Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 68 prej 68
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Pėr: Perse Zoti na krijoi?

*

Ncuk Nuh

Truri fizik apo truri biollogjik sic e quan ti si inxhenier i "biollogjise"...

...eshte INSTANCA me e larte per "shkencen"...

...kurse per fetarin e pernjemendte instanca me e larte (tek njeriu) eshte SHPIRTI.

Mirepo, ne menyre qe te mos krise belaja...gjaku deri mbi gjunj... po i bie shkurt:

Ti e di kush e ka thene kete: "Nese eshte nevoja (per dituri) duhet te shkosh madje dhe ne Kine".

Une jam ne "Kine" dhe me duhet shume kohe(me shume se kjo jete) per t'i mesuar te gjithat. Mirepo, ato qe i kam mesuar deri me sot, megjithse ne shikim te pare duken kunderfetare, faktikisht kunder-hyjnore, faktikisht me ndihmojne cdo dite e me shume per t'i kuptuar Zbulesat (Shpalljet) Hyjnore....

...por, ja qekam qelluar shume i dobet ne percimin e tyre te metutjeshem....sepse ka shume gjera, te cilat, per ata qe nuk kane qene kurrnjehere ne"Kine" tingellojne shume paradoksale...keshtuqe me duket me e arsyeshme thenia: "Heshtja eshte ari"

*
    klipp&klar

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Norēa.li pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    *

Ncuk Nuh

Truri fizik apo truri biollogjik sic e quan ti si inxhenier i "biollogjise"...

...eshte INSTANCA me e larte per "shkencen"...

...kurse per fetarin e pernjemendte instanca me e larte (tek njeriu) eshte SHPIRTI.

Mirepo, ne menyre qe te mos krise belaja...gjaku deri mbi gjunj... po i bie shkurt:

Ti e di kush e ka thene kete: "Nese eshte nevoja (per dituri) duhet te shkosh madje dhe ne Kine".

Une jam ne "Kine" dhe me duhet shume kohe(me shume se kjo jete) per t'i mesuar te gjithat. Mirepo, ato qe i kam mesuar deri me sot, megjithse ne shikim te pare duken kunderfetare, faktikisht kunder-hyjnore, faktikisht me ndihmojne cdo dite e me shume per t'i kuptuar Zbulesat (Shpalljet) Hyjnore....

...por, ja qekam qelluar shume i dobet ne percimin e tyre te metutjeshem....sepse ka shume gjera, te cilat, per ata qe nuk kane qene kurrnjehere ne"Kine" tingellojne shume paradoksale...keshtuqe me duket me e arsyeshme thenia: "Heshtja eshte ari"

*
    Shume mire te kuptoj une ty (bile tre shkruajta edhe nje rezerve te vogel mbi kuptimin e njeri tjetrit)....shokun e bankes, qe kame ndejt 5 vjet ne nje banke shkolle me ate (kroat) e kam humbe ne kete fillozofi....qe te kuptohena, GJANAT KANE KONSEKUENCA.....nese beson ne kuran, nese beson ne fjalen e ALLAHUT, nuk ka dileme ne kuptimin e meseleve sipas shpikjes se tyre....kjo bote nuk eshte e krijuar qe synyimi sejcilit te jete vajtja ne kine....mbi shpirt e mbi tru qendron akoma PERGJEGJESIA e vepres, dhe kjo, si ne kete dynja, ashtu edhe ne ate transcendenten.....cfare forme paste ajo nuk eshte me rrendesi !!!.....aftesia e te menduarit eshte nje barre e rrende per njerezine, ku jo sejcili eshte i afte ta mbaje ne nivel te njejte me ndonje nivel ideal ose te pelqyeshem......ata qe nuk mund ta mbajne, duhet te ndihmohen nga ato qe mund ta mbajne, kjo detyrimisht, kesaj nuk ka kush me i ik...andaj, heshtja nuk eshte arr, por ne konsekuencen e fundit zjarr...por sidoqofte, mua me eshte e qarte, se per ti nuk ekziston as zjarri e as arri....jo ashtu ne si i njohim....).......Mario (shoku im) tash perkthen libra nga anglishtja ne gjermanisht....

kalofsh mire....
    albanish by nature

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Dhe si perfundim, ēfare ndodhi?
    Zeusi ishte merzitur shume kure deshtoi me dinosauret dhe disa kafshe tjera. Nuk e adhuronin, nuk benin sakrifica per te dhe per kete i zhduki.

Pastai filloi me produkte tjera...

Nder te tjera filloi me llojet Ardipithecus, Australopithecus, Africanus , Homo habilis ..., Homo sapiens etj. Deshtoi here pas here der ne nje moment qe arriti sukses me nje "profet" arab i cili i tregoje botes ēdo gje. Pra nga ajo dite nuk kishte me dileme. Ia mesoje nje liber i cili eshte mrrekulli, shkence, pra eshte i persosur. Thone qe ne asnje gjuhe nuk mund te perkthehet me saktesi, perveēse ne gjuhen e Zeusit dhe per kete jane munduar qe“me 72 libra tjere ta sqarojne per boten s ecfare permban ky liber.
    Nga ajo dite kjo bote lulezon. Nga a jo dite mbizoteron paqe dhe begati, mirqenje... Ne veēanti kesaj bote te ketij profeti Zeusi i ka dhuruar shume. Edhe ne ditet e sodit keta po gezojne dhe po shijojne frutet i kan dhurata nga Aloha. Mrrekulli! Zeusi don sakrifice dhe per kete ka krijuar Rrugen e Qumshtit dhe miljarde galatike te tjera.

Emri:  lucypaleon2.jpg

Shikime: 393

Madhėsia:  21.5 KB
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar iliria e para pėr postimin:

ane (12-11-2014)

i/e regjistruar Maska e Urimy-meraga
    Anėtarėsuar
    23-04-2011
    Vendndodhja
    Hijen e drites
    Postime
    223

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin

Njeriu, ndryshe, quhet dhe vendi ku takohen fryma dhe materia. Misioni eshte perfrymrimi i materies apo shnderrimi i materies atomike ne "materie" subatomike.

*
    Pershendetje, norqa qfare do te thuash me transformimin e materies ne Submaterie,me konkretisht qfare eshte kjo Submateria.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Per tu kenaqur kur ne "krijesat e Tije" i nxjerrim syte dhe i presim koken njeri tjetri. Per cfare tjeter?
    Jo aspak, sepse Perendia na krijoi qe te kemi marrdhenie shpirterore personale me Te. Perendia e krijoi boten dhe gjithcka cka ishte ne te ishte “På svenska fin, if you know what I mean”...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 11-11-2014 mė 20:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Urimy-meraga Lexo Postimin
    Pershendetje, norqa qfare do te thuash me transformimin e materies ne Submaterie,me konkretisht qfare eshte kjo Submateria.

1. Materia e dendur (fizike) [dense physical matter], Lunar Pitris*, Atomi...

2. Materia fine [fine matter], Solar Pitris*, Fryma [spirit] Subatomi....Drita

Sejcili njeri i ka ne perberjen e vet keto to dyja. Sa me shume i zhvilluar njeriu, aq me pak ato nga nen 1. dhe aq me shume nga ato nen 2. Prandaj dhe per njerezit e zhvilluar/evoluar perdoret shprehja drite [nur], sidomos per ata qe i njohim nga Shkrimet e Shenjta... si njerez te perndritur... Pra, njeriu, duke u zhvilluar, ne zhvillim e siper, "pasurohet" me solar pitris dhe "varferohet" nga lunar pitris...deri kur me ne fund, shnderrohet ne drite, ne solar pitris, ne fryme...ky eshte evolucioni i njeriut.

*)Pitris ne realitet jane xhinde [te imte] apo (ne anglisht) elementals.

Lehte per ta shpjeguar - veshtire per ta kuptuar (per ata te cilet nuk e njohin lenden)

*
    klipp&klar

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Edhe une kete ta kam spjeguar 'på ren albanska', tani perseri me ta spjegu, pas nje muaji vjen me te njejten.

Si thoni ju dhe feja juaj e evolucionit, zogjte erdhen ne egzistence sepse evoluan nga dinosauret?!

Kam nje pyetje per juve ateistet. Cila kafshe erdhi me se pari ne egistence? Cilado qe thoni ju me kete do te deklaroni se ai eshte 'paraardhesi' juaj. A nuk te duket kjo nje kontradikte?
    Ndiqe kėtė dokumentar deri nė fund, pastaj krahasoje me ēfarė ofron bibla si argument krijimi dhe dil nė pėrfundime. Do tė ishim tė lumtur qė tė na sfidoje me shkresat biblike qė do tė na servirėsh mbi krijimin e njeriut dhe tė ē'do specie !! Nuk dua qė tė mė sjellėsh citate biblike mbi ndėrtimin e universit sepse tema do kthehej qesharake pastaj

Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Mesia, ne nuk jemi nga keto kafshet e sodit. Ka ndodhe diēka qe quhet evolucion. Asnjehere nuk e kam thene qe jemi nga majmunet e sodit, por kemi njefare lidhje " gjaku" me ta.. Pse dhe kush na ka krijuar une nuk e di. Nuk ka njeri qe e din. Mund te mendojme ose besojme, por jo te konfirmojme.

Sidoqofte kafshet kan egzistuare qindramilione vjete para njeriut. Ketu bjene ne provim te gjitha perrallat fetre(librat). Te gjithat jane propgande per ata njerez qe kan nevoje ti degjojne ato prralla.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema tė Ngjashme

1. Gabimet biblike ne analizen teologjike dhe shkencore
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 21:07
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •