Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

A ka baze Biblike kjo...?!

A ka baze kjo lutje ne Bibel, e kam ndegjuar me heret ne 'Radio Maria' por edhe ne raste tjera?

Hail Mary

Hail Mary, full of grace. The Lord is with thee.
    Blessed art thou amongst women,
    and blessed is the fruit of thy womb, Jesus.
    Holy Mary, Mother of God,
    pray for us sinners,
    now and at the hour of our death. Amen.

Shenjta Mari

Shenjta Mari, e bekuar. Zoti eshte me ty.
    E bekuar je nder te gjitha grate,
    dhe i bekuar eshte fryti i barkut tend Jezusi.
    Shenjta Mari, Nena e Zotit,
    lutu per ne mekataret,

tash ne hijen e vdekjes sone. Amen.

Askund ne Bibel nuk permendet ndonje lutje drejtuar Marise madje as dishepujt e pare te Jezusit. Perse ndodhe kjo?

----------------------------------------------------------------------

http://www.marypages.com/RosayrMary.jpg
    (ne kete foto shihet Maria duke mbajtur 'tespihet', te cilat vijne nga paganizmi).

Askush nuk mund te thote se jane krishtere te rreme katoliket, sepse vetem Zoti vendos per cdo gje, por po e them, a eshte gabim katolicizmi ketu?

Respekt

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Vllau im ne Krishtin - Messia4ever

Nese je katolik apo i krishter, atyre """"tespihve"""" i thojne RRUZARE shikoje mir Kryqin.
    Lutja : Te Falem o Mari
    eshte ne BIBLE por lexo ma mir.

Lajmėrimi i lindjes sė Jezusit

(LK 1: 28) Te Falem o Mari, Hire plot Zoti me ty!

Vazhdon

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    do te doja te te jepja nje pergjigje, por jo se pastaj me gjykoni mua se une fut hundet ku nuk duhet. sorry

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk ka asnji baze biblike, por asht nji keqinterpretim i Bibles.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin

Nese je katolik apo i krishter, atyre """"tespihve"""" i thojne RRUZARE shikoje mir Kryqin.

Vazhdon
    Me mfal qi po te quotoj, por mendoj se ke ba nji keqinterpretim te vargut biblik. Ai varg qi ke sjell, jan fjalet e engjellit. A mendon ti se nji engjell mund ti lutet Marise?

"Te falem Mari" do me than "Te pershendes Mari" apo "Tungjatjeta Mari"

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Me mfal qi po te quotoj, por mendoj se ke ba nji keqinterpretim te vargut biblik. Ai varg qi ke sjell, jan fjalet e engjellit. A mendon ti se nji engjell mund ti lutet Marise?

"Te falem Mari" do me than "Te pershendes Mari" apo "Tungjatjeta Mari"
    Si e argumenton ti ket te falem - me pershendetje, ku Maria asht Mbretereshe e Qiellit.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin

Vazhdon
    Luka 1:28 Dhe engėlli hyri te ajo dhe tha: ``Tungjatjeta, o hirplote, Zoti ėshtė me ty; ti je e bekuar ndėr gratė``.

Ky varg sipas mendimit tim s'mund te kete kuptim doktrinal, asesi te krishteret nuk guxojne ta marrin vetem nje varg sic bejne p.sh. Deshmitaret e Jehovait per ta interpretu e keqinterpretu sipas qejfit. Pra eshte e bekuar sepse do te lind Birin e Perendise, e jo se eshte 'e shenjte' apo dicka tjeter. Nje varg ploteson tjetrin, keshtu eshte ne Bibel.

Vazhdon...

46 Dhe Maria tha: ``Shpirti im e madhėron Zotin,

47 dhe fryma im ngazėllon nė Perėndinė, Shpėtimtarin tim,

48 sepse ai e shikoi me pėlqim ultėsinė e shėrbėtores sė tij; sepse ja, tani e tutje tė gjitha brezat do tė mė shpallin tė lume,

49 sepse i Pushtetshmi mė bėri gjėra tė mėdha, dhe i Shenjtė ėshtė emri i tij!

Pra s'thuhet se eshte i shenjte emri i saj, por se Perendia dhe emri i Tij eshte i shenjte. 'Te lume' duhet te kete kuptim pozitiv gjithsesi, por kjo nuk d.m.th. qe i krishteri te pret nderhyrjen e saj. Kur Jezusi filloi misionin, qendra ishin te gjithe njerezit, sepse Ai kishte ardh per te gjithe njerezimin e jo vetem per familjen e tij tokesore.

Mateu 12...

47 Dhe dikush i tha: ``Ja, nėna jote dhe vėllezėrit e tu janė atje jashtė dhe duan tė flasin me ty``.

48 Por ai duke iu pėrgjigjur, i tha atij qė e kishte lajmėruar: ``Kush ėshtė nėna ime dhe kush janė vėllezėrit e mi?``.

49 E shtriu dorėn e vet drejt dishepujve tė vet dhe tha: ``Ja nėna ime dhe vėllezėrit e mi.

50 Sepse kushdo qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiej, mė ėshtė vėlla, motėr dhe nėnė``.

Normal se kjo ka kuptim metaforik. Ups... Jezusi paska pasur vellezer, pra Maria paska pas edhe femije tjere. Kujt me i besu, katolikeve qe thone se Maria s'ka pas, se ne ate rast fjala vellezer 'perdoret per kusherinje'?!.. apo protestanteve.

Respekt dhe dashuri per katoliket
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 11-09-2009 mė 14:26

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Nuk ka asnji baze biblike, por asht nji keqinterpretim i Bibles.
    Une s'po them se une gjithsesi e kam mire, e katoliket gjithsesi jane gabim, por mendoj se interpretimi i fese katolike eshte i manget, pasi deshiron qe te fuse ndermjetes ne mes Zotit dhe njeriut, pa qene nevoja. Pra pa paragjykime

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Pershenderje!

Kjo temė ėshtė rrehė shumė edhe mė parė, heren e fundit ishte te toleranca, temė kjo e hapur nga nji i krishter.

Unė kam mjaft shkrime ne kete forum ku pershkruajnė qnedrimin e katolikeėve ndaj sh. Mariisė kėshtu qe mund tė them se veq sa debatohet kot. Them kot sepse ėshtė krijuar nji bindje kunder sh Mari nga ata qe duhet tė jenė tė bijt e sajė nėse besojmė se jemi gjymtyret e Krishtit. Gjymtyret e Krishtit janė gjymtyret e Marisė, zemra e Krishtit ėshtė zemra e Marisė, gjaku i Krishtit i cili u derdh per ne ėshtė gjaku i Marisė dhe i shenjtėruar qe nė barkun e Marisė. Tani shentėria ėshtė shenjtėri. Mendoj se njerėzit shumher gabojnė pa ditur se po gabojnė, por, gjithsecili e ka per vetvete.

Maria ėshtė Nėna ime, unė jam fėmija i Zotit sepse rilinda nė Shpirtin e Shenjt, dhe jam fėmija i Marisė ku bėra ndarjen nga Eva dhe nuk jam mė as i Eves as i Adamit. Jam i Jezus Krishit dhe i Marisė - gjymtyrė dhe shpirt i shelbume nga Zoti sepse unė nuk shpresoj vetem nė jeten e shpirtit tim por tė shpirtit dhe tė korpit - gjymtyreve. Krishti nuk u ngjall vetem nė shpirt por edhe nė korp.

Unė kerkoj nga ata qe citojnė fjalen dhe qe "korigjojnė" gabimet e katolikve, ama harrojnė Fjalen dhe nuk e citojnė Fjalen, tė japin pergjigje kėsaj se ēka nenkupton kjo te ju:

Tashti, Elizabetės, posa e dėgjoi pėrshėndetjen e Marisė, i kėrceu foshnja nė kraharor. Elizabeta u mbush me Shpirtin Shenjt dhe brohoriti me zė tė lartė:

“Je mė e bekuar se tė gjitha gratė dhe i bekuar ėshtė fryti i kraharorit tėnd! Dhe, nga e pata fatin tė vijė tek unė Nėna e Zotit tim?!
    (Lk 1; 41-43)

Mendoj se kėtu po flet Fjala!
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Toni77
    Unė kerkoj nga ata qe citojnė fjalen dhe qe "korigjojnė" gabimet e katolikve, ama harrojnė Fjalen dhe nuk e citojnė Fjalen, tė japin pergjigje kėsaj se ēka nenkupton kjo te ju:

Tashti, Elizabetės, posa e dėgjoi pėrshėndetjen e Marisė, i kėrceu foshnja nė kraharor. Elizabeta u mbush me Shpirtin Shenjt dhe brohoriti me zė tė lartė:

“Je mė e bekuar se tė gjitha gratė dhe i bekuar ėshtė fryti i kraharorit tėnd! Dhe, nga e pata fatin tė vijė tek unė Nėna e Zotit tim?! (Lk 1; 41-43)

Mendoj se kėtu po flet Fjala!
    Un per vedi, kam kene ne kundershtim me ata qi thone se Bibla thot se duhet me ju lut Marise. Ne Bibel nuk ka as edhe nji gjysem vargu qe mbron lutjen ndaj Marise apo njerzve te tjere, sado te shejt qi mund te ken kene.

Kshu qi, nuk jam ne kundershtim se Maria asht nana e Jesusit ne mish dhe se ajo asht me a bekuemja e te gjitha grave. Shpresoj qi shkrimet e mia te mos merren si "sulme" ndaj katolikeve apo fese katolike. Thjesht kam dhan mendimin tim sipas zbulimit qi m'asht ba, por kurrsesi nuk due me gjyku asnjenin prej jush. Kur i kam dhane zemnen Krishtit, Ai ka ardhe e ka banue tek mue e mendoj se edhe une e kam Frymen e Tij dhe ajo qi kam arrite me pa ashte se aty ku ka gjykim e sulme ndaj besimtareve te tjere, nuk gjindet Fryma e Krishtit. Kjofshin larg prej meje gjykimi e sulmi ndaj besimit te tjetrit.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •