Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Protestues serbë lënduan 20 policë të Kosovës

Nga Express më 11.05.2009 në ora 8:34
    (Update) Të paktën 20 pjesëtarë të Policisë së Kosovës pësuan mbrëmë lëndime të lehta gjatë një përpjekjeje për të shpërndarë qindra serbë të cilët në shenjë pakënaqësie për shkak të ndërprerjes së dritave, kishin bllokuar për orë të tëra magjistralen e cila lidh Gjilanin me Bujanocin.

Policia ia ka dalë të vërë gjendjen nën kontroll dhe mbrëmë rreth orë 23:00 është liruar për qarkullim rruga magjistrale Gjilan-Bujanoc, pasi ishte mbajtur e bllokuar për orë të tëra nga serbët lokal të Korminjanit dhe Ranillugut.

Rruga është liruar pas ndërhyrjes së policisë, që ka rezultuar me rreth 20 policë të lënduar dhe arrestimin e 5 protestuesve të dhunshëm, tha sot për radion Blue Sky, zëdhënësi i Policisë për rajonin e Gjilanit, Ismet Hashani.

Ndërkohë, ministri i Punëve të Brendshme, Zenun Pajaziti lidhur me këto protesta, ka deklaruar se serbët problemet rreth furnizimit me energji elektrik, duhet ti zgjidhin me mjete paqësore e jo me dhunë.

Sipas mediumeve të Beogradit, gjatë përleshjeve janë lënduar dhjetë serbë lokal, prej të cilëve dy më rëndë.

Komenti im:

Edhe t'kish ndodh ndonje rast vdekje mes ketynve policeve, ASNJERI nga protestuesit Serb nuk do te kishte arrestu. E ne qofse Shqiptaret protestojn ne Serbi (pra ne Kosoven Lindore) ata do te ishin arrestu mbrenda 10 minutav. Kurse Serbet ne Kosove nuk guxohen mei prek.
    Turp.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    Komenti im:

Edhe t'kish ndodh ndonje rast vdekje mes ketynve policeve, ASNJERI nga protestuesit Serb nuk do te kishte arrestu. E ne qofse Shqiptaret protestojn ne Serbi (pra ne Kosoven Lindore) ata do te ishin arrestu mbrenda 10 minutav. Kurse Serbet ne Kosove nuk guxohen mei prek.
    Turp.
    Nga Express më 11.05.2009 në ora 8:34
    (Update) Të paktën 20 pjesëtarë të Policisë së Kosovës pësuan mbrëmë lëndime të lehta gjatë një përpjekjeje për të shpërndarë qindra serbë të cilët në shenjë pakënaqësie për shkak të ndërprerjes së dritave, kishin bllokuar për orë të tëra magjistralen e cila lidh Gjilanin me Bujanocin.

Policia ia ka dalë të vërë gjendjen nën kontroll dhe mbrëmë rreth orë 23:00 është liruar për qarkullim rruga magjistrale Gjilan-Bujanoc, pasi ishte mbajtur e bllokuar për orë të tëra nga serbët lokal të Korminjanit dhe Ranillugut.

Rruga është liruar pas ndërhyrjes së policisë, që ka rezultuar me rreth 20 policë të lënduar dhe arrestimin e 5 protestuesve të dhunshëm, tha sot për radion Blue Sky, zëdhënësi i Policisë për rajonin e Gjilanit, Ismet Hashani.

Ndërkohë, ministri i Punëve të Brendshme, Zenun Pajaziti lidhur me këto protesta, ka deklaruar se serbët problemet rreth furnizimit me energji elektrik, duhet ti zgjidhin me mjete paqësore e jo me dhunë.

Sipas mediumeve të Beogradit, gjatë përleshjeve janë lënduar dhjetë serbë lokal, prej të cilëve dy më rëndë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 11-05-2009 më 09:19
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Kur te behet fjal per ndonje protest qe dalin Shqiptaret .. dalin ka 1..2 te vrar e mirja te plagosur , kurse tek serbet ndodh e kunderta .. pra Asnje serb i lenduar , 21 polic te shtrir per toke! Kjo do te thot se ne gjith boten ndodhin lendimet te protestuesit kurse tek ne ne Kosov ndodh e kunderta .. Policia!!

Duhet marr ma shum vendime dhe sulme ndaj ekstremisteve serb , po ashtu edhe ndalesen e pages dhe perjashtimin e menjehershem te policve serb nga Kosova! Gje qe kjo i mbetet qeveris se Kosoves te bej me shum per sigurin e policeve te shkrete qe nuk jan as ne dor te zotit as te shtetit!

Uroj qe keto gjera mos te ndodhin me ne Kosoven ton te dashur , serbeve te ju tregohet vendi ku e kan .. te arrestohen me shum se 50 dhe te dergohen ne ndonje burg ku ka Shqiptar e aty i tregohet se cfar do te thot te dalesh e te bllokosh rrugen!!

Gjith te mirat.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Edhe pse u shpall pavarsia prape se prape serbet mbeten vete zot e vete shkop ne Kosove .

Besoj se simptoma e inferioritetit eshte e forte edhe sot ndaj serbeve , prandaj ne shqiptaret e Shqiperise e patem te veshtire t'i njihnim per shqiptare kosovaret , sepse ata ishin pa pike dinjiteti karshi serbeve . Po flas pa dorashka .

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Beka: Policia e gatshme të reagojmë

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Arbër Beka

Prishtinë- Rreth 300-400 serbë lokal të Korminjanit dhe Ranillugut kanë protestuar dje dhunshëm për disa orë duke tentuar edhe të bllokojnë aksin rrugor Gjilan-Bujanoc. Me këtë rast zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Arbër Beka tha se gjendja shëndetësore e 21 policëve të lënduar dje nga protestat e dhunshme të serbëve në rrugën Gjilan-Bujanoc tani është më e mirë, ndërsa pesë serbët e arrestuar mbahen ende në ndalim policor deri në një urdhër tjetër nga organet e drejtësisë. Një ditë pas protestës zyrtarët e Policisë së Kosovës konfirmojnë për Kosovapress se gjendja shëndetësore e të lënduarave tani është më e mirë, ndërsa theksojnë se 5 të arrestuarit ende janë në ndalim policor. “Gjendja shëndetësore e policëve është e mirë. 20 zyrtarë policorë që janë lënduar dje trajtimin e kanë marrë nga ambulancat që janë ndodhur afër vendit të ngjarjes, pra në vendit ku është zhvilluar protesta përderisa një zyrtarë policor që ka pasur lëndime më serioze është dërguar për trajtim mjekësor në qendrën spitalore në Gjilan. Mirëpo mësohet se edhe pas kurimit në këtë qendër është liruar në shtëpi”, thotë zëdhënësi Arbër Beka. Zëdhënësi Beka konfirmon edhe arrestimin e 5 protestuesve të dhunshëm serbë, prej të cilëve katër meshkuj dhe një femër, e të cilët janë duke u mbajtur në ndalim policor prej 48 orëve.

“Me vendim të prokurorit ata janë dërguar në dalim policor fillimisht për 48 orë e më vonë prokuroria do të vendos se si do të vazhdojë procedura penale tutje”, tha Beka.

Zyrtarët e Policisë së Kosovës shprehen të vendosur që do të reagojnë varësisht nga situata e krijuar dhe nuk do të lejojnë eskalim të situatës dhe bllokim të rrugës.

“Mbrëmë pas orës 23:00 rruga është hapur për qarkullim pasi që është dashur të pastrohet rruga nga gurët dhe xhamat që janë hedhur në drejtim të forcave policore. Sot rruga është e lirë për qarkullim, ne nuk kemi ndonjë paralajmërim për protestë të mundshme sot, por gjithsesi që jemi të gatshëm të reagojmë varësisht nevojave që paraqiten në terren”, vlerëson Beka. Ndërkaq, zëdhënësi i KEK-ut, Viktor Buzhala, thekson se KEK-u nuk ndanë konsumatorët në bazë të përkatësisë së tyre nacionale, por ata janë të gjithë të njëjtë. Ndryshe, nga borxhet e mëdha që kanë konsumatorët ndaj KEK-ut, janë serbët lokal që asnjëherë nuk kanë paguar faturat për harxhimet e tyre që janë mbi 100 milion euro.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Ishalla i mysin krejt
    Me pas kan te vetvendosjes i kishin sakatu krejt e shkiet nuk jau man.Po qfar hamam policie kemi teper i kemi punet mire.
    Hashimi e ka shte qafen edhe ate punen me ja ban ka me than flm.Marria e zotit nje grusht shkie i kan plagos 20polic qyre ti.
    Po nuk u qillu llapaqka aty se kish ec gjaku deri ne gu,se ky eshte me frym ne fyt nuk duron e na kish qit ne bele me shkie.
    Me te vertet ketu ne kosove qka nuk po ndodh,veni i vakive u ban me pas kush kosova sot lirisht ish hy ne librin e ginisit per disa hajni spektakulare te shtetarve tan,ani nasht nje her na kan rjep shkiet tash po na rjepin tonet ska gajle nashta keta tanet ngihen shpejt se shkive ju mbeti ne fyt.
    Ky popull definitivisht nuk e meriton ma mire,sepse ne qdo vend tjeter do te protestonte per keto marifete te te qeverrrrrris sone.

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •