Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga medaur Lexo Postimin
    e para .Te jete myslimane
    e dyta.Te jete e mbuluar komplet
    e treta.Ti sherbeje burrit
    e katra .Ti bindet burrit.
    e pesta.Te jete e ndershme kur eshte e mbuluar.
    e gjashta.Te jete mundesisht nga fshati e pa shkolle
    e shtata.Te laj , te shplaj te qesi cajat e te mbylle gojen.
    e teta.Mos mendoje(pse te mendoje ?e ben burri per te)
    te jet krishtere ose e pa fe.

te jet e zbuluar per te gjith, qe ta shohin me mirr.

ti bindet burrave dhe shokve te kojshive te burrit.

te jet e pa moralshme kur asht e zbuluar.

te jet mundesisht nga qyteti dhe me praktit amoraliteti.

te ju sherbei te gjithve per qka te dojn she le te fol sa ma shum

e teta, lete mendoj , pse jo edhe burri nese nuk i intereson perr te.

ja kjo asht ju qka mendoni te praktikoni ! apo ndoshta veq e praktikoni.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Ka thene profeti salallahu alejhi ue selm:O ju gra jepni lemosh se un ju kam pare ju se jeni shumica e banoreve te xhehenemit.Ato thane pse o i derguar i Allahut?Ai tha:Per shkak se ju mallkoni shume dhe imohoni te mirat e burrit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Akoma nuk e keni kuptuar .Lexoni pak historine e Aishes r.a dhe gruas cifute.Lexoni dhe nuk e caktoni ju kush eshte per xhenet e kush jo.Edhe nje prind qe rrit dy vajza derisa da arrijne moshen madhore profeti ka then une do jem me ta si fy gishtat.Ju lutem lexoni dhe perfitoni nga leximi i sakte i gjerave.Ky eshte nje forum i hapur per te gjithe ,ketu mund te lexojne edhe jo muslimanet dhe nqs doni dau atehere filloni duke larguar vrazhdesine.NUk ju takon juve kush eshte per xhenet dhe kush jo.Filloni nga sjellja me e bute.Dhe mos harroni fjala me larte ne islam eshte:ska zot tjeter pervec Allahut dhe Muhamedi a.s eshte i derguari i tij.Une kam njoft plot femra muslimane qe kane qene te parat qe kane ven shamin jane detyruar te lejne shkollat pro me fuqin qe kane pas dhe i ka dhene zoti i kane mbaruar ato ,kane filluar te punojne dhe kerkimi i gjerave te mira vjen se jane bere te afta ne jete.Por kush eshte ulur nje here me keto vajza ,a e din njeri qe kane halle por direkt tek gjykim,
    Dhe ti boy nqs do shikosh jeten e grave ne kohen e profetit ta dish se ato jane marre me tregti me poezi,kane shkuar ne lufte.Profeti eshte keshilluar me to.Dhe sot ku eshte femra muslimane ?cfare vendi ka ne shoqeri.

Normal po u mor me hixhabin atydo ngele.Behuni te afte qe brezi i ri t'ju thote flm.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Uallahi jam e sigurt se as ti nuk e din se qa ke dasht me than me ato qe ke shkru

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    Uallahi jam e sigurt se as ti nuk e din se qa ke dasht me than me ato qe ke shkru
    E ka kuptuar ajo apo nuk e ka kuptuar ate qe ka shkruar, eshte ceshtje zemre qe vetem ajo dhe Allahu e din.

Si mund te betohesh ne Allahun per dicka qe nuk je e sigurt ?!!!

Agjero 3 dite.
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Selam

Aldi flm per postimin tend.Te gjithe jane te lejuar te postojne pastaj une sdua te replikoj me ate vajzen sepse sdua ta vej ne pozita te veshtira.keshtu te gjithe mund te shkruajne dicka .

Selam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga ruela Lexo Postimin
    Akoma nuk e keni kuptuar .Lexoni pak historine e Aishes r.a dhe gruas cifute.Lexoni dhe nuk e caktoni ju kush eshte per xhenet e kush jo.Edhe nje prind qe rrit dy vajza derisa da arrijne moshen madhore profeti ka then une do jem me ta si fy gishtat.Ju lutem lexoni dhe perfitoni nga leximi i sakte i gjerave.Ky eshte nje forum i hapur per te gjithe ,ketu mund te lexojne edhe jo muslimanet dhe nqs doni dau atehere filloni duke larguar vrazhdesine.NUk ju takon juve kush eshte per xhenet dhe kush jo.Filloni nga sjellja me e bute.Dhe mos harroni fjala me larte ne islam eshte:ska zot tjeter pervec Allahut dhe Muhamedi a.s eshte i derguari i tij.Une kam njoft plot femra muslimane qe kane qene te parat qe kane ven shamin jane detyruar te lejne shkollat pro me fuqin qe kane pas dhe i ka dhene zoti i kane mbaruar ato ,kane filluar te punojne dhe kerkimi i gjerave te mira vjen se jane bere te afta ne jete.Por kush eshte ulur nje here me keto vajza ,a e din njeri qe kane halle por direkt tek gjykim,
    Dhe ti boy nqs do shikosh jeten e grave ne kohen e profetit ta dish se ato jane marre me tregti me poezi,kane shkuar ne lufte.Profeti eshte keshilluar me to.Dhe sot ku eshte femra muslimane ?cfare vendi ka ne shoqeri.

Normal po u mor me hixhabin atydo ngele.Behuni te afte qe brezi i ri t'ju thote flm.

selam alejkum moter ruela

me vjen keq qe ta them keshtu porse je pak e "nxituar" dhe (me duket mua) sikur e ke ngadonjehere me disa muslimane duke u mbeshtetur tek :

lehtesoni dhe mos veshtiresoni e keshtu te duket sikur disa muslimane jane duke veshtiresuar (m.gj.th. ndonjehere edhe ndodh,pasi hapen tema qe me mire ishte te mos hapeshin).
    porse ēeshtja qendron ne faktin qe shume abuzohet me lehtesimin (duke futur mendjen dhe llogjiken tende ne ate qe e mendon si lehtesim) por lehtesim eshte ajo qe Allahu dhe i derguari i Tij (salallahu alejhi ue selam) e kane bere lehtesim ,pra per te thene qe diēka eshte e lehte ne duhet te mbeshtetemi ne Sheriat, gjithashtu per te thene qe diēka eshte e veshtire duhet te mbeshtetemi prape ne Sheriat.

sa per ate qe shkon ne xhennet ,kur behet fjale per te thene qe filani (me emer) shkon ne xhennet ajo gje nuk na takon ne porse i takon Allahut dhe te derguarit te Tij ( salallahu alejhi ue selam) dhe askujt tjeter (p.sh sot degjojme shpesh te thuhet se filani ra shehid e kjo nuk ben se me kete ne i kemi garantuar xhennetin),ndersa kur thua nje hadith apo ajet se ata qe bejne kete apo ate do te fitoje xhennetin (pa permendur emra) nuk shoh ndonje problem pasi eshte Allahu dhe profeti (salallahu alejhi ue selam) qe e kane thene.

DESHMIA SHEHADETIT KA MANGESI NE PERKTHIM PASI ESHTE :

NUK KA TE ADHURUAR QE MERITON TE ADHUROHET ME TE DREJTE PERVEC ALLAHUT ,TE VETEM ,TE PASHOK, DHE MUHAMMEDI (SALALLAHU ALEJHI UE SELAM)
    ESHTE ROB DHE I DERGUAR I TIJ.

NUK MENDOJ SE ESHTE PER TU VENE GISHTI VETEM TE MOTRAT MUSLIMANE PASI EDHE VELLEZERIT MUSLIMANE KANE PROBLEME NE KETE DREJTIM (MATERIALIZMIN APO DUNJANE) DHE MUSLIMANET SHQIPTARE NE PERGJITHESI E KANE PERQAFUAR ISLAMIN SE BASHKU ME HUQET (VESET) QE KANE PASUR E KESHTU KANE BERE NJE LLOJ CORBE QE I NGATERRON SHUME.

PER ATE QE KANE THENE PER DISA MOTRA MUSLIMANE , KJO ESHTE E VERTETE SE MBAJ MEND NJE MUHABET TE TILLE:
    THOTE MOTRA MUSLIMANE:
    -E DUA BURRIN TE JETE I BUKUR (KJO ESHTE NE RRADHE TE PARE)
    - QE TE PAKTEN TE FALE 5 VAKTE
    -TE KETE SHKOLLE TE LARTE SE EDHE UNE JAM ME SHKOLLE TE LARTE E NUK BEHET FJALE PA SHKOLLE TE LARTE
    -(CA KOHE ME PAS) DHE PO MOS E KA SHKOLLEN E LARTE TE JETE I PASUR
    -TE JETE I URTE E I BUTE E TA KOMANDOJ UNE

KE THENE :

PO I KANE BERE KETO ,POR KANE BERE EDHE ATE QE KUR I KA ARDHUR URDHRI PER HIXHAB ATO E KANE ZBATUAR ( DHE NUK KANE THENE QE KA GJERA ME TE RENDESISHME PER TE BERE),PERVEC NE RASTE EKSTREME , ATO NUK KANE UDHETUAR PA MAHREM, ATO MESONIN FENE DHE ISHIN EDHE MESUESE TE FESE.
    E ATO NUK RREGULOHESHIN E ZBUKUROHESHIN PERVECSE PER BURRAT E TYRE, SE PER TE TJERET ISHIN TE MBULUARA.

PYETJE ME VEND: "sot ku eshte femra muslimane ?"
    SOT PRA KU JE TI ( NE ZBATIMIN E FESE) DHE KU ISHIN SAHABIJET ?
    KU JE ME KENAQJEN E ALLAHUT DHE KU ISHIN SAHABIJET?
    A ISHIN SAHABIJET QE THOSHIN DEGJUAM DHE RESPEKTUAM( U BINDEM) DHE KU JE TI ME KETE (DHE JO VETEM TI PORSE DUKE FILLUAR NGA VETJA DHE TE GJITHE MUSLIMANET) ?
    BREZI I RI SHEH ME SHUME VEPREN SE FJALET (FJALET I MERR ERA).

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar mė parė nga prishtinase Lexo Postimin
    pls a esht fjala per grat apo per rob .... pse ti nenshtroet burrit nese ka mbet xheneti ne kto

e para .

e dyta.Te jete e mbuluar komplet
    e treta.Ti sherbeje burrit
    e katra .Ti bindet burrit.
    e pesta.Te jete e ndershme kur eshte e mbuluar.
    e gjashta.Te jete mundesisht nga fshati e pa shkolle
    e shtata.Te laj , te shplaj te qesi cajat e te mbylle gojen.

me deshir e zgjedh ferrin

arsyeja se , po te jesh kshtu do jetosh ferrin ne ket bot
    pls ....
    te lumt ketij mendimi jam edhe un,, Shkodranja po veture a duhet te vozisim

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Selam

Shume mire .Flm qe me citoni por nje problem nuk kuptoni.Atehere po ju flas shqip se deri tani thuhet ku jane femrat muslimane.Atehere ku jane djemt musliman.Ku jane? Ca po bejne se te pakten nga informacionet qe kam une spo bejne asgje.Cfare kane bere per motrat? Apo per vajzat me shami( te pakten) ? Cfare me thuaj dicka ....
    Ti sdi asgje kush jam une ,cfare bej une?
    Une skam inate personale me asnje ketu sepse asnjerin nuk njoh.Une kur marr vesh per dike qe eshte besimtar me behet aq shume qefi sa nuk e ke idene.Por e keqja e muslimaneve shqiptar eshte se vetem flasin ..flasin ..flasin pa bere asgje.

Ju lutem me citoni mire ..
    Selam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga ruela Lexo Postimin
    Selam

Shume mire .Flm qe me citoni por nje problem nuk kuptoni.Atehere po ju flas shqip se deri tani thuhet ku jane femrat muslimane.Atehere ku jane djemt musliman.Ku jane? Ca po bejne se te pakten nga informacionet qe kam une spo bejne asgje.Cfare kane bere per motrat? Apo per vajzat me shami( te pakten) ? Cfare me thuaj dicka ....
    Ti sdi asgje kush jam une ,cfare bej une?
    Une skam inate personale me asnje ketu sepse asnjerin nuk njoh.Une kur marr vesh per dike qe eshte besimtar me behet aq shume qefi sa nuk e ke idene.Por e keqja e muslimaneve shqiptar eshte se vetem flasin ..flasin ..flasin pa bere asgje.

Ju lutem me citoni mire ..
    Selam

selam alejkum

nuk e kam fare problem te them se edhe djemte muslimane kane po te njejtat peshtjellime ne ide sikurse edhe vajzat muslimane , ne pjesen me te madhe te tyre.ne fund te fundit ky eshte realiteti.
    ajo qe duhet te bejne vellezerit ne rradhe te pare eshte qe ti martojne motrat muslimane e keshtu te pakten tek shtepia e tyre jane me te qeta , se andej nga ne te gjen belaja edhe me prinderit.
    puna qendron se si motrat ashtu edhe vellezrit duhet te zgjedhin prioritetet.
    se shume prej muslimaneve duan edhe dynjane edhe ahiretin (populli thote se dy kunguj ne nje sqetull nuk mbahen) porse vend ne zemren tende ka vetem per njeren dhe jo per te dyja.

nuk kam thene se ke inate personale ( e kam pasur fjalen me inatin e ideve qe pastaj transferohen tek personat)

ke thene :

"Por e keqja e muslimaneve shqiptar eshte se vetem flasin ..flasin ..flasin pa bere asgje."= shtoj edhe -jo te gjithe por nje pjese e mire po dhe te jap te drejte ne kete.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A eshte gabim seksi para martese?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 06-12-2009, 12:14
  2. Pakistan, martesė dy fėmijėve 7 dhe 5 vjec
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 01-11-2008, 19:24
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Cilėsitė e ēifutėve sipas Kur'anit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:09
  5. Cilat jane cilesite qe duhet te kete nje lider
    Nga peshkaqeni33 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 02:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •