Close
Faqja 44 prej 49 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 482
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    ...

Sipas kësaj dëshmie; Milosao apo Milloshi, nuk quhej Kopiliqi, dhe se po vertetohet se nga vjenë emri Kopil=nga fjala truke =kobila=pela...qê ishet fjalkalimi i fshehur pêr tê hyrê ne tenden e sulltanit...

...
    E cuditshme...?

Ne Kosove fjala turke kopil perdoret ne kontekst krejtesisht tjeter.
    Zakonisht behet fjale per femije adoleshente, te padegjueshem, pa respekt ndaj tjereve, te pakulturuar, provokues etj...
    Edhe perkthimi i fjales turke kopil ne gjuhe tjera, p.sh. gjermanisht, e ka kuptimin e njejte ose te ngjashem si ne Kosove.

Fjala turke per pele eshte kisrak...
    kobila thone kroatet, boshnjaket, serbet, sllovenet...

Ndersa, sa i perket legjendes per prejardhjen e mbiemrit te Milloshit bazuar ne emrin pele, ne Wikipedia thuhet:
    "Fuqine e jashtezakonshme e ka marre sepse eshte ushqyer me qumshte te peles (Pela=Kobila). Nga kjo rrjedhe edhe emri Kobilovic..."
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 26-09-2012 më 03:04

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    Hungarezet duhej te kalonin Danubin per te mbrri ne Kosovë duehj hecur kembe dhe me kalores se paku 7 ditë, poashtu edhe ushtria Boshnjake, duhej te kalonte te gjithe ate rrugetim poashtu 7 dite rrugetim.
    Nuk ka shanca teorike qe hungarezet dhe boshnjaket te mbrrijne o ne kemb o me kuaj per 7 dite ne Kosove, e lere me ne Drenice, kjo eshte absurde cka ju thoni! Po te shikojme tani territorin hungarez dhe ate boshnjak, ata nuk kane ndryshe si te vijne ne Kosove vetem se nepermjet Serbise duke kaluar lumin Danub dhe per 7 dite ata nuk mund te ecin me shume se deri ne Nish e qe behej fjale me larte se lufta eshte zhvilluar diku ne kufi me Serbine. Drenica nuk eshte ne kufi me Serbine
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 26-09-2012 më 04:35

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Nuk ka shanca teorike qe hungarezet dhe boshnjaket te mbrrijne o ne kemb o me kuaj per 7 dite ne Kosove, e lere me ne Drenice, kjo eshte absurde cka ju thoni! Po te shikojme tani territorin hungarez dhe ate boshnjak, ata nuk kane ndryshe si te vijne ne Kosove vetem se nepermjet Serbise duke kaluar lumin Danub dhe per 7 dite ata mund te ecin me shume se deri ne Nish e qe behej fjale me larte se lufta eshte zhvilluar diku ne kufi me Serbine. Drenica nuk eshte ne kufi me Serbine
    Lereni kete pune krejt,pasi si po e shof une,disave ketu krejt Kosova po u duket Drenice
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Lereni kete pune krejt,pasi si po e shof une,disave ketu krejt Kosova po u duket Drenice
    Po bre Drenica luftoi, Drenica ka burra trima, Drenica ka njerez te mencur, Drenices duhet t'i kendojme 'mevlud' (duke harruar masakren e Gjilanit ku u vrane dy fish me shume se ne luften e fundit), Drenica cliroi Kosoven, Drenica mbrojti kufijt, Drenica Drenica Drenica Drenica.... phiiiiiii...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Le te shkojne e te clirojne Veriun

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Le te shkojne e te clirojne Veriun
    Erdhen besa,po nuk i lejuan ata qe u konvenonte kontrabanda...
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Erdhen besa,po nuk i lejuan ata qe u konvenonte kontrabanda...
    E panjohur, kryeministrin e kemi drenicak, perse nuk e tregon ate trimi drenicake e te cliroj tani Veriun?!

i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    [QUOTE=Gon!;3493453]Le te shkojne e te clirojne Veriun [/QUOTE

Nuk munden me shku me shliru veriun,se shqiptaret i kan shitur shtepit shkive?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bajraku : 26-09-2012 më 06:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Si kane shitur, por jane uzurpuar nga serbet..

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Po bre Drenica luftoi, Drenica ka burra trima, Drenica ka njerez te mencur, Drenices duhet t'i kendojme 'mevlud' (duke harruar masakren e Gjilanit ku u vrane dy fish me shume se ne luften e fundit), Drenica cliroi Kosoven, Drenica mbrojti kufijt, Drenica Drenica Drenica Drenica.... phiiiiiii...
    Thonin se nuk po lufton Kelmendipor po lufton vendi...ti mjafton t'ia hedhish njê sy hartes së ksooves, drenica gjendet ne mes, ndaj dy fushave, te Dukagjini si dhe Fushe kosoves,Drenica gjindet si mbi njê rrafshnaltë, pastaj edhe malet epershtatshme per tu fshehur ushtria me luginat krojet e ujit të pjes te shumtê ky vendë pra ka njê pozit strategjike per luftëra ne te gjitha kohêrat..poashtu edhe per betejen q e u zhvilllua mes osmanve e aleatve me 1389 si dhe asaj te vitit 1448....

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...WO56Oq__n73UZW
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 26-09-2012 më 14:29
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 44 prej 49 FillimFillim ... 344243444546 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •