Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569

A lejohet kurbani per shtepi

Desha te ju bej nje pyetje juve qe merrni vesh ne fene islame:

A lejohet te prehet kurban per shtepi.

Qeshtja eshte qe eshte bere zakon ne Kosove qe ne themel ne fillim te ndertimit te shtepive te prehet kurban, dhe doja te dija a lejohet kjo ne Islam apo jo.

Dmth e di qe ndalohet te behet kurban ne emer te tjeter kujt perveq Zotit, mirepo edhe nese behet kurbani ne emer te Zotit a lejohet te behet ne themelet e shtepive apo jo?

Pyetja eshte direkte dhe kerkoj pergjigje direkte vetem nga ata qe kuptojne me shume nga feja Islame dhe nuk deshiroj te behet diskutim me qellim diskreditimi te temes.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    mendimo lexo pjyetjen 497 qe eshte drejtuar hoxhes eshte e njellojte me pjyetjen tende

http://www.rrugetepaqes.net/forum/forum10.html

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Jo vella, ajo pune e ndyt te cilen e kan ber shum bid'atgji nuk lejohet, kjo eshte prej harameve te medha, Allahu na rujt, kjo pune te qet ne kufr (mos besim)
    Sepse ata e bejn me pretekst, qe ajo shtepi, xhami, shkolle apo qfar do obgejkti qe te ndertohet, ta hudhin ne temelin (bazen) e saj koken e bagetis, qe sipas tyre ai objekt te shkoj per se mbari dhe te ruhet.
    Pra kjo aludon ne ate se ne kerkojm ndihm nga nje idhuj, dhe jo nga Allahu s.w.t , qe ne kete kontekts kjo i bie qe i kemi vė ortak Allahut s.w.t. Allahu na ruajt nga kjo veper.

108:2. Andaj ti falu dhe prej kurban pėr hir tė Zotit tėnd!

6:162. Thuaj: “Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janė thjesht pėr All-llahun, Zotin e botėve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 03-05-2009 mė 17:30

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    neise nga qe je djal i mire e bera copy&paste dhe po ta sjell ketu

Pyetja Nr. 497) Ebu Amar / Gjakovė / 15-4-2009

Message: selam alejkum. Jam mjeshter ndertimi dhe aty ku une punoj pronaret e shtepive po prejn kurbane ne themelet e shtepive. A lejohet une me punu ne ate shtepi?

/ 22-4-2009

Prerja e kafshes ne themelet e shtepive te reja apo te nderteses se re nuk lejohet, sepse kjo eshte nje veper qe njerezit pagane e kane bere me qellim qe t'i ruhen te keqes se xhineve dhe per xhinet, gje e cila nuk lejohet ne asnje menyre ne Islam dhe eshte shirk, sepse berja e kurbanit eshte adhurim qe duhet te behet vetem per Allahun. Kurse therja e nje kafshe pas perfundimit te shtepive te reja dhe para apo pas hyrjes ne to, eshte e lejuar nese behet me qellim te falenderimit te Allahut per kete miresi qe u plotesoi, e nese eshte me qellim tjeter te palejuar, nuk lejohet. [Fetava Iben Baz, Nurun ala ed derb]. Por gjynahun per prerjen e kurbanit ne themelet e shtepise e kane ata qe e bejne ate, pronaret e atyre shtepive dhe ti nuk ke gjynah per kete dhe as pse punon aty, inshaAllah, por keshillo sa te mundesh qe diēka e tille nuk lejohet te behet veēse per Allahun dhe si falenderim per Allahun, dhe se me e mira eshte qe kjo therje te shtyhet deri ne perfundim te ndertimit dhe jo ne fillim te tij, si falenderim per miresine e Allahut, e Allahu e di me mire.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Po po faleminderit e lexova kete pergjigje. Kete pyetje ma kishte bere nje i aferm, sepse nuk ishte i sigurte. As une nuk isha i sigurte megjithese edhe une mendoja se prerja e kurbanit ne themel dhe sidomos vendosja e kokes apo gjakut, duhet te jete e ndaluar.

Megjithate ky i afermi im, paska shkuar te nje hoxhe dhe paska pyet, dhe ai i kishte thene qe lejohet me kusht qe mos prehet ne themel te mos vendoset gjaku dhe te permendet emri i Allahut. ( Dicka keshtu nje pergjigje kishte dhene).

Sidoqofte ky i njohuri im e paska prere kurbanin ashtu siq i paska thene ai hoxha.

Ju faleminderit te gjitheve per pergjigjet, Zoti ju shperblefte.

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Tė nderuar pjesmarres ne ket forum sa i perket pyetjes se a lejohet me pre kurban per shtepi nje gje duhet ditur se Allahu neve na ka zbritur rregulla dhe ligje te cilat asnjehere nuk guxojmi ti thejmi,(por nese i thejmi na pason denimi i merituar) e njera prej ligjeve te cilen e ka zbritur Allahu eshte edhe ndalimi i therrjes se kurbanit per shtepi, apo siq eshte edhe zakoni tjeter per ndojne te semur apo plak se kinse te kthehet ne rrug (ose te vdes ose te ban ma mir ) e kjo gje eshte e ndaluar rreptesisht sepse eshte haram dhe hyn ne radhet e harameve te medha d.m.th. me i ba Allahut shirk (shok) e Allahu na ka tregue neve se te gjitha gjynahet qe kan te bejne mes krijesave dhe krijuesit i fali nese robi pendohet, pos shirkun nuk e fali

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    jo nuk lejohet kurbani per shtepi dhe per cfare do gjeje tjeter kurbani behet vetem per Allahun.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga oktapodhi1 Lexo Postimin
    mendimo lexo pjyetjen 497 qe eshte drejtuar hoxhes eshte e njellojte me pjyetjen tende

http://www.rrugetepaqes.net/forum/forum10.html
    ALLAHU te shperbleft, pergjigje e fort.

Tema tė Ngjashme

1. Mirė se tė urdhėroni nė sofrėn e Dibrės sė madhe e tė vogėl
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 129
    Postimi i Fundit: 17-05-2010, 17:53
  2. Kush janė Dibranėt ?
    Nga biligoa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:37
  3. Raporti Zyrtar, Ja masakrat serbe tė 1913 nė Dibėr
    Nga Apollyon nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:44
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •