Une jam i sigurt Z. Astrit se ju i keni borgj nje kaffe ati klienti qe thuani, Ai qenka shume i menqur dhe shume mendjendritur..
Muhabeti eshte muhabet por e verteta eshte e vertet.
U lodhem me me ato genjeshtra e me fjal te mira, Sikur nje thenje qe eshte
Rri i buzeqeshur edhe pse shpirti te qan....
Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...
Miska, nuk ma ha mendja. Nuk e di, nuk e di, mbase. Eshte e drejt qe ka shume gjera qe nuk ia vlen ti shohesh, por mund te nderrosh kanal. Ai, e ka fjalen per fshirese xhami, per te fshire xhamin.
Jam bere i paduruar, dhe po shkoj te gjej ate klient problematik, qe po me sjell kaq andralla.
Pasi te kthehem, do t'u shkruaj ē'me tha Ai!
un mendoj se nuk e ka thene per fshirese xhami ekzaktesisht,por per nje fshirese qe te fshije gjith gjerat e pa hishme qe mund te shfaqen ne televizor.hahahah
meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...
I dashur Roi, i dashur Roi!
Pergjigjia, qe dhate per shqetesimin tim, ishte po ashtu, siē e keni cituar Ju. Me fute ne pune. Ju qepa pas atij klientit tim, qe une e quajta te ēuditshem, dikush psikopat e te lajthitur. Me falni po vertete lash “lesht” me te.
Si? Si? Perse, po flas me fjale banale? Edhe mua nuk me pelqen, prandaj e futa edhe nė thonjeza. Por, kur te vete shpirti ne maje te hundes, fjalori nuk u kontrolloka. Kjo eshte hiē gje, para atij fjalori qe me degjuan veshet me ate klientin tim:
- Po mbetem me peshqir ne dore, o i uruar!- me tha.
- Pse?- i thashe. S’po te kuptoj, qenke i ēuditshem!
- Po si, o qenkam i ēuditshem?! Del xhozefina pernatė me kalamaqrit e Nato-s, une sa kam ne goje, “ptuuuu”! Drejt e mbi televizor. Pas pak del Saliu! Plaka...ja pret “ptuuuu”! Sa peshtyme e jarge ka, mbi televizor edhe ajo. Po mbetem me peshqir ne dore o i uruar. Ta kisha me fshirese, tak butonin e hop fshireset...
Fillova te qesh. Po ai ma priti:
- S’te besohet ty ?! Vetem te vish ndonje nate, kur dalin ne ato opinionet.
- Po femijet? Apo ata, rrine me peshqir ne dore?
- Jo mo jo, dhe per kete zihemi, se kush e ka radhen e pastrimit. Prandaj, bej si bej, gjej nga keta televizore qe te thote xhaxhaj dhe ke per te pare, qe do ua shohesh hajrin. Femijet e vegjel, hidhen e thone: Ja dolen keta gomeret- dhe, fillojne e qajne, se duan filmin.Pastaj kur del Gjinushi, fillon ēuni i madh. Dhe ai gojen plot per plot. Eh, ē’me ka gjetur! Po s’jam vetem une. Ma do mendja ky avas eshte ne shtepite e te gjitheve. Po na semurėn, o vdekshin ishalla!
E qetesova pak dhe u ulem, ne lokalin me te afert. I dhashe nje mish helli e nje dopio raki. S’kisha ē’i beja. Ne fakt e kishte me hak, se mė dha idene e biznesit.
Rrėkėlleu ato gllenjkat e para dhe nuk u ndje me. Kur, aty nga fundi filloi perseri:
- Degjo ketu!- me tha. Mileti, eshte ne hall te paparė. Nuk ka nga e kap me. A e di ti se mileti eshte kater llojesh?
- Jo, nuk e di. Si kater lloje?
- Atehere(nisi te numeroje me gishta):
1. Nje takėm, shkon kot me kot pas te madhit.Ē’thote ai, “amin o hoxhė”, keta. Kane qejf tė perceptojnė gjithēka sipas mėnyrės sė vet dhe, pėrpiqen t’i pėrkthejnė fjalėt dhe bėmat e tė mėdhenjėve, po sipas oreksit tė tyre. Sepse kanė dėshirė, t’i ngjajnė dhe tė imitojnė tė zotin. Se marrėzitė e zotėrisė, nuk vlejnė asnjė grosh, pa budallallėqet e shėrbėtorit.
- Kjo sjellje tragjike, tjetėrsoi identitetin dhe individualitetin tonė, duke e lidhur ēdogje me udheheqsin, me ekzistencen e tij.- nderhyra une.
2. Grupi i dyte jemi ne, qe rrime me peshqire ne dore ose qe kerkojme gjera te reja per t’u pershtatur, ketij realiteti.
- D.m.th. absurdin e bėjnė mėnyrė jetese.- perseri, nderhyra, por ai vazhdoi:
3. Nje pjese nuk ngaterrohen fare. Jane indiferent, e s’duan tia dine per keto pune.
4. Nje pjese tjeter, eshte ajo qe nuk pajtohet me asnje lloje pushteti. Gjthnje opozite, gjithnje me te drejten dhe te verteten.Vetem per te vuajtur e asgje te hajrit.
Ndersa, ai vazhdonte te fliste, nenvizova, per ju miqte e f. shqiptar, qe shumica, me duket se futemi tek ky grupi i katert: “Kemi te bejme me njė shoqėri te tėrė, e mbarsur me rrezik dhe, qė pjell rreziqe. Nė tė tilla mbarsje, zhduket i pafajshmi dhe shoqėria bėhet kėshtu, pragu i vetėvrasjes...
I Marrosuri, edhe pse nė majė, edhe kur ėshtė lart fare, kėrkon mė tutje, pa i shkuar nė mendje, se pas majės vjen gremina me humnerat e saj. Se, herėt a vonė, kėta pėrbindėsha, qė kėrcėnojnė mundėsinė e shoqėrisė pėr shpėtim, bien nė pirgun e viktimave tė tyrePIKĖ”!
hahahahahhahah sa e bukur kjo,po dhe sa e vertet dhe rreale ne te njejten kohe
meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...
Klienti, qe kerkonte televizor me fshirese paska patur te drejte!...
Kur degjojme mburrjet dhe talljen qe ben politika me popullin shqiptar, duke folur vetem ne vetėn e shkuar dhe te ardhme, as fshirsja nuk mjafton per televizorin.
Te pershendes bombona dhe gjithe pjesmarresit ne kete pyetje!
Krijoni Kontakt