Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285

Smile Sa Kisha Katolike jane ne germadhat e keshtjellave ne Kosove?

... Simbas nje statistike arkeologjike, kam hasur se ne cdo keshtjelle ne Kosove, gjindet nga nje Kishe Katolike.
    a mund te informohemi ne kete aspekt?

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga rroni-01 Lexo Postimin
    ... Simbas nje statistike arkeologjike, kam hasur se ne cdo keshtjelle ne Kosove, gjindet nga nje Kishe Katolike.
    Per kete nuk e di, jam informuar nė monografinė e Geografia Ecclesiastica dell'Albania, botuar nė 1934, studiuesi Jezuit dhe albanologu i madh Fulvio Cordignano (1887-1951) [B]renditi nė njė listė rreth 275 kisha katolike qė ekzistonin nė Shqipėri aty nga mesi i dhjetėvjeēarėve tė fundit tė shekullit tė gjashtėmbėdhjetė dhe mesi i tė shtatėmbėdhjetit. Kėto kisha ishin emėrtuar sipas njė radhe shenjtorėsh tė krishterė por qe ne trojet shqiptare ndodhi ajo qe ndodhi; po e them ni fjalė angleze [/B]"Dark Ages" (Kohė tė Errėta), kjo fjalė e pėrshkuan mė sė miri errėsirėn e plotė tė Shqipėrisė sė asaj kohe.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Citim Postuar mė parė nga rroni-01 Lexo Postimin
    Une kete nuk e di, por di me siguri qe sipas studjesve te monumenteve te kultures, nje pjese e mire e ""kishave ortodokse serbe"", ne Kosove jane shnderruar ne te tilla nga kishat katolike shqiptare.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Une i kam njehur se ne kosovė deri para 10 vitesh jane me se 2700 objekte te qe nga varrezat, puset, themelet e qyteteve te vjetra romake e deri tek kishat.
    Kete hart serbet e paten nxjerrur ne vitin 1991, me mungon njera pjes e formatit A3, ju lutemi nese ndokush prej juve ma gjene pjesen qe mungon e ka nje kafe prej meje...

http://picasaweb.google.fr/dartre93/...lturesNeKosove

[img=http://img441.imageshack.us/img441/2962/picasa314022009141552.jpg]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 27-03-2009 mė 01:27
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Rrethi i komunes se Klines...

Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sa i pėrket Drenicės bir i sė cilės jam, ēdo fshat ka pasur sė paku njė kishė, e nė raste tjera edhe 2 e mė tepėr. Vetėm kėshtjella e Syrikonit ka pasur sė paku 10 kisha.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Sa i pėrket Drenicės bir i sė cilės jam, ēdo fshat ka pasur sė paku njė kishė, e nė raste tjera edhe 2 e mė tepėr. Vetėm kėshtjella e Syrikonit ka pasur sė paku 10 kisha.
    Qy qy ?
    Se une s'qenkam nga drenica ?

Une thash o alibaba se prrallat e shkieve ti lemi anash e te mirremi me te verteten tone qe na perkete...
    Serbet e pushtuan per here te pare kete truall ne vitin 1217 !
    E leshuan frontin ne vitin 1389 !
    Sa vite paskan mbajtur nder poshtim kete toke serbet ?
    Del shifra aty afer 150 vite...
    Ku paten mundesi shkiet deh si paten mundesi te zhvillojne nje "djep te civilizimit serbe " mbrenda 150 viteve te kolonizimit te ketij territori ?

Lexojeni njehere portalin e Qeverise se kosoves, kosova gouvernement...aty shef se sa ne mjerim jemi ne...
    Si lejohet qe nje siti te tille qeveritar shtetror te pershkruhet historija jone aqe e vobeket, aqė mjerane ?
    A ne ketu hedhim valle ne temat per kishat serbe te kosoves...une them shiko ujkun, ju thoni shiqo gjurmet...

shendet

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    HIQ ma PAKE se 2000 kisha SHQIPETARE,pastaj ato ndahen ne ritin ..Romake,ritin e Konstantinopolist,dhe ritin e Shismes pastaje pastaje....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Ska dokumente ,te vitit 1217,1389nuk egzistone...ne historin tone 1389 ashte pjelle e tjetrit vende,kadale kadale po vjen breshka....nji dite do te mbrine...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38
  3. Islamizimi te shqiptarėt
    Nga Agron Jozef Mje nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-03-2004, 05:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •