Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 104
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    selam alejkum te gjithe besimtareve muslimane

pikesepari dua ti rikujtuoj te gjithe muslimanet se obligimet fetare behen per hir te Allahut ( edhe nese te mbron apo jo mbulesa nga te nxehtit apo te ftohtit)

se dyti :

kur Allahu na urdheron apo ndalon nga diçka atehere kjo eshte ne te miren tone ,pasi Allahu i ben gjerat me urtesi.

megjithate ne i bindemi Allahut sepse e duam takimin me te dhe jo sepse na ben mire apo keq ( pasi padyshim Allahu eshte Ai qe e do robin e vet dhe i jep ate qe eshte me e mire per te)

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190

Smile

[B]Citim:
    Postuar më parë nga _Elena_
    Me falni,me qe u ndala ketu, me lejoni te jap dhe une mendimin tim.
    Nuk e shikoj llogjike nje femer te mbuluar komplete me carcaf te zi....
    Vetem syt u duken...per Zotin mua me trembin.
    I shikon ne pike te vapes 40 grade te mbuluara koke e kembe.
    Nuk ofendoj asnjeri,thjesht ju kujtoj qe jemi ne 2009 dhe jo ne kohet e prapambetura![/B
    ]

Përshendetje fillimisht ju përshendes të gjihteve ne forum jeni te mrekullueshum, mirepo nje gje duhet te dihet se njeriu sa here qe flet nuk eshte e thene se e ka mir keshtu qe nje keshill shum te mir per ju Elena qe me nalt e ke postuar kete shkrim edhe pse po shkruaj me vones po te tregoj se nese ti mendon te thuash se shamija eshte nje gje e mrapambeturise te them se e ke gabim sepse nje bez ne kok nuk eshte qe te len mbrapa e as nuk do te thot se te mundeson me hec perpara se paku po foli per kete bote , mirepo nje gje ta dish se shamija eshte obligim fetar edhe urdher nga Zoti i Madherishem prandaj duhet te respektohet dhe te zbatohet ky urdher edhe duhet ta dish shami kan pasur edhe nenat tona e ti nese i thu dikujt se shamija na ka lan mbrapa e tregon at mos aftesin tende per te logjikuar dhe gjykuar drejt sepse kjo e ashtuquajtur kultur evropiane e me kto veshje te qoroditura besom se nganjehere te vjen marre me kqyr qfar nasihati po ndodh me vajzat e shqiptarve po te kesh kujdes nese vet nuk e zbaton te tjeret mos i akuzo

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Citim Postuar më parë nga _Elena_ Lexo Postimin
    Une mendimin tim

Se fundi dua te them se asnje nga ato femrat e reja qe veshin ato lloj veshjeje nuk jan te lumtura.
    Nuk flas per moshen e madhe,por gocat e reja.
    Ato jane thjesht te detyruara te vishen ashtu,mendoni ju se ato nuk kane zili kur shikojn nje femer te veshur normale ne rruge?

sa e ceket qenke moj goce lumturia jone nuk krahasohet me tuajen pasi ne bejme nje veper qe ta knaqim Krijuesin tone dhe per ne ne ska lumturi me te madhe se kjo inshallah ia kemi arritur qellimit.

mu sme detyron asnjeri te vishem keshtu sic vishem se po te doja do u vishja dhe une si ju dhe nuk ju kam fare zili kur ju shoh ne rruge pervecse me vjen per te vjell dhe e falenderoj shum Zotin qe me ka dhene tru dhe moral dhe se uli veten time si ju,sepse pavaresishte se nuk e kuptoni ju ja ulni shume vlerat vetes edhe cunat qe per momentin ju thojne ndonje fjale se ktheni kokat thojne ja kto...........e kuptove besoj?

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Epo une si e krishtere, nuk kam shkuar ndonjehere me shami ne koke, e askush nuk me ka nxjerre jashte kishes per kete, madje as eshte permendur, sepse besimi i krishtere evoluon e jo te mbetet si nje shenje prapambetje . Besimi eshte per paqe dhe liri shpirterore , jo per nenshtrim kundrejt disa prapambetjesh ku si rrjedhim detyrojne besimtaret te jene po aq te prapambetur. Keni hallin e mbulesave juve ? Duke i fshehur grate nuk i beni te forta dhe te zonjat per tu perballur me jeten, por sic e thash me lart thjesht i perdorni per qellimet tuaja. Kaq shume ua keni friken , mos u shkasin nga duart dhe ju vene dermen juve dhe besimit tuaj?

Nje femer e mireedukuar, me baze te forte kulturore dhe intelektuale, nuk ka nevoje te fshihet pas nje çarçafi.Ate te ftohtin dhe te nxehtin ne kuptimin e figurshem te fjales, siç juve u pelqen ta trajtoni, ajo mund ta mbushe me liri, dhe nqs eshte vertete e ndershme dhe e zgjuar dite ta mbroje veten......... kaq nuk e kuptoni dot? Jeta eshte nje o njeresssssssss, duke e kushtezuar ndaj frikave absurde , vetem e humbisni.

Plus, harrova une pastaj, ti si e krishtere ortodokse, nuk te ka mesuar prifti yt i fshatit se si "quhen" ato femrat dhe grate qe hyjne pa shami ose mbulese mbi koke? E di ate fjalen "magjike" se si quhet nje e krishtere e tille?
    Po mire ai hoxha jot , si i quan femrat muslimane qe nuk e kane shkelur ndonjehere deren e xhamise, qe nuk e kane idene e riteve te fese suaj, dhe pse asaj i perkasin. Po mire e di ky hoxha , qe besimtaret e vet i gjen ne kishe çdo te diele duke ndezur qirinj?

Te premten e zeze te Pashkeve, isha ne kishe dhe prane kisha disa gra shume te fisshme qe po ndryheshin te me pyesnin, duke pare sikletin e tyre iu drejtova vet e nuk dinin si ti shperndanin qirinjte e gjera te tjera ... ishin shume here me entuziaste se une dhe me thene te drejten nuk e kuptova perse. Me thane se si besim ishin myslimane ... nuk kishte shenja shamish e ideologjish tek to, vinin ne nje vend fetar per tu ndjere me afer zotit... mbaronin pune dhe pastaj vazhdonin jeten normalisht, ashtu siç duhet te ishte me te drejte.

Persona qe shkruajne ne temat tuaja , kritikojne keto prapambetje te besimit tuaj, juve i sulmoni dhe i ofendoni sa me shume te mundeni, çfare kujtoni se nuk dine tju kthehen me te njejten monedhe ? Nuk ja vlen .
    Pse nuk gjykoni njehere, dale, perse keta njeres nuk jane dakort, çfare ka qe nuk shkon ?
    Dyshoj shume qe keta njeres qe shkruajne ne keto tema, te kene gje kunder besimit tuaj, mirepo forma e praktikimit te tij prej jush ndikon tek te gjithe ne, perderisa jetojme ne komunitet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [Perla] : 04-05-2009 më 14:04
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Harrova, ke te drejte ti si ortodokse qe te flasesh per shamine qe ju ortodokset nuk e permendni fare. Tani u kujtova qe vetem katoliket e kane te detyrueshme nga familja, prinderit ose prifti, ndersa ortodokset nuk e kane detyrim.
    Ke te drejte te thuash se "besimi i krishtere - ortodoks evoluon", sepse ju jeni ne "2009" (dreqi e marrte) dhe e ndryshoni besimin tuaj sipas tekave dhe viteve, sot ne 2000 pa shami, neser ne 2010 me minifund, ne 2011... e mendon vete ti se dukesh zonje e zgjuar...! Ky eshte evoluimi besimit tuaj, bravo 2009. Te shikojme cfare do te presim ne 2015 prej jush...!!!
    Sa per femrat muslimane te mbuluara, te keshilloj nese ke kohe qe te besh vetem nje sondazh neper fakultete, me keto pyetje (po te ndihmoj):
    1. Cilat femra jane me te rregullta ne fakultet (universitet)?
    2. Cilat femra e duan me shume mesimin?
    3. Cilat femra mungojne me shume gjate mesimit ne fakulte dhe ku e kalojne kohen?
    4. Cilat femra kane rezultate me te larta ne mesime?
    5. Cilat jane me te moralshme (nga profesoret dhe koleget)? etj. etj.

Pastaj mund te besh nje sondazh ne lagjet ku banojne femra muslimane te mbuluara me shami, me keto pyetje (po te ndihmoj perseri):
    1. Cila eshte me familjarja ne lagje?
    2. Cila eshte me sjellshmja ne lagje (me njerez dhe ne fjalor)
    3. Cila eshte me pergjegjese per familjen e saj ne lagje?
    4. Cila e respekton me shume burrin dhe femijet e saj ne lagje?
    5. Cila eshte me problematika (ku perfshihet dhe llafazane) ne lagje?
    6. Cila eshte me aktive ne lagje?

Kur nje musliman/muslimane kerkon te martohet, ai/ajo kerkon nga muslimani/muslimanja ne radhe te pare besimin, pastaj bukurine dhe gjera te tjera. Keshtu qe nuk ka vend per te pasur frike nga burri/gruaja per asgje.

Sa per qellimet, na trego pak se per cfare qellimesh i perdorim ne grate qe nuk i dime ne...???!!!

Mos e ngaterro carcafin qe flejne ne shtrat ato femra, se kane ne shtepi nuk jane te varfera. Por ajo qe vene mbi kohe eshte SHAMI, o zonje...!!!

Hoxha im me the???? E degjova dhe lexova mire??? Kush eshte hoxha im, se une nuk kam ndonje hoxhe...
    O "Perla" Islami e ndalon idhujtarine dhe e ndalon ndermjetesimin, ne kete pike qe prifti ju "fal" juve gabimet. Ne bejme direkt lidhje shpirterore me Zotin, pa ndermjetes. Te lutem, mos ofendo kur nuk ke njohuri... Ne nuk jemi as si te krishteret qe shkojne pas priftit ortodoks dhe katolik (dhe del te Fiksi si ata femijet e mitur, turp!)...

Si per fund Perla, lexoji me vemendje hapesit e temave dhe shumica e atyre qe na sulmojne dhe ofendojne sa te munden, jane bashkebesimtaret e tu, ose katoliket....

Te pershendes me pershendetjen e bukur islame:
    "Paqja dhe meshira e Zotit qofte me ju"!

Sa per ate qe the qe "e di ky hoxha , qe besimtaret e vet i gjen ne kishe çdo te diele duke ndezur qirinj?", nuk e di kete, por di dicka me te thelle... Pas '90 ai shefi juaj grek, Janullatosi, ka blere muslimane shqiptare (te jap me emra dhe mbiemra po deshe), i ka paguar duke i bere ortodokse, duke i cuar ne Greqi, duke i joshur etj.

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Epo une si e krishtere, nuk kam shkuar ndonjehere me shami ne koke, e askush nuk me ka nxjerre jashte kishes per kete, madje as eshte permendur, sepse besimi i krishtere evoluon e jo te mbetet si nje shenje prapambetje . Besimi eshte per paqe dhe liri shpirterore , jo per nenshtrim kundrejt disa prapambetjesh ku si rrjedhim detyrojne besimtaret te jene po aq te prapambetur. Keni hallin e mbulesave juve ? Duke i fshehur grate nuk i beni te forta dhe te zonjat per tu perballur me jeten, por sic e thash me lart thjesht i perdorni per qellimet tuaja. Kaq shume ua keni friken , mos u shkasin nga duart dhe ju vene dermen juve dhe besimit tuaj?

Nje femer e mireedukuar, me baze te forte kulturore dhe intelektuale, nuk ka nevoje te fshihet pas nje çarçafi.Ate te ftohtin dhe te nxehtin ne kuptimin e figurshem te fjales, siç juve u pelqen ta trajtoni, ajo mund ta mbushe me liri, dhe nqs eshte vertete e ndershme dhe e zgjuar dite ta mbroje veten......... kaq nuk e kuptoni dot? Jeta eshte nje o njeresssssssss, duke e kushtezuar ndaj frikave absurde , vetem e humbisni.

Po mire ai hoxha jot , si i quan femrat muslimane qe nuk e kane shkelur ndonjehere deren e xhamise, qe nuk e kane idene e riteve te fese suaj, dhe pse asaj i perkasin. Po mire e di ky hoxha , qe besimtaret e vet i gjen ne kishe çdo te diele duke ndezur qirinj?

Te premten e zeze te Pashkeve, isha ne kishe dhe prane kisha disa gra shume te fisshme qe po ndryheshin te me pyesnin, duke pare sikletin e tyre iu drejtova vet e nuk dinin si ti shperndanin qirinjte e gjera te tjera ... ishin shume here me entuziaste se une dhe me thene te drejten nuk e kuptova perse. Me thane se si besim ishin myslimane ... nuk kishte shenja shamish e ideologjish tek to, vinin ne nje vend fetar per tu ndjere me afer zotit... mbaronin pune dhe pastaj vazhdonin jeten normalisht, ashtu siç duhet te ishte me te drejte.

Persona qe shkruajne ne temat tuaja , kritikojne keto prapambetje te besimit tuaj, juve i sulmoni dhe i ofendoni sa me shume te mundeni, çfare kujtoni se nuk dine tju kthehen me te njejten monedhe ? Nuk ja vlen .
    Pse nuk gjykoni njehere, dale, perse keta njeres nuk jane dakort, çfare ka qe nuk shkon ?
    Dyshoj shume qe keta njeres qe shkruajne ne keto tema, te kene gje kunder besimit tuaj, mirepo forma e praktikimit te tij prej jush ndikon tek te gjithe ne, perderisa jetojme ne komunitet.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Kokboshi nuk behet kurre kokplot dhe nuk kam nerva te teperta te merrem me prs te kategorise tende. Kur te me flas mua per paditurine mendoju dy here. Te pelqen apo jo çfare kisha shkruar eshte thjeshte realiteti.

Qe ne piken kur ju beni krahasim me krishterimin, beni gabimin me te madh. Nuk lartesohet ndergjegjia e besimit duke e krahasuar me te tjeret ,apo duke dashur te diskriminosh te tjeret. Kjo tregon klasin tend kulturor, qe nuk ekziston ne rastin konkret. Keshtu qe djali mbare , si fillim mos me cito sepse une nuk po e bej, madje po permbahem shume (per mos te folur ne gjuhen qe meriton) sepse etika na ben njeres, lum kush e kupton.
    Mjere ju ler budallekun qe duartrokisni ! Me te mira !

Rrofte paqia ne bote !!!
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    O kush flet per kokbosh...
    Po ku e moret edukaten ju mi?
    Citimin tim shikoje te mesazhi me heret i yti.
    Greket vetem per hile e kane mendjen, prandaj jane aq te zgjuar sa ta vjedhin dhe Shqiperine.
    Por lypsat e tille armiq fatzi do te jene gjithmone.
    Realiteti yt si nje kokerr orizi ne token shqiptare.
    Goca e mbare, ik .... je shume e mire per ata...
    Gjuha greke nuk ha buke ne shqiperi, se eshte gjuhe lypsash.
    Etika eshte shperlare me cifute janine.
    Mos rrofte armiku joshqiptar!
    Shnet!

Kokboshi nuk behet kurre kokplot dhe nuk kam nerva te teperta te merrem me prs te kategorise tende. Kur te me flas mua per paditurine mendoju dy here. Te pelqen apo jo çfare kisha shkruar eshte thjeshte realiteti.

Qe ne piken kur ju beni krahasim me krishterimin, beni gabimin me te madh. Nuk lartesohet ndergjegjia e besimit duke e krahasuar me te tjeret ,apo duke dashur te diskriminosh te tjeret. Kjo tregon klasin tend kulturor, qe nuk ekziston ne rastin konkret. Keshtu qe djali mbare , si fillim mos me cito sepse une nuk po e bej, madje po permbahem shume (per mos te folur ne gjuhen qe meriton) sepse etika na ben njeres, lum kush e kupton.

Rrofte paqia ne bote !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2009
    Postime
    414
    orientalist Allahu te shperblefte per verteten qe po flet MOS UMERZIT PERDERISA JE NE ANEN E VERTETES

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Merzitja nuk eshte cilesi e muslimanit, apo jo?

E vecante eshte puna e besimtarit (musliman):
    "Kur i ndodh dicka e mire, thote: "Falenderimi i qofte Zotit per kete" dhe kur i ndodh ndonje gje e keqe, prape thote: "Falenderimi i qofte Zotit per kete".
    Jemi dyfish te shperblyer.
    Allahu na ruajte shpirtin dhe mendjen! Amin!

Citim Postuar më parë nga dallendyshi Lexo Postimin
    orientalist Allahu te shperblefte per verteten qe po flet MOS UMERZIT PERDERISA JE NE ANEN E VERTETES

Rrofte paqia ne bote !!!

Pershendetje Perla

Ne fakt nuk deshta te replikoj ne kete teme meqe u shpreha nje here, por nisur nga mesazhi jot e shkruaj edhe kete postim.

E shoh se paske pseudonimin blu dmth qenke moderatore, a nuk keni ju ketu nje rregullore se ciles duhet te i permbaheni?!

Po a nuk duhet ju moderatoret te jeni ata te cilet i vendojne bazat e Tolerances Fetare?!
    Nese nderhyn nje musliman te rubrika ku moderon ti dhe ofendon besimin tend, cka ndermerr ti si moderatore?! A thua mund nje anetar i thjeshte ta zbatoje rregulloren tuaj dhe ti respektoje besimet e tjereve, kur ju vete moderatoret nuk e beni kete dhe nuk jepni aspak shembull te mire per tjeret?!

Gjithe te mirat!

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbulesa të mbronë nga te Ftohtit dhe të Nxehtit !!?
    Nga dallendyshi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 18:47
  2. Mbulesa Ime-kënaqësia Ime-mburrja Ime
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 14:27
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Ngrijnë nga të ftohtit dhe uria
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 18-02-2003, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •