Close
Faqja 22 prej 49 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 482
    i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Ne rastin tone behet fjale per ara e fusha,jo per zona te rendesishme arkeologjike te shpallura nga instituti arkeologjik.Pra,une nuk e di se kush so te na e ndaloj kerkimin dhe me cfare arsyetimi.Po e them edhe njehere,se une tash e 2 vite beje kerkime te tilla-pa problem
    Veq vazhdo te uroj sukes , Kujdesu per Kreksin mos e lodh shume ne terren se i ka gogja do vjet ... lol .

Kreksi te pershendes
    Cka o ka ndodh me kete Fegi , na mbyti more burre me keto postime )))

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    E vertete eshte se duhet hecur kembe ne terrene, me vitet qe i kam me shume lodhem ne rrafshina se sa maleve perpjet...
    Per keto kerkimet ne fjale, ato majet e shtizave e shigjetave jane ne dhe por jo aqe thelle, ç'eshte me kryesorja e di vendin se ku ka plote, kur isha i vogel kam gjetur ne ato vende disa maje shtizash te ndryshkura mirë....pra duhet shkuaraty qe te mesohen syte se çka kerkojm e pastaj jam i bindur se do gjejmi plotë.
    Nuk e di se a e keni vrejtur tani ne google earth e tere kosova duket me versionin e ri shume paster, lugina e drenices mshef shume gjera, e keta detektoret jane te nevojshem sot, ne iu themi se po kerkojmi mina...

I kemi per ti kerkuar vetem 5 kilometra me 20 gjatesi, nuk jane shumë...kuptohet do kerkojmi e ato vende me te pershtatshme qe dikur beheshin luftrat...
    Si i zhvillonin betejat ne ato kohë osmanet ?

Iu duhej një lumë gjithemon, pastaj shkonte ushtria ne dy anet duke e rrethuar ushtrine tjeter gjithemon mbrenda një grope ku i ipej sulmi vendimtar...
    Pra edhe varrezat ne fjale qe po pemendi une jane poashtu si ne nje gropë apo ne grykë te kesaj fushe tek nje burim ne nje gropë e thellë, mendoj se ketu eshte zhvilluar lufta perfundimtare ku rrethe kesaj grope sot gjenden varre te pa numerta, tregon se ketu eshte bere nje lufte e madhe ku ka vetem varre te personave te rritur, pra nuk behet fjale per varre te banorve te atij fshati...
    Me duhet te shkoj para se te bie bora, perndryshe duhet lene per vitin tjeter..;
    shendet

Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 22-08-2009 më 05:31
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Nese e shiqojm me vemendje kete hart, ketu kemi dy fusha, fusha Kosoves dhe Campus Merulo
    Pra fusha e Koosves duhet te jete Lugina e Drenices kurse Campo merilo eshte Fushe e sotme e Sitnices...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 23-08-2009 më 12:59
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Deri ne dy betejat e zhvilluara ne Kosovë ky regjion quhej Misia(Mysie) dhe se kosove e merr emrin sipas nje qytetit hungarez, ne veri te Budes qe quhej Kasavë deh me ne fund i mbeti kosove sipas ketij vendi. Mirepo kosoven e quanin hungarezt rigomezo, fusha e mllinjave.

Pra beteja e Kosoves ende nuk dihet se ku u zhvillua saktesishte, te gjithe historianet kane gabuar.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    O Kreks ok ky eshte mendimi yt.
    Por qka me i ba asaj tyrbe qaty qe po rrin, a munet me na kallxu dikush qe sa kohe osht ajo aty?
    A osht imagjinat e mavonshme e osmaneve apo e vet shqiptareve?

A ka evidenc ne defteret osman per kete tyrbe?

Nese e gjejm ne dokumente te hershme osmane athere ajo mund te jete origjinale nese e hasim ma von, athere ajo mundet me qene imagjinat e vendit te gabuar.

Kush ka nerva me hallakat ne dokumente osmane e qe mundet t'i gjej ne ndonje sajt apo arkiv do kishte dhan ndihmes te mire!?

Gjithe te mirat

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Kush ka nerva me hallakat ne dokumente osmane e qe mundet t'i gjej ne ndonje sajt apo arkiv do kishte dhan ndihmes te mire!?
    i kam unë dokumentat (kadastrat e regjistrimit të popullsisë etj) osmane për kosovën. por vetëm për shekullin e xv-xvi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bizantin : 28-08-2009 më 17:07
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Cka o ka ndodh me kete Fegi , na mbyti more burre me keto postime )))
    Postimet e tij janë ndër më të vlefshmet që mund të ketë sjellur dikush në forum, vetëm se do të duhej temë e veçantë për këto.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Tyrbja e Sulltan Muratit

Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Postimet e tij janë ndër më të vlefshmet që mund të ketë sjellur dikush në forum, vetëm se do të duhej temë e veçantë për këto.
    Edhe une e vlersoj njashtu, shkrime akademike pa asnje gabim, me siguri eshte prof. a dok. i historis, ska dyshim edhepse nganjehere te gjata per forumista i lexoj me nje frym.

Humanist, çudi eshte se edhe une jam i kyçun ne kete enigmen e tyrbes, jo me large se mbreme, ne dy te nates lexova një lgoogle liber ku thuhej ne te se Bajaziti pasi fitoi betejen e Kosoves(Kossowa 1389) dergoi nje pasha ne drejtim te bosnjes dhe vete u kthye mbrapa drejte Selanikut per te vijuar sundimin e qyteteve tjera te pa pushtuara.

Mirepo bajaziti ishte edhe politikan i forte, donte te arsytohej para opinionit se ku e lente bugjetin dhe per kete arsye bente ndertime te medhaja.

Ne nje vend tjeter ne liber thuhet se Bajaziti ndertoi ne vendin ku dha shpirt Murati II të një tum, nje koder artificiale te ngritur me gur, (siç eshte ngritur ne Waterllo nje perkujtim i kesaj beteje kushtuar Napoleonit ne Belgjikë) kurse ne harta e gjejmi kete tyrbe(shif harten e me siperme qe e solla) e vitt 1688 e vrejmi se tyrbja egzistonte dhe quhet Sepultura e Sulltanit, edhepse trupi i Sulltanit eshte bartur dhe varrosur ne xhamin e Burses.
    Une mendoj se keto ndertime jane bere fiktive vetem se te tregohej se eshte bere diçka e madhe ne shenje te sulltanit dhe se ne fushe kosove ishte me e pershtatshme te ndertohej nje tyrbe se sa ne Drenicë sepse rruga qe kalonte per ne bosnje e vise tjera iu mundesonte udhtarve te ndalen tek tyrbja e muratit.
    Tyrbja pra eshte nje permendore, njashtu si sot qe iu ndertohen permendore heronjve edhepse vendi ku eshte vrar nuk perputhet fare ne gjeografi me vendin e ndertimit te permendores.

Ketu thuhet se si dhe pse Bajaziti u angazhua ne ndertimin e monumenteve fetare neper vendet e pushtuara...

Sepultura e Amuratit ne vitin 1688 ne harta
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 29-08-2009 më 06:49

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ne kete hart psh. NovoMonte eshte diku ne mes Pejes dhe Prishtines, ne shume raste hartat e vjetra jane jo te sakta ose me te verte behet fjale pr ndonje qytet te drenices me kete emer diku afer Llapushnikut apo Goleshit i cili ky mal eshte mali me i ri i kosoves dhe per ate edhe qyteti duhej te ishte diku afer ketij mali e jo atje pertej Prishtine...
    Thuhet se edhe orlalti dikur ishte nje qytet shume i madh i ngritur ne qielle qe sipas legjendes i ngritur nga nje rrebel drenicas...qyteti i ri...?

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Kreks ketu duhet bere patjeter germime arkeologjike, perndryshe historiografia jone ka mu bazu gjithmon ne gojedhena dhe kash e lasha, e kjo mund te behet kur brezi i vjeter t'ia shkel per ate dynja e brezi i ri brez i internetit e i mjeteve te sofistikuara ta vazhdoj punen lirshem pa paragjykime fetare e etnike!

Faqja 22 prej 49 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •