Zoteri Gimi3,
pasi qe ne privat nuk pergjegjesh, me u desht te te drejtohem ne kete menyre. Cka me shtyen te te drejtohem eshte keqvajtja qe ke filluar ti japesh ketij nenforumi. Kur flas per keqvajtje, nuk i referohem botekuptimit tim subjektiv, por normave te forumit. Jane normat e forumi ato, te cilat vlejne si per mua, ashtu edhe per ty. Jane normat e forumit, te cilat te obligojne ty te veprosh ne te njejten menyre ndaj secilit antar. Jane normat e forumit ato, te cilat te deklarojne si person te pavarur nga mendimi i nje antari te vetem, te urdherojne neutralitet. Keto norma i thyen ne menyre te perseritshme. Ja fakti:
Ne temen "Kuran 4:89, si duhet kuptuar kjo sure?" antari alDI me drejtohet me kete fjali:
Kurse une i pergjegjem me kete fjali:Postuar mė parė nga alDI
Ti pastaj fshin fjaline time dhe me jep verejtje (paralajmerim) duke me shpjeguar se fjalia ime ishte ofenduese. Ndersa une te kerkoj te me sqarosh perse nuk eshte fjalia te ciles une I pergjegjem poashtu ofenduese, kurse ti hesht. Nuk e di nga i ke rrenjet, ndoshta diku ne Arabi apo Turqi ku ta di une, por duhet te kuptosh se ne vendin nga vij une, homoseksualiteti te cilin e permban ne vete fjalia e alDI-t eshte ofendim. Qe kjo nuk eshte ofendim, nuk e shpjegove deri sot. Keshtu qe i gjykon dy raste te njejta ne menyre te ndryshme. Ofendimin ndaj meje nuk e sheh si te tille, ofendimin tim (si pergjegje!!) e sheh si ofendim. Me kete dyftyresi thyen normat e forumit qe te obligojne per neutralitet dhe baraztrajtim.Postuar mė parė nga chino
Kjo nuk eshte e tera nga ti. Rast qe tregon qarte se si ti e perverton postin tend te moderatorit, eshte tema "a eshte perhapur Islami me shpate?". Ishim duke diskutuar fare mire ne ate teme deri sot. Aq sa dinim, pra si ne cdo teme tjeter. Kur ne fund erdhi bashkebiseduesja Drita dhe kerkoi te mbyllet kjo teme, dhe ti pastaj mbylle temen. Ne kete menyre tregon qarte deficitin e personalitetit tend per dertyren e moderatorit neutral. Sepse kur ti mbyll temen sapo qe te kerkon dikush, ti tregon se vetvetes tende i jep rolin e kelyshit, i cili vrapon pas ashtit qe ia hedh dikush ne largesi.
Jo qe te mundon personaliteti i duhur per te qene moderator, por qe te mungon edhe cdo informacion sado i thjesht mbi forumin tregon me kete fjali tende:
Qe ndoshta as 1/3 e anetareve qe komunikojne ne kete nenforum nuk jane besimtare muslimane, ky fakt duket te kete sterngarkuar kapacitetin e intelektit tend. Keshtu qe per te mos u zgjatur shume, nje keshille urgjente nga une: nese ke interes te mos degradosh tere nenforumin ku gjindemi duke ia imponuar ketij qerekintelektin tend qe ke, te propozoj te zbarkosh vetveten nga posti i moderatorit, te cili objektivisht nuk je i rritur mjaft. Perderisa nuk ndodh kjo gje, une ne kete nenforum nuk do te shkruaj me si shenje e vetme qe te shpreh bojkotin tim ndaj mosaftesise tematike, personale dhe pergjithesore tende.Postuar mė parė nga Gimi3
*
Krijoni Kontakt