The boy une edi shume mire cdo te thote xhailet por ju mesoheni ku ta perdorni...
The boy une edi shume mire cdo te thote xhailet por ju mesoheni ku ta perdorni...
uen di cdua,ckerkoj i kam te qarta .Ne fakt nuk kuptoj eshte e vertete sepse nuk po shkruan njeri qarte.Sepse keni marre shume informacione por problemi qendron ne shperndarje...Ketu vjen moskuptimim im
Selam
tema eshte teper interesante , por nuk ka arsye qe ta islamizoni temen ,ka thene allahu apo pegameri keshtu , te diskutojme pa e futur fene ne diskutim.
ketu po flasim per persona qe islamin e kane menyre jetese dhe normalisht ne keto parime duhet te mbeshtetemi
Thote profeti salallahu alejhi ue selem:
Atij te cilit i dhuron Allahu grua te devotshme ka ndihmuar ne gjysmen e fese se tij,kurse ai le ti frikesohet Allahut ne gjysmen tjeter.
Eshte pyetur pejgamberi salallahu alejhi ue selem Cila grua eshte me e mire?Ai tha:Ajo te cilen te gezon kur e shikon, te degjon kur e urdheron, dhe nese ai e urren dicka nuk e kundershton ate qofte ajo ndaj vetes se saj apo pasurise se saj.
Tamam, jam plotesisht me Shkodranen, me hadithin qe ka sjelle DUA TE THEM, por kujt i thua? Kurse per sa i perket femrave muslimane, e di qe ato kane ndryshim nga xhahilet sigurisht, une nuk po i barazoj, por une di plot raste qe kane ndodhur me disa te njohur te mi, behet fjale per motrat muslimane, se si mbajen shenime me LAPS ne dore, dhe me nje tabele fillojne dhe vendosin PLUSE dhe MINUSE, duke filluar nga gjerat e dynjase dhe duke perfunduar nga ato te FESE, ky ehste realitet dhe nuk mund ta fshejme dhe as ta mohojme, por une e thashe qe nuk mund te them qe jane te gjitha keshtu, por puna eshte se sot te merr malli per gra si puna e grave te SAHABEVE, APO te Tabi-ineve apo te Tabi-tabiineve, apo brezave te tjere, me kete nuk dua ti ul apo ti percmoj femrat muslimane sepse sido qe te jene ato mbeten perseri shume here me larte nga xhahilet por ama une them se e kane tepruar ne shume kerkesa te tyre, .....kerkesa te dynjase pa fund, kurse nuk po kerkojne edhe aq shume kushte fetare, dhe fatkeqesisht pastaj me vone pendohen se kemi degjuar plot raste, Allahu i falte.......Sidoqofte.....e perfundoj duek thene se jane me te mira nga xhahilet....te cilat i kane lene pas shpine argumentet e Zotit te tyre, nuk falen, nuk interesohen per fene e Allahut, nuk agjerojne, nuk mbulohen, por e reklamojne trupin e tyre duke u bere shkak per ti futur meshkujt ne harrame, Allahu i udhezofte dhe i forcofte motrat tona muslimane.......se me thene te drejetn nuk ehste edhe aq e lehte te jesh e MBULUAR SOT, ashtu sikur qe nuk ehste e lehte te mbash mjekerr apo te zbatosh sunnetin ashtu sic duhet, pervec atyre qe i ka udhezuar Allahu dhe i ka perforcuar me IMAN TE FUQISHEM dhe jane prej DURIMTAREVE SELAM
Nje keshille te vogel, nuk duhet te kete vend per debate me TENDENCA, nuk ehste nevoja, nuk ja vlen, nuk ka perfitim, nuk ka arsye, nuk lejohet...........SELAM
e para .Te jete myslimane
e dyta.Te jete e mbuluar komplet
e treta.Ti sherbeje burrit
e katra .Ti bindet burrit.
e pesta.Te jete e ndershme kur eshte e mbuluar.
e gjashta.Te jete mundesisht nga fshati e pa shkolle
e shtata.Te laj , te shplaj te qesi cajat e te mbylle gojen.
e teta.Mos mendoje(pse te mendoje ?e ben burri per te)
SHQIPERIA MBI TE GJITHA
Ka thene profeti salallahu alejhi ue selem:
Nese nje grua fal 5 kohet e namazit,agjeron muajin e ramazanit dhe ruan nderin e saj dhe degjon burrin e saj do ti thuhet:Hyr ne xennet ne cilen dere te duash.
Krijoni Kontakt