Close
Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 311
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Për: Kosova Lindore (Preshevë, Bujanoc, Medvegjë)

Citim Postuar më parë nga boy_xl Lexo Postimin

lugina e presheves nen komanden e kadri veselit...

Kryetari i këshillit të kuvendit të serbisë për kosovën (ish raportues special i rts ngjatë luftës në kosovës dhe bashkëpunëtor i besueshëm i shërbimit sekret ushtarak jugosllav), milovan drecun ka vlerësuar, të shtunën mbrëma, se prapa "qëndrimit jashtëzakonisht të ngurtë" të përfaqësuesve të shqiptarëve në jug të serbisë lidhur me çështjen e përmendores së luftëtarëve të vrarë të uçpmb, qëndrojnë autoritetet në tiranë dhe në prishtinë.

Ata sikurse ka deklaruar drecun për mediat serbe, dëshirojnë destabilizimin e atij rajoni, ndërkombëtarizimin e problemit jo ekzistues dhe çmilitarizimin, respektivisht shkuarjen e xhandarmërisë së ministrisë së punëve të brendshme (mup) të serbisë nga jugu i shtetit.

Tirana në marrëveshje me prishtinën dëshirojnë të nxisin destabilitet në jug të serbisë - ka thënë drecun dhe ka shtuar se ka informatën se dora e djathtë e hashim thaçit ish shefi i shërbimit sekret ilegal të thaçit, kadri veseli dje ka pasur bisedime intensive me disa drejtues politik shqiptarë nga jugu i serbisë. Ai ka cekur se veseli atyre u ka dhënë instruksione si të sillen:

"ekziston rreziku që sipas direktivës nga prishtina të përpiqet vetorganizimi i shqiptarëve dhe të shkaktohet radikalizmi, e unë besoj se ky ka qenë instruksion kyç që veseli ua ka dhënë disa përfaqësuesve të shqiptarëve në jug të serbisë - që të shkaktohet konflikti eventual me pjesëtarët e forcave tona të sigurimit", ka thënë drecun, transmeton rtk.

Sipas tij, pastaj do të kërkohej jo vetëm ndërkombëtarizimi i problemit inekzistent, veç çmilitarizimi, respektivisht largimi i xhandarmërisë, dhe ka shtuar se "ky është qëllimi shumëvjeçar i atyre që veprojnë në atë territor në anën shqiptare".

Drecun ka cekur se prishtinës nuk i konvenon iniciativa e fuqishme e serbisë në zgjidhjen e çështjes së kosovës dhe destabilizimi i mundshëm i jugut të serbisë është i ndërlidhur direkt me miratimin e rezolutës mbi kosovën.

"përmendorja është ngritur ekskluzivisht me qëllim të nxis destabilitetin e atij territori dhe ngecje në dialogun ndërmjet beogradit e prishtinës.

Destabilitetin e situatës po e dëshirojnë, planifikojnë dhe po punojnë aktivisht në të, përfaqësuesit e regjimit në tiranë, të institucioneve të vetëshpallura në prishtinë dhe disa përfaqësues politik shqiptar, dhe kjo nuk është rrugë e mirë për zgjidhjen e problemit - ka cekur drecun.

Kur është fjala për heqjen e përmendores, ai ka nënvizuar se serbia duhet patjetër të reagoj si edhe të gjitha shtetet në botë dhe ka shtuar se "heqja e përmendores nuk është e thënë të jetë me dhunë. Nuk është e thënë të rrënohet, thjeshtë mund të largohet, sepse në atë vend as që ka qenë", ka theksuar drecun.
    nese kadri veseli e ka ne dor luginen at her lapidari dote zhvendoset ne gjami apo dikund tjeter se spe hashimi nuk ka kuzim ti mbroj shqiptaret zhvendosja e lapidarit esht trathti

i/e regjistruar Maska e Orteku
    Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    79

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    levizja e lapidarit nga shesi ne oborr te gjamis apo diku t jeter esht turp per lidret shqiptar dhe banoret e lugines
    Shko dhe mbroje ti lapidarin nese ke prapanice. Lehte eshte me llomotit ne interneti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Orteku : 19-01-2013 më 18:24

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Citim Postuar më parë nga Orteku Lexo Postimin
    Shko dhe mbroje ti lapidarin nese ke prapanice. Lehte eshte me llomotit ne interneti.
    mos je pa qef shokit

Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    79

mos je pa qef shokit
    He ore analfabet , nuk kishe tjeter cfare te thuash a ?

Une jam shum mire por si duket ti i ke ca komplekse . Shko meso shkrim lexim, eshte me mir per ty se sa te merresh me gjera qe sua ke idene.

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

mos je pa qef shokit
    qfar poroblemo ke i nderuar je per zhvendosjen e lapidarit apo jo tash ose po e mrojm ose po e heqim vet dhe po turprohum pra serbis dike i genjyer shqiptaret por qe nke lenduar se di pse ndoshta keni arsye

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

He ore analfabet , nuk kishe tjeter cfare te thuash a ?

Une jam shum mire por si duket ti i ke ca komplekse . Shko meso shkrim lexim, eshte me mir per ty se sa te merresh me gjera qe sua ke idene.
    o zotri ju ne te vertet se qenkeni ne rregull qeshte ky mllef thuaje futu ne tem ose mos fol fare qeshtja esht lapidari nje premendore e ku aty jan vlerat kombetare

Anëtarësuar
    17-08-2006
    Postime
    79

qfar poroblemo ke i nderuar je per zhvendosjen e lapidarit apo jo tash ose po e mrojm ose po e heqim vet dhe po turprohum pra serbis dike i genjyer shqiptaret por qe nke lenduar se di pse ndoshta keni arsye
    Edhe shkiet e shkruajn me mir se ti shqipen

Pershendetje i nderuar Orteku.

Se pari mendoj se eshte e padrejte dhe aspak parimore e racionale, nga ana e jote qe ne kete menyre i kunder pergjigjesh Benit33!

Mbrojta e Laipdarit, nuk eshte vetem ceshtje e nje personi, nuk eshte ceshtje as per Shqiptaret e Lugines se Presheves. Perkundrazi mbrojtja e Lapidarit te UCPBMse, eshte ceshtje e gjithe Shqiptareve, eshte ceshtje e Tiranes dhe Prishtines zyrtare. Prandaj i nderuar ju kisha lut si bashkekombas i juaji qe mos beni kesi ndamesi. Tani Shqiptareve aspak fare nuk i duhet ndamesia e metutjeshme. Por perkitazi tani duhet qe ne keto momente te jemi sa me te bashkuar kudo qe jemi.

Nese Lapidari largohet nga lokacioni i tanishem, nese vendoset ne oborr te xhamise apo kudo tjeter qofte, nga ana e vet Shqiptareve atje, atehere ne periudhe kohore afatmesme dhe afatgjate Shqiprate do jene humbes.

Nese me te vertete mendojne ta largojne Lapidarin nga vendodhja e tanishme - shtrohet pyetja pse nga fillimi nuk e kan vendos tek oborri i xhamise apo ne ndonje lokacionin tjere?!? Prandaj mendoj qe ne kete rast, edhe pse ne te vertete Shqiptaret ne Lugine e kane goxha te veshtire, kesaj rradhe asesi nuk duhet leshuar PE, si dhe te gjithe Shqiptaret kudo qe jetojne te ngriten ne protesta per ti mbrojtur Interesat Nacionale e Kombetare te Shqiptareve se Lugines se Presheves. Nese tani nuk behemi bashk, nese tani nuk flasim me nje ze, si ne kete forum e kudo qofte tjeter. Atehere gjithmone do mbesim te ndare dhe asnejehre me nuk do bashkohemi. Kjo eshte koha dhe momneti me vendimtar qe NE si Komb kudo qe jemi te reagojme njezeri, dhe jo ti themi njeri tjetrit mbroje ti apo ai !!!
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Mendoj qe te gjithe Shqiptaret kudo qe jane, duhet qe ne menyre masovike te ngriten ne protesta e demonostrata kudo qe jetojne ata per ti mbrojtur Interesat nacionale dhe Kombetare te Shqiptareve se Lugines se Presheves. Sepse vetem duke I mbrojtur Intersat e Shqiptareve ne Lugine te Presheves, I mbrojme edhe Interesat Kombetare te te gjithe Shqiptareve. Gjithashtu kam nje keshill te sinqerte per vllezerit tane ne Lugine, asesi nuk duhet qe ta largojne Lapidarin nga vendodhja e tanishme e te vendosin ne oborr te xhamise. Se ky eshte qellim I Serbise, qe luften e deshmoreve te UCPBMse ta paraqet para bashkesise nderkombetare, si lufte fetare dhe JO si lufte Kombetare te Shqiptareve. Ne aspektin kohor afatmesem e afatgjat do jete gabim trashanik nga ana e Shqiptareve nese vet e largoni. Prandaj ju kisha lut mos e levizni Lapidarin nga ai vend. Nese shteti shovenist serb permes forces policore e me dhune ka vendor te largojne, lereni ata ta largojne. Por asesi nuk duhet qe JU vet ta largoni. Ju keni vedosur aty qe te jete, dhe aty duhet te jet!
    Nese ky Lapidarit largohet dhe vendoset ne lokacionin tjeter nga vet zyrtare Shqiptar, atehere me te vertete ne kohe afatmesme e afatgjate edhe Shqiptaret ne Lugine, edhe Shqiptaret ne pergjithesi do jemi humbes. Interesat Kombetare Shqiptare tani mbrohen ne Lugine te Presheves.
    edhe un pajtohem me ju plotsisht se nese vendoset te largohet lapidari at her dote ishte ofendim per deshmoret dhe ushtaret e UCK-s ne pergjethsi zhvendosja e lapidarit ne oborr te xhamis esht hajgarllak ata deshomor s ishin muhaxhedin as taleban por patriot shqiptar met vertet kur degjiva tv sonte u ndiva i deshpruar dhe nervoz lutem ae sesht e vertet ajo marveshje per zhvendosjen e lapidarit kaq me ... rrespekt beni prishtine

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Edhe shkiet e shkruajn me mir se ti shqipen
    i nderuar nese shkiet shkruajn me mir se un shqip at her shko komuniko me shkie ndoshta shkruajn me mir por ata edhe te dhunojn me mir ju ket e keni harru si duket ti duhet ta kuptosh un ndoshta kam problem me dor shkrim por shpirtin dhe zemeren e kam shqiptar dhe ne fund esht koha te bashkohemi si komb

Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  3. Intervista e Prof. Dr. Sali Berishës në gazetën " Express"
    Nga Antimafia në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 11-04-2009, 10:37
  4. Unë Kam Dhënë Shumë Më Shumë Pare Për Kosovën Se Sorosi
    Nga Harudi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •