Sapo u konfirmuan dy rastet e para te virusit te derrit ne Angli. Lajmin e ben te ditur ministri anglez i shendetesise.
Sapo u konfirmuan dy rastet e para te virusit te derrit ne Angli. Lajmin e ben te ditur ministri anglez i shendetesise.
Ne 40 ka vajt numri i te infektuarve ne Amerike.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Nuk e di nese eshte sjell ky lajm ne teme apo jo se po pertoj dhe te kontrolloj megjithate po lexoja disa pergjigje te dhena nga korrespondenti kryesor i ceshtjeve te mjekesise i CNN Dr. Gupta ne lidhje me kete epidemi dhe eshte vertet per t'u shqetesuar.
Kjo epidemi sipas tij nuk po perhapet me ane te ngrenies se mishit te derrit sepse mishin e derrit nqs e gatuan ne nje temperature te pakten 160 degree Fahrenheit caktivizon shumicen e patogjeneve ne mishin e derrit. Ky virus po perhapet me ane te ajrit dhe duke prekur me duar gjera me kete virus dhe duke prekur hunden apo gojen me pas.
Ajo qe eshte vertet me alarmante eshte fakti qe mendohet se ky virus mund te jete edhe nje "arme" qe eshte hedhur qellimisht dhe kjo per faktin se ky virus nuk eshte vetem nga derri por eshte nje kombinim i disa strains te ndryshem: dy strains nga flu i derrave, nje strain nga flu shpendesh, dhe nje strain of human flu.
Shumica e te vdekurve ne Meksik jane te moshave 20-40 gje qe eshte po ashtu friksuese sepse ky virus nuk po kap thjesht pleq, femije, apo te semure, por ka prekur po ashtu shume njerez te shendetshem qe po vdesin prej tij.
Per me teper lexoni ne kete link:
http://www.cnn.com/2009/HEALTH/04/27...ef=mpstoryview
P.S. Ju kerkoj falje qe disa fjale i kam lene ne anglisht por sinqerisht nuk e di se si thuhen ne shqip.
Për punën e mishit të derrit ka ngjarje të vjetra. Psh hoxha shkon në dasmë, dhe kur filloi të ndahej mish derri hoxha thotë:
Më jepni edhe mua nga ai mishi i drerit.
O hoxhë, është mish derri.
E mora vesh që është mish dreri, po mbush pjatën.
-
Kam lexuar ne Yahoo lajme shum interesante po edhe te frikshme per virusin qe eshte perhap tani! Mendohet te jete virus i shkaktuar me qellim, i cili jo vetem qe eshte vdekjeprures, por me disa vaksina qe do perdoreshin per te parandaluar kte grip, mendohej qe te kishte edhe mutacione! Lajmet qe ky virus do perhapej ishin ber te ditura qe para 5 muajve, pra kjo mund te jete e qellimshme.
Eshte teper e frikshme nese mendohet qe mund te shpallet nje Epidemi Globale per kete virus. Fakti qe jan gjetur njerez te infektuar edhe ne Europe me kte grip, te ben te mendosh se ky virus po perhapet me nje shpejtesi teper te madhe me pasoje vdekjen.
Harrova te shtoj : Ky virus ka prekur njerez te cilet skan pas aspak lidhje me derrat.
Ndryshuar për herë të fundit nga Apollyon : 27-04-2009 më 15:17
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
ha ha funny ky .. ku i ke at moderator ne ket forum ore ..ktu jan mbledh njrezit me te ulet te shoqeris Shqiptare dhe shumica e tyre jan ose moderator ose shokt e moderatoreve.. Serb,arab,nazist e fashist qe duan kokrren e plumbit ne mes te ballit ..do te te keshilloja qe te jepje mendimin tend dhe mos u merzit qa thon ata turqit a arabet a binladenet... ve bast se derrat vet jan me te paster se ata mjekercjapet qe lahen vetem kur i zen shiu jasht.. fu.ck them ...thuj qa ke me then e mos degjo ata... ps kush ja gjeti ate emer gripi i derris ..jo mor gripi i nanes se derrit ,,.. derrat u hengshin ...
Ndryshuar për herë të fundit nga dritek7 : 27-04-2009 më 15:29
A i veshtrojne valle keto shkrime moderatoret, ata te sinqertet?
".do te te keshilloja qe te jepje mendimin tend dhe mos u merzit qa thon ata turqit a arabet a binladenet... ve bast se derrat vet jan me te paster se ata mjekercjapet qe lahen vetem kur i zen shiu jasht.. fu.ck them..."
Ka ofenduar haptazi besimtaret muslimane dhe besimin islam!
A ka me ofendim haptazi se kjo ndaj muslimaneve dhe Islamit, apo doni me shume?
Cfare edukate dhe sjellje kane ata ndaj nesh? Nuk kane as besim ne Zot (qe Zoti i udhezofte), nuk kane as piken me te vogel te moralit, dhe as menyren me te vogel te sjelljet dhe tolerances ndaj te tjereve.
Behuni te sinqerte ju lutem moderatore, dhe mos e mbyllni as njerin sy e as te dy, se nuk po tregoheni te drejte!
ik mor se nuk ofendoi kush fen muslimane ..un jam vet muslim..un e kisha me ata binladenet qe thonin qe derrat e ata qe han derrat e kan fajin .. ai ofendonte te gjith jo myslimanet dhe gjelosh prekaj u ofendua..
Moderatore, veshtrojini mire shenimet e mia,
Dritek7,
Lexoji dhe ti shkrimet e mia, se jam une ai muslimani qe per ty quhem "binladen" (edhe pse jam pa mjekerr), dhe jam une ai qe thashe "derrat e ata qe i hane derrat" (nuk i kam thene qe e kane fajin), dhe lexoje shkrimin tim mire, sepse nuk ka qene vetem per jomuslimanet, sepse ka dhe "muslimane" si ty p.sh. qe nuk e ndjen fare fene tende, je injorant (i paditur) per fene dhe besimin tend (qe ia fut kot qe je musliman, nuk dukesh nga fjalet) dhe nuk ke fare moral fetar dhe kulturor, duke na ofenduar me ato fjale banale, qe asnje besimtar i sinqerte i cfaredo feje, nuk i thote.
Prandaj, te lutem ty dhe Gjelosh Prekajt (qe si katolik ka te drejte te preket personalisht, por mos t'i marre fjalet personalisht gjoja sikur po shaj vetem te krishteret, sepse nuk kane ate kuptim as ne te shkruar e as prej meje), lexojeni dhe merreni ne pergjithesi mesazhin, pavaresisht se ne muslimaneve Zoti i Madherishem e di pse na e ka ndaluar, por nuk kam te drejte po ashtu qe ta ndaloj dike te haje, qofte dhe "musliman" si ty.
Gjithe te mirat,
Tirane-Shqiperi,
P.S. Mendo 1000 here dhe fol nje here, prandaj matu para se te flasesh.
Krijoni Kontakt