Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 104
    Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin

....Ska asgje per tu ofenduar ne ato fjale....
    A nuk te duket ty fjala "kinder supriza" ofendim ?!!!
    Si nuk u mesuat njehere te respektoni tjetrin i cili mendon dhe veshet ndryshe nga ju.
    Pse jeni kaq shpirt ngushte. Pse urrejtja ua ka mbyllur zemren dhe syte.

!!!????

Mos me thuaj qe nuk ofendoj, kur ofendon.

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Po mo po ju jeni pjella e moralit, kurse neve...
    Do na vini ju do na mesoni turpin e moralin neve se nuk e njohin ne.
    ¨
    e shumë mirë që dinke turpin..përpak sa mendova nuk e din

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    mesa shoh kjo teme ka mare shume tatepjete.do ju kerkoja me mirsjedhje te gjith atyre qe do shkruajne se ne forum nuk duhet te perdorin fjale fyrese,po te argumentojne mendimin e tyre me fjale objektive.
    ju faliminderit per mirkuptimin
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Interesante !!!

Ne nje dite te ketij Dimri ,ishte ftoft pothuajse -20 dhe dola ne qytet per ca pune ,per qudi ,rreth 80% te femrave qe kam pare rruges ,kishin ca lloj Shamia ne Koke ,thosha ne vete ,cfar po ndodh me vajzat e sotit ,e kan per shkak te ftohtit apo per shkak te modes Armani apo D&G,apo apo CalvinClain, apo apo po ndodh ajo qe me se paku e prisja te behen Musllime keto vajza. Mirpo keto shamia i kishin veshur per shkak te ftohtit ,dhe do ishte interesante se po ti thoshte ketyre vajzave se jeni bere Musllime me keto shamia ,100% jam i sigurt se ato shamia doti hidhnin ne tok ,sepse kjo nuk mund te quhet perveq se injoranc klasike dhe at me dy SS

---

Shamia ne kohet e nxehta

Veren qe kaloi nje shok po me tregon nje rast interesant me nenen e saj e cila nuk kishte shami dhe nuk praktikonte Islamin dhe qeshtjen e shamis e urrente shume dhe asesi nuk pranonte ta diskutonte kete qeshtje sepse konsideronte se eshte nje Vije e kuqe per kete rast. Nje dite kjo Nena e ketij djaloshi ne nje dite vere me vape te madhe ,po vendos qe te del ne kopsht per ti rregulluar ca lule ,mirpo ishte vape e madhe ,Cfar bene kjo ! e merre nje shami dhe e vendos ne koke ,me qellim qe ta ruaj koken nga dielli!!! Ky djali i saj po quditet dhe po e pyet ,oj Nene pse po e vendos shamin ne koke ,ajo po ia kthen !! o djali im ky diell kaq i nxeht po ma pervlon koken keshtu qe kjo shami po ma freskon dhe ruan koken nga dielli!!!!
    Te nderuar ,keto dy shembuj qe solla jan raste te verteta qe deshmojn disa veprime qe i bejne njerzit instiktivisht ,d.m.th jan veprime qe thjesht ia lyp nevoja ,dhe realisht ne baze te kesaj mund te kuptojm se Allahu per veq obligimit qe ia ka bere femres Shamin ,dhe qellimeve per ta ruajtur moralisht femren ,shamin e ka bere mburoj edhe per faktore te ndryshem klimatik.

Ndersa keta qe po diskutojn me keto varg postimesh Chit-chate ,nuk jan perpos persona me shqisa te bllokuara dhe ajo shqisa qe nuk ia mundeson qe ti kuptojn disa gjera te caktuar eshte ne dore te Allahut dhe vetem ai mund te vendos se kush mund te kuptoj dhe kush jo ...

Per ata qe nuk kuptojn kete Sistem jete ,ateher le te ma deshifrojn Thenjen time Posht >>

Kaloni mire
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Wãy øf tħé Ðàwņ Maska e _Elena_
    Anëtarësuar
    06-02-2006
    Postime
    975
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    elena vertet jemi ne 2009?? se paskemi dit falemdinderit që na kujtove...

ka mendime të ndryshme të dijetarëve a duhet edhe fytyrat të mbulohen apo jo edhe gratë e pejgamberit a.s. janë mbuluar ashtu që të duken vetëm syt....për logjika jote në islam nuk ka çka lyp elena ka gra muslimane që janë të kënaqura me mbules dhe ju duket vetja të mbrojtura e ti je e kënaqur ashtu siç je..

ka motra në islam që kan besim të fortë në zemër e ti dëshiron atyre tju tregosh se nuk e sheh si logjikë që duhet të mbulohet...mjafton fjala e Allahut elena për ata motra me besim të fortë..edhe siç thash a dujhet të mbulohet fytyra ka mendime të ndryshme dijetarësh e për atë nuk është e ndaluar të duket edhe fytyra...e ka motra në islam nuk e njohin vitin 2009 apo vitin 2100 nuk shikojnë të lënë pas fjalët e Allahut duke shikuar çfar viti kemi...pa mar parasysh në cilin vit ti je prap do të kthehsh te i njëjti krijues...

e sa i përket verës në kohet e nxehta ata që dëshirojnë të mbajnë mbulesën nuk ju intereson çfar stine është edhe ata vet e din si ta zgjedhin atë probelm edhe ne nuk jemi njerëz të rrugës që të rrimë nonstop në rrugë por rrimë në shtëpi e në shtëpi femrat muslimane nuk ka nevoj ta mbajnë mbulesën e tyre...e nxehti nuk është për tu zhveshur e për tia treguar një tjetrit trupin sesa sa të mirë e ka e për të dalur në rrugë e për tu shitur duke i treguar pjesët e turpshme...apo nxehti nuk është për të punuar bashk me meshkuj e për tu bërë modell në pllazh e të të shohin të gjithë në reklam në televizor e në inernet e ti të jesh krenare me ato inçizime apo foto që të kan bërë për të bërë reklama në televizor....edhe nexehti nuk është që në gazet secilën faqe ku e hap të dalin femra gati krejt të zhveshura apo stë shtrira ..

fëmijës nuk mundesh ti tregosh që ta kuptoj pse shamija duhet të mbahet çfar është qëllimi i saj ashtu edhe te ti elena nuk mundesh ta kuptosh qëllimin e shamisë vetëm duke ndëgjuar se ajo duhet të mbahet e duke mos lexuar asgjë për të....

përshendetje
    tash elena më lër të them edhe unë medimin tim..

sipas logjikës time nuk është në rregull që një grua të vesh pantolla e të tregoj formën e saj të trupit sepse secila femër që vesh pantolla ajo është sipas logjikes time një femër që i duket mirë nëse meshkujt në rrugë e shikojjnë në vende të tupshme e kur meshkujt e lavderojnën me veten e tyre ato femra e ajo femër kënaqet kështu e ne e dimë se si quhen këta femra por nuk ua them emrin më mirë...
    edhe sipas logjikes time nuk është në rregull që një femër ta rekllamojë gjoksin e saj të vesh tesha të ngushta e të tregoj sa të mëdhaja i ka etj..edhe me ata femra që tregojnë gjoksin e tyre duke veshur maica të ngushta e duke treguar gjysmen e gjoskit për ti reklamuar pjesët e tupshme që i kan me ata femra nuk është diçka në rregull....

përshendetje
    Citim Postuar më parë nga Orientalist Lexo Postimin
    Ke te drejte moj zonja apo zonjusha Elena, por ato lloj veshjes te zeza koke e kembe jane thjesht nje tradite, e nuk kane te bejne fare me detyrimin e paster dhe te drejte fetar islam per mbulesen e femres per te ruajtur moralin e saj (qe eshte vetem shamia mbi koke dhe moszbulimi i pjeseve te turpshme te saj, qe te mos behet pre e provokimeve).
    Mos harro te lutem, flasim sinqerisht, dhe une mund te them qe te gjithe prifterinjte e tu ortodokse (them te tu sepse nga emri me dukesh ortodokse) qe vishen me ato rrobat e zeza, te gjata, te gjithe te shendoshe qe kane gjithcka ne kete bote, me duken shume te eger, dhe me kujtojne, te them te drejten, kohen e Inkuizicionit.
    Cfare mund te themi dhe per ata qe rrine ne tem. 40-50 grade me veshje te zeza, te gjata dhe te leshta?
    Te tregohemi realiste dhe syhapur!

P.S. Mos te kapemi te ajo se jemi ne kete vit apo ne ate vit. Cfare ndryshon eshte mentaliteti njerezor, dhe jo koha dhe vitet.
    Une mendimin tim dhash,megjithate po ju shtoj dy fjale me teper.
    E kuptoj qe ajo lloj veshje eshte tradita juaj,por te theksoj qe as nuk dua tja di ca eshte islam apo ku di une se cfare tjeter.
    Zoti eshte NJE dhe une besoj vetem tek AI,pak rendesi ka menyra se si njerzit shprehin besimin e tyre!
    Nuk jam fare dakort me ty zoti buja_20,qellimi im te postoja te kjo teme nuk ishte te ofendjoja asnjeri dhe nuk kam ndermend ta bej.
    Me shkrimin e me lartem ju po ofendoni femrat qe vishen normale,femrat qe veshin,fund,pantallona,ato qe shkojn ne plazh,etj etj..
    Te veshesh fund ose rroba te cilat tregojn trupin eshte turp? i cilesoni ato si rrugace?
    Kjo lloj veshje nuk ka dal qe te provokoj mashkullin,me vjen keq qe ju e mendoni kshu.
    Me falji por ju kur shikoni nje femer ne rruge,ku ju shkojn syt?!

- Zoti Orientalist,
    Po ju jap vetem nje pergjigje per sa perket prifterinjt..
    Nuk me pelqen aspak veshja e tyre,do ishte mire te benin veshje normale.

Se fundi dua te them se asnje nga ato femrat e reja qe veshin ato lloj veshjeje nuk jan te lumtura.
    Nuk flas per moshen e madhe,por gocat e reja.
    Ato jane thjesht te detyruara te vishen ashtu,mendoni ju se ato nuk kane zili kur shikojn nje femer te veshur normale ne rruge?

Me falni zotrinj,ca moshe keni?!
    Ľøšŧ ïŋ Ťħøûġħŧ

나는 당신이 정말 싫어

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga _Elena_ Lexo Postimin
    E kuptoj qe ajo lloj veshje eshte tradita juaj
    jo jo pa keqkuptime ..është ligj nga Zoti nuk është traditë...

nuk dua tja di ca eshte islam apo ku di une se cfare tjeter.
    është puna jote

qellimi im te postoja te kjo teme nuk ishte te ofendjoja asnjeri dhe nuk kam ndermend ta bej.
    në regul të kuptoj por nuk duket ashtu siç thekson vet, sepse ti ndoshta nuk e sheh si ofendim por ka që e shohin si ofendim kur ti shkruan kështu:

Nuk ofendoj asnjeri,thjesht ju kujtoj qe jemi ne 2009 dhe jo ne kohet e prapambetura!
    në fillim të fjalsi ti na tregon që nuk dëshiron të ofendosh por në fund të fjalis ti ofendove...

çfar dëshiron ti të thuash me vitin 2009??

ti pra këtu i bën të gjithë muslimant budall e veten e tënde e tregon sikur din diçka e na thau se jemi në vitin 2009 ...duhet të mësohesh njëherë të repektosh besimin e tjetrit sepse ka njerëz që nuk shikojnë 4far viti është sot apo çfar do të jet nesër por ata shikojnë ligjin e Zotit i besojnë asaj dhe ju përmbahen asaj..
    viti 2009 nuk jep lejen që tia kthesh shpinën fjalës së Zotit edhe nuk është fjala e Zotit e prapambetur për këtë unë mendoj se është një ofendim prej teje...

di4ka tjetër që unë e shoh si ofendim prej teje

I shikon ne pike te vapes 40 grade te mbuluara koke e kembe.

Vetem syt u duken...per Zotin mua me trembin.
    çka mednon ti kur një besimtare muslimane mbulohet kështu në këtë mënyrë edhe e sheh se çka ke shkruar ti??
    Me shkrimin e me lartem ju po ofendoni femrat qe vishen normale,femrat qe veshin,fund,pantallona,ato qe shkojn ne plazh,etj etj..
    jojo nuk janë ofendime por është e njëjta gjë që ti e bëre sepse edhe mua ato femra më trembin siç të trembin ty ato me çarshaf të zi...

per Zotin mua me trembin
    I shikon ne pike te vapes 40 grade te mbuluara koke e kembe.
    edhe unë thjesht e dhash mendimin tim siç e dhe ti mendimin tënd për besimin tim apo për motrat muslimane që ju përmbahen ligjit të Zotit...

Zoti eshte NJE dhe une besoj vetem tek AI
    ok e respektoj besimin tënd por cilit Zot i beson? a i beson një Zoti që jep ligje dhe që i tregon njeriut si duhet të jetoj apo i beson një Zoti që i thotë njeriut jeto si të duash veshu si të duash edhe bën çka të duash....
    pak rendesi ka menyra se si njerzit shprehin besimin e tyre!
    jo jo shumë rëndësi ka..

një rrugë ka drejt Zotit e të gjitha rrugët tjera janë rrugë të djallit..

Te veshesh fund ose rroba te cilat tregojn trupin eshte turp? i cilesoni ato si rrugace?
    më preciz të themi jo trupin por pjesët e tuRpshme..

të veshesh fund nuk ka asnjë problem por pyetja është çfar fundi sa i gjatë sa i shkurtë?

jo bash direkt si rrugaçe por dallimi nuk është shumë i madh ..

një motrës muslimane që nuk veshet ashtu si Zoti ka urdhëruar unë nuk i them rrugaçe ajo është ende muslimane por ajo bën mëkat e nëse ajo veshet me pantolla të ngushta për shembull ku një mashkull mund të shohë shumë apo mund të shohë formën mbas ajo nuk është në rregull edhe për mua ajo nuk ka dallim shumë nga rrugaçet sepse me rrugaçet mendoj që e dini çfar qëllimi ka!!
    Kjo lloj veshje nuk ka dal qe te provokoj mashkullin,me vjen keq qe ju e mendoni kshu.
    cili lloj mendoni?
    po mundohem të mbroj syt nga mëkati sepse edhe me sy mund të bëjmë mëkat ..

edhe Zoti na thotë në Kuran :

"Ulni shikimet"

Wãy øf tħé Ðàwņ Maska e _Elena_
    Anëtarësuar
    06-02-2006
    Postime
    975
    ti pra këtu i bën të gjithë muslimant budall e veten e tënde e tregon sikur din diçka e na thau se jemi në vitin 2009 ...duhet të mësohesh njëherë të repektosh besimin e tjetrit sepse ka njerëz që nuk shikojnë 4far viti është sot apo çfar do të jet nesër por ata shikojnë ligjin e Zotit i besojnë asaj dhe ju përmbahen asaj..
    viti 2009 nuk jep lejen që tia kthesh shpinën fjalës së Zotit edhe nuk është fjala e Zotit e prapambetur për këtë unë mendoj se është një ofendim prej teje...
    - Nuk me keni kuptuar se cfare dua te them,sinqerisht nuk kam dashur te ofendoj dhe nqs e kame bere dicka te till atehere ju kerkoj ndjes.
    Jetoj jasht vendlindjes time,dhe shikoj njeres te cilet vishen sipas tradites e tyre,pra jetoj midis ketyre njerzve.
    Ajo qe une shpreha eshte se nuk e shikoj te arsyshme nje goce e re te vishet ne ate menyre.Mosha e madhe sigurisht qe vishet ashtu por mendoj se eshte njynaf te detyrosh femijen te mbulohet me ate lloj veshje.
    Mendoj se ato jane te detyruara,jo se deshirojn.
    Edhe une besoj ne Zot,por gjithashtu mendoj se veshja nuk tregon besimin qe ti ke.
    Besojm me shpirt,me zemer dhe jo duke mbuluar komplet trupin.

jojo nuk janë ofendime por është e njëjta gjë që ti e bëre sepse edhe mua ato femra më trembin siç të trembin ty ato me çarshaf të zi..
    - Nqs ty te tremb nje femer e veshur normal atehere,me fal mua,skam asgje tjeter per te shtuar.

ok e respektoj besimin tënd por cilit Zot i beson? a i beson një Zoti që jep ligje dhe që i tregon njeriut si duhet të jetoj apo i beson një Zoti që i thotë njeriut jeto si të duash veshu si të duash edhe bën çka të duash....
    - Zoti eshte Nje dhe i besoj Atij!
    Me falni por nuk e dija qe Zoti jep ligje dhe i tregon njeriut si duhet te jetoj...
    Me sa kam lexuar di se Zoti nuk detyroi njerzit,si te sillen,si te vishen apo si te jetojn....

më preciz të themi jo trupin por pjesët e tuRpshme..

të veshesh fund nuk ka asnjë problem por pyetja është çfar fundi sa i gjatë sa i shkurtë?

jo bash direkt si rrugaçe por dallimi nuk është shumë i madh ..

një motrës muslimane që nuk veshet ashtu si Zoti ka urdhëruar unë nuk i them rrugaçe ajo është ende muslimane por ajo bën mëkat e nëse ajo veshet me pantolla të ngushta për shembull ku një mashkull mund të shohë shumë apo mund të shohë formën mbas ajo nuk është në rregull edhe për mua ajo nuk ka dallim shumë nga rrugaçet sepse me rrugaçet mendoj që e dini çfar qëllimi ka!!
    - Eshte e kote te debatojm per kete gje sepse ju keni idet tuaja dhe une ato te miat!

po mundohem të mbroj syt nga mëkati sepse edhe me sy mund të bëjmë mëkat ..
    Mundoheni....por eshte e veshtir ma merr mendja...

"Ulni shikimet"
    Respekt!....
    Ľøšŧ ïŋ Ťħøûġħŧ

나는 당신이 정말 싫어

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Citim Postuar më parë nga _Elena_ Lexo Postimin
    Une mendimin tim dhash,megjithate po ju shtoj dy fjale me teper.
    E kuptoj qe ajo lloj veshje eshte tradita juaj,por te theksoj qe as nuk dua tja di ca eshte islam apo ku di une se cfare tjeter.
    Zoti eshte NJE dhe une besoj vetem tek AI,pak rendesi ka menyra se si njerzit shprehin besimin e tyre!
    ...qellimi im te postoja te kjo teme nuk ishte te ofendjoja asnjeri dhe nuk kam ndermend ta bej.

- Zoti Orientalist,
    Po ju jap vetem nje pergjigje per sa perket prifterinjt..
    Nuk me pelqen aspak veshja e tyre,do ishte mire te benin veshje normale.

Se fundi dua te them se asnje nga ato femrat e reja qe veshin ato lloj veshjeje nuk jan te lumtura.
    Nuk flas per moshen e madhe,por gocat e reja.
    Ato jane thjesht te detyruara te vishen ashtu,mendoni ju se ato nuk kane zili kur shikojn nje femer te veshur normale ne rruge?

Me falni zotrinj,ca moshe keni?!
    Ma ke bere pak lemsh e nderuar _Elena_, por me fal nese po mundohem vetem te flas me lidhje me mua...
    Ne mesazhin tim me pare t'u drejtova ty per arsye sepse mendova se mbase kishe nevoje per sqarime te mbajtjes dhe menyres se shamise se femrave muslimane.
    Gjithashtu, me vjen mire qe the me lart se nuk ke qellim te ofendosh dike ne kete nen/forum, dhe ne (une) si muslimane e pranojne deshiren tuaj per t'u perballur me ne me sjellje dhe urtesi.

1. Ne shkrimin e meparshem tendin, kur lexova ate qe the se "te trembim femrat e veshura", dhe me pas qe the "nuk e kam per te ofenduar dike", kishte nje kontradikte, por ne thelb m'u duk qe nuk ke ndonje info me te qarte se per cfare eshte veshja e femrave muslimane (shamia mbi koke me konkretisht).
    2. Nuk te kundershtoj fare per cfare beson, eshte e drejta juaj personale, dhe pak rendesi ka ne kete moment qe po te shkruaj nese beson ne hebraizem (ku parim ka materializmin), pak rendesi ka nese beson ne krishterizem (ku parim ka dashurine shpirterore) dhe pak rendesi ka nese beson ne Islam (qe sipas muslimaneve nuk eshte thjesht ne besim normal, falje, agjerim, ndalim nga veprat dhe fjalet e keqija etj., por e kuptojne si nje sistem jetese, ku per cdo ne jete Islami ka sqaruar). Me e rendesishme eshte qe nuk besoj ne idhuj kot, por ne nje Zot ne qiell (hyjnor), qe nuk ka lidhje me njerezit dhe idhujt.
    3. Shamia e femres muslimane eshte parim islam per femrat muslimane, sic ka qene dhe per femrat cifute dhe te krishtera (Maria-Merjemja, Nene Tereza dhe murgeshat e sotme). Pse i kane mbajtur dhe i mbajne shamite mbi koke ato? Pyetini besimtaret e fese suaj, ose prifterinjte tuaj, sqarohuni me fene tuaj.
    4. Ne lidhje me prifterinjte, une kam shume miq prej tyre, per arsye sepse jam njohur me disa prej tyre neper tryeza per bashkejetesen nderfetare ne Shqiperi, ne Tirane, te organizuar nga USAID, dhe bile me nje prift ortodoks, sa here qe e takoj tani e pershendet dhe ndalon dhe ai. Ai e di shume mire qe une jam praktikant musliman, dhe gjithmone kemi treguar dashuri miqesore. Gjithashtu, aspak nuk me ka bere pershtypje veshja e tij, per arsye se mendoj se e kane nga feja (sic e kane nga feja dhe femrat cifute dhe te krishtera qe te vendosin shami te pakten kur te hyne neper kisha, apo jo???!!!) Ne disa kisha nuk ju lejojne te hyni fare, duke ju konsideruar prostituta (kjo eshte per te gjitha femrat e krishtera, jo vetem per femrat e reja), duke u bazuar sipas Bibles, a e di kete? Lere pastaj per minifunde, pantallona te ngushta, bluza dekolte etj.) Te behemi realiste! Plus, prifterinjte nuk mund te mendosh te kene nje veshje normale, sepse ajo lloj veshje eshte simbol i udheheqesit fetar, si hoxhallaret te muslimanet.
    5. Ne lidhje me te shikuarit e femrave nga meshkujt ne rruge, po te pergjigjem vetem me nje thenie te profetit Muhamed: "Shikimi i pare eshte i lejuar (sepse nuk ke nga ta cosh koken), ndersa shikimi juaj eshte i ndaluar (imoralitet me sy, kur e kthen koken per ta pare mire)... deri ketu arrin turpi dhe morali i Islamit per muslimanet.
    6. Po te them me sinqeritet te plote qe nese i shikon te gjitha femrat e reja muslimane i shikon te gjitha me nje nur (ndricim) ne fytyrat e tyre. Pse e them kete? Sepse ato jane aq te turpshme para meshkujve te huaj, saqe e dine qe turpin duhet ta ruajne deri sa te martohen (sepse ne Islam nuk lejohet imoraliteti dhe marredheniet para-martesore). Ato jane pa stres, pa shqetesime rinore pas-ndarjes se te dashurve, nuk jane perdorues droge, nuk frekuentojne ambjente te pahijshme etj. Te jesh e bindur qe ato i detyron vetem bindja ndaj Zotit (sic e urdheron dhe nje murgeshe dashuria ndaj Tij). Me sqaro te lutem cila veshje "eshte bere" (se nuk ka qene deri vone) normale te femrat?
    7. Nuk e mora vesh se ke pyete per moshen, mua apo buja_20, por une jam 31 vjec, jam familjar, me arsim te larte, etj. Po ju?

Shpresoj qe te te kem sqaruar disi ne pergjigjet e mia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Orientalist : 01-05-2009 më 18:06

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    nga elena
    Ajo qe une shpreha eshte se nuk e shikoj te arsyshme nje goce e re te vishet ne ate menyre.Mosha e madhe sigurisht qe vishet ashtu por mendoj se eshte njynaf te detyrosh femijen te mbulohet me ate lloj veshje.
    Mendoj se ato jane te detyruara,jo se deshirojn.
    nejse çka mendon ti dhe çka është realiteti nuk janë njëjtë..

një motër më parë postoi diçka por ju nuk e paski parë..shikoje dhe bindu a detyrohen femrat muslimane të mbajnë mbulesën dhe a dëshirojnë vet..

shkodranja.1
    selam te gjithave.une jam e mbuluar dhe si ne vere si ne dimer nuk e kam problem fare mbulesen se elhamdulilah ma lehteson Allahu por si i bahet halli juaj qe ju digjen lekurat veres nga dielli?????????????????
    Po ju tregoj nje rast erdhi njeher nje i huaj ne shqiperi dhe kur e pyeten per vajzat shqiptare tha: Keshtu sic vishen vajzat shqiptare tek ne vetem prostitutat vishen.
    Pastaj ju vuani qe tju thojne cunat ndonje llaf rrugeve sa sdini qe me zbulu par e ma par,
    TE SHKRETAT JU
    - Zoti eshte Nje dhe i besoj Atij!
    Me falni por nuk e dija qe Zoti jep ligje dhe i tregon njeriut si duhet te jetoj...
    Me sa kam lexuar di se Zoti nuk detyroi njerzit,si te sillen,si te vishen apo si te jetojn....
    mire e di që është një por a beson ti që Zoti njerëzve u ka dërguar diçka në tokë që njerzit ta njohin Zotin apo a beson ti që Zoti ka dërguar profet apo të themi ndryshe të dërguar për tju treguar njerëzve se kush është Zoti dhe pse e krijoi njeriun?
    nëse se paskeni dit që Zoti jep ligje ather duhet prejt tash ta dish që Zoti jep ligje jo vetëm në Islam ka ligje por te xhdo Fe tjetër gjithashtu siper shembull një ligj nga Zoti shumë i rëndësishëm është mos i bën Zotit shok apo nderoi prindërit...
    Jo Zoti nuk detyron askënd si të vishën si të jetojnë por Zoti u tregon njerëzve se pse i krijoi dhe çfar detyre ata kan në këtë jetë e edhe Zoti u tregon njerëzve që ka një djall që i mashtron njerzit për të bërë gjëra të tupshme gjëra të këqija gjëra që Zoti nuk i don e këta gjërat e çojnë njeriun në zjarr...por njeriu nëse nuk dëshiron të zbatoj ligjet e Zotit nuk ka frigë Zotin nuk ndjek rrugën e tij ai është i lirë të jetoj si të don por vetëm duhet ta dijë që atë Zoti nuk e don...

e respektoj ate¨që thua unë i besoj Zotit që është një por kur fillon të flasësh prej vete e të thuash nuk e kam ditur që Zoti sjell ligje për njerezit ather më duhet ta di se çfar besimi ke ti në Zot kush mendon se është Zoti ???
    Ndryshuar për herë të fundit nga buja_20 : 01-05-2009 më 18:57

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anëtarësuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468

Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    xhenneta me fal, ke te drejte, ti je ajo Miss-ja/Mjeke/E pasur/E virgjer++++.

Po mire, kur ti nuk mban per vete, pse propagandon kaq shume pro kesaj?!

"BENI SI THEM UNE, POR MOS BENI SIC BEJ UNE".

Edhe une te pershendes shume ngrohtesisht.

Prap me të fal a?
    Ok ska problem, edhe kësaj radhe po ta fali por kujdesë mos ta teprosh më shumë sepse e ke notën mesatare 10-she në fakultet

Të këshillova që ta lexosh atë temë që e ke në ëndje por ti përsëri shtiresh sikurse nuk e ke lexuar fare!

E ke keqkuptuar apo e parapelqen ti shkëmbesh mendimet e tuja me mua? si thua? Të kam thënë se skam kohë të mirrem me ty sepse nuk je tip e imja, të lutem mos më keqkupto por më dukesh ende feministe, nuk din të komunikosh dhe për këtë nuk dua të humbas kohë me ty.

Ta rikujtoj se unë kam thënë se mbulohem më shumë se 5 herë në ditë me mbules Islame kur falem për çdo ditë, me shpresë se shumë shpejtë do të mbulohem ashtu si ka thënë All-llahu Subhanehu we Te'ala në Kur'anin Kerim.

A të përshëndes përsëri ngrohtësishtë oky do të përshëndesë përsëri ngrohtësishtë por të lutem bëhu qupëz e shishme në vazhdim.
    \.....DITURIA ËSHTË PASURIA E KËSAJ BOTE KALIMTARE...../

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbulesa të mbronë nga te Ftohtit dhe të Nxehtit !!?
    Nga dallendyshi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 18:47
  2. Mbulesa Ime-kënaqësia Ime-mburrja Ime
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 14:27
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Ngrijnë nga të ftohtit dhe uria
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 18-02-2003, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •