Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Moderatorit Gimi3:

Zoteri Gimi3,

pasi qe ne privat nuk pergjegjesh, me u desht te te drejtohem ne kete menyre. Cka me shtyen te te drejtohem eshte keqvajtja qe ke filluar ti japesh ketij nenforumi. Kur flas per keqvajtje, nuk i referohem botekuptimit tim subjektiv, por normave te forumit. Jane normat e forumi ato, te cilat vlejne si per mua, ashtu edhe per ty. Jane normat e forumit, te cilat te obligojne ty te veprosh ne te njejten menyre ndaj secilit antar. Jane normat e forumit ato, te cilat te deklarojne si person te pavarur nga mendimi i nje antari te vetem, te urdherojne neutralitet. Keto norma i thyen ne menyre te perseritshme. Ja fakti:

Ne temen "Kuran 4:89, si duhet kuptuar kjo sure?" antari alDI me drejtohet me kete fjali:

Citim Postuar mė parė nga alDI
    Martohuni me qe po te pelqeka kaq shume...
    Kurse une i pergjegjem me kete fjali:

Citim Postuar mė parė nga chino
    A disponohesh me mire, nese ia leshoj rendin mamit tend?
    Ti pastaj fshin fjaline time dhe me jep verejtje (paralajmerim) duke me shpjeguar se fjalia ime ishte ofenduese. Ndersa une te kerkoj te me sqarosh perse nuk eshte fjalia te ciles une I pergjegjem poashtu ofenduese, kurse ti hesht. Nuk e di nga i ke rrenjet, ndoshta diku ne Arabi apo Turqi ku ta di une, por duhet te kuptosh se ne vendin nga vij une, homoseksualiteti te cilin e permban ne vete fjalia e alDI-t eshte ofendim. Qe kjo nuk eshte ofendim, nuk e shpjegove deri sot. Keshtu qe i gjykon dy raste te njejta ne menyre te ndryshme. Ofendimin ndaj meje nuk e sheh si te tille, ofendimin tim (si pergjegje!!) e sheh si ofendim. Me kete dyftyresi thyen normat e forumit qe te obligojne per neutralitet dhe baraztrajtim.

Kjo nuk eshte e tera nga ti. Rast qe tregon qarte se si ti e perverton postin tend te moderatorit, eshte tema "a eshte perhapur Islami me shpate?". Ishim duke diskutuar fare mire ne ate teme deri sot. Aq sa dinim, pra si ne cdo teme tjeter. Kur ne fund erdhi bashkebiseduesja Drita dhe kerkoi te mbyllet kjo teme, dhe ti pastaj mbylle temen. Ne kete menyre tregon qarte deficitin e personalitetit tend per dertyren e moderatorit neutral. Sepse kur ti mbyll temen sapo qe te kerkon dikush, ti tregon se vetvetes tende i jep rolin e kelyshit, i cili vrapon pas ashtit qe ia hedh dikush ne largesi.

Jo qe te mundon personaliteti i duhur per te qene moderator, por qe te mungon edhe cdo informacion sado i thjesht mbi forumin tregon me kete fjali tende:

Citim Postuar mė parė nga Gimi3
    I/e Nderuar Chino Pershendetje

Pasi qe te kontaktova permes Mp ,besoj qe eshte i nevojshem edhe ky konfirmim i rregullave te ketij forumi: ky Nenforum i takon vetem Besimtareve musliman,vetem besimtaret musliman kan te drejte qe te komunikojn ne kete nenforum ne mes tyre,domethene ka kete destinim qe ka percaktuar forumi dhe ti duhet ta kuptosh dhe ta rrespektosh kete rregullore.

Shpresoj qe u mirkuptuam,nuk besoj qe na nevoitet diq me teper se kjo

Mbetesh i pershendetur

Gimi3

Tema mbyllet qe ketu ,pasi eshte e ngjajshme me temen qe u mbyll me heret.
    Qe ndoshta as 1/3 e anetareve qe komunikojne ne kete nenforum nuk jane besimtare muslimane, ky fakt duket te kete sterngarkuar kapacitetin e intelektit tend. Keshtu qe per te mos u zgjatur shume, nje keshille urgjente nga une: nese ke interes te mos degradosh tere nenforumin ku gjindemi duke ia imponuar ketij qerekintelektin tend qe ke, te propozoj te zbarkosh vetveten nga posti i moderatorit, te cili objektivisht nuk je i rritur mjaft. Perderisa nuk ndodh kjo gje, une ne kete nenforum nuk do te shkruaj me si shenje e vetme qe te shpreh bojkotin tim ndaj mosaftesise tematike, personale dhe pergjithesore tende.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 30-04-2009 mė 16:23

Po ti them edhe un disa fjal pasi kam debatuar me ty,sepse edhe un ndiej pėrgjegjėsi ti them tye persomnalisht dhe publikisht disa fjalė
    Chino,udha tu bėftė pambuk,sespe tek e fundit ėshtė e drejtė e moderatorit dhe pėrgjegjėsi e tij qė tė bllokon cilin tė do postim qė ai e sheh jo tė pėrshtatshėm.Bile atij duhet ndihmuar dhe paralajmėruar pėr kėso raste shizofrenike.
    I vetmi forum ku ti dhe puna si ti jeni shpreh banal dhe ofendues ndaj islamit dhe Profetit,edhe atė pėr ēudi shum postime qė duheshte qė ti fshin, tye ti kan lėnė dhe unė ktė e shoh si lėshim nga moderatori se pse nuk ka marr masa qė mėherėt.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Para se te pergjigjem ne hallin tend ,propozoj qe ta lexojm sebashku rregulloren e Forumit Shqiptar ne lidhje me Nenforumi Musliman.
    Forumi i komunitetit mysliman, ashtu si gjithe forumet e tjera fetare eshte hapur per nje qellim:

- Tu japi nje mundesi besimtareve myslimane qe te mesojne me shume mbi besimin e tyre dhe te diskutojne me njeri-tjetrin.

Disa udhezime te thjeshta:

1. Nese nje jo-mysliman merr pjese ne nje teme duke bere nje koment provokues, komunikoni me moderatoret e forumit dhe raportojeni ate postim si te pahijshem. Nuk eshte nevoja qe ti jepni pergjigje. Prisni qe moderatoret e forumit te nderhyjne.

2. Nese nje anetar i forumit hap nje teme ne ate forum qe nuk ka lidhje me besimin islam, perseri raportojeni si teme tek moderatoret qe ata ta kalojne ne kosh.

3. Nese anetare te vecante te forumit qe nuk jane besimtare myslimane nderhyjne ne temat e forumit mysliman, raportojini tek moderatori dhe super moderatoret qe te merren masa. Ne te tilla raste, moderatoret u japin ketyre anetareve paralajmerim dhe po nuk vune mend perjashtohen nga forumi.

4. Nese nje besimtar mysliman hap nje teme ne ate forum qe nuk ka lidhje fare me besimin mysliman, por eshte nje tematike tjeter (politike apo shoqerore), tema te tilla duhet te kalohen ne kosh.

Albo
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Mua me ka lene pershtypje se ketu ne nenforumin e muslimaneve lexoj me shume ofendime dhe shkrime percmuese ndaj fese sime e ne fakt kur lexoj pershkrimin e rubrikes:

Komuniteti musliman Besimtarėt myslimanė shqiptarė mblidhen nė kėtė forum pėr tė diskutuar dhe ndarė me njėri-tjetrin mėsimet fetare dhe eksperiencat e tyre tė jetės.

Nuk lexoj te permenden as PSEUDOMUSLIMANET, as ateistat e as besimtaret e feve tjera! Kam frekuentuar edhe forume tjera por ju siguroj se nderhyrjet siq i beni ju ketu, ne forumet tjera perfundojne ne koshin e plehrave.

Ec e te shkruaje nje musliman ne rubriken krishtere, shkrimi menjehere fshihet! Qe eshte moderatori i ngarkuar e besoj, kush arrin tere diten te ju rije juve me fshese! Sa here qe lidhem ne kete forum, lexoj postimet e fundit temat e kesaj rubrike, nderkohe shkrimet jane nga jomuslimane. Shesh ndjehem sikur jam te rurbika "(In)Toleranca Fetare" dhe jo "Komuniteti Musliman".

Pastaj juve Chino sa e sa here e marrin anetaret mundimin te ju pergjegjen shkrimeve tuaja, ju gjithmone ne menyre percmuese pergjegjeni duke fyer besimin tone. Plus qe na shitni mend thua se keni studijuar shkencat Islame dhe jeni bere expert ne kete fushe.

Mos na lodhni ju lutem me shkrimet tuaja sepse leximi i temave ku nderhyni ju, behet bajate per ne! Temat kur arrijne disa faqe vetem perseriten gjerat, ose pa kalojne ne banalizim.

Kerkoj ndjese per nderhyrjen, po meqe pertypet emrin tim deshta te shpreh edhe une mendimin tim.

Gjithe te mirat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 30-04-2009 mė 17:35

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Pershendetje anetari/ja chino

Sigurisht qe te kam toleruar pak si shume ,sa qe nga rrespekti qe kisha per shkrimet tua kam bere perjashtime dhe kam hesht dhe nuk ti kam fshi edhe pse ishin ne kundershtim me rregulloren .

Une Mesazhin tend te fundit e mora dhe e lexova ,pasi qe e verejta se me kishe ofenduar ,preferova qe punen tende ,te ia drejtoj Smodeve , dhe nuk desha qe te komunikoj mė me ty,pasi qe pash te pa nevojshme ,sepse te mungon edukata per ta bere nje gje te tille.

Pasi qe ke hapur kete teme,sigurisht se qe nga sot e tutje , kontrolli ndaj shkrimeve tua ,do jete edhe me i perpiket ,d.m.th do zbatohen rregullat me strikt ne lidhje me ty.

Kontesti ne fjal,qe te dhash edhe verejtje qe ke ofenduar anaterin ne fjal,ishte plotesisht i drejt ,sepse shkrimet e tua jan zakonisht provokative per anetaret e ketij nenforumi qe i perket besimtareve musliman. Dhe ofendimi qe i ke bere anetarit ne fjal eshte nje arsye bindese qe une te japi si paralajmrim se si duhet te kesh mirsjelljen ti.

Mirpo mos harro se ai ofendimi qe ke bere ne Mp,eshte derguar tek Smodet dhe seshpejti mund te befasohesh me diqka qe nuk je befasuar me pare.

Pershendetje dhe shpresoj qe u mirkuptuam sado pak.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Me sa kuptova nga ky mesazh acarues dhe nervozues i Chino, mora vesh edhe qe Gimi3 qenka moderator i nenforumit te muslimaneve.
    Ne kete forum ndihem dhe une vete i nencmuar.
    Kam hasur shume here ne probleme me drejtuesit e forumit per shkak te artikujve te cilat kam postuar, duke dashur qe te jap nje kontribut sado modest ne kete forum per te ardhmen e mire te popullit tim shqiptar.
    Ta dine te gjithe, qe une dhe shume te tjere ketu ne forum, jemi muslimane shqiptare, jo arabe e as turq (sic kerkojne te na perkufizojne, per te krijuar percarje), sic nuk kam te drejte as te them se ortodokset jane te gjithe greke ose katoliket romane.
    Nje here nuk mbaj mend te kem folur dicka kunder te krishtereve, bile edhe kur kam marre pjese te forumi "Toleranca fetare", jam munduar per te "ulur gjakrat" normalisht duke parashtruar fakte dhe argumente nga besimi im, sepse per ate eshte krijuar dhe ai forum atje, per paqe dhe tolerance. Por, fatkeqesisht, nese do te behet nje analize e te gjithe mesazheve aty, do te verehen se jane pikerisht te krishteret qe nuk jane tolerante ndaj neve muslimaneve.
    Kujt i kane shkuar ne vesh te shurdher shkrimet e mia, atyre te krishtereve katolike dhe ortodokse qe sa hap dhe mbyll syte te cjerrin syte me thonj, i kane shkuar ne vesh Qendres ortodokse te Kostandinopojes ne Stamboll, apo Papes vete ne Rome?
    1. Pse nuk eshte pelqyer asnjehere e verteta ne forumet e krishtera?
    2. Pse nuk eshte lejuar te tregohen vlerat e verteta islame ne forumet e krishtera?
    3. Pse eshte krijuar dhe ketu ne forum nje islamofobi e papare ndonjehere?
    4. Pse lejohen ne Shqiperi lloj-lloj ofendimesh dhe degradimesh ndaj Islamit dhe muslimaneve.
    5. Cfare jemi ne muslimanet shqiptare per jomuslimanet tani (qe kemi qene ruajtes te identitetit kombetar)?
    6. Pse na shahet dhe perdhoset feja jone, profeti yne dhe libri yne i shenjte?

Jo me larg se sot, pashe mesazhin e atij armiku te Islamit dhe te muslimaneve (shyqyr Zotit ia harrova emrin dhe mos u permendte me), kur perseri me armiqesine kafsherore na tregonte "fotot" e profetit Muhamed (kur dihet mire boterisht qe profeti Muhamed eshte i vetmi qe e ka ndaluar pershkrimin e tij per shkak qe te mos behej objekt adhurimi si Jezusi (Isai a.s.).
    Ai mund te kete qene nje ortodoks, katolik, protestant, ose ateist, por e rendesishme eshte cenimi i muslimaneve.
    Gimi3 e kam pare qe dhe disa mesazhe te miat qe i jane dukur "me spec", gjoja kunder te krishtereve (edhe pse them qe nuk kam pasur asnje mesazh kunder tyre), por e ka menduar si te drejte qe te mos krijohet ndonje percarje.
    Nderkohe, ne grupin e muslimaneve ketu ne forum jane hapur haptazi me qellim tema kunder Islamit dhe muslimaneve, nderkohe qe nga disa moderatore dhe super-moderatore nuk kane denjuar te flasin dhe as te nderhyjne.

Cfare mendoj une eshte: Kemi nevoje qe te (ri) krijojme lidhje (ura lidhjeje) mes muslimaneve, katolikeve dhe ortodokseve (a ka mundesi qe ateistet te largohen dhe te nxirren nga forumet fetare, sepse ata nuk i sherbejne as muslimaneve dhe as te krishtereve).
    Gjithmone besimtaret ne fe kane qene te bute, tolerante, te drejte, te sinqerte, vellazerore etj.
    Kemi raste e raste kur kemi pare priftin me rabinin dhe me hoxhen krah per krah, dhe kurre nuk jane share e ofenduar, por gjithmone kane qene ne kerkim te se vertetes. Mos te harrojme rastin e Andaluzise (Spanjes se sotme) dhe te drejtat qe gezonin te krishteret dhe cifutet ne ate perandori.
    Chino-n ne fakt nuk e kam kuptuar se cfare eshte, katolik, ortodoks apo ateist, por levizjes e shkrimeve te dyshimta qe ben ai, me shume te japin pershtypjen qe eshte vetem nje rremujaxhi i/e cili/cila kerkon te beje probleme mes muslimaneve, por secili njeri ne kete forum duhet te kete vendin ku i takon, sidomos ne ceshtjen e fese dhe besimit ne Shqiperi. Ceshtjet me te nxehta te debateve behen pikerisht per shkak te fese, por mendoj qe secili te tregoje ate qe di ta paraqese dhe ta mbroje me se miri.
    I bej thirrje moderatoreve, super-moderatoreve dhe pronareve te ketij forumi mbareshqiptar, qe mos ta ulin ne nivele bastarduese emrin e vet.
    Shpresoj qe dhe Chino ta "ule" pak veten, dhe me dore ne zemer te vendose se cilit grup i takon, duke mos lenduar ndjenjat dhe besimin e dikujt tjeter.

Kerkoj ndjese qe e zgjata!

Zoti na ruajte!

P.S. Gimi3, ke te drejte kur thua qe duhen bojkotuar disa "liri" qe u jane dhene jomuslimaneve ne forumin tone.

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468

Es-Selamu Alejkum

Nuk dua tė ndėrhy se ēfar keni shkruar deri me tani nė kėtė temė (me duket personale kjo temė).

E mbėshtes kogja punėn qė ėshtė duke e bėrė Gimi3 nė nėnforumin - Komuniteti Musliman.

E dim tė gjitha se ky forum ėshtė forum shqiptar dhe vetėm njė nėnforum nga gjithsej 61 nėnforume ju ėshtė dedikuar muslimanve dhe besoj qė mundeni ta bėni njė llogari tė thjeshtė se nuk ėshtė edhe aq e letė pėr ta menaxhuar kėtė nėnforum nga anėtar tė ndyshėm qė i pėrkasin besimeve tė tjera dhe antibesimeve.

Unė jam pjestare edhe nė ca forume qė janė plotsishtė islame dhe nė pėrputhje me Kur'anin dhe Sunnetin e Resulull-llahut s.a.v.s dhe nė ato forume nuk ėshtė aspak e vėshtirė pėr njė Moderator/e tė menaxhoj me njė nėnforum sepse shumica e anėtarve janė musliman/e dhe e ndjekun njė drejtim (rrugėn e All-llahut Tebereke we Te'ala). Unė edhe vetė jamė Moderatore me njė forum Islam edhe kam her pas here vėshtirsi me ca.... e mė lere nė kėtė forum qė ėshtė forum i pėrzir (si me qenė nė treg mė duket).

Jeni i guximshėm Gimi3 por nevoitet ende tė jeni mė guximtar nė kėtė nėnforum.
    Jeni i pranishėm Gimi3 por nevoitet ende mė shumė prezenca juaj nė kėtė forum pėr ti fshi flash ca postime tė ca anėtarėve.
    Keni dituri nė Islam mendoj unė ashtu Gimi3 El-lhamdulil-lah por nevoitet diturin tuaj ta shfrytėzoni nė dobi tė Islamit sa mė shumė dhe asesi mos ti lejoni ca anėtarė qė i thonė vetvetės se jemi musliman El-lhamdulil-lah, ndėrsa nė anėn tjetėr e mohojn Islamin, e kundėrshtojn apo dhe e mohojn pjesėrishtė Sunnetin (veprėn e Muhammedit s.a.v.s) dhe ti e di mjaftė mirė se ēfar thotė Islami pėr tė tillėt.

Tė dėshiroj suksese, dawet tė plotė nė kėtė forum si Mod. dhe inshaAll-llah do I Madhi All-llah qė nga kjo punė qė je duke punuar fi-sebilil-lah ta merrėsh vizėn nė ahiret, direktė pėr nė Xhennet inshaAll-llah.

-Xhenneta Morina-
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •