky kėtu ėshtė shum mė ndryshe nga ai i vjetri. . . Por . . . a mendoni ju se mund tė bėhej spekulime edhe me : forcėn,karakterin,dijen,patriotizmin etj. tė Gjergj Kastriotit - Skėnder-Beut ?
Me Rrespekt : ILMGAP
Mendoj ka shumė ndryshim
![]()
Krijoni Kontakt