Si premtimet e 2005-ės dhe ky thesi me mashtrime i 2009-ės.
Mbas marrjes sė pushtetit ne 2005-en, gabimet filluan radhazi. Nuk doja ti besoja, sepse me vinte keq te zgjohesha nga ajo enderr e bukur e fushates, me premtimet "koha per ndryshim", Shqiperia e internetit, Shqiperia nje euro, dixhitale, e duareve te pastra, e dietes, e shebesave, e ēmonmtimit te korrupsionit etj. brroēkulla pa fund. Pritem se do zbardhej '97 dhe grabitesit e asaj periudhe qe ngriten biznese me gjakun e te pafajshmeve, grabitja e pasurive te shqiptareve e futur ne shoqerite piramidale, shpresuam se "mamuthet" e korrupsionit do ti shihnim ne banken e te akuzuareve etj.
Nuk doja tė besoja qė po mashtroheshim haptazi, i quaja raste te te individeve te veēante. Heshta pak muaj, ndaj ketyre qė i quaja gabime: nje rast, dy, tre... pese... dhjete raste ..., por qendrimi i Berishes, ishte qellim, ishte metode e sistem i ri per te ēimentuar pushtetin personal e per t'u hakmarre pa kuptim ndaj gjithe vlerave intelektuale dhe atdhetare te ketij vendi. I bindur per kete, vendosa ta denoncoj kete tradheti ndaj anetaresise se PD dhe interesave te shqiptareve qė ne tetor2005 e ne vazhdim, nepermjet shtypit dhe mediave. Njekohesisht, betejen antikorrupsion jo vetem e kuptova si nje perballje konkrete, por edhe e kam bere e vazhdoj ta bej, paverasisht nga kostoja politike dhe financiare qe kam marre.
Per te gjitha, Berisha eshte ne dijeni, edhe zyrtarisht e kam vene ne kushtet e mosveprimit dhe jam i bindur se eshte jo vetem indiferenti, por edhe mbeshtetesi i te keqes.
Pse? Kush e kapi zeriozisht betejen dhe punen, u viktimizua i tradhetuar nga ky njeri i cili u be mik dhe ortak me te akuzuarit, dhe ne te tjeret u bemė te keqinj me njeri tjetrin ketu poshte. Kjo eshte drama, qe vuajtem keto kater vite, pa llogaritur gjithe ato vite opozite, e gjithe keto perpjekje per te bere me te miren, qė ngjajne me nje rendje te kote pas ketij njeriu, njelloj si te rendesh per te kapur eren.
Prandaj, sot gjithe ato genjeshtra per rinine, per te bere Bashki ne ēdo fshat, per universitete ne ēdo qytet, per uje ne ēdo shtepi, per asfalt edhe ne maje te malit, per bollek e per ta shtire henen ne toke, jane thjeshte mashtrime per te mbrojtur dallaveret e tij dhe te njerezve te tij me ēdo kusht. Kjo, na ben te ndjehemi keq, por s'ka se si te votojme per te, kur duket qarte, se vota per PD, eshte vote qe fuqizon te keqen dhe aspak per demokratet e vertete dhe aq me pak per Shqiperine qe duhet tė ndryshoje.
Krijoni Kontakt