Close
Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 209
    i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga BlerinaL Lexo Postimin
    Aulona: Tani ti po kerkon thjesht rotacion politik, ashtu sic po kerkonte dhe D&G ne teme tjeter. Por rotacioni nuk eshte i mjaftueshem ne shqiperi, ku rrezikon shume nese vine dikush aq i korruptuar ne pushtet, sic eshte Edi Rama. Shqiperia nuk eshte Amerika, ku kush do te behet president, themelet e Demokracise jane tepatundshme. Shqiperia eshte ende ne tranzicion.

Prandaj kur kerkon dicka te re, ji me konkrete, sepse perndryshe dukesh edhe ti si ata njerez qe votojne qorrazi.

Po te bej dhe ty pyetjen qe i bera Llapi. Kush eshte Edi Rama? Cfare pergatitje ka ai dhe cfare do i sjelli ai Shqiperise?
    Po Shqiperia nuk eshte Amerika, as Amerika kur u formua ketu e para 233 vjetesh qe ishte mesuar me ate sistemin monark, ndaj luftoi dhe e mori demokracine qe mos ta mbante vetem nje njeri. Kur erdhi puna vete Gjenerali i luftes George Washington mbaroi ate mandatin e tij, dhe e la ate vete duke i lene rruge te tjereve, per arsye sepse per ate luftoi per nje vend ku jo vetem nje njeri te mbante pushtetin gjithmone. A mos ishte Amerika me e forte nga ne ne ate kohe qe edhe teknologjia apo te tjera mundesira ti krijoheshin. Jo mirepo avash avash moren hapat e tyre, per te krijuar ate qe kane sot.

Sala po te jete demokrat i vertet e le ate, por Sala nuk eshte demokrat por njeri qe kerkon karieren personale ti vazhdoje akoma.

Tani se c'fare kualitetesh ka Edi Rama per te qeverisur ashtu sic kishte edhe Berisha qe ishte nje cope doktori me teste partie, apo Nano te pakten qe kishte haberin nga ekonomia meqe ishte profesor Ekonomie.

Edi ka ate aftesine e tij. Nuk them qe ky eshte burre me i mire, por do ti sjelle nje tjeter imazh Shqiperise ta shkepuse nga Berisha-Nano qe jane bere tashme si zinxhir e se kaluares.

Pikersiht se nuk dua qe njerezit te votojne qorrazi ndaj dhe jap mendimin tim ashtu sic e shoh.

Perseri se kush do te fitoje do te fitoje, por kjo nuk duhet ne asnje moment te mos informohet populli per cdo gje. Duke qene sa me i informuar ka edhe vetedije se per ke duhet te votoje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _AuLoNa_ : 24-05-2009 mė 23:17
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Aulona, un gjithmone e kam kuptuar . Madje kam dhene edhe idene qe ta hudhim parlamentin shqiptar ne ere. Por pastaj mu dhimbs jeta. LOL

ps; shife kur te me gjurmoje Shik-u IP tani.. ahaha

Te pakten ti ke vene pseudonim, ndersa mua me gjejne me lehte se kam vene emrin tim....

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    Te pakten ti ke vene pseudonim, ndersa mua me gjejne me lehte se kam vene emrin tim....
    Mua me njohin si "paren e kuqe" po he.

Ps' Emrin e ke te bukur.

Ika, gjume te embel, para se te me zene kalecat.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Atehere si demokrat qe je ashtu sic jam edhe une, do te respektosh ate qe une mendoj, se c'fare ka bere ky njeri.

Ti e quan te madh, shume bukur, nuk do te thote qe se e pelqen ti duhet ta pelqejne edhe te tjeret.

C'do njeri si ne demokraci qe jemi kemi mendimet tona te lira, si relaitetin qe shikojme.

Kupton, e nese nuk e kupton, nuk e di se c'fare demokrati je.
    Perkundrazi je ti ajo qe nuk respekton mendimet ndryshe dhe perdor epitete: i verber, i shurdher, naiv e te tjera me kompetenca te plota.
    Une ashtu si edhe ne nje teme tjeter nuk do te perpiqem ti mbush mendjen askujt sepse nuk besoj se argumentat funksionojne me njerez me te medhenj se 18 vjec.
    Le te gjykoje shumica ne 28 Qershor se kush duhet te drejtoje vendin.
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Smile

Citim Postuar mė parė nga EdiR Lexo Postimin
    Perkundrazi je ti ajo qe nuk respekton mendimet ndryshe dhe perdor epitete: i verber, i shurdher, naiv e te tjera me kompetenca te plota.
    Une ashtu si edhe ne nje teme tjeter nuk do te perpiqem ti mbush mendjen askujt sepse nuk besoj se argumentat funksionojne me njerez me te medhenj se 18 vjec.
    Le te gjykoje shumica ne 28 Qershor se kush duhet te drejtoje vendin.
    Jo ne asnje menyre, ate e perdor me teper per ata qe nuk duan te pranojne te verteten edhe kur u servir ate.

Kemi nje fjale te urte ne-"Fshati qe duket nuk do kallauz".

Ti po munodhesh shume biles tu mbushesh mendjen njerezve kur ata shume here te kane treguar shume here gjerat qe edhe nuk i di edhe aq mire.

Po pa diskutim per ato qe flas i flas me kopetence, ashtu sic edhe ti po mundohesh te flaesh me kopetence per nje rajon qe s'ma merr menjda te kesh aq familje qe jetojne atje, dhe e jetojne gjendjen me nga afer.

Te them te dretjen disa mund te jene edhe ne moshat e prinderve tane, varet se sa kapacitet kane per te analizuar disa tema qe per ta mund te jene pak te veshtira.

Ajo dihet do te jete vendimi kryesor, por deri atehere njerzit ose mos te flasin fare apo te debatojne, ose te debatojne sipas deshirave te tua.

Meqe e qaun veten demokrat, po te le edhe ty me kete kuote.

"Informacioni eshte monedha me e cmuar e demokracise"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _AuLoNa_ : 25-05-2009 mė 01:10

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Pikerisht zoteri per kete po flasim ketu, per ate individualizimin jo per ty te vish ketu e te na thuash ish komunisti na u kthye ne demokrat e na qenka bere me "katolik se Papa".

Pikersiht sepse disa nga ne prinderit tane kane qene te presekutuar nga ai pushtet i mepareshem i dime shume mire dhe i veme re te njetat veprime qe ndodhin sot te cilat jane nen nje perde me njgjyre tjeter.

Te progresoj vendi nuk duhet te rri me te njeten fytyre ashtu sic kishim xhaxhi Enverin, vetem se gjoja na mbaka logon e "PD"'se e cila per mua nuk ka me kuptim, pervec c'fare shikoj qe behet dhe relaitetin. Qe vertet te shkeputesh nga e kaluara nuk duhet ti biesh daulles ne nje ritem por duhet ta ndrsyhosh ate, mirepo disa nga juve ose nuk doni te ndryshoni, ose su leverdis te ndryshoni.

I shikoj te dyja keto Parti si pjella e PPSH qe dolen ne 1991, dhe te dyja po mundohen te marrin pushtetin. Ne nje demokraci te vertet zoteri nuk mund te kesh vetem nje parti sado ta kete ajo parti ate logo qe ty te duket se eshte ""demokratike"".
    Nuk eshte e vertete qe ndodh e njejta gje.Qe diten e pare mbas fitores se PD sheshi para godines se PD u mbush me militatnte te cilet kerkonin pune.Shume prej tyre ishin nga ato qe ne 97 i nxorren me shkelma nga zyrat.te njejta pretendime te natyreshme kishinmilitante te tjere ne Durres, Shkodee etj.Breisha ishte ne nje gjendje te veshtire. C'ti thoshte ketyre njerezve jo vetem te pa pune e ne pike te hallit por dhe te perdhosur, nga ligesia qe i karakterizon nostalgjoket e komunizmit.Shtypi bente punen e tij dhe gjendja po behej kritike.Berisha po akuzohej se po hiqte punonjesit e administrates kor nuk kishte hequr asnje.Atehere u be nje plan pune per te pastruar administraten, e cila ishte mbartese e nje korrupsioni te pa diskutueshem.Meqense, sistemi i drejtesise ishte ne funksion te tyre (komuniste te pa reformuar) u krijuan grupe kontrolli te cilat nxorren fakte korruptive te administratoreve. Por dhe kjo menyre do te deshtonteasi nese numri i personave per tu gjykuar eshte i madh bie fuqia e ligjit. Per kete u formuluan dy procesverbale ku ne njerin i mund te firmosje per kurupsioni e kryer me te cilin do te ballafoqoheshe me ligjin dhe nje tjeter nese nenpunesi ishte dakord te vetlargohej nga puna.Keshtu pothuajse te gjithe te larguarit pranuan kete te dyten.Por c'ndodhi me pas? Te gjithe filluan te gjenin moralin e humbur e te akuzonin qeverine se i largoi per bindje politike .Nje pjese e tyre ju derjtuan gjykates dhe fituan te drejten e per te marre te njejten page derisa ti gjendej nje pune tjeter.Besoj se e kuptoni se ne cfar veshtiresishe u fut qeveria.Me gjithe rastet ku mund te jete shkelur vertet nje e drejte , perseri po ju them se taksapaguesi shqipetar paguan per nje numer te madh njerzish qe figurojne te pa punesuar por qe ne te vertete jane integruar ne bisnese te ndryshme te lobit te majte, e keshtu marrin nje page te dyfishte, dhe qe natyrisht keto kthehen ne kamikaze te se majtes.Por procesi i shkarkimeve per administraten nuk vazhdoi gjate ,pasi do te sillte nje reaksion qe do te kercenonte pushtetin.Sot te jeni te bindur se 80 % e administrates eshete e majte.Ky eshte nje realitet. Me shtimin e rrogave te kesj shtrese Berisha synoi te blinte voten e tyre ,por ka gjasa qe kjo te mos e kete kryer kete funksion.

Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Jo ne asnje menyre, ate e perdor me teper per ata qe nuk duan te pranojne te verteten edhe kur u servir ate.

Kemi nje fjale te urte ne-"Fshati qe duket nuk do kallauz".

Ti po munodhesh shume biles tu mbushesh mendjen njerezve kur ata shume here te kane treguar shume here gjerat qe edhe nuk i di edhe aq mire.

Po pa diskutim per ato qe flas i flas me kopetence, ashtu sic edhe ti po mundohesh te flaesh me kopetence per nje rajon qe s'ma merr menjda te kesh aq familje qe jetojne atje, dhe e jetojne gjendjen me nga afer.

Te them te dretjen disa mund te jene edhe ne moshat e prinderve tane, varet se sa kapacitet kane per te analizuar disa tema qe per ta mund te jene pak te veshtira.

Ajo dihet do te jete vendimi kryesor, por deri atehere njerzit ose mos te flasin fare apo te debatojne, ose te debatojne sipas deshirave te tua.

Meqe e qaun veten demokrat, po te le edhe ty me kete kuote.

"Informacioni eshte monedha me e cmuar e demokracise"
    Aulona,
    Para se te vazhdosh me tej jane disa gjera qe duhet te dish se me ke po diskuton.
    Une jam nga Korca, jam 30 vjec, jam larguar ne vitin 2000 per ne U.S, jam kethyer per here te pare ne 2007 ne Shqiperi, jam antar i ketij forumi qe ne 2002.
    Informacionin te gjithe e gjejne dhe e kuptojne sipas kapacitetit te tyre dhe ne asnje menyre nuk e preferojne te servirur ne pjate floriri as nga une, as nga Aulona, apo kushdo qofte.
    Ai fshati qe duket thote populli edhe mund te zhduket. Dhe ne Shqiperi te gjitha gjerat duken shume qarte, jo vetem nje fshat. Media ne Shqiperi " E ben qimen tra" dhe nuk i sherben fare "informacionit/informimit".
    Debati eshte i vlefshem kur nuk paragjykohet personi apo perfundimi. Si mund te debatojme kur e fillojme debatin me epitete. Si mund te debatoj une "Naivi" me Aulonen gjithe kompetenca? Une qe kam vetem dy sy edhe Aulona qe ka fuqite e zotit dhe shikon ne te gjitha drejtimet, degjon te gjitha padrejtesite dhe ka vendosur te vetesakrifikohet vetem te shikoje Shqiperine te ece perpara te kete lider te rinj, jo me fal nuk ka rendesi per ty vetem Berisha te mos jete.
    Te behet puna e qeverive si "Muri i Gjalle".

Aulona, te lutem mos u bej hipokrite duke pretenduar te jesh demokrate dhe jo duke bere fushate per PS dhe Ramen se ne c'do teme politike je e vetmja qe servir te fresketa fjalimet e Rames.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EdiR : 25-05-2009 mė 11:44

Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Aulona,
    Para se te vazhdosh me tej jane disa gjera qe duhet te dish se me ke po diskuton.
    Une jam nga Korca, jam 30 vjec, jam larguar ne vitin 2000 per ne U.S, jam kethyer per here te pare ne 2007 ne Shqiperi, jam antar i ketij forumi qe ne 2002.
    Informacionin te gjithe e gjejne dhe e kuptojne sipas kapacitetit te tyre dhe ne asnje menyre nuk e preferojne te servirur ne pjate floriri as nga une, as nga Aulona, apo kushdo qofte.
    Ai fshati qe duket thote populli edhe mund te zhduket. Dhe ne Shqiperi te gjitha gjerat duken shume qarte, jo vetem nje fshat. Media ne Shqiperi " E ben qimen tra" dhe nuk i sherben fare "informacionit/informimit".
    Debati eshte i vlefshem kur nuk paragjykohet personi apo perfundimi. Si mund te debatojme kur e fillojme debatin me epitete. Si mund te debatoj une "Naivi" me Aulonen gjithe kompetenca? Une qe kam vetem dy sy edhe Aulona qe ka fuqite e zotit dhe shikon ne te gjitha drejtimet, degjon te gjitha padrejtesite dhe ka vendosur te vetesakrifikohet vetem te shikoje Shqiperine te ece perpara te kete lider te rinj, jo me fal nuk ka rendesi per ty vetem Berisha te mos jete.
    Te behet puna e qeverive si "Muri i Gjalle".

Aulona, te lutem mos u bej hipokrite duke pretenduar te jesh demokrate dhe jo duke bere fushate per PS dhe Ramen se ne c'do teme politike je e vetmja qe servir te fresketa fjalimet e Rames.
    Qofsh me shendet andej nga je. Cudi si si ke pare akoma problemet qe pikerisht ka vuajtur qyteti jot Korca, ku fermert e saj po i hedhin qepet ne lume se nuk u shiten, dhe perfundojne maleve te shkojne te punojne ne Greqi.

Mbase per ty qe e ke rregulluar veten mud te jete tra, por per ata qe vertet heqin hallet, informacionet jane mese te verteta.

Epitetet po te shikosh jane mese te qelluara per arsye sepse menyren si po mundohesh te mbrsoh dicka qe duket eshte ai naivititeti qe duket mese qarte.

Nuk jam aspak hipokrite, te them te drejten kete ta thashe qe ne fillim qe po beje ti nen preteksin se gjoja je demokrat por nuk ke idene e thelbit te kuptotimit te tij, le me te dish me tutje.

Po pastaj se po sjell lajme ketu per PS, ku eshte problemi, ashtu sic sjellin edhe disa lajme per PD. A do te thote qe vetem se PD ka nje logo ""demokratike"" eshte vertete demokratike ne thelb!?

Ne asnje menyre, aq me teper kur e vertetojne edhe vete njerezit te cilet jane brenda rradheve te tyre, te cilet thone se eshte kthyer tashme ne nje shkolle Bizantine.

Nuk me intereson ca viti ke ardh ne forum, me intereson si diskuton, dhe per kete do te kesh kunderpergjigje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _AuLoNa_ : 25-05-2009 mė 14:07

Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Qofsh me shendet andej nga je. Cudi si si ke pare akoma problemet qe pikerisht ka viajtur qyteti jot Korca, ku fermert e saj po i hedhin qepet ne lume se nuk u shiten, dhe perfundojne maleve te shkojne te punojne ne Greqi.

Mbase per ty qe e ke rregulluar veten mud te jete tra, por per ata qe vertet heqin hallet, informacionet jane mese te verteta.

Epitetet po te shikosh jane mese te qelluara per arsye sepse menyren si po mundohesh te mbrsoh dicka qe duket eshte ai naivititeti qe duket mese qarte.

Nuk jam aspak hipokrite, te them te drejten kete ta thashe qe ne fillim qe po beje ti nen preteksin se gjoja je demokrat por nuk ke idene e thelbit te kuptotimit te tij, le me te dish me tutje.

Po pastaj se po sjell lajme ketu per PS, ku eshte problemi, ashtu sic sjellin edhe disa lajme per PD. A do te thote qe vetem se PD ka nje logo ""demokratike"" eshte vertete demokratike ne thelb!?

Ne asnje menyre, aq me teper kur e vertetojne edhe vete njerezit te cilet jane brenda rradheve te tyre, te cilet thone se eshte kthyer tashme ne nje shkolle Bizantine.

Nuk me intereson ca viti ke ardh ne forum, me intereson si diskuton, dhe per kete do te kesh kunderpergjigje.
    Kjo eshte nje kohe shume e veshtire per te gjithe si fshataret ne Shqiperi, si qytetaret atje, si gjithe njerzit ne rruzullin tokesor, disa hedhin qepet ne lume, disa jetojne me asistence, e disa te tjere nuk kane buke te hane por kjo nuk do te thote qe i gjithe problemi qendron tek qeveria aktuale qe ka Shqiperia.
    Sa per dijeni je ti ajo qe nxit konflikt duke ju bere cdo ... luge une kam problem vetem me ty qe shprehesh qe di gjithcka nderkohe qe nuk di asgje per ne te tjeret.
    Kalofsh mire dhe me pak politike nuk kam ndermend te vazhdoj me me ty pasi je akoma duke fluturuar kur te zbresesh me kembe ne toke ndoshta.

Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Kjo eshte nje kohe shume e veshtire per te gjithe si fshataret ne Shqiperi, si qytetaret atje, si gjithe njerzit ne rruzullin tokesor, disa hedhin qepet ne lume, disa jetojne me asistence, e disa te tjere nuk kane buke te hane por kjo nuk do te thote qe i gjithe problemi qendron tek qeveria aktuale qe ka Shqiperia.
    Sa per dijeni je ti ajo qe nxit konflikt duke ju bere cdo ... luge une kam problem vetem me ty qe shprehesh qe di gjithcka nderkohe qe nuk di asgje per ne te tjeret.
    Kalofsh mire dhe me pak politike nuk kam ndermend te vazhdoj me me ty pasi je akoma duke fluturuar kur te zbresesh me kembe ne toke ndoshta.

Po problemet qendrojne kudo, nuk po e mohojme kete.
    Problemet me te teperta jo vetem ne Shqiperi por kudo i kerkojne llogari qeverise aktuale, e nqs nuk e di kete nuk e kuptoj pse futesh ne keto debate. Pikersiht i vihet ne dukje qeverise aktuale qe te jete me ne dije e te beje perpjekje me te medha per te rregulluar keto probleme.

Une nuk jam aspak ne konflikt, une po sjell te dituren dhe te padituren nga disa, ose disa si ty qe duan te mbyllin syte e te behen te paditur. Une nuk di gjithcka, por ato qe dihen dhe qe nuk dihen duhet te mesohen, e jo te futen nen rrugice se nuk u intereson disave.

Kalofsh mire edhe ti, por te them te dretjen ti nuk je as duke fluturuar, mbasi je vetem duke ndenjur ne stratosfere, ku vertet nuk ke idene e realitetit.

Ti nuk do besh vetem mire te debatosh vetem me mua, por edhe me shume te tjere te cilet te kane provuar kaq here gabim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _AuLoNa_ : 25-05-2009 mė 14:21

Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rikthimi i themeluesve tė PD-sė
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 01-10-2005, 16:22
  2. Nicolas Gage: Nje person i padeshiruar viziton Tiranen
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 30-01-2003, 11:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •