Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    ēfar thėnje tė bukur subhanAllah:

A nuk dėshironi t’ju
    udhėzoj nė njė gjė, nėse e bėni atė do ta doni njėri-tjetrin?

Pėrhapni selamin (pėrshėnde-tjen) ndėrmjet jush ”!

selamin = pėrshėndetja islame = paqja qoftė me ty = eselamu alejkum

eselamu alejkum - paqja qoftė me ty

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Me vjen mire qe me permendi vitet e mia ne islam.Shume flm per rikujtimin e haditheve por nuk akuzova per vrazhdesi me mua po me njeri-tjetrin dhe kete po ju them nqs doni ta duam njeri-tjetrin le te japim selam.

P.S :sa per vitet e mia ne islam mos ki merak se cdo vit jam rritur nga situatat ....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    es-selamu alejkum
    vellezer e motra te nderuara ,me vjen mire per hapjen e kesaj teme
    pasi kemi me te vertete nevoje per te kuptuar kete:

Nuk lejohet tė mallkohet njė i vdekur nė mėnyrė tė veēantė, tė cilin nuk e ka mallkuar Allahu dhe as i dėrguari i Tij. Kur e shanė Ebu Xhehlin nė kohėn e Profetit (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!), ai tha: Mos i shani tė vdekurit, sepse janė takuar me veprat qė kanė bėrė.[26] Me tė vėrtetė qė feja e Allahut nuk ėshtė e ndėrtuar me tė shara, por mbi bazėn e moraleve tė larta. Sharja nuk ka vend nė fenė e Allahut, madje Profeti (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) ka thėnė: Tė shash njė musliman, ėshtė mėkat dhe ta vrasėsh atė, ėshtė kufėr.

pra o besimtare duhet te jemi te qete e te debatojme ne menyren me te mire (inshallah),kjo vlen ne rradhe te pare per veten time.
    por kjo nuk do te thote qe ne te mos themi te verteten edhe pse kjo eshte shume e hidhur per pabesimtaret.

he , edhe dicka :
    mos abuzojme shume me termat lehtesim e respektim pasi shume prej nesh i interpretojne sipas llogjikes vetjake e kjo nuk eshte prej Islamit.
    eshte e vertete qe profeti Muhammed (salallahu alejhi ue selam ) nese i paraqiteshin dy situata per te njejten ceshtje ai zgjidhte me te lehten,por si?-sipas sheriatit-ligjit Islam.
    pastaj gjithsecili duhet te shohe traun qe i ka zene syte e tij dhe jo qimen ne syrin e tjetrit (behet fjale kur flasim ne terma personale)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Selam alejkum Abdurrahman

Me te vertete e vleresoj postimin tend.Ishte me i lehti ne kuptim dhe me i mire ne lexim.

Allahu ta shperblefte
    Selam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga Chingy Lexo Postimin
    Deri ketu mendova qe ishte nje nga temat me me shume fryme paqesore ne gjith nenforumin fetar por qekam gabuar...Pse nuk qekemi te beses ne??Une shoket me te mire i kam musliman po nuk jan ankuar ndonjehere per mua???Familjen(si rrjedhoje edhe fisin) e kam gjys per gjys po jemi me te bashkuar se kurre...Pse mos te jemi miq,vellezer te respektohemi e te duhemi edhe pse besojm ne fe te ndryshme??Pse un duhet ta mohoj nje njeri te mire te respektushem,te dashur dhe me kulture vetem e vetem se ai eshte musliman apo ju vetem e vetem se eshte i krishtere???Gjitha fete predikojne dashurine midis njerezve...Pse mos ta kthejm ne realitet pa paragjykime,pa inate dhe pa rracizem???Pershendetje...
    nese je cifut dihet qe nuk je i beses,kete ta jap edhe me fakte nga jeta e perditshme(ndodhi), ndersa per te krishteret nuk eshte e njejta gje pasi te krishteret nuk i konsiderojne te tjeret kafshe te cilet Zoti i ka krijuar me fytyre njeriu per sherbim te tyre sic bejne cifutet.per ta te gjithe njerezit ,pervec tyre , jane thjesht Gojime (pra qe vetem flasim) se ne aspekte te tjera jemi vetem se skllever te tyre.ndersa sic e thashe kjo gje nuk ndodh me te krishteret.pra eshte normal qe tek te krishteret te gjesh me shume njerez te beses (nuk eshte se jane te gjithe te beses) dhe shembulli me i mire eshte me Nexhashiun i cili strehoi muslimanet te cilet emigruan ne vend te tij.
    kjo nuk do te thote qe jemi dakord me besimin tuaj se po te ishte ashtu nuk do te ishim muslimane.miq e vellezer nuk mund te jemi , dhe ska se si te ndodhe ndryshe pasi ne besojme dhe adhurojme Zotin nje te vetem pa shok dhe ju nuk e beni nje gje te tille por kjo nuk do te thote qe ne te mos sillemi mire ndaj jush pasi nuk jemi miq.perkundrazi eshte obligim fetar miresjellja ndaj jomuslimaneve.
    sa per vellezer kjo mund te ndodhe nese jemi vellezer gjaku ndersa nga ana fetare ne dallojme me ju ne thelb.te mos jesh mik apo vella nuk do te thote te mohim dhe gjykimet apo paragjykimet nuk vijne ne aspektin personal dhe nuk duhet te behen mbi llogjiken vetjake dhe inate(personale) apo racizem nuk ka ne Islam perkundrazi muslimani duhet te ndjeje dhembshuri per cdo njeri me cilesi te mira i cili nuk eshte i udhezuar ne rrugen e drejte.

Allahu te udhezofte Chingy

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anėtarėsuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Selam Alejkum,
    Pershendes te gjithe e veqanrisht Xhamin per kete tem te hapur..
    Jam plotesisht i mendimit qe nuk kemi nevoj ta fyejm askend....Duhet ne te ndihemi krenar me fen ton dhe te mos e poshtrojm vetveten.
    Une jam shume i sigurt se Shqiptaret kemi nje gjak dhe nje kultur por feja nuk mund te na ndan ne..
    Se kemi nje rast tani ende te fresket..
    A sishim ne shqipetaret Musliman E krishter qe luftuam kunder shkaut ne Kosove..
    Aty ishim te gjithe pa dallim feje vetem per KOMB...

Euselam Alejkum..
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    nese je cifut dihet qe nuk je i beses,kete ta jap edhe me fakte nga jeta e perditshme(ndodhi), ndersa per te krishteret nuk eshte e njejta gje pasi te krishteret nuk i konsiderojne te tjeret kafshe te cilet Zoti i ka krijuar me fytyre njeriu per sherbim te tyre sic bejne cifutet.per ta te gjithe njerezit ,pervec tyre , jane thjesht Gojime (pra qe vetem flasim) se ne aspekte te tjera jemi vetem se skllever te tyre.ndersa sic e thashe kjo gje nuk ndodh me te krishteret.pra eshte normal qe tek te krishteret te gjesh me shume njerez te beses (nuk eshte se jane te gjithe te beses) dhe shembulli me i mire eshte me Nexhashiun i cili strehoi muslimanet te cilet emigruan ne vend te tij.
    kjo nuk do te thote qe jemi dakord me besimin tuaj se po te ishte ashtu nuk do te ishim muslimane.miq e vellezer nuk mund te jemi , dhe ska se si te ndodhe ndryshe pasi ne besojme dhe adhurojme Zotin nje te vetem pa shok dhe ju nuk e beni nje gje te tille por kjo nuk do te thote qe ne te mos sillemi mire ndaj jush pasi nuk jemi miq.perkundrazi eshte obligim fetar miresjellja ndaj jomuslimaneve.
    sa per vellezer kjo mund te ndodhe nese jemi vellezer gjaku ndersa nga ana fetare ne dallojme me ju ne thelb.te mos jesh mik apo vella nuk do te thote te mohim dhe gjykimet apo paragjykimet nuk vijne ne aspektin personal dhe nuk duhet te behen mbi llogjiken vetjake dhe inate(personale) apo racizem nuk ka ne Islam perkundrazi muslimani duhet te ndjeje dhembshuri per cdo njeri me cilesi te mira i cili nuk eshte i udhezuar ne rrugen e drejte.

Allahu te udhezofte Chingy
    Pike se pari nuk jam cifut...Jam SHQIPTAR me besim katolik...une nuk thashe qe te jemi vellezer e miq ne fe apo te jemi dakort me fete e njeri tjetrit...Kjo eshte normale qe nuk mund te kryhet...Por nuk jam dakort qe te mos jemi miq e vellezer ne aspektin personal...Une nuk sillem mire me nje musliman sepse eshte nje obligim i fese time te sillem mire me te gjithe njerezit...Une sillem me nje musliman nqs ai njeri meriton qe un ta kem mik apo vella pavaresisht se ne c'menyre beson ai ne Zot ashtu sic mund te sillem keq me nje katolik qe nuk meriton asgje te mire...Me fal po nuk arrij ta kuptoj pse nuk mund te arrijm te jemi te gjith miq pavaresisht nga feja qe besojm..A nuk eshte me mire qe tia lejm Zotit gjykimin se kush i ka sherbyer me mire???Dhe jam i sigurt qe nese nje njeri ka kryer nje jete te paster,te mire dhe pa bere keq,Zoti nuk te shofi i ciles fe eshte po nqs eshte ai Zot ne te cilin une besoj do ta pranoje ne krahet e tij...
    Me respekt....Pershendetje..Zoti qofte me te gjithe ne....
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anėtarėsuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Pike se pari nuk jam cifut...Jam SHQIPTAR me besim katolik...une nuk thashe qe te jemi vellezer e miq ne fe apo te jemi dakort me fete e njeri tjetrit...Kjo eshte normale qe nuk mund te kryhet...Por nuk jam dakort qe te mos jemi miq e vellezer ne aspektin personal...Une nuk sillem mire me nje musliman sepse eshte nje obligim i fese time te sillem mire me te gjithe njerezit...Une sillem me nje musliman nqs ai njeri meriton qe un ta kem mik apo vella pavaresisht se ne c'menyre beson ai ne Zot ashtu sic mund te sillem keq me nje katolik qe nuk meriton asgje te mire...Me fal po nuk arrij ta kuptoj pse nuk mund te arrijm te jemi te gjith miq pavaresisht nga feja qe besojm..A nuk eshte me mire qe tia lejm Zotit gjykimin se kush i ka sherbyer me mire???Dhe jam i sigurt qe nese nje njeri ka kryer nje jete te paster,te mire dhe pa bere keq,Zoti nuk te shofi i ciles fe eshte po nqs eshte ai Zot ne te cilin une besoj do ta pranoje ne krahet e tij...
    Me respekt....Pershendetje..Zoti qofte me te gjithe ne....
    Une plotesishte jam pro mendimit tende. Siq e ceka edhe me heret lufta kunder shkaut ishte Shqipetar dhe Serrb aty nuk u ndam kurr ishim te perbashket...
    Chingy une personalisht kam shume miq krishten dhe nuk i urrej aspak une e mbaj fen time e ata le ta mbajn te veten, Une respektoj Shqipetaret ne pergjithesi pa varesishte far feje kan, Dhe mu per ate jam pro shkrimit tende..
    Allahu na bekoft te gjitheve dhe na i falte mekatet....
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    Esselamu Alejkum

po mir moter qe ato jane ne humbje e dim un , ti e musliamanet e tjere por ato qe nuk kane hyre akoma ne islam dhe jane akoma ne dileme???

Apo te krishteret le te na ofendojne e le te bejne propagande kunder muslimaneve,se tregojne veten e vet????

Nuk e di po nuk shihni perreth sesa fort luftohet islami,nuk e shihni sasa imazh i keq po perpiqet te jipet per islamin ne bote.

Ne po bombardohemi me mesazhe fyese... me imazh te gabuar per islamin....dhe si kunderpergjiegje nuk e meritojne ato qe luftojne islamin qe se paku tu tregohet qe jane te prishur ne syte e gjithe botes???

Rasti konkret: nje person qe njoh kristian por jo pratikant po me thonte nej dit qe kishte shkuar ne kishe per tu lutur per arsyet e veta familjare dhe po me thonte qe u luste por kishte ndjesine qe aty nuk gjente ate qe kerkonte ate paqe qe ta don shpirti.

Dhe donte te dinte per islamin....por gjate bisedes me te vura re qe kishte pyetje per islamin mbi gjera qe media ose njerzit e prishur kane dhene per islamin dhe ky imazh qe eshte dhene per islamin eshte futur aq keq ne mendjet e njerzve saqe vura re qe personi ne fjale sikur kishte dhe frike te hynte ne islam nga gjithe ato qe ka degjuar.

Po tu luftonin dhe njerzit e prishur me te njejten force madje dhe me me shume nga muslimanet duke treguar se si jane ne realitet keto qe shajne fene e paster islame gjerat do ishin pak me ndryshe

Them pak me ndryshe pasi ne muslimanet nuk jemi te kapur fort pas Kur'anit e sunetit te Profetit s.a.v.s ,po jemi ne grindje me njeri tjetrin....ne nej kohe qe duhet te ishim me te bashkuar se kurre
    Dhe qafirat e din qe muslimani kur eshte i kapur fort ne Kur'an e sunet eshte me i forte se kurre,dhe pikerisht ato perpiqen ete krijojne percarje ,imazh te keq e shume dredhira te tjera.

Nuk e kuptoj me ke duhet te jemi ne paqe...me ate qe na ofendon islamin...qe na ofendon Profetin s.a.v.s ????
    Ato duehet te qendrojme pasiv me gjithe gjerat qe ndodhin e mos te merremi me popullin e prishur se nuk kemi pun ne me ato???

Po si nuk kemi pun me ato kur jetojme krah per krah me to dhe shohim qe po sjellin crregullime dita dites????

Nejse ndoshta cdo person ka mendimin e tij per ceshtjen ne fjale,varet sesi i sheh gjerat.....
    selam alejkum

une nuk kam thene qe te mos merremi me to dhe ti leme ato te tallen me ne sepse nqs i ke lexuar shkrimet e mia nuk besoj se ka qene ndokush ma shum kunderpergjigjese se un mirepo une e kisha fjalen se ne kemi shum probleme me njeri tjetrin ne kur nuk biem dakord per ceshtje te fese qe jane fare te qarta ktu ka prej atyre qe thojne se mbulesa nuk eshte obligim,se namazi nuk eshte obligim,se jemi ne 2009 e duhet te ndryshoj feja,etj etj si puna ketyre, imagjino si mund ti kunderpergjigjemi atyre te feve te tjera, ne nuk dim akoma themelet e fese sone e dona me u marr me ato te feve te tjera mu kjo me duket paksa qesharake,pastaj qe te merresh me to duhet te kesh shum dije sepse kur njeriu futet ne debat duhet qe te japi pergjigje bindese e ne ashnjehere nuk kemi bere daue me ato por vetem jeme grindur me llafe dhe cfare fituam???????????
    asigje vetem se prishem zemrat tona kot.
    ky eshte mindimi im...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Deri ketu mendova qe ishte nje nga temat me me shume fryme paqesore ne gjith nenforumin fetar por qekam gabuar...Pse nuk qekemi te beses ne??Une shoket me te mire i kam musliman po nuk jan ankuar ndonjehere per mua???Familjen(si rrjedhoje edhe fisin) e kam gjys per gjys po jemi me te bashkuar se kurre...Pse mos te jemi miq,vellezer te respektohemi e te duhemi edhe pse besojm ne fe te ndryshme??Pse un duhet ta mohoj nje njeri te mire te respektushem,te dashur dhe me kulture vetem e vetem se ai eshte musliman apo ju vetem e vetem se eshte i krishtere???Gjitha fete predikojne dashurine midis njerezve...Pse mos ta kthejm ne realitet pa paragjykime,pa inate dhe pa rracizem???Pershendetje...
    Pershendetje Chingy

Ke menduar mire sepse kjo teme ka kete qellim paqesor, por ti ke cituar diqka qe i jam pergjigjur anetarit me siper .

Kur kam thene qe sjan te beses i jam referuar se pikerishte at dite qe patem besen mos me fy njeri tjetrin me , ndodhi pikerishte nga besimi juaj qe prishi besen , dhe me thuaj si u desht ti quaj une ata qe prishen besen ???

Dhe une kam respekt per gjithe njerzit pa marr parasysh fene .

Dhe une te pershendes dhe te uroj nje nate te kendshme .

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Lexo me vemendje
    Nga tulipanonero nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 06:38
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Lexoje me vemendje
    Nga andreee nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 08:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •