Close
Faqja 91 prej 93 FillimFillim ... 41818990919293 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 901 deri 910 prej 921
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    e shpjeguam me poshte kete pike, mos ti kthehemi bisedave nga e para.

thelbi qendron, qe sipas ligjeve te te dyja paleve, teknikisht nuk arrihet kurre marreveshja.
    pasi metodologjia greke ndryshon nga ajo shqiptare.
    Nuk ka metodologji greke, shqipetare, gjermane etj...
    Ka konventa nderkombetare ( si p.sh. UNCLOS) qe rregullojne keto ceshtje. Ose edhe pervoja nga rastet tjera.
    Pra, te dy palet duhet te pajtohen me metodologjine me te perdorshme nderkombetare.

duhet qe njera pale te ndryshoje legjislacionin ne ate pike ku flitet mbi metodologjine.
    Ska nevoje...
    Te dy palet duhet te pajtohen me konventat nderkombetare dhe metodologjine me te mire qe perdoret dhe eshte perdorur nderkombetarisht. Nje metode te tille nuk mund ta kundershtoje asnjera pale. Vetem nese njera apo dy palet nuk panojne konventat dhe metodologjite perkatese, atehere do te duhej ti harmonizonin (ose ndryshonin) ligjet.

Nese palet nuk pajtohen te bisedojne ne baze te konventave nderkombetare dhe metodologjive perkatese, atehere natyrisht qe nuk mund te arrihet kurre marreveshje. Por, kjo ka qene ceshtje e njohur edhe para fillimt te bisedimeve.

i thame me poshte alternativat. por tani po bejme interpretime personale se si do luhet loja ketej e tutje, duke pare dhe kontekset politike te te dyja paleve.
    pala shqiptare duket e trembur sepse ben llogarine e zgjedhjeve dhe nuk do telashe para zgjedhore te luaj me tema te tilla. prandaj dhe pala greke i ofron vajtjen ne gj nderkombetare, pasi kostoja politike atje eshte me e vogel, dhe opinioni shqiptar do bindet nese vendimi del nga nje gjyq nderkombetar.
    por ku i dihet, mund te rifuten edhe ne negociata per sy te opinionit, por kjo nuk do ndryshoje thelbin e marreveshjes se rrezuar me pare.
    Greqia me siguri nuk do ta pranonte gjykaten nderkombetare per ceshtjen.
    Shqiperia ska cfare te humbas para gjykates nderkombetare.

Greqia ne gjykaten nderkombetare me gjase do te deshironte ta shtronte vetem ceshtjen e marreveshjes se deshtuar, jo ceshtjen e kufijve. Sepse ne kete menyre edhe do te fitonte kohe per te kryer hulumtimet e filluara etj. edhe do ta ruante shansat per bisedime te reja, kur marreveshja do te shpallej edhe nga gjykata nderkombetare si e pavlefshme...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 15-11-2012 më 08:06

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    po se ka interes ta kete mire sidomos me PDIU-ne,...ne emer te ca pak cameve, ve ne loje interesin e 400 mije emigranteve.....,
    por tashme ka marre fund gjithcka per kete qellim, perederisa greqia na e perplasi ne fytyre,...do Zoti, pasojat nuk jane te renda
    un kete logjiken tende me te vertete nuk e kuptoj,dmth ne duhet te ulim breket,sa here qe greqia na kercenon per ndonje gje?

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ka konventa nderkombetare ( si p.sh. UNCLOS) qe rregullojne keto ceshtje. Ose edhe pervoja nga rastet tjera.
    Pra, te dy palet duhet te pajtohen me metodologjine me te perdorshme nderkombetare.

Ska nevoje...
    Te dy palet duhet te pajtohen me konventat nderkombetare dhe metodologjine me te mire qe perdoret dhe eshte perdorur nderkombetarisht. Nje metode te tille nuk mund ta kundershtoje asnjera pale. Vetem nese njera apo dy palet nuk panojne konventat dhe metodologjite perkatese, atehere do te duhej ti harmonizonin (ose ndryshonin) ligjet.

Nese palet nuk pajtohen te bisedojne ne baze te konventave nderkombetare dhe metodologjive perkatese, atehere natyrisht qe nuk mund te arrihet kurre marreveshje. Por, kjo ka qene ceshtje e njohur edhe para fillimt te bisedimeve.

Greqia me siguri nuk do ta pranonte gjykaten nderkombetare per ceshtjen.
    Shqiperia ska cfare te humbas para gjykates nderkombetare.

Greqia ne gjykaten nderkombetare me gjase do te deshironte ta shtronte vetem ceshtjen e marreveshjes se deshtuar, jo ceshtjen e kufijve. Sepse ne kete menyre edhe do te fitonte kohe per te kryer hulumtimet e filluara etj. edhe do ta ruante shansat per bisedime te reja, kur marreveshja do te shpallej edhe nga gjykata nderkombetare si e pavlefshme...
    po ja fut kot.
    sepse eshte greqia qe po i kerkon shqiperise te shkojne ne gjykaten nderkombetare, ftese publike nga goja e ministrit te jashtem grek.
    shqiperia nuk eshte shprehur e gatshme akoma, por thjesht ka kerkuar rinegocim.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    po ja fut kot.
    sepse eshte greqia qe po i kerkon shqiperise te shkojne ne gjykaten nderkombetare, ftese publike nga goja e ministrit te jashtem grek.
    shqiperia nuk eshte shprehur e gatshme akoma, por thjesht ka kerkuar rinegocim.
    sigurisht e kane ta garantuar fitoren me gjyq, marredheniet me greqine duket se jane duke u ftohur seriozisht,...
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

Ska nevoje...
    Te dy palet duhet te pajtohen me konventat nderkombetare dhe metodologjine me te mire qe perdoret dhe eshte perdorur nderkombetarisht. Nje metode te tille nuk mund ta kundershtoje asnjera pale. .
    qeveria shqiptare ne negociatat me greket ra dakort per metodologjine e perbashket, pa ndryshuar legjislacionin vendas.
    por gjykata kushtetuese ja hodhi poshte.
    sepse ne legjislacionin shqiptar, disa pika te metodologjise nuk jane pershtatur
    me UNCLOS.

i thame me poshte te gjitha keto.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    sigurisht e kane ta garantuar fitoren me gjyq, marredheniet me greqine duket se jane duke u ftohur seriozisht,...
    sigurisht, duke pare kete ndjenje kaq anti-helene qe eshte krijuar ne shqiperi keto 2 vitet e fundit, ndoshta ngaqe greqia ka qene ne krize dhe shume nacionaliste mendojne se tani eshte koha per revansh.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    sigurisht, duke pare kete ndjenje kaq anti-helene qe eshte krijuar ne shqiperi keto 2 vitet e fundit, ndoshta ngaqe greqia ka qene ne krize dhe shume nacionaliste mendojne se tani eshte koha per revansh.
    nuk mendoj se ceshtja ka te beje me nacionalizmin, por me naften ne Jon..., ekonomia sundon mbi gjithcka,..kur je mire me shendet mendon te etiketosh tjetrin, nepermjet nacionalizmave,....
    mendoj qe te dyja jane nacionalisto-raciste, si anti-helenizmi edhe anti-shqiptarizmi,///
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    nuk mendoj se ceshtja ka te beje me nacionalizmin, por me naften ne Jon..., ekonomia sundon mbi gjithcka,..kur je mire me shendet mendon te etiketosh tjetrin, nepermjet nacionalizmave,....
    mendoj qe te dyja jane nacionalisto-raciste, si anti-helenizmi edhe anti-shqiptarizmi,///
    jo jo. madje kur filloi debati per kufirin shqiptaret akoma nuk e dinin qe behej fjale per nafte.

ka filluar me censusin, me camet, me historine, me himaren, me varrezat. nderkohe qe ne mediat greke ka nja 4 vjet qe nuk permendet shqiperia si emer.
    une kam pershtypjen se kjo klime fryhet nga diku.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    jo jo. madje kur filloi debati per kufirin shqiptaret akoma nuk e dinin qe behej fjale per nafte.

ka filluar me censusin, me camet, me historine, me himaren, me varrezat. nderkohe qe ne mediat greke ka nja 4 vjet qe nuk permendet shqiperia si emer.
    une kam pershtypjen se kjo klime fryhet nga diku.
    ore Akil se me te vertete nuk te kuptoj,per te gjitha i paska fajet Shqiperia?vetem ne Shqiper qenka formuar klime antihelene?-pse nuk na thua per klimen antishqiptare qe ekziston ne greqi e cila nuk eshte krijuar por ekziston vite te tera;

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    ore Akil se me te vertete nuk te kuptoj,per te gjitha i paska fajet Shqiperia?vetem ne Shqiper qenka formuar klime antihelene?-pse nuk na thua per klimen antishqiptare qe ekziston ne greqi e cila nuk eshte krijuar por ekziston vite te tera;
    ka patur klime anti shqiptare ne gjithe vitet 90. nga 2000 e ketej gjerat ndryshuan.
    dhe te parat qe ndryshuan ishin mediat greke.
    kurse ne mediat shqiptare sot, po ndodh ajo qe ndodhte ne mediat greke ne vitet 90.

Tema të Ngjashme

1. Ritet kufiri maksimal i tenderimit ndërkombëtar nga 2 milionë USD në 10!
    Nga RaPSouL në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 15:10
  2. Kufiri i lirisë fetare
    Nga Akili-A në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-11-2006, 09:48
  3. SHPK: Të mbyllet kufiri për adoleshentët shqiptarë
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-10-2006, 10:26
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-04-2006, 13:37
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-02-2004, 04:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •