i/e dashur s'jam hic dakort me ate thenje pesimiste per te bukuren zemer.
rrahjet e saj tregojne potencialet e saj per te perballuar cdo sfide.
te falenderoj
m i l v a
oj pranver ori korcare..
mir se erdhe ne forum..
te uroj shendet e pare..
dhe suksese ty ne pun..
e nderuar si gjithmone..
shkolla korces te na rroje..
por e pare mos i thoni..
se ajo dolli me vone..
se 200 e ca vjet me pare..
se ne korce te kishim shkolle..
kish kosova shkolle shqipe..
po dhe shkodra mori Zonjė..
por sic e kam then e her tjera..
te na lulzojne si pranvera..
tera shkollat anembane..
si ne korc.. Pej e tiranė..
..
Kur e lexova Temėn( titullin) mendova qė ai( ajo) qė e ka hapur do t'na flasė pėr gratė e sukseshme por pėr me qenė mė humoristike, teksti i hapjės sė temės, s'kishte tė bėnte me Temėn por me prezentimin e vetvetės, qė njė kėso teme ekziston nė fillimin e Faqes sė parė tė Forumit!
Femra tė sukseshme nė shoqerin shqiptare kemi sa tė doni e nė ve4anti nė fushėn e Artit! Nė politik i sukseshėm mund tė bėhesh nė mėnyra tė ndryshme; Tė ndershme dhe tė pandershme!
Sė paku mendoj qė nė politik ka pak ose aspak tė " ndershėm".
Nė fusha tjera, femrat janė mė tė sukseshme se vet burrat qė nga Muzika ( Vaēe Zela, Tefta Tashko, Edit Mihali,) ( Filmi Tinka Kurti, Violeta manushi,Rajmonda Bulku ) etj etj.
Por edhe nė Politik kemi gra qė premtojn ndėrsa Kryeparlamentarja JOZEFINA TOPALLI prinė dhe ėshtė shembull i njė Femre tė sukseshme, energjike por edhe me pamje dhe veshje aristokrate!
KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!
gra ne politike, eh sa larg eshte kjo ide, eshte e vertete se ka filluar nje "evolucion"
i math per te perfshire dhe gruan ne politike, por kjo si ngjan aspak asaj qe duhet te ndothte ne te vertete. femrat qe marrin pjese ne politike, jane sahanlepirese te eprorve te tyre, dhe dalin dhe propagandojne per liderat e vet si ata "deshmimtaret e jehovait" qe ne shumicen e rasteve se dine as vete per cfare flasin. eshte goxha premtuese idea por teper zhgenjyes realiteti.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DEA27 : 26-05-2009 mė 17:48 Arsyeja: seshte mire
failure is not an option!
Qe te jesh lider apo lidere nuk ka te bej gjinija.
PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;
I,E dashur Preng Sherri. Nuk ishte qellimi im prezantimi ne kete teme u be aksidentalisht,une e kam fjalen per lidere ne te gjitha aspektet e fushat e jetes sone te re demokratike dhe kjo nuk egziston per vete arsyet e ndryshme qe te nderuarit forumista kane dhene gjate qemtimit te tyre.Persa u' perket individeve te suksesshem qe ju permendni une di te them 'SE ME NJE LULE NUK VJEN PRANVERA' mik i dashur.
Persosmeria { relative} egziston,por njeres te persosur s'ka.
Faleminderit i e dashur mik dhe respekte!![]()
E nderuara mike,
Ėshtė e vėrtetė qė tė pėrsosur nuk ka sepse si i tillė mund tė jetė vetėm Perendia nėse Ai me tė vėrtet ekziston!
Po sjellė dy menime tė dhėna pėr gruan:
PITAGORA thotė:
" ka njė parim tė mirė qė ka krijuar rregullin, dritėn dhe burrin, dhe njė parim tė keq qė ka krijuar kaosin, errėsirat dhe gruan".
Dhe Mendimi tjetėr i POULAIN DE LA BARRE qė i kundėrvihet ( rastėsishtė jo me paramendim) mendimit tė mė lartėm tė Pitagorės:
" Gjithēka qė ėshtė shkruar nga burrat pėr gratė duhet tė jetė e dyshimtė, sepse ata vetė vendosin dhe vetė vulosin".
Tashti ne sikur jemi tė prirur qė shoqeris shqiptare t'i vemė " faje" tė cilat i kanė edhe shoqerit e tjera shumė mė " demokrate" se sa kjo e jona!
Sa Femra ta zėmė ke nė vendim marrje nė Politiken Amerikane, Franceze, Italiane, Gjermane etj etj?
Nė Amerikė ( njė pjesė e shoqeris shumė konservatore) votuesit ngurruan tė japin voten e tyre pėr Presidente Hillari Klintonit sikurse qė nė Senat dhe Kongres gjenden njė numėr shumė minor i tyre!
Nė Francė ngadhnjeu Sarkozi pėrballė njė Gruaje!
Gjermania pas shumė viteve dominimi tė meshkujve me pėrtes zgjodhen pėr herė tė parė njė Grua si e para e vendit! Por nė Bundesrajhun( Tagun) gjerman ke shumė pak femra!
Qė tė mos numeroj mė shumė:
Aty ku duhet tė luhen edhe lojera tė ndyra, tė parregullta, jofere si Politika ta zėmė, Femra e ka tė vėshtirė suksesin sepse Ajo duke qenė Femėr, i duhet ta luaj lojėn e mashkullit, qė se bė dot!
Aty ku vje nė shprehje Talenti natyror si nė Shendėtsi, Mėsuesi, Art si; Muzik, Film,Arte Figurative, Opera, Instrumente,Inzhenjeri,Sport Femrėn e ke nė tė gjitha strukturat udhėheqese dhe si prijetare tek shoqeria shqiptare!
KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!
Krijoni Kontakt