Kjo eshte nje gjykim i ceket nga ana jote (me fal per sinqeritetin).
Njohe dy femra myslymane.
Njera e veshur normal dhe tjetra e mbuluar me shami koke.
Te dyja rujne adetet e fes.
Me thuaje kush nga keto qenka e perdale tani?
Se une nuk e bej dot dallimin.
Zoti dhe cdo fetar i mire e di,qe te sheh zemren dhe jo veshjen.
Nje rast ne plazhin e durresit,qe nuk me eshte shuar nga kujtesa.
Nje burre qe me ishte shtrire ne shezllon duke u lyer me kremra qe te marri pak kolor
kurse gruaja e tij e veshur ,e mbuluar me shami ne koke ,po i kullonin djerset .......A nuk eshte ky krim ? A nuk eshte gjynah prej Zotit?
Nje myslymane te mire nuk e ben ajo veshje (shamia e kokes ose mbulimi komplet i trupit dhe i fytyres),por virtytet qe ke si njeri.
Jeto sot se neser nuk i dihet
Obobo, "desh ju lashe dhe juve pa u martuar", PALLATI 176, lol
Ma bej hallall te lutem, se te ngaterrova me nje goce tjeter!
Te ngaterrova me _Elenen_, ketu:
"Me falni,me qe u ndala ketu, me lejoni te jap dhe une mendimin tim.
Nuk e shikoj llogjike nje femer te mbuluar komplete me carcaf te zi....
Vetem syt u duken...per Zotin mua me trembin.
I shikon ne pike te vapes 40 grade te mbuluara koke e kembe.
Nuk ofendoj asnjeri,thjesht ju kujtoj qe jemi ne 2009 dhe jo ne kohet e prapambetura!"
Gjithe te mirat dea_07!
_Elena_ ku je?!
Me fal ti Apollyon, e di qe ke urrejtje per mbulesen, edhe kete mundedohesh qe ta sqarosh kinse jemi ne Evrope e nuk na duhet mbulesa!!! qfare qudie...:S
Me tregon ti se kush e moderoj Evropen,apo qashtut palidhje vetevetiu u moderua e erdh ne kete gjendje qe eshte sot...
Mos te ishin kon keta arabt, ende Evropa kishte me qene duke shkruar me numra romak I II III IV V VI VII VIII IX dhe X...
Tmerr te degjosh per disa qe kane pak shkolle dhe shiten dijetar...
Ti Apollyon si e komenton kete foto te sekretares Hilary Clinton me shami...????
E ka vendos asi te zeze qe merr rrezet e diellit....
Mjer per ata qe flasin per nje gje qe nuk kane dituri per te....
Skam qka them me,me mir flas me murin .....
Me vjen keq qe po me cenon me termin "gjykim i ceket", sepse ne asnje rast nuk kam folur qe une jam i mire (ose nusja ime), qe dmth qe kam folur gjithmone (shiko shkrimet me pare) ne kontekstin e burimit (themelit) te mbuleses.
Nuk e sqaroja dot me heret, por po ta sqaroj tani:
1. Une jam musliman praktikant, nuk kam mjekerr ose shenje dalluese si musliman (qe dmth kam vetem praktiken dhe sjelljen time, dhe shyqyr Zotit nuk ka arritur te me shaje njeri deri tani per imoralitet ose sjellje te pahijshme)... Me kete dua te them, qe dhe une, si njeri, nuk jam i perkryer, por dhe une mund te bie pre e problematikave boterore, ne kete rast te femres...
2. Kur permenda femra, asnjehere nuk kam permendur individe (por kam folur per themelin e moralit te femres muslimane qe rrjedh nga besimi i cdonjerit). Ketu po e zgjas, se ka disa lloj njerezish (muslimane femra dhe meshkuj) - qe eshte e zakonshme te te gjithe njerezit ne bote:
a) injorante (qe nuk dine asgje, e as pse e veprojne dicka)
b) te paarsimuar sa duhet
c) te panjohur sa duhet me mesimet fetare
c) katunari...
Beje dallimin tani, ku une me ty pajtohem qe duhet pare besimi ne zemer, i shprehur me fjale dhe sjellje. Keshtu na meson Islami, dhe prape nuk po flas per individe!
Gjithe te mirat!
ata motra në islam që nuk mbajnë shamiështë puna e tyre ata bëjnë mëkat por nuk do të thotë se nuk jan më muslimane por mbulesa e bën një dallim në mes grave që kanë turp edhe grave që nuk kan turp e turpi në besim luan një rol shumë të madh..çfar do të jet mashkull apo femër të dy gjiniat duhet të kenë turp..ajo grua apo ai bur që nuk ka turp atëherë do të ofendojë kë të dojë si përshembull:
-do ti ofendojë motrat tona muslimane
-do ta ofendoj fenë e dikuj
-do të thotë shko ne arabi siç e bëjnë shume te krishter
-do të mendoj se është i fort e kur në rrugë dikush e shikon në sy pa pasur ndonjë qëllim të keq ai që nuk ka turp do të shkoj do ta mar alltinë në shtëpi dhe do ta vrasë vetëm se dikush e ka shikur
-nuk do ti respektoj te riturit
-nuk do ti respektoj prinderit
-do ta çoj kokën larte e do ti duket vetja shum e madhe edhepse nuk është asgjë
-do të dal në rrugë me pantola të ngushta edhe do të reklmaoj trupin e saj
-do të bëhet model
.....
....
...
këta janë disa pika pse njeriu duhet të ketë turp e nëse nuk e ke turpin do ti bësh të gjitha këto gjërat
pereshendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga buja_20 : 01-05-2009 më 13:19
kush të thotë se i shikojmë?nuk detyrojmë të mbulohen por besimtarja mbulohet sepse e don Allahun dhe dëshiron të ndjek atë rrugë që Allahu ja ka caktuar..
një shprehje si ti e bën vetëm njeriu që nuk ka turp edhe për atë ti derisa nuk do të mësoheh të kesh turp nuk do të bëhesh njeri...
hec shko luj me fëmijët se nuk e ke vendin këtu
Krijoni Kontakt