Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29

Kjo ėshtė njė motėrzim

I dashur Kosturi e lexova me vėmendje kėtė "batudė" dhe ma kujtoj njė kohė tė shkuar, pikėrisht mė ktheu nė vitet e 90-ta, nė kohėn kur shqiptarėt e Kosovės po pėrjetonin 1000 mynxyra.

Nga ajo qė ke shkruar mė shkon mendja se "klientėt" tuaj tė jenė nga Shqipėrie e Veriut, pasi andej ka mė shumė mundėsi pėr kontakte me shqiptarėt e Kosovės. Dhe kjo batutė ėshtė njė krijim popullor dhe dihet se krijimet popullore barten nga goja nė gojė dhe bien nė "dorė" mjeshtrash, kėshtu pėsojnė motėrzim ( varinte) dhe vėrtet ky motėrzimi qė solle ti qenka i pėrpunuar mirė.

Ja po e tregoj unė formėn e parė:
    Shkon njė ēun nė dyqanin ku shiteshin televizorė. PO i thotė shitėsit:
    -Xhaxhi a keni televizorė?.....
    po shitėsi nuk e priti derisa cuni ta kryente fjalė, po iu pėrgjigj:
    - Ky dyqan televizorėsh ėshtė, or ēun, nuk sheh, ka plot!
    -Jo xhaxhi unė dua njė me fshesė ( biles nė kosovė pėr kėtė pėrdoret shprehja e huaj: brisaq )
    Tash shitėsi mbeti tepėr i habitur nga pyetja e ēunit, ndaj i ktheu:
    -S'ka asi televizorėsh askund nė botė dhe fundja ē'i duhet televizorit fshesa?
    - Jo xhaxhi, - u pėrgjigj djali, neve na duhet njė i tillė, sepse babi sa herė po del Milosheviēi nė TV, po ngritet e po e pėshtyn: Phu ta....(njė e sharė vendēe), kėshtu po e bėn pis ekranin!

Jam kurreshtar tė di, t'i pyesish ata "klientėt" mos janė frymėzuar nja kjo batutė qė nga pėrmbajtja pėrkon plotėsisht me kėtė qė solla unė.

Me respket,
    Adem Gashi, Danimarkė
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    I nderuar zoti Adem Gashi, te falenderoj per vemendjen e treguar dhe variantin qe bie perkrah kesaj fabule. Personi, qe une e quaj klient, eshte shakaxhi dhe thumbon me humor anet negative te shoqerise apo te njerezve te veēante. Vertete nga nje verior e kishte degjuar dhe kish dashur te fshkullonte nepermjet meje, poltikanet tane mashtrues, qe s'e kane per gje te behen te pafytyre per te arritur qellimet e tyre per pasurim e sundim. Fabula e tij, qe e goditur, pavaresisht nga origjina, ne keto kohe qe edhe mua personalisht mjafte politikane me shkaktojne alergji dhe mllef, kur shpalosin aq bukur artin e tyre te dukurit ndryshe nga ē'jane realisht. Eshte nje sjellje e peshtire e tyre, qe dashur pa dashur te irriton e te detyron te shash e te peshtysh.
    Edhe njehere, faleminderit dhe qofshi te lumtur familjarisht!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-05-2009
    Postime
    35
    Citim Postuar mė parė nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    Njė dite nje klient me thote:
    - Dua te blej nje televizor me fshirese!
    Mbeta i habitur. Me pas e mblodha mendjen:
    - Si televizor me fshirese?
    - Me fshirese! Siē kane makinat. A kane makinat fshirese xhamash?
    - Po!
    Tamam ashtu, por une e dua televizor me fshirese!

Ndersa une mbeta, me hamendjet e mia, klienti u largua. Perse? Dhe ē'qe kjo kerkese e tille? Ē'na duhet televizori me fshirese?
    Ju lutem jepni mendimin(opsionin) Tuaj!
    ka dis mundesi ai do ket qene fshatar nga baltza dhe per mos ti behej televizori me balt ai e donte me vshirse xhamash

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga MAJDI Lexo Postimin
    ka dis mundesi ai do ket qene fshatar nga baltza dhe per mos ti behej televizori me balt ai e donte me vshirse xhamash
    Filozofia e fshatarit, eshte e thjeshte. Ai me pak humor, fshikullon dhe tallet me politikanet qėkane uzurpuar televizionet nga mengjesi nė darke, ku me teper na bien nė sy dhe na irritojne mashtrimet e tyre.
    Njeriut tė gjore, nuk i mbetet gje tjeter veēse te shaje e peshtyje para ekranit!

Te pershendes!
    astritkosturi.com

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    Filozofia e fshatarit, eshte e thjeshte. Ai me pak humor, fshikullon dhe tallet me politikanet qėkane uzurpuar televizionet nga mengjesi nė darke, ku me teper na bien nė sy dhe na irritojne mashtrimet e tyre.
    Njeriut tė gjore, nuk i mbetet gje tjeter veēse te shaje e peshtyje para ekranit!

Te pershendes!
    Z.Astrit!Une do kerkoj nje monitor me fshirese,sepse sa here lexoj ca genjeshtra e pshtyj(sidomos kur bejn ndarje,qytetar-katundar,dhe Shqipetar e Kosovar)Persh.
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    I nderuar Astrit!
    Kam vetėm njė gjė pėr tė cilėn mė vjen keq.Je tejet i politizuar majtas.
    Nė ekranin e televizorit nuk del vetėm Jozefina e Saliu por edhe Edvin Rama qė kėrkon numurimin e votave nė tėrė Shqipėrinė.Nuk e di nė se ai fshatari e pėshtyn apo jo?

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Z.Astrit!Une do kerkoj nje monitor me fshirese,sepse sa here lexoj ca genjeshtra e pshtyj(sidomos kur bejn ndarje,qytetar-katundar,dhe Shqipetar e Kosovar)Persh.
    E nderuara fisnike!

Te falenderoj per vemendjen e vazhdueshme ndaj postimeve te mia dhe sinqerisht ndjehem "borxh" ndaj Jush
    Me vjen keq qė nder ne shqiptaret, ēdo dite e ēdo ore, prodhohet urrejtje e rracizem dhe per hipokrizi nuk njohim te verteten.
    Pershendetje dhe respekt per ty e panjohura!

astritkosturi.com

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga Besoja Lexo Postimin
    I nderuar Astrit!
    Kam vetėm njė gjė pėr tė cilėn mė vjen keq.Je tejet i politizuar majtas.
    Nė ekranin e televizorit nuk del vetėm Jozefina e Saliu por edhe Edvin Rama qė kėrkon numurimin e votave nė tėrė Shqipėrinė.Nuk e di nė se ai fshatari e pėshtyn apo jo?
    I majte..... I djathte..........!!??
    Ke ndonje definicion, se cili shqiptar eshte i majte e kush i djathte!
    Per mua nje i varfer, eshte shume here me i mire se sa nje mashtrues!
    astritkosturi.com

Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Eh, ke shumė tė drejtė, por ka edhe mė keq se kjo, moj e panjohura: ēka t'i bėsh njė grupi qė kanė dalė kohėve tė fundit, nė fakt qė nga paslufta, me orientim lindor qė do tė na i humbin me gjuhė e me soj e me sorollop - me njė fjalė tė shkatėrrojnė gjithėcka shqiptare.

O Zot ruana!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 16-07-2009 mė 06:03
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-06-2006, 13:45
  2. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 12:43
  3. 118 shqiptarė kėrkojnė nėnshtetėsi bullgare
    Nga StormAngel nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-12-2004, 13:04
  4. Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 03-03-2004, 14:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •