Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 104
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Ne kohen e vitit 1995, kur ndodhi fatkeqsia (valet e nxehta te diellit) ne Chikago te Amerikes, qe kishte mbytyr qindra afer 1 mije njerz, dhe disa vite me vonë, ndodhi po e njejta dukuri ne France, ne vitin 2003, qe gjithashtu kishte shkaktuar vdekjen e qindra njerzeve.

Ministria e shendetsis, kishte rekomanduar qe te vëjne, mbulesa koke, qe te ruhen nga keto vale nxehtesie, pasi qe i nxehti arrinte mbi 40 grade celcius.

Keto jan fakte dhe argumente, te cilat i kam par nje nga emisionet e Explorer.

Esselamu aleikum per muslimanet dhe nje pershendetje te perzemert per jomuslimanet

Sinqerisht jam lodh tani duke lexuar gjith kete teme. Keni qene koxha te vyer me shkrime.

Por nje shije shume te hidhur me lane paragjykimet me te cilet ne fakt na jane mesuar syte. Gjithsesi, dua te ju them se menyra si jan shpreh shumica prej jush kunder mbulimit te femres le shume per te deshiruar. Nuk e di ndoshta une kam qene e bekuar nga Zoti te kem cdohere rreth meje njerez me mendjehapur. Natyrisht nuk e mohoj edhe une kam takuar gjate jetes lloj lloj njerez dhe ketu ne perendim shpesh hasim racizem dhe islamofobi.
    Megjithate kjo dukuri verehet me shume ne shtresat e ulta sociale, tek personat te cilet nuk kane gezuar arsimim, te cilet jane ushqyer tere jeten me urrejtje dhe paragjykime ndaj atyre te cilet dallohen qofte nga pamja e jashme ose nga orrigjina e tyre.
    Njerzit e mireedukuar dhe te shkolluar jane cdohere me mendjehapur, kam fjalen per perendimoret. Sa u perket shqiptareve dhe "Tolerances Fetare", me mjafton te lexoj temat e ketij forumi per te krijuar imazh mbi nivelin ku kemi arrit ne si popull.

Supozoj se shumicat te cilet jane shpreh ne kete teme jane te rij/reja ne moshe, keshtuqe deshta te ju pyes, a do ti ushqeni edhe femijet tuaj me nje edukate te tille ne te ardhmen?! Sa keq!

Mua personalisht nuk do te ma lejonte ndergjegjja (le menjane bindjen time fetare) qe femijet e mij te mesojne ti gjykojne njerzit per nga "paketimi"
    Zonjushja Shkodrane e cila na shkruan nga Stambolli paska pasuruar fjalorin e saj me nje pershkrim te rij per nje grup te caktuar femrash: 'Kinder Supriza!'
    E nderuara Shkodrane, edhe pse nuk jetoj ne Stamboll, kam ketu plot turke dhe mund te te them se ka disa te cilet e veshin mbulesen thjeshte nga tradita apo edhe imponimi, e me kete as vete nuk jam dakort meqe ne Kur'an shkruan: "Ne fe nuk ka dhune!".
    Por ke edhe te tille te cilet e veshin mbulesen nga bindja e tyre dhe vetedeshira. Perderisa ne respektojme preferencat tuaja te modes dhe trendit, rrespektoni edhe ju preferencat e muslimaneve te cilet kan zgjedh tjeter stil veshjeje.

Zonjushja nga Stambolli permendi poashtu se muslimaneve me mbulesa ju vinka era, e deshta ta pershendes zonjushen e ti them se ndoshta zonjushja ja ka ndier dikujt tjeter eren sepse eshte e pamundur te ja ndiesh eren nje muslimanes e cila praktikon Islamin. Nuk kam kohe te te mbaj leksione sa i perket rendesise se higjienes ne Islam, por vetem shkurte te permendi se:
    - para cdo faljeje (namazi) ne kryejme ritualin e pastrimit (abdesin), e meqe e kemi obligim 5x ne dite, dmth po aq here pastrohemi.
    - larja e plote e trupit (personalisht cdo dite e bej)
    - per namazin (po edhe jashte kesaj kohe) duhet te jemi veshur me roba te pastra dhe te fresketa dhe te jemi edhe ne te paster ne aspektin fizik po edhe shpirteror.
    Kerkoj ndjese qe do te jem paksa banale me kete pjese te shkrimit tim, por pak e irrituar nga shkrimi jot detyrohem ta permend edhe kete: Derisa shumicat e jomuslimaneve pas kryerjes se nevojave fiziologjike perdorin leter higjienike ose nuk pastrohen fare, muslimanet perdorin ujin per pastrimin e pjeseve intime.

Keshtuqe supozoj se shqisat tua te nuhatjes nuk i paske pas afer nje praktikantes se besimit tone, se po qe ashtu te siguroj se do te ndjejsh vetem arome te kendshme.

I falenderoj vellezerit dhe motrat muslimane te cilet ma kursyen kohen te ju replikoj juve tjere.

Derisa lexoja kete teme mu kujtua koha kur kam qene studente...mu kujtua nje koleg besimtar Sikh i cili vinte me turban ne Universitet. Mos ardhte ne Shqiperi se vaj halli per te!

Ju uroj nga zemra qe ta shifni boten edhe nga nje perspektive tjeter.
    Me kete dua te them, nese dikush e zgjedh nje veshje paksa ndryshe nga ju, mos e gjykoni simbas veshjes, po gjykoni simbas virtyteve te cilet i ka personi.

Esselamu aleikum wr wb per muslimanet dhe pershendetje te perzemerta per ju tjeret, ketu perfshi edhe zonjushen nga Stambolli

Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    Nga i ftohti edhe mund te te mbroje por nga i nxehti...sma merr menja...

Jetoj ne nje vend ku ka shum "kinder supriza" (nje nofke per femrat e mbuluara),dhe me then te drejten nuk durohen as afer kur vjen vera,se ca u vjen nje ere e padurushme djerse.
    Piqen te shkretat ne hell,apo sveshin edhe ato gjerat e gjata e te gjera,ose noj pardesy qe tiu mbuloje prapanicat,se medemek sduhet te duken pjeset e trupit qe mund te sjellin provokime erotike te meshkujt. Lere pastaj kur jane edhe te zeza si veshja si shamia...pupupu sa me dhimben ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dritë : 03-05-2009 më 18:40

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin

Me kete dua te them, nese dikush e zgjedh nje veshje paksa ndryshe nga ju, mos e gjykoni simbas veshjes, po gjykoni simbas virtyteve te cilet i ka personi.

Esselamu aleikum wr wb per muslimanet dhe pershendetje te perzemerta per ju tjeret, ketu perfshi edhe zonjushen nga Stambolli

Citim Postuar më parë nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    Po ju tregoj nje rast erdhi njeher nje i huaj ne shqiperi dhe kur e pyeten per vajzat shqiptare tha: Keshtu sic vishen vajzat shqiptare tek ne vetem prostitutat vishen.
    Pastaj ju vuani qe tju thojne cunat ndonje llaf rrugeve sa sdini qe me zbulu par e ma par,
    TE SHKRETAT JU
    Gjeni ndryshimin! lol

Ps: Dritë, si gjithmone je antarja me e nderuar myslimane qe kam lexuar ne kete forum, e lexova te gjith postimin tend, bravo te qofte per zgjuarsine edhe tolerancen qe ke ne te shprehur mendimet e tua.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2009
    Postime
    414
    edhe gruaja e Erdoganit kryemistrit te turqise kur e pane se eshte e mbuluar te krejt filluan ta kritikojne por Erdogani u tha krtikeve se "GRUAJA IME E KA MBULUAR KOKEN JO TRURIN "keep it real"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Lol,
    Zonjushe apo zonje e mire, tema mediokre shko kerkoi andej nga grupi i ortodokseve te tu, dhe nuk ke pse nderhyn kot ketu.
    Prandaj, shko pi edhe nje gote uje pas groshes...

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Patjeter, prindi femer ne shtepine tende duhet ti gatuaje mire .... keshtu qe ik haje nje tas, e pastaj dil ne kerkim ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Idiotesi te duket mi ty???
    Ufaaa, ca fjalori banal ne vitin 2009, kur duhet te ishte "toleranca fetare".
    Plus, harrova une pastaj, ti si e krishtere ortodokse, nuk te ka mesuar prifti yt i fshatit se si "quhen" ato femrat dhe grate qe hyjne pa shami ose mbulese mbi koke? E di ate fjalen "magjike" se si quhet nje e krishtere e tille?
    Apo ndihesh krenare ti me ate fjale!!!
    Na bote lomsh ju te 2009!!!

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Rrofsh qe ma kujtove goten e ujit, ua keshilloj dhe juve , nje rifreskim mendjeje

Ah mbulesat ... nuk i quan as shami, lol , mbulese buke,tavoline. krevati,etj etj . objektesh ne pergjithesi. Edhe femrat objekte jane ....Si nuk u vjen turp qe vazhdoni ende diskutoni per keto idjotesi ne vitin 2009 !!

Kani kokat tani .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Orientalist : 03-05-2009 më 19:47

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    209

Wink

Citim Postuar më parë nga _Elena_ Lexo Postimin
    Dhe per pak humba shancin te lexoja kete postim,flm zotit buja_20 qe e kishte cituar.

Nuk eshte problem djegja e lekures nga dielli,mos u shqeteso ti,bota perparon dhe ka gjetur menyren se si te mbrosh lekuren nga dielli.
    Kush te tha ty zonje qe ne vuajm per llafet e cunave?
    Me ate medalitet jeni rritur,aq kuptoni dhe aq thoni.
    Ti,qe je e mbuluar koke e kembe dhe je kaq besimtare,cne qe hyn ne internet dhe flet me meshkuj/njerez te panjofur???
    Jo moj xhan se sjemi te shkreta,perkundrazi...
    po mir mi goc pse te djeg miza ty???????????apo i kam rene ne te?
    pastaj e din ti se shkencataret per tu mbrojtur nga kanceri i lekures rekomandojne qe veres te veshin bluza me menge te gjata qe te mbrosh lekuren qe te mos bie dielli direkt ne lekur?
    Ta dish ti mantalitetin ton Uallai do na kishe zili shume do te doje te ishe dhe ti si ne por jo cdokush e ka kete fat
    une nuk futem ndonjehere ne chat por forumi ka dallim me chatin,pastaj ju duhet nje qe tju japin mend hahahahah

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    po lexoja nje material dhe mu duk e nevojshme qe ta postoj
    Pse duhet te mbaj hixhab
    1.Ti e kenaq Allhun.Ti u bindesh urdherave te Zotit tend kur mban hixhab dhe per kete mund te presesh shperblim te madh.

2.Kjo eshte mbrojtje e bukurise tende natyrore nga Allahu.Ti je teper e cmuar qe ti eksponohesh secilit njeri per te pare ty.

3.Kjo eshte ruajtje e nderit tend nga Allahu.

4.Allahu e pastron mendjen dhe zemren tende permes hixhabit.

5.Allahu e zbukuron fetyren tende te jashteme dhe te brendshme me hixhab.Se jashtmi hixhabi reflekton ciltersi deliresi modesti droje qetesi kenaqesi dhe bindje ndaj Zotit tend.Se brendshmi ti e kultivon te njenjten gje.

6.Allahu e definon feminitetin tend permes hixhabit.Ti je grua e cila e respektom femerine.

7.Allahu e larteson dinjitetin tend permes hixhabit.Kur nje i huaj shikon ne ty ai te respekton sepse e sheh se ti respekton veten tende.

8.Allahu e mbron nderin tend 100% permes hixhabit tend.Meshkujt nuk shikojne ne ty ne menyere sensuale,nuk te afrohen ne menyre sensuale e as qe te flasin ne menyre sensuale.Burri te respekton e kjo vetem me nje shikim te shpejte.

9.Allahu te fisnikeron permes hixhabit.Ti je bujare e jo e degraduar sepse ti je mbuluar e jo e zhveshur.

10.Allahu e definon rolin tend si nje grua muslimane permes hixhabit.Ti je dikush me detyra te rendesishme.Ti je pasqyrim i gruas se vertete e jo e kerkimeve te kota.Ti je dikush qe njerezit e marrin seriozisht.

11.Allahu e shpreh pavaresine tende permes hixhabit.Ti deklaron qartazi qe je nje rob i degjueshem i Pronarit me te Madh.Ti sdo te degjosh askend tjeter dhe sdo te pasosh rruge tjeter.Ti je e lire dhe e pavarur nga te gjitha sistemet e bera nga njeriu.

12.Allahu te jep ty liri te levizjes dhe te shprehurit permes hixhabit.Ti ke mundesi te levizesh dhe te shprehesh pa pasur frike nga keqtrajtimi.Hixhabi yt te jep nje vetebesim te vecante.

13.Allahu do qe bukuria jote te ruhet vetem per nje mashkull,burrin tuaj.

14.Allahu te ndihmon ty qe te kenaqesh ne nje martese te sukseshme permes mbajtjes se hixhabit.Per shkak se ti e rezervon shfaqjen e bukurise tande vetem per nje burre,dashuria e burrit tend ndaj teje shtohet,ai te don me shum te respekton me shume dhe te nderon me shume.Pra hixhabi yt i kontribon mardhenies se sukseshme dhe te qendrueshme martesore.

15.Allahu sjell paqe dhe stabilitet ne shoqeri permes hixhabit.Meshkujt nuk shkoktojne crregullime duke formuar mardhenie te pa ligjshme sepse ti -grua muslimane- i qeteson pasionet e tyre.Kur mashkulli te shikon ty ndjehet i qete dhe jo i joshur per te kurveruar..

PRA GRUJA MUSLIMANE ME HIXHAB ESHTE DINJITOZE JO E CNDERUAR,BUJARE JO E DEGRADUAR,E LIRUAR JO E NENSHTRUAR,E PASTRUAR JO E NJOLLOSUR,E PAVARUR JO NJE ROB,E RESPEKTUAR JO E PERQESHUR,ME BESIM NE VETE JO E PASIGURT,JO NJE MEKATARE POR NJE PERLE E RUAJTUR,JO NJE PROSTITUT...

Shperblimi i tyre eshte te Zoti i tyre.Kopshtet e Adnit ne te cilat rrjedhin lumej ku ata do te jetojne pergjithmone.
    Allahu eshte i kenaqur me ta dhe ata jane te kenaaqur me Te.Kjo ehste per kedo qe i frikesohet Zotit te vet.(bejine 8)

Sbesoj se keni ndonje kundershtim eeeeeeeeeeee
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkodranja.1 : 04-05-2009 më 05:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Me falni,me qe u ndala ketu, me lejoni te jap dhe une mendimin tim.
    Nuk e shikoj llogjike nje femer te mbuluar komplete me carcaf te zi....
    Vetem syt u duken...per Zotin mua me trembin.
    I shikon ne pike te vapes 40 grade te mbuluara koke e kembe.
    Nuk ofendoj asnjeri,thjesht ju kujtoj qe jemi ne 2009 dhe jo ne kohet e prapambetura!
    desha te ndaloj tek kjo ketu:

Nuk ofendoj asnjeri,thjesht ju kujtoj qe jemi ne 2009 dhe jo ne kohet e prapambetura!

hahaaaaaaaaaaaaaaa.(mos ma merr per ters se nuk po qesh me ty , porse po qesh me shprehjen......jemi ne 2009.............)

ka dale si klishe kjo pune njesoj si ne monizem kur thuheshe.......... mbeturina mikroborgjeze.......

hej gallate

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Te paska ngele fiksim viti 2009 ty.
    Atehere po te rikujtoj qe po jeni ne 2009-en lol
    Pergjigjet i mora une sigurisht ne baze te atyre qe ju besoni.
    Une nuk e kam iden ne fene qe ju besoni dhe as qe nuk do me interesoj ndonjehere.
    Ju nuk do me ndaloni te shpreh ate qe une mendoj dhe ndjej.
    Gjithcka qe thash te postimi i pare eshte e vertet,me vjen keq nqs u ofenduat.
    Kalofshi bukure dhe gjithe te mirat.
    çfare ndryshimi ka vit 2009 me 400 para eres sone?

ke thene:

Une nuk e kam iden ne fene qe ju besoni dhe as qe nuk do me interesoj ndonjehere.

kur nuk e ke idene pse flet (shkruan)? nese nuk e ke idene ( nuk di) a flet me dije apo me padije?

ke thene :

Ju nuk do me ndaloni te shpreh ate qe une mendoj dhe ndjej.

po po mire e ki ti.........kesaj i thone me pare nje grup njerezish qe po bejne nje gje qe ti se njeh ( nuk e di) dhe te shkosh e ti thuash ju jeni budallenj.
    e po u merziten pune e madhe ..........na mjafton e drejta e fjales se lire qe e kemi nga karta e Jelcinit

ke thene:

Gjithcka qe thash te postimi i pare eshte e vertet....................

uau mbas topit ( i cili e ka kopjuar) me frazen 'lajmi me pare kalon tek ne, kemi:

E VERTETA KALON ME PARE TEK UNE

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbulesa të mbronë nga te Ftohtit dhe të Nxehtit !!?
    Nga dallendyshi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 18:47
  2. Mbulesa Ime-kënaqësia Ime-mburrja Ime
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 14:27
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Ngrijnë nga të ftohtit dhe uria
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 18-02-2003, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •