Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Pershendetje Chingy

Ke menduar mire sepse kjo teme ka kete qellim paqesor, por ti ke cituar diqka qe i jam pergjigjur anetarit me siper .

Kur kam thene qe sjan te beses i jam referuar se pikerishte at dite qe patem besen mos me fy njeri tjetrin me , ndodhi pikerishte nga besimi juaj qe prishi besen , dhe me thuaj si u desht ti quaj une ata qe prishen besen ???

Dhe une kam respekt per gjithe njerzit pa marr parasysh fene .

Dhe une te pershendes dhe te uroj nje nate te kendshme .
    Pershendetje...Mua mu duk si pergjithesim prandaj u pergjigja...Sa mire do te ishte ta mendonin te gjith keshtu sic thua ti,sic thote Roi apo sic them un..Miliona jete te vrara ne "luftera te shenjta" do ishin kusryer dhe tani do te jetonim ne PAQE TE SHENJTE...Te ndryshem por ne PAQE...
    Allahu qofte me ju...Ia kalofshi mire...
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Postime
    27
    S.a....tegjiteve uroj ntm dhe klm .pse te ofendojme njer-tjetrin kur te gjithe jemi njerze dhe duhet te respektohet dhe te gezohet e gjithe drejta e religjionwv....mos te harrojme cdo njeri eshte gabimtar dhe duhete te falim dhe Allahu.xh.sh te na ndihmoje dhe te na udhezoj ne rruge te Tij .
    A.s

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Chingy Lexo Postimin
    Pike se pari nuk jam cifut...Jam SHQIPTAR me besim katolik...une nuk thashe qe te jemi vellezer e miq ne fe apo te jemi dakort me fete e njeri tjetrit...Kjo eshte normale qe nuk mund te kryhet...Por nuk jam dakort qe te mos jemi miq e vellezer ne aspektin personal...Une nuk sillem mire me nje musliman sepse eshte nje obligim i fese time te sillem mire me te gjithe njerezit...Une sillem me nje musliman nqs ai njeri meriton qe un ta kem mik apo vella pavaresisht se ne c'menyre beson ai ne Zot ashtu sic mund te sillem keq me nje katolik qe nuk meriton asgje te mire...Me fal po nuk arrij ta kuptoj pse nuk mund te arrijm te jemi te gjith miq pavaresisht nga feja qe besojm..A nuk eshte me mire qe tia lejm Zotit gjykimin se kush i ka sherbyer me mire???Dhe jam i sigurt qe nese nje njeri ka kryer nje jete te paster,te mire dhe pa bere keq,Zoti nuk te shofi i ciles fe eshte po nqs eshte ai Zot ne te cilin une besoj do ta pranoje ne krahet e tij...
    Me respekt....Pershendetje..Zoti qofte me te gjithe ne....
    o Chingy

nuk dua te behem i bezdisshem porse imani (besimi) eshte njesh me njeriun (qe do te thote se ai qe e ka besimin nuk eshte ai me vete e besimi me hesap te vet) porse veprat dhe puna e tij jane ne baze te besimit te tij dhe zemra e tij don,miqeson e vellazeron ate qe don ,miqeson e vellazeron besimi i tij.

Bismil-lahir- Rahmanir -Rahim ( me emrin e Allahut te Gjithemeshirshmit Meshireplotit)
    Eshhedu en-la ilahe ila ALLAH ue eshhedu enne MUHAMMEDEN abduhu ue RESULU
    (deshmoj se nuk ka te adhuruar tjeter me te drejte perveē Allahut,i vetem pashok e ndermjetesues, dhe deshmoj se Muhammedi (paqja dhe bekimet qofshinmbi te dhe mbi familjen e tij) eshte rob dhe i derguar i Tij)

paqja qofte me ate qe e ndjek rrugen e Allahut
    pranoje fene Islame e do te shpetosh

[ O ithtare te Librit (Teurat e Ungjill) ejani te bashkohemi rreth nje fjale te perbashket edhe per ne edhe per ju : te mos adhurojme tjeter perveē Allahut, asnje send te mos ia bejme shok Atij,qe njeri-tjetrin te mos ta konsiderojme zot ne vend te Allahut. e nese ata refuzojne ju thuani:" behuni deshmitare se ne njemend jemi muslimane".

behu musliman e je vellai im
    behu musliman dhe je miku im me i mire (inshallah)
    behu musliman e shpeto vetveten se feja e pranuar tek Allahu eshte vetem Islami

thote Allahu, zoti im dhe i juaji, ne Kuranin kerim :
    "sot ua persosa dispozitat e fese suaj dhe ua plotesova dhuntine Time ndaj jush, dhe jam i kenaqur feja Islame te jete fe e juaja"

" o njerez! ju jeni ata qe keni nevoje per Allahun,por Allahu eshte i pasur (i lire nga cdo kerkese dhe nevoje), i denje per tere Lavderimin.

Allahu te udhezofte

Allahu te hapte mendjen e zemren ndaj se vertetes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    he se harrova

O Chingy

ne ēfare vendi te italise je se dhe une ne itali jam
    ndodh edhe te jemi ne te njejtin vend.
    e keshtu mund te flasim duke u pare ne sy ( takimet e gjalla me pelqejne me shume)

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    o Chingy

nuk dua te behem i bezdisshem porse imani (besimi) eshte njesh me njeriun (qe do te thote se ai qe e ka besimin nuk eshte ai me vete e besimi me hesap te vet) porse veprat dhe puna e tij jane ne baze te besimit te tij dhe zemra e tij don,miqeson e vellazeron ate qe don ,miqeson e vellazeron besimi i tij.

Bismil-lahir- Rahmanir -Rahim ( me emrin e Allahut te Gjithemeshirshmit Meshireplotit)
    Eshhedu en-la ilahe ila ALLAH ue eshhedu enne MUHAMMEDEN abduhu ue RESULU
    (deshmoj se nuk ka te adhuruar tjeter me te drejte perveē Allahut,i vetem pashok e ndermjetesues, dhe deshmoj se Muhammedi (paqja dhe bekimet qofshinmbi te dhe mbi familjen e tij) eshte rob dhe i derguar i Tij)

paqja qofte me ate qe e ndjek rrugen e Allahut
    pranoje fene Islame e do te shpetosh

[ O ithtare te Librit (Teurat e Ungjill) ejani te bashkohemi rreth nje fjale te perbashket edhe per ne edhe per ju : te mos adhurojme tjeter perveē Allahut, asnje send te mos ia bejme shok Atij,qe njeri-tjetrin te mos ta konsiderojme zot ne vend te Allahut. e nese ata refuzojne ju thuani:" behuni deshmitare se ne njemend jemi muslimane".

behu musliman e je vellai im
    behu musliman dhe je miku im me i mire (inshallah)
    behu musliman e shpeto vetveten se feja e pranuar tek Allahu eshte vetem Islami

thote Allahu, zoti im dhe i juaji, ne Kuranin kerim :
    "sot ua persosa dispozitat e fese suaj dhe ua plotesova dhuntine Time ndaj jush, dhe jam i kenaqur feja Islame te jete fe e juaja"

" o njerez! ju jeni ata qe keni nevoje per Allahun,por Allahu eshte i pasur (i lire nga cdo kerkese dhe nevoje), i denje per tere Lavderimin.

Allahu te udhezofte

Allahu te hapte mendjen e zemren ndaj se vertetes
    Abdurrahman a mund te me pergjigjesh me fjalet e tuaja??Me fal po nuk para me pelqejn fjalite e gatshme te mara shabllon ne nje liber dhe me pelqejn me shum mendimet personale ashtu sic mu pergjigjen edhe te tjeret...Une dhashe ne nje mendim personal dhe nuk u mbeshteta tek Bibla..Per mua cdo njeri mund te jete mik i imi i shtrenjte nqs ai e meriton kete gje dhe une nuk shof i ciles fe ai i perket dhe duke pase parasysh qe te dyja fete kryesore per te cilat po diskutohet predikojne paqe,vellazeri dhe dashuri cfare na pengon neve te jetojme me te vertet ne paqe duke respektuar menyren e te falurit ne Zot dhe idete e tjetrit...Pershendetje...

P.S. Jetoj ne Pisa
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Lexo me vemendje
    Nga tulipanonero nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 06:38
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Lexoje me vemendje
    Nga andreee nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 08:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •