Postuar mė parė nga
FLORIRI
Pershendetje Pranvera.
Separi dua te ju uroj dhe sinqerisht me behet qejfi qe je integruar ne boten e kompjuterit, them kete pasi pjesa me e madhe jane te rinjt ata qe merren me keta pune. Dhe nje pjese e madhe e moshave te shtyra perdorin vetem telefona nokia 3310 per arsye sepse nuk dine te hapin menute dhe jo me te pretendojne per te hyre ne internet.
Persa i perket temes, pa rrena, une nuk kam besim shume tek aftesite e grave, kur behet fjale per pune qe duhet precizitet dhe ku ka pergjegjesi. Ndoshta eshte nje paragjykim i imi, por me ka qelluar te punoj ne ambjente me femra, dhe kam par e jetuar zallamahi nga me te tmerrshmet, thashetheme te pafund, njera shante tjetren e tjetra shante tjetren.
Qe te me krijoheshin rrethanat te kisha nje sipermarrje, pervecse pastruese, sekretare, dhe banakiere e kamariere, gje tjeter ne dore nuk u lej.
Ka dhe qe jane te afta. Kete se mohoj kurre. Nuk kam si ta mohoj, me ka qelluar te njoh, dy profesoresha ne shkolle te larte, ne matematike zor se u kalonte kush uje atyre, kam pare edhe ne disa profesione tjera, por nje gje qe me ka habit jashtmase tek kjo kategori femrash te zonja, ishte qe ishin te pamartuara lol
Emancipimi i femres ne shoqeri, eshte ceshtje qe duhet te shqetesoje tere shoqerine. Kur flasim per femren, s'duhet te harrojme qe eshte nena jone, eshte motra jone, eshte gjyshja jone, eshte pjese e rendesishme e shoqerise njerezore. Por cfare duhet te kuptojme me emancipim? Ka mendime te ndryshme ne kete pike. Un jam i mendimit qe emancipimi i femres, duhet te jete ne perputhje me ligjet e natyres, identiteti i femres nuk duhet neperkembet.
Te kerkosh qe te kete barazi meshkuj femra, drejtperdrejt neperkemb identitetin e femres, neperkemb ligjet e natyres, prandaj qe me emancipim te femres ne shoqeri nuk duhet te pretendojme barazine mes dy gjinive.
Emancipimi i femres shqiptare ka kaluar ne etapa te ndryshme. Mos te harrojme qe ne fillimet e shek 19, femra shqiptare ishte analfabete, dhe nuk i dergonin ne shkolla per arsye se njerezit ishin fanatike. Ne ato kohera, fanatikė nuk kane qene vetem burrat por edhe vete grate. Ka pas shume nena qe nuk i dergonin vajzat ne shkolle. Me pak fjale shoqeria shqiptare ka bere ndryshime ne kete pike.
Krijoni Kontakt