në emër të Allahut Mëshiruesit Mëshirëbërësit
në Tolerancën fetare u zhduk një temë shumë e rëndësishme. qëllimin përse ajo u fshi nuk e di..e tash do të postoj küetu shkrimin që e bëra atje.. jam mësuar me ata sepse nëse ka argumente të qarta ata i fshinë Temat sepse nuk kan përgjigje:
Në Temë bëheshi fjalë për thënjet e Isat a.s. sipas Biblës ku të Krishterët besojnë se atë që tha Isai a.s. do të vi, ishte shpirti i shenjtë:
¨Pasiqë ata e paskan fshirë atë temëm qëllimin nuk e di ta postoj shkrimin këtu:
ata pra besojnë që këtu e mendon Jezusi (as) frymën e shenjtë apo personin e tret të trinitetit që është Zot sipas besimit të tyre..
unë si e kuptoj këtë është që Jezusi(as) Zoti i tyre do ta dërgoi një Zot tjetër dhe Ai Zot do të jetë mbrenda të gjithë Krishterëve që do të besojnë që Jezusi (as) ka vdekur në kryq për mëkatet e tyre..
tash edhe Jezusi (as) tha jam i dërguar edhe tha që do të vi një tjetër një mbbrojtës ngushëllues edhe ai pra do të jetë i dërguar sepse thote atë që do ta dëgjojë nga Zoti atë do ta flas edhe plus tha Ai do tja hap syt Botës..
e normalisht që për ne Muslimant nuk është e logjikshme të thuash që Zoti është i dërguar nga Zoti apo Zoti do të flas atë që do të dëgjoj nga Zoti...
e ne Muslimant besojmë se ky është Muhammedi s.a.v.s. ky ishte që shumë njerëzve va hapi syt e pruni besimin në një Zot që Jezusi (as) në gjuhën e tij Aramaikishte e quante Allaha...
Jezusi (as) ju thotë qartë nxënësve të tij:
43 Prandaj unë po ju them se juve do t'ju hiqet mbretëria e Perëndisë dhe do t'i jepet një kombi që do ta bëjë të japë fryt.
në dhjatrën e vjetër Zoti i thotë Musait se do të dërgoi një Profet tamam si Musai a.s. dhe i thotë që unë do tï vë fjalët e mia në gojën e tij ...
sipas kësaj judenjët prisnin një Musa tjetër sepse Zoti iju drejtua Musait e i tha se një tjetër Musa do të vi apo një Profet i njëjt sikur ti edhe Juddenjt besonin se do të vi një Musa tjetër...
tash në dhjatrën e re lexojmë ku Jezusi ju drejtohet judenjve:
Gjoni: 5
"41 Unë nuk marr lavdi nga njerëzit.
42 Por unë ju njoh, që nuk keni dashurinë e Perëndisë në ju.
43 Unë erdha në Emër të Atit (Zotit) tim e ju nuk më pranoni;
kështu një tjetër do të vij në emër të vet, atë do ta pranoni!
ky është Pali që erdhi në emër të vet..më parë ky quheshi Saulus pastaj e quante veten Paulus.
ky ka shumë mësime në kundërshtim me mësimet e Jezusit (as)..
vazhdon->...
44 Si mund të besoni ju,
ju që ia merrni lavdinë njëri-tjetrit
dhe nuk kërkoni lavdinë që vjen vetëm nga Perëndia i vetëm?[/U]?
Judenjët prisnin një Profet si Musai ashtu siç shkruan në dhjatrën e vjetër
që Zoti do të dëgoi një Profet si Musai dhe do të vëndos fjalët e tij në gojën e Profetit..
Pra shkurt të themi Judenjtë prisnin një Musa tjetër..
shikoni se çfar ju thotë Jezusi (as) në vijim...
45 Mos mendoni se unë do tju akuzoj para Atit (Zotit); është një i vetëm,
që do tju akuzojë, Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni
këtu e shohim shumë qartë që nuk ishte Jezusi (as) ai që ata e prisnin pra Musain tjetër që do të vi qe¨Zoti thotë në dhjatrën e vjetër dhe ju tha shumë qartë:
"është një i vetëm[/B], që do tju akuzojë, Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni"
Jezusi (as) i shtynë në te ardhmen ju tregon se në të ardhmen do të do ti akuzojë dikush, e ai që do ti akuzojë do të jetë Moisiu në të cilin ata shpresonin, pra Moisiu që Zoti tha një Profet tjetër si Moisiu do të dërgoj edhe Judenjët e prisnin një Moisi tjetër...
njësoj si një varg më parë ku Jezusi i shtynë në të ardhmen ku thotë:
43 Unë erdha në Emër të Atit (Zotit) tim e ju nuk më pranoni;
kështu një tjetër do të vij në emër të vet, atë do ta pranoni!
Pali - Paul që mësoi një besim plotësiht të ndryshëm dhe shumë të krishter besojnë që ai se ka thënë të vërtetën ..
ky e kishte emrin më parë Saulus pastaj e vuri emrin vetes Paulus pra erdhi në emër të vet edhe sot të Krishterët ju besojnë mësimeve të tij dhe ndjekin këtë por shumë të krishter tjerë nuk pajtohen me këtë sepse ka një mesazh plotsisht të ndryshem..
këtu pra i çon për në të ardhmen që një person do të vi në emër të vet e ata do ta pranojnë tash edhe njëherë flet për një tjetër për në të ardhmen - profeci..
45 Mos mendoni se unë do tju akuzoj para Atit (Zotit);
është një i vetëm,
që do tju akuzojë,
Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni
Jezusi 8as) ju thotë: "Unë erdha në Emër të Atit (Zotit) tim e ju nuk më pranoni;"
pastaj ju thotë se një tjetër do të vij pra i shtynë në të ardhmen;
"kështu një tjetër do të vij në emër të vet, atë do ta pranoni!"
ky pra ishte Pali që thashë
dhe tash Jezusi 8as) ju tregon se kush do ti akuzojë ato, përshkak se do ta pranojnë këtë që do të vij në emër të vet..
"Mos mendoni se unë do tju akuzoj para Atit (Zotit);
është një i vetëm,
që do tju akuzojë,
Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni"
pra profecia i bën menjëherë i pari ai që do të vi në emër të vet do ta pranojnë dhe i dyti ai që do ti akuzojë "Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni"
ai Moisiu që Zoti në dhjatrën e vjetër tregon që do të vijë..
kush është "Ai Moisiu" ???
Muhammedi (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të)..
Ai është i vetmi që ka akuzuar Judenjët dhe të Krishterët dhe për atë ata e urrejnë deri sot..
Judenjët e uurrejnë Muhammedin s.a.v.s. sepse ai i akuzon (ngre padi;kunder dikujt)..
në dhjatrën e vjetër Zoti thotë se do ti vë fjalët e tij në gojën e Profetit do të thotë që Zoti
do ti akuzojë..Allahu thotë në Kuran:
"Mallkim për ata që më përshkruajnë një Bir!"
për këtë Krishterët e urrejnë Kuranin e urrejnë Muhammedin a.s. sepse Allahu i akuzon dhe Jezusi (as) thotë që Ai Moisiu në të cilin ju shpresoni do tju akuzojë pra tregon se nuk eshte ai Moisiu që prisnin ata..
pastaj mund të lexojmë këtë :
DHJATRA E RE
Gjoni: 5
7 Por, unë po ju them të vërtetën:
është më mirë për ju të shkoj,
sepse, po s’shkova,
Mbrojtësi nuk do të vijë te ju,
kurse, po shkova,
do ta dërgoj te ju.
8 E kur të vijë Ai,
do ta vërtetojë se bota e ka gabim
në lidhje me mëkatin, me drejtësinë dhe me dënimin.
9 Në lidhje me mëkatin
‑ pse nuk besojnë në mua,
10 në lidhje me drejtësinë,
‑ pse po shkoj tek Ati
dhe nuk do të më shihni më.
11 Në lidhje me dënimin
pse princi i kësaj bote u dënua.
12 Kam edhe shumë të tjera për t’ju thënë
por tani s’mund t’i kuptoni.
13 E kur të vijë ai ‑ Shpirti i së Vërtetës ‑
Ai do t’ju udhëzojë ta njihni tërë të Vërtetën.
Ai s’do të flasë prej vetvetes,
por do të flasë çka të dëgjojë
dhe do t’ju zbulojë të ardhmen.
DHJATRA E VJETËR PROFETI SI MOISIU:
Perendia iu drejtua Moisiut (Deuteronomia 18:18): "Prej vellezerve të tyre do të dalë një Profet i cili do të jetë si ty (Moisi) dhe ne gojen e tij unë do të ve fjalët e mia, e ai do t'u transmetoja atyre urdherat e keshillat e mia".
1.lsmaelitet (pasardhesit e Abrahamit, perveç Ismailit, janë vëllezër te Izraeliteve (pasardhës te Abrahamit përmes Isakut). Ne këtë rast Jezusi perjashtohet te jetë profeti i premtuar, pasi ai është Izraelit; ndryshe aty do të thuhej "një Protet nga mesi i juaj."
2.A nuk i ngjan Muhammedi Moisiut? Po qe se kjo nuk pranohet, atëherë ky premtim i Perendise nuk është permbushur akoma. Tabela e meposhtme, shkeputur nga AI-Ihihad, Janar -Mars 1982 tq.41, flet vete:
Me poshtë jepet një tabele krahasuese ndermjet karakteristikave kryesore te Moisiut, Jezusit dhe Muhamedit ne mënyrë qe te kuptohet se cili është "Proteti" i cili do të vijë pas Moisiut:
3."[dhe do të ve na gojen tij fjalët e mia." Pra lajmi i Perandisa erdhi përmes Xhebrailit(Gabrielit) dhe'jo përmes arsyetimeve ta Profetit Muhammed. Por këtu nuk ka asgjë për t'u çuditur pasi e njëjta gjë mund ta thuhet par tare Shkrimet e Shenjta. Arsyeja përse këtu kjo gjë përmendet kaq hapur, ndoshta vjen nga Fakti se besohet se Moisiut lajmi i Perandise i erdhi përmes disa pllakave ta shkruara.
Deuteronomi 18: 19:"Ai profet do të flasë ne emrin tim dhe kushdo qe nuk i ve vesh fjalëve te tij, do të këtë te beje me mua."
Nga 114 kapituj (Surah) qe ka Kur'ani,. 113 fillojnë me shprehjen Ne emër te Allahut, Meshiruesit e Meshirberesit .Po me këtë shprehje Muslimanet fillojnë punët e tyre te përditshme. Ne vend te fjalës Perendi, muslimanet përdorin emrin e Tij Personal qe është Allah. Ky emër, duke qenë i pervçem nuk ka as gjini e as numer shumes. Ndërsa kristianet, nga ana e tyre lutjet i nisin me fjalët".Ne emër te Atit e te birit. e te Shpirtit te Shenjtë.
Gjithashtu duhet vënë re se ata, te cilët nuk e degjojne apo e mohojne Perendine do të ndeshkohen. Kjo korespondon me atë pjesë te Kur'anit te Lavdishem (Sure 3:19):" Feja e pranueshme tek Allahu është Islami." (Sure 3:85):" E kush kërkon fe tjetër perveç fesë Islame, atij kurrësesi nuk i pranohet dhe ai ne botën tjetër është nga te deshperuarit."
UESELAMU ALEJKUM
43 Ich bin gekommen in meines Vaters (Gottes) Namen, und ihr nehmet mich nicht an. So ein anderer wird in seinem eigenen Namen kommen, den werdet ihr annehmen.
44 Wie könnet ihr glauben, die ihr Ehre voneinander nehmet? und die Ehre, die von Gott allein ist, suchet ihr nicht.
45 Ihr sollt nicht meinen, daß ich euch vor dem Vater verklagen werde; es ist einer, der euch verklagt, der Mose, auf welchen ihr hofft.
Krijoni Kontakt