Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 79
    i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    [QUOTE=alibaba;2246238]Vendosėm pra qė t'a zgjerojmė temėn. Ti pse nuk flet gjė? Ke dėshirė vetėm tė lexosh?

Po cfare te them kur nuk kam piken e informacionit.Di qe jam Gr B dhe behem kurioze rreth ketyre qe shkruajne.Di qe eshte gr i rralle gjaku sepse me eshte dashur te kryej nderhyrje kirurgjikale dhe kam degjuar kete koment.Po keshtu thone dhe per Gr A,dhe ca me teper per Gr AB(edhe me kete grup kam femijet)

ja keshtu qendron punaaa

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Jo qė ėshtė e tepėrt, por ne nuk kemi nevojė fare pėr kėso mite. Robt krijojnė mite, nė bazė tė grupit tė gjakut tė cilit i takojnė vetė, pastaj fillojnė sharje kundrejt tjerve LOL hahaha.

Tash pėr tash do tė ishte me rėndėsi tė gjenim cila racė ishte bartėsja fillestare e grupit B. Unė kam pėrshtypjen se ishte njė racė nordike me pigment tė zi, qė ēonte jetė nomade nėpėr Indi, dhe Azi qendrore.
    Nuk jane mite po statistika
    Grupi i gjakut me pjesmarrje perqindore me te madhe nder shqiptaret e kosoves apo ne territorin e Kosoves i cili eshte vendi me i paster etnikisht ne Evrope - [me vetem 5% pakica etnike joshqiptare] eshte grupi primar i gjakut te paster e ai eshte: Grupi 0 , perfshire ketu Rh+ dhe Rh- te po ketij grupi.

Nuk jane mite por te verteta statistikore.
    Ajo qe nuk ben te mitizohet ne kete drejtim eshte grupi aktual i gjakut te personit te gjalle - sepse nje person mund te rezultoje me grup te ndryshem nga ai i prinderve te tij.

Por keto jane rregulla te per njerez me dituri te specializuara ne kete lemi - e qe une nuk jam. Por me aq sa di une, ka raste kur femia mund ta lind me grupin e gjakut A, ani qe e ema e tij i takon 'grupit B' ndersa i ati 'grupit A' e te ngjashme apo ndoshta edhe te lindet me 'grupin 0'.

Por perqindja e pranise se nje grupi te caktuar te gjakut nje nje popullsi te caktuar eshte ajo numerohet. E jo e individit. Pasi qe sic thame individi mund te trashegoje grupin e gjakut ne menyre pak me te komplikuar se thjeshte A + B = AB sepse nuk ndodhe gjithmone kjo gje -pasi qe po te ishte ashtu: 90% te popullsise boterore tashme do ti takonin grupit AB. Pra kur njeri prind ka grupin 0 dhe tjetri A ose B nje nga femijet mund te li9ndet serish me grupin 0, por femijet e tij kane gjase me te vogel ne rast se bshkshort-i/ja ka ndonjerin prej faktoreve A ose B te pranishem ne gjak.

Grupi B u takon shkijeve
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po cfare te them kur nuk kam piken e informacionit.Di qe jam Gr B dhe behem kurioze rreth ketyre qe shkruajne.Di qe eshte gr i rralle gjaku sepse me eshte dashur te kryej nderhyrje kirurgjikale dhe kam degjuar kete koment.Po keshtu thone dhe per Gr A,dhe ca me teper per Gr AB(edhe me kete grup kam femijet)
    Pėr fėmijėt mos u ban marak.

Grupi AB nė rast transfuzioni mund tė marrė nga ēdo grup tjetėr, pa problem.

Grupi B u takon shkijeve
    Hahah ēashtu diēka, deri dikun mirė e ki. Bile bash pėr ēito sene e hapa temėn.

Po bahet fjalė pėr njė racė tė moēme qė ka jetu si nomade nė Azinė Qendrore. Ka qenė racė zeshkane, haplogrupi mashkullor R1a1 dhe haplogrupi femėror U4. Forma eshtėrave duhet tė ketė qenė plotėsisht nordike, ngaqė edhe ishin parardhėsit e nordikėve, por ngjyra ende ishte e zezė (flokėzi, syzi,), dhe lėkura e bardhė.

Gjuha qė flisnin nuk dihet. Por me siguri kjo gjuhė pėrmban ato fjalė, qė vetėm Sanskriti dhe Sllavishtja (por jo edhe gjuhėt tjera) i kanė tė pėrbashkėta.

Derisa kanė qenė tė zi kanė invaduar Kinėn dhe Indinė, ku mund tė gjendet sot grupi i gjakut B.

Pas ndryshimeve klimatike, kanė marrė ngjyrė tė bardhė (raca e sotme nordike), dhe pėrsėri kanė invaduar Indinė, ndėrsa pjesa tjetėr kanė ardhur nė Rusinė dhe Poloninė e sotme ku zhvillojnė kulturėn e kurganeve.

"Kurganėt" mė pas kanė invaduar nė sasi tė vogla, njė pjesė tė madhe tė Evropės.

Nė kėtė mėnyrė mundohem tė shpjegoj, pse Sllavėt dhe Hindutė kanė kėto tri tė pėrbashkėta: Grupi gjakut B, Haplogrupi R1a1, dhe disa fjalė tė pėrbashkėta qė nuk gjenden nė gjuhė tjera.

Tash pėr tash mbetet teori, por tema ėshtė pikėrisht pėr kėto teori.

Por keto jane rregulla te per njerez me dituri te specializuara ne kete lemi - e qe une nuk jam. Por me aq sa di une, ka raste kur femia mund ta lind me grupin e gjakut A, ani qe e ema e tij i takon 'grupit B' ndersa i ati 'grupit A' e te ngjashme apo ndoshta edhe te lindet me 'grupin 0'.
    Kėtu e ke nė detaje se si ndodh trashėgimi i grupeve tė gjakut:

http://www.lisashea.com/lisabase/biology/art14435.html

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    "SHKIJEVE"?! nuk e kuptoj kete fjale

flm kush ma sqaron.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me siguri nė kohėra mė tė hershme, sidomos nė kohėn antike popullėsia e Evropės ka qenė me shumicė me tip tė gjakut B (me pėrjashtim tė iliro-shqiptarėve).
    Nese jemi ne pasardhes te popullates antike pellasgo-ilire atehere eshte e kunderta qe ne rrenje te problemit
    Grupi te cilit i takonte kjo popullsi paraardhese e jona ka qene ekskluzivisht Zero
    sic eshte edhe sot. Sepse e kunderta eshte e pamundur.

Qė nga shek. VII nė Perandorinė Bizantine e mė pas gjer nė vitet 1700 Evropa vazhdimisht ėshtė goditur nga Vdekja e Zezė, njė lloj epidemie, ku shumica e viktimave kanė qenė me grup tė gjakut B.
    Kete ne nuk mund ta dijme!

Zbulimi i Grupeve te Gjakut__________

Karl Landsteiner

Mjek dhe biolog austriak, 1930 i akordohet cmimi nobel per identifikimin e grupeve te gjakut. Ne bashkepunim me Alexander S Wiener identifikoi edhe Rh faktorin (1937), me 1946 iu akordua per kete edhe cmimi post-hum Lasker.

Pra, nuk kemi mundesi te dijme se cilit grup te gjakut i takonin ato viktima, as edhe a i "zgjidhte" apo jo viktimat e veta mortja e mesjetes Europe. Pra aq me pak cilin grup te gjakut...

Por ky grup (grupi B) eshte me i perhapur ne azi se ne cdo vend tjeter!

Mortja (kur themi "mortja" ne gjuhen shqipe nuk kemi nevoje t'ia shtojme "e zeze" sepse e thote vet emri i saj) eshte fakt qe gjate periudes se pushtimit turk e kendej ka goditur vazhdimisht Europen, sepse ata jane bartes te ketyre semundjeve dhe vend-origjines se saj, pastaj e binin me qellim e planifikim duke helmuar tinezisht apo aziatikisht puset e keshtjellave.... per shkaqe: aziate te ... shpirtzillakut te pa skajshem te psikologjise se ketyre popujve)

Vdekja e Zezė kėshtu, ka bėrė njė ndryshim tė strukturės sė tipeve tė gjakut nė Evropė.
    Ide interesante por e pacendrushme, "damlla e londres" nuk mund te merret si shembull. Ashtu-keshtu, tipi B eshte aziatk - kush e di ndoshta anglezet deshen ta pastronin gjenin e tyre nga kjo ndotesire.

"B is very common in populations of Asian descent, but rare in ones of Western European descent"

"originally all human beings were type O"

Citim Postuar mė parė nga Aloe Lexo Postimin
    Po cfare te them kur nuk kam piken e informacionit.Di qe jam Gr B dhe behem kurioze rreth ketyre qe shkruajne. Di qe eshte gr i rralle gjaku sepse me eshte dashur te kryej nderhyrje kirurgjikale dhe kam degjuar kete koment. Po keshtu thone dhe per Gr A, dhe ca me teper per Gr AB(edhe me kete grup kam femijet)

ja keshtu qendron punaaa
    Per komentin ne fjale nuk ke pse brengosesh fare qe grupi yt i gjakut eshte i rralle nder shqiptaret, marre parasysh se shqiptaret me shumice dermuese i takojne "grupit 0" per ty ka donacion te pashtjerrshem te gjapkut - pasi qe Grupi i paster 0 i Gjakut mund t'u dhuroje te gjitha grupeve tjera pa anje rrezik, ndersa fatkeqsisht mund te pranoje vetem e vetem e ekskluzivisht nga grupi i tij i gjakut.

Pra femijet tu jan me fat - sepse ata mund te marrin transfuzion te gjakut nga secili grup ekzistues perfshire grupin e vet, e villuar me 0, A dhe B. Pra nuk do te kete krize te gjakut per ta kurre dhe ne asnje emergjence. Fli e qete...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nese jemi ne pasardhes te popullates antike pellasgo-ilire atehere eshte e kunderta qe ne rrenje te problemit
    Grupi te cilit i takonte kjo popullsi paraardhese e jona ka qene ekskluzivisht Zero
    sic eshte edhe sot. Sepse e kunderta eshte e pamundur.
    Ashtu thashė. Qė grupi B mund tė ketė qenė i pėrhapur tek popujt tjerė por jo tek ne.

Kete ne nuk mund ta dijme!

Zbulimi i Grupeve te Gjakut__________
    Bakteria qė shkakton kėtė sėmundje ėshtė Yersinia pestis e cila ėshtė identifikuar nė bazė tė disa rasteve kur janė gjetur mbeturina tė ADN sė saj nė dhėmbėt e atyre qė vdiqėn nga Vdekja e Zezė (kjo ėshtė emri personal i sėmundjes qė ndodhi atėherė, jo i sėmundjes nė pėrgjithėsi - Black Death).

Pas hulumtimeve ėshtė vėrejtur se kjo bakterie kur futet nė organizėm ngjan me njė eritrocit tė tipit B, prandaj ata qė kanė gjakun B, organizmi i tyre nuk kundėr-vepron ngaqė i duket bakteria sikur tė jetė eritrociti. Kėshtu shpjegohet.

Megjithatė ende sot nė Angli madje edhe nė Islandė grupi B shkon deri nė 10%.

Madje shkencėtarėt thonė se vetė shpėrndarja e grupeve tė sotme tė gjakut, mė sė shumti varet nga sėmundjet nė tė kaluarėn.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    B
    Pa hyre ne ndonje eksplikim te gjere apo studime te thella, >>paragjykimi<< im eshte se grupi B eshte formuar atje ku ka majmune qe permbajne kete agjens ne gjak dhe ku ushtrohet seks pa kufi. Ne subkontinentin e Indise - pra ne Azi.

A
    Grupi A eshte verior qe perfshin deri ne nje mase edhe pjesen veri-lindore apo eurazine.

O
    Pjesa poshte Istrit perfshire nje pjese te mire ne jug te karpateve, brigjet e detit te zi deri ne Babiloni qe duhet te kishin grup O i cili atje finalisht u kontaminua [ne perudhen e seksit pakufi te indoktrinuar nga kultura e subkontinentit hindus] edhe me faktorin Rhesus te ketij majmuni qe nuk perton as te notoje. [duket se per kete arsye te bardhet jane notuesit me te mire ne te gjitha disiplinat dhe sport ne te cilin te zinjte nuk kane gjase te tregojne rezultate].
    Keshtu grupit ) iu shtua faktori Rh

Kjo me pak fjale do te ishte skema qe do ta shtroja ne hulumtimin perkatesisve te grupeve te gjakut dhe shtrirjeve e interaksioneve te tyre ne popullaten boterore.
    Por jam i sigurt se kufiri i larte i grupit origjinal 0 kapte pjesen me te madhe te fushes se polonise dhe rrenzen e karpateve pasi qe nga ky regjion arriti pjesa me e madhe e popullates se indianeve amerikane...
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ashtu thashė. Qė grupi B mund tė ketė qenė i pėrhapur tek popujt tjerė por jo tek ne.

Bakteria qė shkakton kėtė sėmundje ėshtė Yersinia pestis e cila ėshtė identifikuar nė bazė tė disa rasteve kur janė gjetur mbeturina tė ADN sė saj nė dhėmbėt e atyre qė vdiqėn nga Vdekja e Zezė (kjo ėshtė emri personal i sėmundjes qė ndodhi atėherė, jo i sėmundjes nė pėrgjithėsi - Black Death).

Pas hulumtimeve ėshtė vėrejtur se kjo bakterie kur futet nė organizėm ngjan me njė eritrocit tė tipit B, prandaj ata qė kanė gjakun B, organizmi i tyre nuk kundėr-vepron ngaqė i duket bakteria sikur tė jetė eritrociti. Kėshtu shpjegohet.

Megjithatė ende sot nė Angli madje edhe nė Islandė grupi B shkon deri nė 10%.

Madje shkencėtarėt thonė se vetė shpėrndarja e grupeve tė sotme tė gjakut, mė sė shumti varet nga sėmundjet nė tė kaluarėn.

Problemi themelor eshte ne faktin se mortjet e mesjetes pra te kohes se pushtimeve turke qe sollen popuj nga me te ndryshmit, nga azia i takonin grupit B te gjakut dhe ishin bartes te ketyre semundjeve, pra ishin imune
    qe do te thote se viktimat e semundjeve qe kane sjellur ata ne europe ishin gjithe te tjerat pos pikerisht grupit B.

Kjo sembundja qe goditi londren dhe "grupin B" te gjakut aty ishte vendore dhe ishte bacile. Prandaj nuk sulmoi ata me gjak te paster anglez -qe duhet te jene: O dhe A sigurisht ...
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Vendet ku grupi B ėshtė 0% (s'ka fare):

Aborigjenėt
    Shputėzitė (indianė nė A.Veriore)
    Bororo (indianė nė Brazil)
    Navajo (Indianė nė A.Veriore)
    Indianėt nė Peru
    Nikobar (ujdhesė nė O.Indian)

Vende/popuj ku grupi B shkon 15% deri 30%
    Etiopi
    Arabi
    Afrikė Qendrore
    Kinė - Kanton
    Ēekia
    Egjipti
    Eskimėt
    Estonėt
    Fixhi
    Finlanda
    Hindia (Bombaj)
    Hungarezėt
    Japan
    Ēifut
    Kikuju
    Latvia
    Lituania
    Malajzia
    Papua Guinea e Re
    Persia
    Filipine
    Rumani
    Poloni
    Rusi
    Sardenja
    Serbia
    Sllovakia
    Sudani
    Tartarėt
    Turqia
    Ukraina
    Zezakėt e Amerikės
    Vietnami (30%)

Vende me mbi 30%
    Ainu (racė jo-mongole nė Japoni)
    Birmania
    Buriatėt (Siberi)
    Kina - Pekin
    Ēuvashėt
    Magjupėt e Hungarisė
    India nė pėrgjithėsi
    Kalmykėt (41%)
    Koreanėt
    Thajlanda

http://www.bloodbook.com/world-abo.html

Burrels Forever. Maska e Doc_ERI
    Anėtarėsuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Hallall keni bo gjetje te papame ju lumt bravo .!
    If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipertensioni: tensioni i larte i gjakut
    Nga Mimi_1 nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 21:23
  2. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2010, 03:20
  3. Analizat e gjakut
    Nga islamway nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-06-2009, 06:26
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-08-2004, 19:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •