Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    eselamu alejkum

une mendoj se nuk ja vlen te merremi me to pasi ne e dime qe ato jane ne humbje te sigurt.

Une mendoj se do ishte me me vend sikur ne ti leme grindjet mes njeri tjetri pasi sa hare qe hapet nje teme ne patjeter do te kundershtojme njeri tjetrin dhe une nuk shoh pse duhet ta bejme nje gje te tille pasi ne duhet te heshtim kur te na vije argumenti i qarte nga Kurani dhe sunneti dhe ta pranojme dhe keshtu mendoj se do perfitojme sa me shume.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    NJe pyetje e ka kuptuar njeri se cdo te thote Komunitet musliman.T'jua sqaroj pak do te thote qe secili te jape kontributin e vet qe te ndihmojme njeri-tjetrin jo te fillojme te debatojme me njeri-tjetrin me argumenta boshe.

Vetem keshtu do beni progres ndryshe do rrini gjithmon ne minorance.

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Esselamu Alejkum

po mir moter qe ato jane ne humbje e dim un , ti e musliamanet e tjere por ato qe nuk kane hyre akoma ne islam dhe jane akoma ne dileme???

Apo te krishteret le te na ofendojne e le te bejne propagande kunder muslimaneve,se tregojne veten e vet????

Nuk e di po nuk shihni perreth sesa fort luftohet islami,nuk e shihni sasa imazh i keq po perpiqet te jipet per islamin ne bote.

Ne po bombardohemi me mesazhe fyese... me imazh te gabuar per islamin....dhe si kunderpergjiegje nuk e meritojne ato qe luftojne islamin qe se paku tu tregohet qe jane te prishur ne syte e gjithe botes???

Rasti konkret: nje person qe njoh kristian por jo pratikant po me thonte nej dit qe kishte shkuar ne kishe per tu lutur per arsyet e veta familjare dhe po me thonte qe u luste por kishte ndjesine qe aty nuk gjente ate qe kerkonte ate paqe qe ta don shpirti.

Dhe donte te dinte per islamin....por gjate bisedes me te vura re qe kishte pyetje per islamin mbi gjera qe media ose njerzit e prishur kane dhene per islamin dhe ky imazh qe eshte dhene per islamin eshte futur aq keq ne mendjet e njerzve saqe vura re qe personi ne fjale sikur kishte dhe frike te hynte ne islam nga gjithe ato qe ka degjuar.

Po tu luftonin dhe njerzit e prishur me te njejten force madje dhe me me shume nga muslimanet duke treguar se si jane ne realitet keto qe shajne fene e paster islame gjerat do ishin pak me ndryshe

Them pak me ndryshe pasi ne muslimanet nuk jemi te kapur fort pas Kur'anit e sunetit te Profetit s.a.v.s ,po jemi ne grindje me njeri tjetrin....ne nej kohe qe duhet te ishim me te bashkuar se kurre
    Dhe qafirat e din qe muslimani kur eshte i kapur fort ne Kur'an e sunet eshte me i forte se kurre,dhe pikerisht ato perpiqen ete krijojne percarje ,imazh te keq e shume dredhira te tjera.

Nuk e kuptoj me ke duhet te jemi ne paqe...me ate qe na ofendon islamin...qe na ofendon Profetin s.a.v.s ????
    Ato duehet te qendrojme pasiv me gjithe gjerat qe ndodhin e mos te merremi me popullin e prishur se nuk kemi pun ne me ato???

Po si nuk kemi pun me ato kur jetojme krah per krah me to dhe shohim qe po sjellin crregullime dita dites????

Nejse ndoshta cdo person ka mendimin e tij per ceshtjen ne fjale,varet sesi i sheh gjerat.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Pikerisht ruela, duhet qe te gjithe te japim kontribut per te treguar vlerat tona morale islame... ku edhe une edhe ti bejme pjese... atehere dhe ne te dy dhe te tjeret duhet te japim kontribut qe te jete i dukshem...
    I bejme nje pyetje vetes?
    Cfare kam (kemi) bere une (ne) per Islamin?
    Secili t'i jape pergjigje vetes, ndersa te krishteret t'i leme rehat, edhe pse ata shpesh na ofendojne, normalisht sepse e verteta u vret syte.
    Selam!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Pershendetje

Ne rast se flasim per Krishterimin ,une ne cdo vend qe kam qene me kane respektuar per mospirje alkoli apo agjerim ramazani ,te krishteret qofshin ortodoks ose katolik kurr sme kane paragjykuar.Ndersa muslimanet te gjithe jane gati epr kritika.Pse e mban ekte keshtu pse e mban ashtu.Une po te them edhe raste vulgare kur ne mes te namazit te kapin prej rrobash dhe t engjisin mbas vetes.Fillojne edhe te shpjegojne..

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar mė parė nga ruela Lexo Postimin
    Pershendetje

Ne rast se flasim per Krishterimin ,une ne cdo vend qe kam qene me kane respektuar per mospirje alkoli apo agjerim ramazani ,te krishteret qofshin ortodoks ose katolik kurr sme kane paragjykuar.Ndersa muslimanet te gjithe jane gati epr kritika.Pse e mban ekte keshtu pse e mban ashtu.Une po te them edhe raste vulgare kur ne mes te namazit te kapin prej rrobash dhe t engjisin mbas vetes.Fillojne edhe te shpjegojne..

Po mir moter ca te them,shyqyr qe jane te krishteret, ortodoksit e te gjith qafirat me radhe qe na respektojne,se me gjith muslimanet perreth do na humbnin te drejtat!!!!

Nuk perjashtoj raste moter qe ka dhe nga ato qe nuk din te sillen,edhe pse qellimin mund ta ken dhe te mire(mos paragjyko vellain ose motren tende ne islam sepse ai per te cilin ti mund te flasesh keq mund te kete pozite te larte tek Allahu),por duhet te jesh e vetedijshme dhe per dicka qe ne kur na keshillon vellai jon e marrin sikur po do te na tregoje qe din me shume se ne,e nuk pranojme asnje sugjerim se jemi shume te ditur vet!!!

Duhet te jemi me te bute me njeri tjetrin.

Nuk po me kujtohet tani moter ku e kam lexuar nje tregim per nje doktor qe tregonte se si ishte udhezuar(po ta tregoj shkurt):

Ishte doktori ne rruge duke u kthyer nga puna dhe pa njerin qe shperndante libra duke ja dhene njerzve ne dore me me vrull dhe duke i thene "mesoje te verteten" ose " shpetoje veten",dhe po ne te njeten menyre ja dha dhe ketij doktorit,pa pike takti.
    Ky doktori e mori librin dhe u hodhi ne kosh,dhe kur u largua pa qe libri titullohej "The Holly Quran".
    Dhe ne dark ndersa ra per te fjetur filloi te mendonte qe nqs ai liber me te vertet fliste te verteten,pse nuk e mori dhe e lexoi,pastaj ky ishte i ditur dhe do arrinte te bente dallimin midis mashtrimit e te vertetes,mendonte.
    Te nesermen u nis per te kerkuar librin ne kosh,por nuk e gjeti,u end rrugve per gati 3 jave qe te gjente ate qe qe shperndante librat,dhe mbas shume kerkimesh e nje dite te lodhshme u fut ne nje bar. Kur aty pa te njejtin person qe shperndante librat por kete here ai shperndante disa fleta me menyren e faljes se namazit ,dhe po i shperndante me po te njejten menyre e vrazhdesi.
    Doktori e pyeti nqs kishte akoma libra ai i tha qe jo po i tha te priste se do te shkonin tek shtepia e tij,dhe aty do i jipte Kur'anin e vet personal.

Mbas shume vitesh doktori ne haxh duke pritur autobusin dhe me shume te tjere filluan te flisnin e doktori filloi te tregonte sesi ishte udhezuar.
    Ne ate moment pa nje person qe kishte perball qe i rrodhen lot nga syte,dhe qe i tha qe ai nuk ishte shume i ditur por kishte ne zemren e tij deshiren per te thirrur njerzit ne islam dhe nuk e dinte nqs njerzit do tu udhezonin ose jo.
    Dhe se aty e kuptoi qe puna e tij kishte udhezuar ne islam

Pra moter mos u ndal duke e gjykuar menjehere nje vella ose moter muslimane per nje veprim te caktuar.
    Duhet te jemi me tolerant ndaj keshillave qe na japin vellezerit e motrat ne islam pavaresisht se ndoshta ne pamje te pare menyra e keshilles na duket e gabuar
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 11-05-2009 mė 10:04

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Bismilahi-Rrahmani - Rrahijm.....Nuk ka dyshim se fjala me E MIRE ehste FJALA e Allahut, Kur`ani Famėlartė dhe UDHEZIMI (rruga) me i mire eshte UDHEZIMI I MUHAMMEDIT, cdo shpikje ne fe ehste risi = BIDAT, dhe cdo bidat te ēon ne HUMBJE dhe ēdo humbje te ēon ne ZJARRIN E XHEHENNEMIT. Allahu dhe i Derguari i TIJ na e kane sqaruar neve TE VERETEN, dhe UDHEZIMIN, dhe elhamdulilah qe e verteta eshte e qarte si drita e diellit kurse E PAVERTETA eshte e ZEZE, e ERRET dhe e frikshme dhe eshte me e zeze se TERRI I NATES. I derguari i Allahut salallahu alejhi ue selsma u ka sqaruar sahabeve dhe neve nepermjet tyre se kur te afrohet KIJAMETI do te kete percarje dhe turbullira ne bote, do te kete PADREJTESI, GJAKEDERDHJE, ATA TE VERTETIT do te pergenjeshtrohen dhe ata GENJESHTARET do te cilesohen si te SINQERTE, ka ardhur nje hadith ku thote i Derguari i Allahut se: "Une ndane ēifutet ne 71 grupe ku 70 prej tyre do te jene ne ZJARR dhe VETEM njeri do te shkoje ne xhennet (ata qe i besuan MUSES ashtu sic duhet), u ndane Krishteret ne 72 grupe dhe 71 grupe prej tyre do te jene ne zjarr dhe VETEM njeri prej tyre do te futet ne XHENNET (ata qe i besuan ISES ashtu sic duhet) dhe tha ai salallahu alejhi selam qe do te ndahet UMMETI IM ne 73 grupe ku 72 prej tyre do te jene ne zjarr dhe VETEM NJERI PREJ TYRE DO TE JETE NE XHENNET. E pyeten sahabet e nderuar: Po kush eshte ai grup i shpetuar o i Derguari i Allahut?= Tha Profeti: Jane ata te cilet ecin ne RRUGEN qe jam une edhe shoket e mi", kurse ne nje transmetim tjeter ka ardhur se ka thene: "Ai grup i shpetuar eshte XHEMMATI", Kehstu pra qe te gjitha grupet e devijuara sot ne BOTEN ARABE dhe ate ISLAME, ULERASIN DHE BERTASIN ME TE MADHE SE ATA po ndjekin Kur`anin dhe Sunnetin, por ama VETEM NJERI PREJ TYRE ESHTE NE TE VERTETEN, dhe joi te gjithe, ata te gjithe thone qe po pasojne Kur`anin dhe Sunnetin POR E KEQJA E TYRE ESHTE SE NUK E KOMENTOJNE DHE NUK E KUPTOJNE KUR`ANIN dhe Sunnetin ashtu sic e kane kuptuar dhe e kane komentuar SAHABET , POR sipas deshirave dhe interesave te tyre vetjake, apo politike apo partiake dhe keshtu kane shpikur hadithe nga mendja e tyre, kane quajtur shuem hadithe qe jane te sakte i kane cilesuar si te DOBET dhe kane bashkepunuar me lloji lloji njerezish gjoja per davetm, kane bere shume tolerime dhe leshime ne BESIM, NE METODOLOGJI dhe kane shpikur me mijera dhe miliona BIDATE duke u larguar shume larg nga E VERETA ata grupe kane thene per Allahun gjera te paverteta qe Allahu nuk i ka thene per VETEN E TIJ

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Nuk na duhet neve besa e tyre sepse e dijme se nuk jan te beses
    Deri ketu mendova qe ishte nje nga temat me me shume fryme paqesore ne gjith nenforumin fetar por qekam gabuar...Pse nuk qekemi te beses ne??Une shoket me te mire i kam musliman po nuk jan ankuar ndonjehere per mua???Familjen(si rrjedhoje edhe fisin) e kam gjys per gjys po jemi me te bashkuar se kurre...Pse mos te jemi miq,vellezer te respektohemi e te duhemi edhe pse besojm ne fe te ndryshme??Pse un duhet ta mohoj nje njeri te mire te respektushem,te dashur dhe me kulture vetem e vetem se ai eshte musliman apo ju vetem e vetem se eshte i krishtere???Gjitha fete predikojne dashurine midis njerezve...Pse mos ta kthejm ne realitet pa paragjykime,pa inate dhe pa rracizem???Pershendetje...
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Pershendetje tulipanonero.Citoi mire pak fjalet e mira.Une nuk di dhe nuk kam pergjegjesi se kush ka poziten me te larte tek zoti.Por kjo vrazhdesi jo vetem e jotja por edhe te tjereve eshte nga Kurani apo hadithi ? te pyes qe ta zbatoj edhe une

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Esselamu alejkum

moter meqe me permende Kura'nin dhe hadithin po te citoj disa hadithe mbi selamin(arsyen kuptoje vet)

Ebu Umare El-Berra ibni Azibi r.anhuma thotė:
    “Pejgamberi i All-llahut mė ka urdhėruar me shtatė gjėra:
    vizitėn e tė sėmurit, pėrcjelljen e xhenazes, kėrkimin e
    shėndetit pėr atė qė teshtin, ndihmėn e tė dobėtit, ndihmėn
    e tė shtypurit, pėrhapjen e selamit – paqes dhe pranimin e
    betimit tė atij i cili betohet nė diēka ”.

Ebu Hurejra r.a. thotė se Pejgamberi s.a.v.s. ka thėnė:
    “Nuk do tė hyni nė Xhenet derisa tė besoni dhe nuk do tė
    besoni derisa ta doni njėri-tjetrin. A nuk dėshironi t’ju
    udhėzoj nė njė gjė, nėse e bėni atė do ta doni njėri-tjetrin?
    Pėrhapni selamin (pėrshėnde-tjen) ndėrmjet jush ”!
    (Transmeton Muslimi )

Ebu Jusuf Abdull-llah ibni Selami r.a. thotė se e ka
    dėgjuar tė Dėrguarin e All-llahut duke thėnė: “O njerėz,
    pėrhapeni selamin (thirrni nė paqe), jepni ushqim, mbani
    lidhjet familjare, faluni kur njerėzit flenė, do tė hyni nė
    Xhenet me selam ”.
    ( Transmeton Tirmidhiu dhe thotė hadith hasen sahih )

Pastaj sa per pjesen qe ju nuk dini kush ka poziten me te larte tek Allahu kete gje as nuk e vej ne dyshim qe nuk e din as ti as un as kushdo tjeter pervec Allahut,
    por per faktin qe nuk ke pergjegjesi ketu gabohesh,sepse nuk eshte sjellje prej muslimanit ajo qe te flasi keq per vellain e tij

Moter nuk jam aspak e vrazhde me ty,thjesht fakti qe po te jap keshilla nuk nenkupton vrazhdesi nga ana ime, perpiqu mos ta marresh cdo keshille sikur te tjeret po duan te tregojne qe din ne islam me shume se ty qe ke 13 vjet ne islam.
    Pastaj vitet nuk jane cdo gje,Allahu i jep dije atij qe do dhe aq sa Ai do

Allahu te ruajt e te ndihmofte
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 11-05-2009 mė 13:26

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Lexo me vemendje
    Nga tulipanonero nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 06:38
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Lexoje me vemendje
    Nga andreee nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 08:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •